Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Gregor.

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„If we ever had a war, while you are working on your Power Point, we would be killing you.” /Orosz békefenntartók állítólagos szavai amerikai kollégáikhoz 1996-ban, Boszniában./   Az amerikai haderő bürokrácia- és PowerPoint-függősége egyre aggasztóbb méreteket…..
Mielőtt a jótékony feledés homálya nyelné el az előző évezredet, emlékezzünk meg utolsó évtizedének SF terméséről. Olyan filmek kerülnek most terítékre, amik valamilyen szempontból meghatározták ezt a dekádot. Fellebezésnek helye van, reklamációt elfogadunk. A legjobb…..
A kérdésre a válasz, hogy mert akkor nem születnének olyan kiváló írások, melyekből ma kettővel ismertetnénk meg a tisztelt olvasót. Az első John Podhoretz filmkritikája az Avatar c. filmről, a másik egy érdekes összefoglalója az izraeli-palesztin konfliktusnak a HM és a…..
.Gregor. 2010.01.11 09:48:49
Ez a HM cikk "hangulatilag" erre a cikkre emlékeztet: www.hirszerzo.hu/cikk.allah_nuklearis_birodalma.135002.html
Itt is ír a szerző sok mindent amitől elfog a röhö... akarom mondani rettegés. :)
Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább…..
Sosem titkoltam, hogy kedvelt szokásom mindenféle beteg hírt lehozni a blogon, amivel amúgy nem foglalkozik a magyar média, mert nem találja érdekesnek, nem passzol megszokott ideológiai csapásirányhoz, vagy mert a szerkesztők agyának processzorsebessége képtelen feldolgozni a jó…..
.Gregor. 2009.10.09 20:10:33
@Tilikov: Igazi 22es csapdája: ha nem tesz semmit az iráni atom ellen akkor nem lesz összhangba a díjjal, ha "tesz" akkor pedig az. Nesze neked Barack:)
Tavaly sokfelé jártam az országban vonattal. Az ablakon bámészkodva láttam több tucat szép és kevésbé szép állomást, megállóhelyet. Olvasónk Káptalanfüreden találkozott egy lepusztult váróval, melyet a fiatalok rendbetettek, „kifestettek”. Persze ez a hatóságoknak…..
.Gregor. 2009.10.07 15:09:02
@TH: hát ha csúsztatásról van szó akkor szakértő vagy, de ez esetben vissza kanyarodnék az alap kérdéshez "Ez rongálás?" a törvény szerint az, történet vége.
.Gregor. 2009.10.07 15:23:22
@TH: itt is egy csúsztatás, fesd le a parlament oldalát annak se lesz rosszabb az állapota csak össze lesz festve... kárt okozott-e ha le kell szedni azt a színes izét akkor az nem ingyen van... és ez attól rongálás hogy a törvény azt mondja, attól független hogy szerinted ez egy értéknövelő beavatkozás volt...
KatPol Blog Lendületben az ország 2009.10.03 08:58:00
Október 1-jén 60. jubileumát ünneplelte a Kínai Népköztársaság. Mondanunk sem kell, hogy a világ legnépesebb országa fordulatokban gazdag, jelentős utat tett meg ebben az időszakban. Pekingben immáron a hadsereg lényegéről is másként gondolkodnak, mint az elmúlt hatvan évben.…..
Zbigniew Brzezinski nevével szerintem már mindenki találkozott, akit egy kicsit is érdekel a kül- és biztonságpolitika. Jimmy Carter egykori tanácsadója mára a szakma egyik nagy öregjének számít, ezért érdemes odafigyelni mit mond, még ha első hallásra kicsit meredeknek is tűnik.…..
.Gregor. 2009.09.24 14:25:03
@CN: Tényleg, az S-300 eladással mi van (szerintem nem elhanyagolható faktor a rendszer léte vagy nemléte a támadás esélyeinek szempontjából)? Mert annyi mindent hallani, hogy én már követni sem tudom...
"Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked."/Arthur K. Cebrowski, az USA haditengerészetének nyugalmazott altengernagya/Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a KatPol töretlen diadalmenete. Idestova két…..
"Mert értelmes hülye viccet már hallottam. De ennek még értelme sincs"Boncz Géza  Ismét magyar terroristák tűntek fel a sajtóban, és habár  dicső kormányunk és rendőrségünk e témában lezavart színjátékával jobban ég, mint anno a Reichstag, kis hazánk…..
.Gregor. 2009.08.07 23:48:05
@Platon: "Az az EP határozat se jelent túl sok mindent, hacsak nem azt, hogy azért "csak" határozat mert szavazás útján még ennyi se lenne" Észrevételed részben jogos: Helyesen: azért maradt EP határozat, mert ha az EU Council-en múlik még ez se lenne. Ezért hivatalos EU (nem EP!) álláspont szerint nem terror szervezet (akármit mondasz akármilyen hosszú jogi rizsát copyzol be akárhányszor). Legközelebb igyekszem azt leírni amit akarok. :)

Mellesleg te is kezdhetsz kifogyni az érvekből mert személyeskedsz, (és ha neked akkor nekem is szabad) de elnézem neked, a bölcsészek nagyrésze ilyen, megtanulja (vagy inkabb bemagolja) amit kell és azt hiszi ezzel vége, pedig nem ártana néha gondolkodni is, magadtól. Nem az lenne a tanulás lényege, hogy hozzátegyél valamit ahoz amit tanítottak? Mivel enélkül akárhogy szépíted csak a egy szakmunkás vagy, csak mondod a magadét (amit "belédvertek") és elsiklasz a valós mondanivalók felett.

"de ha nem tudod miért írod le?" A nagyképűség már megint. Egyrészt azért hogy aki tudja kijavítsa, talán ezért vagyunk itt; mésrészt úgyfest te sem értesz (sok) mindenhez mert írsz fura dolgokat, ezzel nem is lenne baj de hogy nem látod be hogy te se tudhatsz mindent az már annál inkább.
Amíg a te vitamódszered kimerül abban, hogy
"Különösebb időm nincsen a ki tanításodra ezért ajánlom nézz utánna a szakirodalomban." Addig miért vársz el bármitis másoktól? (Vagy titeket így tanítanak vitázni?) Én például kíváncsi lettem volna, hogy te szerinted mi az "igazság" a témában amire az idézett szövegrészt válaszoltad. Ugyanis nem azért vagyunk itt, hogy egymást a könyvtárba küldözgessük (fölényeskedve). Ha szerinted egy állítás nem állja meg a helyét akkor röviden(!) egyszerüen(!) amennyire ez lehetséges magyarázd el nekünk (tanulatlan bugrisoknak). Talán belátjuk, hogy igazad van de amig a könyvtárba küldözgetsz meg irodalomjegyzéket írsz addig nagyjából te is megrekedsz a "de igen-de nem" vitaszinten, vagy ha nem akarod minimálisan sem kifejteni akkor ne írd le, hogy ez nem így van elvagyunk mi a boldog tudatlanságban is.

Annak ellenére, hogy sötét vagyok mint az éjszaka azért leírnám a vélemeényemet pl Az erre adott válaszodról:

1.)
"Az általad oly sokat emlegetett nemzetközi jog pont annyit ér amennyi (katonai, gazdasági stb.) erőt mögé tesz az alkalmazója"

Tudom könyvtár, de ha a jog önmagában állna akkor hogy magarázod páldául, hogy -kedvenc "Terrorista-e a Hezbollah?" témámnál maradjuk- az EP szerint terrorista, az EU Tanács szerint nem az (legalább is nem deklarárlja)? Hiszen ha a jog egzakt akkor azonos kiinduló információból (pl: robbantottak egy jót párszor) csak azonos végkövetkeztetést lehet levonni (->Terroristák), vagy nem? Ha nem igaz a 1.) pont idézetében az állítás akkor akkor mért mondják azt az angolok a franciák és a spanyolok, hogy közelkeleti béketárgyolásokra tekintettel nem hoznak ilyen határozatot? Szerintem azért mert nincs meg a megfeleő politikai erő egy ilyen döntéshez, vagy inkább nagyobb van ahoz hogy a béketárgyalások belátható időn belül békéhez vezessenek, vagy tévednék?

1.2.) Kicsit kapcsolódik az előzőhöz. Ha a Hezbollah terror szervezet mert korábban terror cselekményt követett akkor (nagyon nem akarok belemenni a témába mert annak sose volt jó vége, de hogy a közelben maradjunk földrajzilag) Izrael egy terrorista állam? Tudtommal Izrael állam sem egy békés népszavazást követően alakult meg. A megalakulásához terrorcselekmények sora vezetett, vagy rosszul tudom? Szerintem ráillenek a kritériumok az akkori cselekményekre mégse az van a köztudatba, hogy Izrael terrorista. Vagy ha már rég volt akkor nem terrorizmus? 14 év még nem elég rég ahogy látom, 20 már az lesz?

1.3.) Ha a jog önmagában is erős akkor, hogy van az, hogy bizonyos állam az általa megszállt területen telepeket hoz létre ezzel változtatva a terület demográfiai összetételét és egy ENSZ nevű nemkicsi szervezet mégsem tud szankciót hozni egy másik állam miatt? Nincs valamilyen nemzetközi jogszabály az ilyen esetekre? Ja, hogy vétó jog, de olyat, hogy lehet szerezni ha nem gazdasági politikai katonai hatalommal?

Najó ennyi egyelőre azt majd meglátom mi sül ki ebből, mennyire magamnak írogattam.
.Gregor. 2009.08.08 21:13:00
@recruit: hozzád ki szólt?
.Gregor. 2009.08.08 21:35:24
@recruit: Amúgy had gratuláljak, ahoz képest, hogy tudsz olvasni meg értelmezni, sikerült a leglényegtelenebb részére reagálnod a posztomnak (az általad idézett bekezdés vége "és elsiklasz a valós mondanivalók felett." ;) )
Csak nemnagyon értem, hogy miért cimezted nekem az egész kommentet.
Ja és bocs, hogy félre lőttem (mondjuk azért a te lövésed se volt teljesen tiszta :)) a mondani valóm lényegét tekintve nem sok a különbség de megjegyzem. :)
Forrong a perzsa nemzet, tüntetések Teheránban és a többi iráni nagyvárosban, recseg-ropog az iszlám köztársaság. Az ember óhatatlanul is arra gondol, hogy vagy az amerikaiak, esetleg izraeliek támogatásával összehozott újabb "színes forradalmat" lát, ezúttal a volt…..
.Gregor. 2009.06.18 20:05:21
@Alal: Isteni segítséggel magyarázni a választási eredményt nem a racionalitás hiányát, hanem csak jó humorérzéket jelent. Tudják ők nagyon jól mi az igazság, de azt ugye mégse szokás nyilatkozni, hogy "kreatívan" számolták össze a szavazatokat. :)

Az iráni vezetésben az emberek vannak annyira jó politikusok, hogy bárhol megállnák a helyüket nyugaton is, csak ők otthon Iránban az egészet bevonják vallásos mázzal, hogy igazodjon a helyi szokásokhoz.
.Gregor. 2009.06.24 16:33:48
@Tilikov: "És már abban sem vagyok biztos, hogy ez rossz lenne Iránnak. Végül is Ázsiában vannak és ott nem a demokrácia a mainstream. Csak mi belénk van bekódolva, hogy a demokrácia a legjobb rendszer."

Végre valaki, aki rávilágít erre a nem mellékes dologra.
.Gregor. 2009.06.24 16:43:04
@Bögöy: szerintem erre gondolt: kuruc.info/p/8/42470/
Június 7-én több ország is dönt a sorsáról - csak egyes helyeken kicsit jobbak a döntési alternatívák, mint idehaza. Libanonban parlamenti választásokat tartanak vasárnap, ahol a tét az ország jövőjének alakítása, vagy a helyén marad, és megerősödik a nyugatbarát…..
.Gregor. 2009.06.05 18:25:27
@SchA:

Így már leesett, csak első olvasásra nem számítottam poénra, így aztán nem is esett le. :)

Amúgy ez a "hivatkozzunk a neves külföldi lapra" elég gusztustalan választási húzás, de egyben "zseniális" is. Én eddig azt hittem, hogy ezt a trükköt esősorban olyan helyeken lehet bevetni ahol szinte nemzeti sport a külföldnek való megfelelni akarás (lásd: Magyarország). Vagy ez mindenhol működik?
Nehezen tudom elképzelni, hogy a nemzetközi kritikától edzett vagy túlzott önbizalommal megáldott országokban is ugyan olyan jól működne ez a recept.
Ebben a konkrét esetben volt valami hatása a cikknek?
.Gregor. 2009.06.13 14:55:28
@Tilikov: Az izraeli szélsőségesek sem szeretik jobban a gójokat, mint az európai megfelelőik a zsidókat, ebből a szempontból sok különbség nincs szélsőség és szélsőség között.

Az iráni eredmény szerintem sokakat meglepett, főképp a különbség a két jelölt között. Azért van egy olyan érzésem, hogy ezzel még nincs vége, és egy darabig még téma lesz, hogy volt e csalás.

Századmilliméteren múlt, hogy nem vakult meg egy 23 éves fiatalember. Azon a vonaton ült, amit hétfőn megdobáltak Székesfehérváron. Az ablakok betörtek, az egyik szilánk sebesíttette meg a szemén és az arcán. Az ablakokat már kicserélték, de a szilánkok még látszanak. A…..
.Gregor. 2009.06.06 23:28:02
@TheElf: Talán érdemes lenne elolvasni legalább azokat a kommenteket amikre aztán valami hülyeséget válaszolsz:
"Nem azt mondom, hogy ha Pistike ellop egy Balaton szeletet a sarki boltból akkor hajrá Sátoraljaújhelyre koliba, de erőszakos bűncselekménynél, vagy a társadalomra káros magatartásnál igenis tenni kell valamit, akkor is ha az elkövető 8 éves."
Nem irigylem azokat, akiknek ismeretlen vonalon kell utazniuk. Velem is megesik, hogy egy megbeszélésre, találkozóra olyan járatokkal megyek, amikkel még sosem utaztam. A legtöbb helyen a buszvezetők nem mondják be a következő megállók neveit, vizuális tájékoztatás is hiányos. Így…..
A Közel-Kelet gyöngyszeméről mostanság nem sok szó esett a blogon, pedig zajlik azért ott is az élet, Netanyahu például nemrég próbált lobbizni Obamánál az Irán ügyében, látszólag nem sok sikerrel, de hát ki tudja, mit hoz a jövő. De a mostani írásnak nem is ez az apropója,…..
.Gregor. 2009.05.31 13:27:42
@Herbert_West: itt is ugyan ez FF alatt (máshol nem tapasztaltam), gyógymódról nem tudok...