Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kecskes_A

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk üzletvezetőnek jelentkezett egy kis delikáteszbe, ahova fel is vették, de érdemi munka helyett a félkész üzletet akarták kifestetni vele.Tisztelt Munkahelyi Terror Szerkesztőség!Egy sztoryt mesélnék el én is látom nem vagyok egyedül a jellemtelen munkaadók szembeni…..
Kecskes_A 2009.06.01 01:17:07
@Stalinist: Tudod, vannak ún. spirituális értékek is. Nem csupán anyagiak. Mindez nekem is furcsa volt, mint európainak, de végül megértettem.
Mint már említettem , Indiában például több (4) alkalommal jártam különböző időszakokban. Nem céges utak voltak (az utolsót kivéve), hanem számomra ún. spirituális utazások.
Az indiai civilizáció határozottan a dekadencia (és elnyugatiasodás) állapotában van. Ha nem csupán a profitot, hanem az ottani emberek közérzetét nézzük, akkor határozottan a morál (legyen ez akár vallásos, akár közösségi) rohamos léptékű romlásáról tudok beszámolni az utóbbi 20 év alatt. Ezt határozottan, kétséget kizáró módon érzékeltem. Az emberek a csekély mértékben növekedő juttatások ellenére is nem boldogabbak, hanem boldogtalanabbak lettek.

A pontosan körülírható kör definícióját Te is sejted, legfeljebb megpróbálsz tudatlannak mutatkozni ebben a tárgykörben. Ha erről többet akarnál hallani, én tényleg szívesen adok forrásokat, azonban mindez a legkevésbé sem ennek a blognak a keretei közé beilleszthető dolog.

Ami pedig a "kört" illeti, nem ártana angol nyelvű cikkeket olvasnod az amerikai "subprime" hitelek kihelyezéséről, meg arról, hogy kik lettek a vesztesei és kik a nyertesei ennek a gusztustalan eljárásnak.
Kecskes_A 2009.06.01 01:44:00
@Stalinist: Lassan nyugovóra térek, úgyhogy az utolsó hozzászólásomat írom a mai éjszakán, de ha még írsz, reggel válaszolok. Te is bizonyára tudod, hogy ún. "buborékok" alkalmazásával a rossz hitelek bedőlése már az utolsó lépése volt a HALOGATÁSNAK. Eddig nagyjából csak a subprime hitelek dőltek be az USA-ban, 1 éven belül ezt fogja követni az ARM/Option ARM hitelek bedőlése. 2000-ben bedőltek az USA-ban a tech. részvények (NASDAQ), ezt az iszonyú veszteséget kellett kompenzálni egy még nagyobb buborék (ingatlanlufi) felfújásával. Lehetett tudni, hogy nem lesz jó vége. Az utolsó buborék a manapság összeomlását megkezdő USA kötvénypiac (T-Bonds). Olvass utána! Ez lesz a végső csapás és egyúttal a mostani "rendszer" vége.
Azt, hogy az elanyagiasodást nem érted, csak sajnálni tudom, anélkül, hogy bármiféle sértés lenne a hozzászólásomban.
Ezen nem fogok tudni segíteni, mert csupán spirituális pótlékai léteznek az anyagi világnak. Én pedig sem hittérítő, sem lelki tanácsadó nem kívánok lenni.

Ami biztos, hogy a fogyasztói társadalom, mint olyan alapjain kellene elgondolkodni.
Kecskes_A 2009.06.01 03:03:33
@Stalinist: Most már tényleg aludni térek, ez az utolsó válaszom, legközelebb majd reggel 10 óra körül leszek gépközelben.

1) Hát, ez a "mostani rendszer vége" dolog: ebben én sem hiszek. Nem is az összeomlásáról beszéltem, csupán egy radikálisabb átalakításáról. Ennek ellenére, azt bizonyára Te sem gondolod komolyan, hogy "a gazdaság nem csak pénzügyi tranzakciókból áll." Ezt a kijelentésedet bizonyára nem gondoltad át, vagy ha igen,akkor még miből másból jutottál erre a következtetésre? Te Magad jelented ki, hogy jelenleg az a baj, hogy nincs "cash" a további termelés növelésére. Ha nincs "cash", hogyan lehetne ilyet szerezni másképpen, mint "pénzügyi tranzakciókból"? Szóval, véleményem szerint itt most ellentmondásba bonyolódtál.

2) A fogyasztói életmód és a vallásból táplálkozó spiritualítás a legkevésbé sem fér meg egymás mellett, főleg akkor nem, ha valódi vallásról, valódi spiritualításról van szó. Voltam 2 alkalommal (hosszabban) az USA-ban is. Az ottani templomba járás leginkább arra hasonlít, amit itt, Magyarországon a hangversenyre/színházba járás helyettesít. Csak és kizárólag vasárnaponként elmegy a középosztály egy jelentős része a saját baptista/metodista/katolikus templomába, amely megjelenésük arra szolgál, hogy ÖNIGAZOLÁST nyújtson ezeknek az embereknek arra, hogy ők egy KÖZÖSSÉG részei, holott egy fenét. Egymás ruháit nézik, pletykálkodnak, képmutatásból jeleskednek, néha még jótékonykodnak is, stb. Minden, ami arra szolgál, hogy bizonyítsa: ők a közösség oszlopos tagjai. Komolyan senki nem veszi ezt észre odakint az USA-ban? A megtakarítási hajlandóság alapján az USA meg talán a legmesszebb áll a protestáns etika manifesztációjától. Ha szükséges, hiteles adatokkal is alátámasztom ezt Számodra.

A protestáns etikáról meg elkerülhetetlenül Max Weber jut az eszembe. Ez a fajta etika kifejezetten kis/középvállalkozásokra alkalmazható, de ha tudsz nekem olyan multi/transznacionális céget mutatni, ami nem kakál nagy ívben bármiféle (beleértve a protestánst is) etikára, tedd meg, kérlek. A protestáns etika soha nem egyenlő a profit minden áron való hajszolásával. Eleve a profit maximalizásása és az etika, mint olyan, egymással bizonyos fokig ellentétes fogalmak.

Mondjuk erről sokat lehetne vitatkozni.