Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csinglingling

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint korábban mi is hírt adtunk róla, Pest megye honfoglalás kori gyűjteménye az utóbbi egy évben csodás leletekkel gazdagodott, beruházásoktól és gazdasági tőkétől függetlenül – elkötelezett civil örökségvédőknek köszönhetően. A Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága…..
Mint minden mesének, egyszer ennek is vége, lássuk hát a civil fotós régészeti emlékkönyvének utolsó oldalait. Előzmények itt és itt és itt. Abdul valagaHelyi viszonyokat ismerő sólyomszemek nélkül aligha boldogultunk volna Núbiában. Egy esetből kifolyólag azonban azt is…..
Aki az elmúlt pár évben Szombathelyen járva meg szerette volna nézni a híres-nevezetes római kori Iseumot, az csalódott. A szentély hosszú ideje nem látogatható, kezdetben egy régészeti ásatás, majd egy jelenleg is zajló építkezés miatt. Az elmúlt években eltűnt a…..
Az M43-as autópálya és a Szeged-Nyugati elkerülő út harmadik szakaszának építése során merült fel az igény arra, hogy Szeged-Öthalom területén fekvő homokbányát ismét művelés alá vonják. A kitermelésre szánt terület eléri a 60.000 m2-t. A Kulturális Örökségvédelmi…..
A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) Nyugat-dunántúli Irodája hetvenötmillió forintos örökségvédelmi bírsággal sújtotta a győri önkormányzatot és azt a két kivitelező céget, amelyek a hivatal szerint felelősek az idén márciusban Győr belvárosában …..