Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemforgató farizeus

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Merész, bevállalós, újat mutat" - magam is többször írtam le ezeket a szavakat, mint azt be merném vallani, akár kritikai észrevételként, akár implicit elvárásként (mint például a Baby Driver esetében). És noha továbbra is a receptszerűség uralja a filmvilágot, idén is folytatások, remake-ek és…..
szemforgató farizeus 2017.12.21 12:27:55
Nagyon-nagyon szomorú számomra ez a film. Óriási csalódás, s nem csak maga a film, hanem azok a kritikusok akiket olvasni szoktam. Mert nem értem, hogy tudják ezt dicsőíteni, mikor nem sok különbség van egy BvS, vagy egy Justice League meg e között. Amúgy a film nem szolgálja ki a fanokat, sőt sok esetben tökönrúg mindenkit és mindent ami SW. Arról nem beszélnék, hogy tulajdonképp szintén copy paste a birodalom visszavágból, de hogy még ezt sem tudták rendesen megcsinálni az egy szégyen.
Semmi koherencia, és következetesség nincs benne. Nem alapoz meg semmit, nem használ fel semmit, rossz a történetvezetése. A legnagyobb bajom, hogy teljesen ledegradálta a galaxist az elmúlt két film, pedig a Lucasos hat részben mindig ez adta az alapot. Ahol az egymással szemben álló erőket mindenki el tudta helyezni a nagy sakktáblán. Most meg csak nézek ki a fejemből, és nem tudom hova tenni a dolgokat. Ezt még megtolja rendese a random bedobált történetszálak. Olyan mintha a family guy-os lamantinok írták volna forgatókönyvet. Főleg, ha a gagyi poénokat is ideveszem. Jézusisten.

A műfaji revízióra a legjobb példa a Rogue One. Ez egy szar lett. Az ébredő erő ehhez képest mestermű, pedigaztán...
Az előzménytrilógia is fényévekkel jobb, mint ez a két nemistudom mi.
Ha nem Star Wars lenne, vagy egy SW sorozat egy epizódja, akkor adnék rá egy 8-ast. SW címke alatt, önálló filmként max 3-as. Egy SW filmnek nem ezt kell kiszolgálnia.
Sokan mondták, hogy Űrgolyhók második része. Egyet kell értenem.

Voltak benne jó szálak, a Luke-os rész, pont amin a hiszti megy szerintem az volt a legstarwarsosabb az egészben. Mikor Holdo belevágja a cirkálót Snoke hajójába az pedig egy szép megvalósítás volt, kicsit elrugaszkodott a hagyományos villan egy tűzgömb, s szétszórodnak a törmelékek módszertől. Szóval jó ötletek is voltak benne, kár hogy kevés.
Amióta jelen van, és kisebb forradalmár-státuszt harcolt ki magának a filmiparban a Netflix, támogattam jelenlétüket. Hiszen tényleg igaz, hogy a mai világban senki nem adna 100 milliót egy Scorsese-gengszterfilmre (de annak is örülök, hogy a Vének háborúja náluk kötött ki), ahogyan számos olyan…..
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója tegnap az Egyenes beszédben magyarázta Kálmán Olgának, hogy ha valakit megütnek, és egyedül van a támadójával szemben, akkor nincsen más lehetősége, mint hogy visszaüssön. Kálmán Olga azt kérdezte Kolositól, hogy olyan volt a…..
szemforgató farizeus 2014.06.13 10:36:52
@bonebear: pont ezt akartam, írni, hogy nem kicsit öregedett.
Stresszes a melo...
Az utóbbi időben egyre több kérdés merül fel a fapadosoknál használható kézipoggyászokkal kapcsolatban különböző fórumokon, így ideje egy kicsit részletesebben beszélni róluk. DePassant olvtárs alaposan körüljárta a témát, köszönjük. Időközben számos változás volt a…..
szemforgató farizeus 2014.06.11 15:51:04
A Mandiner találta és rakta szépen egymás mellé. Csinos páros...
szemforgató farizeus 2013.12.01 17:15:43
Tessék elképzelni a következőt: Jimmy fia Krisztián úgy énekli a kippdefészt Bon Jovitól, hogy közben a fejére egy kartondobozt húznak, amibe hat vehemens patkány igyekszik befelé. Ugye, mennyivel érdekesebb, mint egy sima énekverseny? A Killer Karaoke-ben valami hasonlóról van…..
szemforgató farizeus 2012.11.23 15:28:45
@Leonardo Di Cabrio (ex-Fidel Castrol):
Mondhatnánk, hogy innen már csak egy lépés a Menekülő ember, vagy épp Az éhezők viadala című filmek show elemei.
Vastagbőr Az ingyenutazás marad 2012.11.23 08:31:00
Az utazási kedvezmények felülvizsgálatára kényszerül a kormány. A rendszerről mindenki tudja, hogy igazságtalan, pazarló, drága, de hogy mennyire drága, arról már kevés adatunk van.A regisztrációs jeggyel egy időben megpróbálták mérni, hogy hányan utaznak ingyen, jegy…..
Minden nagyobb zenekarnak meg van az a nagybetűs slágere, amit akkor sem tudnának már 20-30 év után rosszul játszani, ha direkt ez lenne a céljuk. Na, a Guns N' Roses pont nem ilyen, mivel a lassan a kiránduló ovisok közé tévedő szipus hajléktalan megbecsülésével rendelkező Axl…..
szemforgató farizeus 2012.10.24 15:24:24
Matolcsy bejelentette ma reggel, hogy tervezik betömni a 400 milliárdos hiányt a 2013-as költségvetésben.Persze betöm 3 lyukat, de 5 új lyuk keletkezik, amire majd újabb csomagot kell készíteni, ami betöm pár lyukat, de néhány újabbat is okoz és így tovább, és így tovább…..
szemforgató farizeus 2012.10.05 10:12:38
@Seduxen (már NEM dr.): :D:D tényleg
Alig egy-két hétre elegendő kiosztandó steril tű és fecskendő maradt a legnagyobb forgalmú budapesti tűcsere programban a VIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy ha hamarosan nem történik sürgős beavatkozás a kormányzat vagy az önkormányzat részéről, akkor több mint 2 ezer drogfogyasztó maradhat…..
szemforgató farizeus 2012.09.26 10:40:09
@Gera: felejtsd el, hogy felfogják. Értelem nem sok szorult ezekbe az emberekbe. Még szerencse, hogy csak az interneten találkozom velük. Aljanéppel nem vegyülünk...
Jött egy olvasói levél Facebookon:   A segítségeteket szeretném kérni . Jön vidékről 13 éves unokaöcsém és szeretném Budapesten pár érdekes helyre elvinni, ami biztos, hogy izgalmas lehet neki, légyszi javasoljatok pár helyet , maradandó élményt. Az állatkert,…..
szemforgató farizeus 2012.08.16 11:17:27
Nahát-nahát....Már megint egy hazugság...? Hiába, 3000 milliárd sok pénz, muszáj volt mindent megtenni érte, hogy a Zemberek "önként" adják oda. Aki visszalépett, mert beijedt a kormány fenyegetésétől, hogy a manyuposok nem kapnak állami nyugdíjat, az megszívta, mert…..
Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot…..
szemforgató farizeus 2012.07.27 17:27:10
Fotó: graff.blog.hu Épp az Urbanista kürtölte világgá, hogy nagy átalakulások elé néz a Filatorigát környéke. Lesz ugye új Árkád, meg Budai Promenád, esetleg drága lakóingatlanok, gyalogoskapcsolat a Duna-felé, sőt még akár a HÉV is föld alá kerülhet Óbudán. Ennek egy…..
szemforgató farizeus 2012.07.22 21:50:40
@Case: Bármilyen postnál 90%-ban csak a szellemi mélyrepüléssel találkozhatsz. Bármilyen blogon, fórumon. Hiába a 21. század parasztjait nem a földeken találod meg, hanem az interneten.
szemforgató farizeus 2012.07.22 22:29:27
@ekszvájzed: Ki beszélt ilyenekről? A szellemi mélyrepülés kifejezésre válaszoltam, nem a falfirkákra.

A hozzászólásod többi része pedig enyhén fogalmazva mosolygásra késztet,te "szuperértelmiségi". Azaz elnézést, hisz olyan szépen rávilágítottál a föld-kenyér-paraszt szentháromságra, hogy inkább agrárértelmiségit kellene írnom.
szemforgató farizeus 2012.07.22 22:30:07
@ekszvájzed: De nincs harag :)
Egy péterrévei (szerbül Bačko Petrovo Selo; tiszaparti bácskai falu) Auschwitzban elhunyt gazdag zsidó, bizonyos Fischer Mátyás leszármazottai július 5-én nyújtották be kártérítés iránti keresetüket egy amerikai szövetségi bíróságon. 38 millió dollárt követelnek a Magyar…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Az érettségizők idén egy vaskos, szép kiállítású kötetet, Magyarország alaptörvényének díszkiadását kapták az oktatási államtitkárságtól, és egy szép levelet az államtitkár asszonytól. Egy könyv 10 ezer forint és 90 ezren érettségiztek ... hoppá, hát itt is…..
Ma kezdi meg munkáját a "2002-2010 közötti lakossági deviza-eladósodás okainak feltárására, valamint az esetleges kormányzati felelősség vizsgálatára" létrehozott parlamenti albizottság, Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, jelenleg zuglói polgármester…..
Vastagbőr Mindenre odafigyelnek 2011.03.17 11:01:00
Tavaly nyáron a pálinkafőzők örülhettek, mert az új kormány az első intézkedési között egyből rájuk gondolt, és visszaadta nekik a pálinkafőzés szabadságát. A Kormányunk és Pártunk szemét, figyelmét nem kerülheti el semmi, ha úgy látják, ha valahol ebben az országban…..
KKBK Hait(t)i(s) metódus(lesz) 2010.01.19 03:19:00
Hait(t)i(s) metódus(lesz) Hogyan dolgoznak Bilderbergerék Haitiban. Elképzelhetö-e hasonló Magyarországon? Egy aktuális esemény kapcsán ragadtam klaviatúrát mert valami nem ment egyszerüen a fejembe. Hogyan lehetséges az, hogy egy és ugyanazon szigeten egyszerre létezhet egy…..
szemforgató farizeus 2010.01.19 14:58:47