Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ford?

0 bejegyzést írt és 374 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Billie Holiday (1915 – 1959) egyike volt a jazz utánozhatatlan zsenijeinek. Abban már kevésbé volt egyedülálló, hogy két végén égette az életét, és mindössze 44 évet adott magának. James Erskine rendező életrajzi filmjében egy asszony tekintetén keresztül láttatja őt. Linda Lipnack Kuehl feminista…..
A harmincas években az amerikai film virágkorát élte. Ragyogó külsejű, tehetséges színészgárda vitte sikerre a sokszor egy kaptafára készült produkciókat, és ez a „nagy csapat” már életében legendássá vált. James Stewart neve évtizedeken át önmagában is biztosítékot…..
A Rekviem egy álomért Darren Aronofsky pszichológiai drámája, amely különböző típusú drogfüggőségeket ábrázol négy csapdába esett főszereplőjének életén keresztül, akik képtelenek kitörni saját illuzórikus világukból. A drog hatására egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek anélkül, hogy a film…..
ford? 2015.02.14 18:14:40
@Time Goes By: Fuh, erről rengeteget lehetne beszélni, szerencsére a következő években változik a világ és már nem is kell annyit. A saját, ismerösök tapasztalatainál komolyabbnak gondolom azokat a tudományos vizsgálatokat amik modszertanilag kizárják a véletlent lehetőségét, ugymint, pl. kettős vak teszt, ilyesmi. Norman E. Zinberg drog, set, settingjében beszél az általad tapasztaltakról, mint a cimben is, nem a drog, a helyzet és a szervezet is meghatározó. Ugyanakkor felhivom arra a tényre is a figyelmed, hogy az emberi szervezet is lehet kitünő (rohadt, szemét) diller, amennyiben a belsőelválasztásu mirigyek, endorfin(nocsak, morfium szerű, mármár heroin) hormonokat termelnek. Okozójaként szer nélküli (koros vásárlás, workalkoholizmus, szerencsejáték) addictiv viselkedési mintáknak. Piszok dolog a jutalmazó rendszer. Csak oda akarok kilyukadni, hogy a világ nem fekete-fehér, és szürke(noir? :)). A karakterek sem olyan egyszinüek, mint az aranykezű emberben. Angliában pl annyiban idomult az élethez a jogi rendszer, hogy az utcai pushert nem feltétlen ültetik le, hisz egézségügyi problémát örültség kriminalizálni, megoldani se lehet. És még mindég nem meggyözni akarlak, csak elgodolkodtatni , esetleg kétségeket támasztani, ha ugy alakul.
Különben minden drog ami az idegrendszerre hat, az alkohol is. A régi mondás, remélem jol idézem, aurea mediocritas, pedig még mindig igaz
ford? 2015.02.19 16:55:30
@Time Goes By: Honnan tudod, hogy az ismerőseid nem lennének léhütők, ha nem szivnak fűvet akkor is? Most olvastam ki Earleywine marihuana a tudomány álláspontja c. kötetet a témában (te is megteheted pdf: www.ndi-szip.hu/Controls/DownloadEDoc.aspx?attId=cc56262d-a121-44c2-811b- 3dc9463eeaa2 ) és meglepve tapasztaltam, hogy tudományosan nem bizonyitható az általad körbeirt ammotivációs szindróma. Különben én fél éve nem szívok, pedig az elmult 15 évben viszonylag rendszeres, napi szinten fogyasztó voltam, mindezzel együtt, dolgoztam, adót fizettem, könyvet adtam ki, irtam, még egyetemre is jártam picit. Ezek az én empirikus tapasztalataim. A 10%-ot pedig szakemberektől veszem. Ezt pedig kis mintán nem lehet vizsgálni, mert ha te egy junkie vagy akkor azt hiheted, - az általad vázolt metodus szerint - hogy mindenki junkie, hisz csak junkiekat ismersz. Ha viszont nem ismersz egyet sem, azt hihetnéd senki sem fogyasztó. Széles mintán végzett vizsgálat viszont már lehet tényszerű, de mivel senki nem ismer ilyet, mondjuk 1200 főt, fiatalt, öreget, nőt, ff-it, szegényet, gazdagot stb. és teszi fel mindnek ugyanazt a kérdést, ezért szerintem nem tapasztalhatsz, max véletlenszerüen tényeket saját börödön. És ha tényeket mérlegelsz az ösztönöd lehet, hogy a tények ellenébe mutatnak, de akkor se szabad, hogy befolyásoljanak, én szerintem, vagy akkor marad a voluntarizmus, a kocka amiből nem tudsz kitörni, és az egy hazug világ, ahol azt látod bizonyosnak, amit szeretnél.
Az hogy én liberálisan állok a drogokhoz nem jelenti azt, hogy szerintem mindenkinek használnia kéne, csupán ahogy irtam, a helyén kéne kezelni. Az első linkbe pár hsz-el feljebb van egy példa, a paracetamol, amit a náthára adnak könnyebben májkárosodást okozhat, mint a heroin, könnyebben tuladagolható, mégse tiltják be, csak adnak hozzá használati utmutatót, mert ha betiltanák, és valaki feketén árulná, nem lenne hozzá, és az összetétele is ismeretle volna, és akár gyerekek is megvehetnék, mint most a heroint
A Charade egy könnyed romantikus komédia és egy számtalan holttestet produkáló kém thriller keveréke, amelyet Hitchcock North by Northwestje és a William Wyler Római vakációja inspirált, és amelyek nyomdokain haladva hatalmas közönségsikert aratott a maga idejében. A film sikeréhez nem csak a két…..
Time Goes By Mildred Pierce 1945 2014.12.01 07:49:58
Michael Curtiz rendezte ezt a 6 Oscar-díjra jelölt film noir melodrámát, ami egy tipikus rejtélyes gyilkosságról szóló krimi és egy szappanopera elemekkel rendelkező melodráma keveréke, ami az 1945-ös év egyik legnagyobb kritikai és közönség sikere volt Amerikában. A film egyik legérdekesebb eleme -…..
ford? 2014.12.12 15:58:20
@Ea: ezeknek filmeknek a nagy resze fent van a most eppen nem mukodo piratbayen, vagy mas torrent oldalon, es legtobbjukhoz keszult a felirat.info -n magyar nyelvu, ha ez lenne az akadaly. Azt hiszem mar jogi problemak sincsenek egy hatvan hetven eves film letoltesenel, de javitson ki vlki ha tevedek
A mára már kulturális ikonná vált Alfred Hitchcock (1899-1980) angol rendező és producer, aki a pszichológiai és suspense thriller filmjeiről és az azokban alkalmazott újító tevékenysége miatt a "The Master of Suspense", a  Feszültség Mestere nevet kapta. Filmjei számtalan Oscar-jelölést szereztek,…..
ford? 2014.12.12 15:47:21
@Time Goes By: vagy a harveyban, es en a korai moziait mr smiths.. it's won.. szoval capra filmjeirt is rajongok
Csak úgy, saját gyönyörűségére (meg a miénkre) tervezett új arculatot Kiss Miklós Magyarországnak és Budapestnek. Az alap természetesen az előbbi, hiszen az apropót Szent István ünnepe adja: Persze Urbanista-szempontból sokkal izgalmasabb a fővárosnak tervezett új…..
Nem vagyok a punk zene rajongója, de eléggé valószínűnek tartom, hogy mint ahogy én sem, úgy a műfaj legelszántabb kedvelői sem fognak a kardjukba dőlni attól, hogy elmarad a HétköznaPI CSAlódások nevű punkzenekar szeptember 14-i kiskunhalasi koncertje. Helyesbítek: nem elmarad.…..
ford? 2013.08.11 06:38:17
@Budai Andris: fu de jó ez a demszky-s hasonlat, tök igazatok van. demszky is azzal kezdte a regnálását, hogy kirugdosta az állásukból a földrajzinév bizottág tagjait, amikor leszavazták az orbánhegyi út átnevezését. és igen, demszky is kissz titkár volt az átkosban, mint viktorotok(vagy kövéretek, hoffman, vagy pintér, hol is az a lista a fideszes jókommunistákról? bit.ly/17FW5ZT ), és nem margóra tették, hogy legyen csak taxisófőr, mert ellenzékiként, nem helyezkedhetett el a szakmájában. hozzd csak ide demszkyt, remek hasonlat
A hetvenes-nyolcvanas években Csongrádot hívta a népnyelv Pol Pot megyének, utalva az ottani kommunista pártvezetés überkonzervatív vonalasságára. Ennek leginkább a rockzene itta meg a levét, hisz rengeteg bandát kitiltottak a megyéből. Ennek ellenére (vagy pont ezért), innen, Szegedről indult anno…..
ford? 2013.08.10 11:13:54
@Budai Andris: van néhány fideszes tagja a képviselő testüregnek: kiskunhalas.blog.hu/2010/10/05/kiskunhalas_megvalasztott_kepviselo_testulete_2010_2014

szépnapot
Miért kell támogatni adott esetben a homoszexuális házasságot? Barátaim a korrespondancia hímes mezéjén -- és különösen testvéreim az Úrban -- aggódnak a konzervatív sráfomért a hajtókámon, mert üdvözöltem a Supreme Court döntését a gay marriage szövetségi…..
Az odáig rendben van, hogy eltérő kultúra, a nyugati civilizációban is eszünk húst, csak más állatét, de a ma megrendezendő kínai kutyahús fesztivál nálunk kiverte a biztosítékot. Képek csak erős idegzetűeknek. Miután napokig ketrecekben tartották, lemészárolják,…..
                    A magyar választójog immár hagyományosnak tekinthető eleme a gondnokság alá helyezett személyek választójogának korlátozhatósága. Most három kormánypárti képviselő javaslata kiterjesztené a korlátozás lehetőségét minden cselekvőképes állampolgárra. Lehet, hogy Önre is...
ford? 2013.05.27 16:06:04
@Antipatikus Féreg: ezen logika alpján, Stephen Hawking is kizárható lenne a választásokról. ügyes
Mert a moziból kijövet húsz percig csak hisztérikus röhögésre tellett tőlem, valamint arra az egy szál mondatra, hogy mi ez a szar? De most komolyan. Esküszöm, számtalan alkalommal néztem már el kisebb-nagyobb logikai bakikat úgy egyáltalán filmben, könyvben, sorozatban, szóval…..
ford? 2013.05.23 09:34:30
még valami, a szó, amit a posztoló keres: en.wikipedia.org/wiki/Lens_flare
és igen, a tulzott használata spilbergnél is nagyon idegesítő, tekinthetjük kvázi kor tünetnek
ford? 2013.05.23 09:40:57
@Borenbukk: rendben, de mindenkinek nem lehet tetszeni. "Szeretném, hogyha szeretnének" de mindenki úgy se fog szeretni, és ha azt a missziót teljesítik az új filmek, hogy a felszínen tartják a frenchiset, új rajongókat szereznek, esetleg majd sorozatok is készülnek megint, véleményem szerint megérte leforgatni őket
ford? 2013.05.23 09:50:21
@vladimir964: rendben, merészség volt elölről újra kezdeni, mint a kilencvenes évek kid scooby-doo-i, viszont ha a javasolt harmadik generációról szolna, akkor a kritika megfogalmazódhatna, hogy na tessék a next generationt koppintják. mindent összevéve megértem az ellenérzéseid, csak megpróbálok valami pozitivumot belelátni. és igen, hát nem asimovok írják a storyboardokat
A várva várt Star Trek - Sötétségben (hozzátéve, hogy aki ezt a '90-es évek eleji francia művészfilmek forgalmazási címeivel vetekedően ostoba nevet adta, az a Gyehenna Tüzép telepén ítéltessen örök szénlapátolásra) kapcsán elkerülhetetlenül felmerül egy korábbi második…..
ford? 2013.05.02 16:50:39
@Terézágyú: az első mozifilm is egy tos részből született. a második mozifilm, pedig egy epizód, kvázi folytatása - tizen valahány évvel később(eugenikus háború történet szál).

sztem érdekes volt még az első mozifilmben a rendező személye; robert wise, aki mintha munkássága végén visszatért volna a scifivel a kezdetekhez. nagyon klassz filmje a "A nap, mikor megállt a Föld" 1951-ben.

volt feljebb kérdés: szerintem is érdemes neki állni! next generation - eredeti sorozat - filmek - spinoffok - végül az animált sorozat '73-ból a végén, az ideális sorrend szerintem :) jó szorakozást
ford? 2013.05.02 18:20:22
@Rusznyák Csaba:
lehet, de engem emlékeztet a 2 évad 'The Changeling ' cimű 3. részére is. csak a v'gert nomad-nak hívják, nem humán etc. egyépként a sztori u.a.
www.imdb.com/title/tt0708454/
www.youtube.com/watch?v=wfEXNVp-0_I
A sajtóhírek szerint távozik posztjáról az oktatási államtitkár és helyére az ELTE volt rektora, Klinghammer István kerül. Ha a kormányzati kommunikációban valaki azt hiszi ezzel majd lecsillapodnak a kedélyek, az nagyon téved. Hoffmann Rózsa nem oszt, nem szoroz és ahogy…..
Ott egye meg a fene az összes politológust, aki az LMP szakadását nagy lehetőségnek tartja. Az LMP a hétvégén megásta saját sírját, amelybe jó eséllyel készül belefeküdni az összes többi ellenzéki tömörülés. Azt is megmondjuk, miért. Az LMP-nek befellegzett. Hiába…..
ford? 2013.01.28 18:45:57
Vannak akik egy jó szerep után örök bérletet kapnak a legnagyobb hírességek klubjába és ki a faszagyerek stílusban sétálhatnak végig azon a bizonyos hollywoodi sétányon.Mások viszont innen is akkorát tudnak taknyolni, hogy jobb érzésű ember még a sarki közértben is a szemébe…..
ford? 2013.01.28 18:22:42
@Guybrush Threepwood, mighty pirate: szemtől szemben (Heat) + ott volt az O. Stone - doors filmje

Milla Jovovich - szerintem egyetlen értékelhető alakítása R. Linklater dazed@confused(tökéletlen idők)-jében egy mellékszerep

Nicolas Cage - Madárka, és a W. Herzog The Bad Lieutenant (mocskos zsarú), aminél az eredeti Abel Ferrera változat nekem jobban bejöt (H. Keitellel!), na de akkor is, Herzog

a posztoló álltal sorolt filmek mindegyik a szinte nézhetetlen, vagy ok, egyszer bealszom rajta kategória. ahogy nem kötelező junkfoodot se enni, szemetet se muszáj nézni. lehetne az átlag igényesebb filmek terén is, és talán a tévék se csak szemetet adnának(bár ezt az utolsót félve jegyzem meg, mert évek óta nem nézem, lehet emelkedett a szinvonal :) )
Valami már megint félresiklott a kormányzati kommunikációban - elfelejtettek szólni Orbán Viktornak, hogy nem kellene nagy hévvel és teljes magabiztossággal eleve vesztesnek tűnő dolog mellett kiállnia. De az is lehet, hogy nem elfelejtettek, hanem nem mertek. Mert ugye a rossz hír…..
ford? 2013.01.20 10:29:07
@irónika: az EU-ban max. 27,5 % az áfa. M.o Eu-tag, tehát itt is max. 27,5% az áfa, ergo máshonnan kell elvenni
Schmitt Pál korábbi személyi titkára, Kiss Norbert fennhatósága alá kerül a kábítószerügyi koordináció a kormányadminisztráción belül, akit volt főnöke kérésének engedve nevezett ki az emberi erőforrások minisztere helyettes államtitkárnak a sportügyi államtitkár,…..
“A neve Big Baba Bird,” mutatja be a vállamra telepedő nagy fehér kakadut Muraco, az üzlet tulajdonosa. Nem számítottunk rá, hogy az egyik leghíresebb seattle-i gyógyászati marihuánát áruló bolt, a Zöld Buddha fő dísze egy madár lesz, akinek ráadásul még sztorija is van.…..
ford? 2012.11.14 16:53:47
és nem csak indiában vannak évezredes hagyományai.. :

"A kender évezredek óta történelmünk kísérője, egyike az ember által legrégebben termesztett növényeknek. A lennel együtt klasszikusan európai rostnövény, olyan textilipari alapanyag, amely teljes egészében megtalálja Európában a nagy termésátlagokhoz és a jó minőség eléréshez szükséges ökológiai feltételeket.
Hazánkban évszázados hagyományai vannak a kender termesztésének, s ma már az is bizonyított, hogy a növény a honfoglalás előtt is széles körben ismert volt az akkor itt lakó népek (hunok, avarok, szarmaták stb.) előtt. A honfoglalás utáni időkben az 1198-ból származó, latin nyelvű ún. „Esztergomi Vámtarifa” említi először írásban a kendert, mint olyan növényt, amelyért – a lennel együtt – vámot kellett fizetni szállítása, illetve eladása során. A közép- és újkorban hazánkban a kendert igen nagy területen termesztették. Szinte minden település határában megtalálható volt általában vízközelben, a legjobb minőségű földeken, s feldolgozására széleskörű házi- illetve manufaktúraipar jött létre, amely az 1950-es években szűnt csak meg. A XIX. század második felében, az értékesebb rostot adó, déli kender alakok termesztésbe vonásával és az ipari feldolgozás kialakulásával megindult a nagyüzemi, területileg koncentrált kendertermesztés, amely fénykorában közel 80 ezer ha termőterületet jelentett. A XX. század elejétől, a finomabb rostok ipari feldolgozásának megjelenésével a kender veszített jelentőségéből. Bár a két világháború hozott némi fellendülést, de 1945 után a növény szinte „feledésbe merült” Nyugat-Európában, sőt egyes országokban, meghatározott időszakokban tiltották is termesztését. A Szovjetunió és Kelet-Európa országai – így hazánk is – a ’80-as évek végéig viszonylag nagy területen folytatták a kender termesztését, de a Szovjetunió felbomlása és az országok politikai rendszerváltása – a vele járó mezőgazdasági átalakulással – jelentős visszaesést hozott a növény vetésterületében. Magyarországon jelenleg alig néhány száz hektáron terem, míg Nyugat-Európa – sőt már a „tengerentúl” is – újból felfedezte a növényt, nagyra értékeli „környezetbarát” jellegét, sokoldalú felhasználhatóságát. Olyan országokban is nagy területeken kívánják termeszteni, ahol korábban soha nem foglalkoztak vele."
phd.szie.hu/JaDoX_Portlets/documents/document_3162_section_3316.pdf
A mai nap nem csak Obama-elnök újraválasztása miatt történelmi pillanat az Egyesült Államokban, hanem azért is, mert az elnökválasztással párhuzamosan az USA három államában is népszavazást tartottak arról, hogy legális termékké tegyék-e a kannabiszt. Ebből kettőben…..
ford? 2012.11.07 08:01:22
A Nemzeti Drog Fókuszpont éves drogjelentésének számos kritikus szakaszát törölték a szövegből – érdekes módon éppen azokat a részeket, amelyek a kormányra nézve terhelő, annak megközelítésével szemben kritikus információkat tartalmaztak. A rendszerváltás után azt…..
ford? 2012.11.06 09:44:16
@A rokkant is ember: a 800ezer alkoholista országában, hogy állíthatod, hogy sokadrendü kérdés volna a szenvedélybetegeké? én a magam részéről ujfent megköszönöm a tasz és hasonszörű szervezetek áldásos tevékenységét, és sok sikert, kitartást kívánok a jövőben!
ford? 2012.11.06 19:54:53
@Sir Galahad: látod ez a különbség közted meg a tasz között: te a többséget támogatod, véded az érdekeit, a tasz pedig a kisebbségét. a többség véleményéről, meg ismered a sztorit, hogy 10 milliárd légy nem tévedhet..
“Bezzeg akkor nem tiltakoztok, amikor kirabolták az öreg nénit a cigányok!” “A magyarellenes szlovák nyelvtörvény ügyében miért nem szólaltatok meg?” “Hol volt a TASZ 2006-ban, amikor a rendőrök kilőtték az emberek szemét?” Ilyen és ehhez hasonló kommentek, kérdések…..
ford? 2012.09.13 09:00:35
A Társaság a Szabadságjogokért közellenséggé vált a kormánypárti sajtóban. Déjà vu. 2006-ban, amikor kiálltunk a rendőrség által elkövetett jogsértések áldozatai mellett, már egyszer megéltük ugyanezt. Akkor éppen a most bezárásra ítélt Klubrádió ostorozott minket…..
ford? 2012.02.15 08:44:41