Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Westfield

20 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel húsz évvel a családi vállalkozás átvétele után lett Gina Rinehart Ausztrália leggazdagabb embere. Ennek fényében meglepő, hogy nem igazán hallottuk még a nevét, pedig nem rossz ötlet megjegyezni azt. A Citigroup jóslatai szerint ugyanis jó esélyei vannak arra, hogy Carlos…..
Száz évvel ezelőtt kb. három ember lakott Nyugat-Ausztrália dél-nyugati csücskében, ami egyébként egy kellemes éghajlatú és jó természeti környezettel rendelkező térség volt. Az I. Világháború után az ausztrálok számára nyilvánvaló volt, hogy adódhatnak olyan helyzetek,…..
Ahogy telik-múlik az idő és (lassan) közeledek a negyedik x-hez, sokszor elgondolkozok, hogy milyen lesz majd akkor, mi fog megváltozni, hogyan fogunk élni. Ez egy kis youtube post Dominic Coleman Surferéről... hát remélem nem így "végzem" majd :) A Brit Filmtanács…..
Lassan szivárogtak annak idején a hírek, hogy a Másnaposok (Hangover) című film folytatása Thaiföldre fog vezetni.Ez elsőre is jó ötletnek tűnt. Később ez már egyáltalán nem volt titok, mikor néhány paparazzinak sikerült lefényképeznie a filmből jólismert három főszereplőt…..
A családi fészek a falu központjától kiljebb volt, így egy nagyon kellemes 15 perces autókázással keztük a napot. Thaiföldön az urbánus tervezés (ha létezik is) teljesen más mint Magyarországon. A rurális területen a házak elszórtan helyezkednek el az ültetvényeken, egy-egy…..
A vasutak világának idehaza alig ismert, de világszerte csodált és másolt szeletét jelentik a japán vasutak, ahol mindig történik valami érdekes. Ha pedig épp nem, akkor is bőven van bemutatnivaló belőle. Ha már úgyis követem az idevágó híreket, miért ne fordítsam…..
Én ezt a szállást nem ajánlom Önnek – jeleztem korábban, hogy Bangkok Charlie hotelt nem ajánló rovatot indít. Az álláspontomat azonban kicsit módosítom, mert mindenkinek más az ízlése, s lehet, hogy ami éppen nekem nem tetszik, másnak meg éppen vonzó. Úgyhogy maradjunk…..
Thaiföld egyik specialitása a motoros taxis. Nem egyedi dolog, Ázsiában több helyen létezik ez a szolgáltatás, de európai és amerikai turistáknak mindenképpen újdonság, hogy a számtalan közlekedési eszköz – busz, minibusz, tuk-tuk, taxi – mellett ott szerepel a sor…..
Úgy tűnik, hogy Pattayán nem viccelt a polgármester, aki 2008-ban többek között a monorail ötletével kampányolt – sikeresen -, nemrég pedig arról tartottak sajtótájékoztatót, hogy akár 2014-ben felbukkanhat a pattayai utcák fölött az új egysínű vasút. Mondhatni amúgy,…..
Westfield 2011.02.07 22:16:53
@Bangkok Charlie: de, a tetkód egyedi :))

egyébként meg csuklósbuszt Pattayára! :)

ja és augusztusra ígérik a Sukhumvit vonal hosszabbítást is, kíváncsi leszek rá
Mint ahogy a Budapest- Bangkok- Brisbane tengely magyarországi végpontja is sokszor a Dunakanyarba esik, úgy a thai bázispontunkat is rendszeresen tesszük vidéki helyszínre a tengerpart vonzereje miatt, de a legfontosabb ok persze a családlátogatás :) A célterület Chumphon és…..
A nagy, kontinensek közötti utazások egyik velejárója az átszállás és így van ez a Budapest - Bangkok - Brisbane tengelyen is. Utazás előtt válogattunk a lehetséges útvonalak és légitársaságok között, felmerült az EgyptAir is, ami a mostani helyzetet tekintve nem biztos hogy…..
Sokszor szórakoztató visszanézni, milyen volt az élet ötven-hatvan évvel ezelőtt, hogy töltötték idejüket az emberek, mi volt a buli, hogyan nyaraltak. Jeff Carter ausztrál újságíró az elmúlt évtizedekben keresztül-kasul utazta a kontinenst, hogy megörökítse a tipikus ausztrál…..
Nem terveztem, hogy a blogon bővebben foglalkozom a kedd éjszakai, Bangok külső kerületében történt robbanással, mert a twitteren tegnap már kipotyogtattam az infókat még azon melegében. Elnézést a rosszízű hasonlatért, mert azért tragikus esemény volt, 4 halottat találtak és 9…..
Ismerősek ugye ezek a képek? A helyszín Bangkok központja, a Ratchaprasong kereszteződés, ahol az Erawan szentély áll,  ahol a két skytrain vonal találkozik egymással és óriási vasbetonlábak fonják körbe a teret. Na meg itt van egy óriási közúti kereszteződés, összesen…..
Hosszú csúszás és megannyi kitűzött és törölt dátum után a héten, egészen pontosan augusztus 23-án elindult Bangkokban a reptéri gyorsvasút éles üzeme. Korábban már jártak naponta a vonatok délelőtt és délután, így a turisták helyett főleg a reptéri munkába járó…..
"Menjünk dél-keletre" felkiáltással útrakeltünk, hogy egy kicsit pancsizzunk végre a tengerben. A bangkoki nyüzsgést már untuk eléggé, de túl messzire sem szerettünk volna utazni. Így a választásunk Ko Sametre esett, mert szerencsére már kiesik Pattaya…..
A nyáron Budapesten folytatjuk kalandjainkat, Thaiföld a nyár elején túl izgalmas volt.  Szomorú volt látni a kiégett épületeket és a májusi rombolást a városban: már csak nyomát látni a Valentin napi vacsoránk helyszínének és a Victory Monument melletti Watsonsnak, ahol…..
Na, ezt a kört legközelebb kihagyom, mert nem ment el az eszem teljesen. A régi Big C épülete mögött guggolok, alig néhány száz méterre a kiégett CentralWordtől. Lehúzódtam, mert farangként azért magasabb vagyok az átlagos thai katonáknál. Így most szabályosan körbevesznek az…..
Áttértünk a háborús időszámításra, a híradások szerint szombat reggelre, a bangkoki háború harmadik napjára a halottak száma elérte 17-et, a sebesülteké pedig a 141-et. Természetesen mire ezt leírom a számok már nem igazak, egyrészt a harcok folyamatosan zajlanak szombaton is…..
Budapest Bangkok Brisbane Ko Kret 2010.02.19 23:38:00
Korán reggel indultunk a 166-os busszal (elég ritkán jár) a Victory Monumenttől észak felé, hogy meglátogassunk egy izgalmas helyet a várostól 20 kilométerre. A jelenlegi sziget az 1700-as évek végén alakult ki, amikor a Chao Praya folyó egyik U-alakú kanyarulatát átvágták és…..
Westfield 2010.03.31 21:46:44
@r0dg3cc: ez egy most februári sztori, de csak egy félnapos kirándulás volt, ebben a mennyiségben nekem tetszett, pedig római-katolikus vagyok :))
Na jó, ha nem is múzeum, de kisebb kiállítóterem. Mindenesetre a dugóban jó darabig elnézelődtem a bangkoki taxiban, még akkor is ha ez elég nyaktörő gyakorlat volt. A taxi plafonja ugyanis szó szerint pénzzel volt kitapétázva, az első szélvédőtől a hátsóig. Láttam már…..
Budapest Bangkok Brisbane Jetboat 2009.09.27 21:28:00
Surfers Paradise-ban a Panorama hotelben szálltam meg, ahonnan valóban szép kilátás nyílt a belvárosra a Chevron szigetre és a Nerang-kanyarra. A folyóparton csak elszánt ázsiaiak horgásztak valamilyen élőlényekre, az erkélyemről fura óriási lepényhal formájú izéket láttam,…..
Twitter, Blogspot, Youtube, Tumblr, no meg persze Blog.hu, Indafotó és -video huszárok, harcra fel! Itt a nagy lehetőség: egy hét ingyen és bérmentve Thaiföldön, a feladat mindössze annyi, hogy teljes erővel blogolni kell, kép, szöveg, videó, minden ami belefér, a legvégén pedig…..