Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FFU

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
A 44 éves Toshi Arai világszerte ismert figurája a ralisportnak. 1997 óta vébézik, 2000-ben és 2001-ben Impreza WRC-vel versenyzett, két negyedik és egy hatodik helyezést szerzett. 2002-től vesz részt az N-csoportos világbajnokságban (manapság PWRC), melyet kétszer megnyert (2005,…..
FFU 2011.07.18 14:49:22
@Bali01:

Bali01!
Tudsz erről a sportrendszámos vizsgáztatás dologról többet is? Ha igen, megtennéd, hogy az info kukac kck pont hu - ra írsz róla? Kit car ügy! (kck.hu - t megnézed, látod, mire gondolok.) Előre is kösz'!
FFU 2011.07.19 09:02:53
@Bali01:
Köszönöm a segítséget!
FFU 2011.07.19 09:04:22
@ommm:
Köszönjük a választ. Akkor be vagyunk keritve - ez se megy. Egy otthon épített kit car-nak, még akkor sincsenek ilyen papirjai, ha az összeépítő 'gyartótól' vette a kit-jét. Basszus!!!
ProgBlog 102 019 2011.02.02 22:44:00
 „Sosem a legnagyobb tömeg győz, hanem a legszervezettebb és a legkitartóbb.” A tegnapi hírrel, hogy 102 019 ember maradt MANYUP-tag, máris sokan foglalkoznak és sokféleképpen. Van ugye egy hivatalos verzió, amelyet Selmeczi Gabriella adott elő. Van ennek MSZP-s…..
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
FFU 2011.01.21 13:29:32
Csak pár csapongó gondolat erejéig szólnék ehhez az íráshoz:
1. Megítélésem szerint az orbáni politikát egyáltalán nem a kurucos mentalitás hatja át, itt inkább a személyiség-jegyekben (és az azok kialakulásához, fixálódásához vezető útban) kell keresni a magyarázatot. Más szóval, és ez szilárd meggyőződésem, a tárgyalt problémának a magyarázat sokkal inkább a lélektan, illetve a pszichoanalitika körébe tartozik, és kevésbé a politológia kompetenciája. (És ezzel nem azt állítom, hogy Orbán mentálisan megroggyant, csupán azt, hogy a fidesz-nek, mint 'rendszernek' Orbán egy olyan mértékben túlsúlyos eleme, hogy a rendszer megértésének legfontosabb ágensei Orbán személyiségében rejlenek, a többi legfeljebb színesíti az).
2. Mindenképpen "beteg dolog" egy, a nullösszegű játszmák szabályai szerint zajló (európai) politikai folyamatban a konfrontáció stratégiáját választani. Nagyon könnyű belátni, hogy ilyen keretek között mindenki veszít - de legtöbbet Orbán (és a magával rántott ország) veszíthet. (A feltételes mód talán már nem is indokolt.) Nagyon leegyszerűsítve - ha a hazaiak számára kommunikált értelmezési keretben Orbán győz, akkor persze nyer, mint magyar miniszterelnök, de szükségképpen veszít, mint EP soros elnök, é ezzel veszít az Unió is. Ha EP soros elnökként nyer (és vele nyer az Unió), ezt csak azon az áron teheti, ha veszít, mint magyar miniszterelnök. Itt véleményem szerint elképesztően mellényúlt, alapjaiban rontotta el ezt a helyzetet a fidesz.
3. A magyar társadalom egésze a fidesz jelenlegi konfrontatív, és az elmúlt 8 év ellenzéki politikájára jellemző dekonstruktív, illetve "gyülekezet-építő" politikája eredményeképpen a magyar társadalom mindenképpen veszített, illetve még további veszteségekre számíthat. Itt nem csak társadalom fosztóképzős jellemzőire gondolok (pl. Csepeli Györgyöt idézve: demokrácia demokraták nélkül, közérdek köz nélkül stb.), hanem arra is, hogy a magyar társadalom kettő, talán három részre szakad, és e társadalom-részek a fidesz (talán szándékos, talán szándéktalan tevékenysége eredményeképpen) tovább távolodnak egymástól. Nem a vagyoni különbségek növekedésére gondolok, mivel azok gyorsan korrigálhatóak. A világnézeti különbségekre gondolok. Kialakult az országban két, nyugodtan minősíthető így: egymással antagonisztikus ellentétben álló csoport: a fidesz-hívők, illetve a fidesz-gyűlölők csoportja. (A harmadik csoport e gyűlölködéstől megcsömörlött, a politikai-közéleti, ezáltal jogfeladó passzivitásba menekülők csoportja lehet. Róluk sajnos keveset tudok.)
4. Bár idáig a fidesz-ről írtam, a korrekt az lenne, ha úgy fogalmaztam volna - a politikai elit egésze. Mert a jelenlegi helyzet kialakulásában az egész politikai elitet egyetemleges felelősség terheli. Nincs Orbán a többiek nélkül - hisz' ha a többiek nem olyanok lettek volna, amilyenek, Orbán nem nőhette volna ennyire ki magát. (Nincs értelme a kocsma előtt hőzöngeni, ha senki nem megy ki a hőzöngőt nézni.) És persze fordítva is igaz...
Egyszer már írtam zen a fórumon - mit nem adnék, ha végre egy igazi elemzést olvashatnék akármelyik politológus tollából mondjuk az elmúlt 20 év magyar politikájáról. De sajnos ezzel a török is, a többiek is adósak maradtam, és a tendenciákat nézve hovatovább nem lesz olyan politológus, aki elég hiteles maradna egy ilyen mű megírásához.
FFU 2011.01.21 15:22:21
@AnnaKarenina:
Kedves AnnaKarenina - egyetértek a kérdésbe rejtett állítással, kicsit még löknék is rajta. Az az érzésem, hogy a rendszerváltáskor kialakult hatalmi "harc" eszköztárába bekerültek egy európai értelemben vett demokratikus országban szalonképtelen eszközök is (pl. a gátlástalan hazudozás, lopás, vagy a magánintézménnyé konvertált állami szervezetek, hogy a magánhadseregekről, amelyeket mondjuk őrző-védő szolgálatnak neveznek a bevetés pillanatáig, vagy magán-titkosszolgálatokról ne is beszéljek).
Egy kissé sántító hasonlattal élve talán olyan ez a helyzet, mint egy rosszul vezetett ökölvívó meccs. A küzdő felek előbb csak öklöznek. Aztán az egyik bekönyököl. Erre a másik azt gondolja, ha neki szabad, akkor nekem is lehet. Aztán jön az első rúgás - a mechanizmus ugyanaz. A bíró pedig (ők lehetnének a választópolgárok) ahelyett, hogy az első nem megengedhető könyöklésnél szólna, inkább nekiáll drukkolni, hogy még jobban könyököljön be, még nagyobbat rúgjon az ellenfélbe... De hát én nem vagyok politológus, így ezek csak érzések. Ezért lenne nagyon jó, ha a politológusok a blogjaikon valóban elemeznének, és nem agitálnának! Akkor botcsinálta beledumálóként nem irkálnék hülyeségeket, inkább csak olvasnék. De félek, ez a hajó is elment már!
törökgáborelemez 271. Quo vadis? 2010.10.28 02:02:00
Másfél nap telt el azóta, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője bejelentette: pártja az Alkotmánybíróság hatásköreit korlátozó javaslatot kíván elfogadtatni a parlamentben. Miután az eljárás megítélésem szerint azon - szerencsére ritka - politikai események közé…..
FFU 2010.10.28 21:06:25
Magas is elemzésekből élek (bár nem a politika a kutatási/elemzési területem), néha elborzadok azon, amit ma politológia címszóval művelnek emberek. Az a benyomás (ez azért még nem vélemény) alakult ki bennem, ma már politológus diplomával fű, fa virág politológusnak vallhatja magát. Negatív kedvencem az apologétáknak az a csoportja, aki leplezetlen agitációt folytat valamelyik politikai csoportosulás mellett, szakértői véleménynek álcázva ezt a tevékenységet. Azt is nagyon fájlalom, hogy nincsenek a szó igazi értelmében vett politológiai tárgyú elemzések. Amikhez - igaz különösebb erőfeszítés nélkül - hozzá lehet jutni, azok színvonala, elemzési apparátusa, a feldolgozott információk mennyisége... talán ilyen lehetett a "kannás jóslat" a delphoi jósda körül kialakult bögrecsárdákban. Amit eddig írtam, benyomás, és azért kevéssé vonatkozik e blog szerzőjére/szerkesztőjére, annak ellenére, hogy írásait néha fájdalmasan felületesnek érzem. (Tudom persze, egy blog az blog, és nem egy akadémiai folyóirat, de a blog műfajának keretei kicsit talán többet is megengednének.) Magam pl. - és azért említem a fidesz-t, mert jelenleg ők kormányoznak - szívesen olvasnék olyan elemzést, amely e párt (párt a fidesz tulajdonképpen?) működési sajátosságait elemezné (egyszemélyi, talán autokratikus vezetés, az ebből szükségképpen adódó szervilizmus stb. - ha így van ez egyáltalán), és azzal állítaná párhuzamba a párt kormányzás-technikáját, stb., találgatások helyett az elemzésre támaszkodva extrapolálna, fogalmazna meg lehetséges kimeneteke. Ugyanilyen elemzést nagyon szívesen olvasnék az mszp-ről is. Szóval, kérném tisztelettel - nem lehetne legalább alkalmanként megereszteni egy rendesebb elemzést? Persze az eddigi írások is érdekesek (bizonyos szempontból), de néha kicsit többre vágyik az ember. (Mielőtt a politológusok, köztük Török úr teljes mértékben felkapná a vizet - sajnos hasonló jelenséget tapasztalok általam két nagyon jól ismert területen: a jogtudományos és a szociológia területén is. Egyre erőteljesebb a felületesség térnyerése, az ebből fakadó összes következménnyel együtt.)
A Fidesz a középületeket is kormányépületeknek tekinti. Azok dolgozói azonban a köz szolgái, nem pedig a kormány emberei. Az ellenzék hihetetlen felháborodással, a sajtó nagy része pedig gúnnyal fogadta azt a kormányrendeletet, mely előírja, hogy minden államigazgatási szerv…..
FFU 2010.07.05 23:20:07
@turulpina:
Egyetértek! Egy üres papírlap többnyire nem lehet veszélyes, de ha már szöveget hordoz, veszélyesebb lehet akármilyen fegyvernél. Magam is nagyon sajnálom, hogy Navrasics, aki a politikatudományok doktora, ekkora arccal állít ökörséget, olyat, amiért egy elsős hallgatót két lábban rúgna ki a vizsgán. Anélkül, hogy belemennék - csak egyetlen példa a közelebbi múltból. Ha az írott szöveget hordozó papír nem veszélyes, akkor vajon miért küzdött a magyar történelemben számos kormány egyes sajtómegjelenések, szamizdatként sokszorosított pár példányos anyagok ellen? Hisz' a papír nem veszélyes - ugye Tibor. Meg kellene gondolni annak a doktorátusnak a visszaadását, mert birtoklása szégyenbe hozza a valódi doktorok, a politológiával tudományos kutatóként foglalkozó "kollégákat", leértékeli az ő doktori címüket!
Úgy látszik lassan, de biztosan tradíciót teremtünk. Ami egykoron, tán három éve, hirtelen ötlet volt csak, mára már egy bevett szokássá vált. Ez sokszor esetben persze nem szerencsés, hiszen amit megszokunk, az sokszor elveszíti érdekességét, varázsát. Szerencsére a Belsőség…..
Belsőség Élményautó gombokért 2009.07.24 14:55:00
Na jó, ha éppen nem is gombokért, azért meglehetősen olcsón. Jómagam pár hónapja találkoztam a locost-autókkal egy meg nem nevezett pécsi költővel folytatott beszélgetés után, aki épített volna egy gyerek gokartot a remek kartbuilding.net-en található tervek alapján.Szóval a…..
FFU 2009.07.24 20:36:51
@Nínó Karotta:
Úgy látszik, az újságíró csak ír, és soha nem olvas.

Az elmúlt kb. öt-hat év során többször írtam nektek e-mailt (a totalcar-os szerkesztőségnek), még csak egy automatikus választ sem kaptam tőletek. Pedig nagyon sokat tudnátok segíteni a magyar kit car-ozás ügyének, ha kicsit jobban elmélyülnétek azokban a dolgokban, amikről írni szoktatok.

Ma már több autó is készen van ebben az országban. Egy Fisher Fury ( www.kitcar.hu , egy BEC Mkindy Sopronban, egy locost 95%-ban Békéscsaba mellett, egy sásdi 'őstehetség'meg az említett o Seven-je, és persze az említett osztálytárs autója. Van két Mercedes SS100-as replika, mind a kettő import.

Már - én vagyok az a pécsi ürge, aki tépte a száját a Jenőnél... és be is jött, módosították az 5/1990-es KöHÉM-et, azóta lehet gépjárművet összeépíteni. 2005 óta ugyanis létezik a Magyar Kit Car klub Egyesület. (Talán 2007 végén még az országgyúlés pénzügyi bizottsága is foglalkozott egy törvénymódosításra irányuló javaslatunkkal.)

Azokhoz a hozzászólásokhoz nincs kommentem, akik úgy beszélnek dolgokról, hogy nem tudják, miről is van szó.

Végezetül - a sárga Westfield-et aug. 2-án meg lehet tekinteni (a többi épített kit car-ral együtt) Pápa-Zirc környékén, mert ebben a hónapban aktuális találkozónk ott lesz a környéken.
FFU 2009.07.24 23:14:34
@yenoee:
Van összefüggés. Feltételezem, hogy a 'kollega' megnézte a terepet (milyenek az utak stb.)
Üdv!