Regisztráció Blogot indítok
Adatok
oroce

6 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hónapokban egy körben megújítottuk a HVG tematikus szájtjait. Egységes layoutot kaptak. Szakítottunk azzal a nézettel, hogy kis szájtoknak is portálosan kéne viselkedniük. Sokkal inkább a friss tartalmakra helyeztük a hangsúlyt. Próbáltunk vizuálisan érdekesebb,…..
Már régóta nem volt bejegyzés, mostanság feltorlódtak a tennivalók, de remélem lassan több időm jut a blogra. Nos, ma nézzük meg a bind-ot, ami az új EcmaScript 5-be került bele. Mire is jó? Hát röviden hozzá tudunk rendelni egy adott függvényhez paramétereket.   function…..
Nézzük milyen újdonságokat kaptunk: teljesen újraírt .ajax() egy fake xhr objektumot (jXHR) kapunk az .ajax() meghívásával, a cross-browser problémák elkerülése érdekében (pl abort JSONP requesteknél) XDomainRequest kezelése ( cross domain ajax…..
Egy pár napja túrtam a jQueryUI forráskódját, mert a dialoghoz hasonló dolgot szerettem volna varázsolni, és következő kifejezésre lettem figyelmes a 9377. sorban: ( nem, az egy darab pluszjel nem typo! )if (+myAt[i] === myAt[i])egy pár percig néztem WTF fejjel,…..
 Ez a poszt a változók értékének összehasonlításáról fog szólni, azaz kettő vagy három egyenlőségjelet kell használni. A jQueryben ha alaposabban megnézzük a változók értékének ellenőrzését, mindenhol a legtöbb helyen három egyenlőségjelet használnak. De…..
A következő napokban érkezik néhány a jQuery coreból kiragadott példa, lássuk az elsőt. :) A mai napon a "self-executing" függvényről lesz szó, amely a következőképpen néz ki:(function(window, undefined){      // Use the correct document accordingly…..
Sziasztok!Oroszi Róbert (oroce) vagyok, webfejlesztéssel foglalkozok ( mind backendek, mind frontendek készítésével ). A blogon ( mint ahogy a leírásban is olvashatjátok ), az oldal az alábbi két fő dolog köré fog épülni:perl, és ezen belül is a Catalyst…..
A Ponte.hu pár hónapja indította el a SmartCity iphone-os verzióját. A SmartCity egy Budapestre készült útvonaltervező alkalmazás. Nagyjából azt tudja, amit egy átlag navigációs szoftver, csak épp nem az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek segít megtervezni, hogy milyen…..
oroce 2010.10.06 20:53:03
Olvasom a Mashable-ön a 35 legszórakoztatóbb 404-es oldal listáját. Gondoltam, ennek ürügyén áttekintem, hogy a magyar szájtok mit kezdenek ezzel a lehetetlen, ám kötelezőnek számító felülettel. Az első, ami eszembe jutott a téma kapcsán, az a korábbi munkahelyem, az Index. A…..
Webisztán Ingyen wifi a BKV-tól? 2010.05.23 16:25:00
Tudom, hogy van most ez az új busz tesztelés Budapesten, de annyira nem merültem bele a témába, hogy feltűnjön: egyik-másik busz ingyen wifit is szolgáltat az utasoknak. Úgyhogy annál nagyobb volt a meglepetés, amikor átkelve a Krisztina körúti zebrán egy wifis matricát…..
CORVINULL A tanár-értékelő 2010.04.09 19:24:00
Régóta vártam már, hogy megjelenjen egy ilyen program, ahol név nélkül lehet véleményezni a tanárokat.Ez sokat segíthet azoknak, akik nincsenek jóban felsőbb évesekkel, és tárgyfelvételkor buzgón vakarják a fülük tövét, vajon melyik tanárt is válasszam...Persze az órák…..
comment:com Joey ismét sorozatban 2010.01.11 15:34:00
Matt LeBlanc, a Jóbarátok egykori sztárja 2006 után ismét tévésorozatban fog szerepelni, ezúttal saját magát alakítva. A Jóbarátok utolsó évadával annak idején milliókat bezsebelő LeBlanc a sorozat spinoffjában (Joey) már korántsem teljesített olyan jól, mint az…..
oroce 2010.01.11 20:04:20
@ügyfélszolgálatos: no meg a madagaszkárban is ő volt melyik állatkának a hangja, mármint schwimmer!
Itthon eddig nem látott vígjátéksorozattal fut neki a Comedy Central az ősznek, augusztus 31-én Már megint Malcolm címmel debütál a csatornán a Foxon 7 évadot megért Malcolm in the Middle. A komédiasorozat főszereplője a kiskamasz Malcolm és három fiútesója, akik a…..
Az idei Emmy-gála egyik üdítő színfoltja, hogy a legjobb vígjátékok között jelölték a Family Guy című animációs sorozatot is, sőt, ha a hype-nak hinni lehet, még a győzelemre is lehet esélye a Fox egyik zászlóshajójának. A készítők pedig, ha már lúd, akkor legyen kövér…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.08.07 10:00:00
A Paula Abdul vs Idol-saga újabb részletei: a TMZ.com szerint ha a Fox megdobja a csajt tízmillió dollárral, akkor visszamenne. Más források szerint a Fox valahol kurvára örül Abdul távozásának, és vendágzsűritagokat nyom be a helyére, akik között ott lehet Beckham neje, a…..
A mai Nvidia sajtóbejelentés örömteli hír azoknak, akik régóta vágynak egy olyan kicsi csöndes gépre, ami remek kiegészítése lenne a karácsonyi plazmatévének. Röviden összefoglalva: meggyőzött jópár gyártót, hogy kezdjék el az ION platformot használni a minigépeikben.…..
Régebben volt egy lázálmam arról, hogy hogyan kellene kinéznie egy dj szettnek a 2010-es években. A belépő egy olyan karszalag, mely méri a pulzusszámot, és egy értékelő gomb is van rajta. (A karszalag használata opcionális! Privacy paragépeknek marad a csuklóra nyomtatott…..