Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NeoExDeath

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment Ha kocsival megy a bicikli 2012.05.10 06:10:00
Bringaszállítási kiskáté, főleg kezdőknek. Mennyivel szabad menni, mennyi bicajt bír el a kocsi és hasonló kérdések. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
NeoExDeath 2012.05.10 14:38:31
Eddig 2 különféle kerékpárszállítót használtam, és használok. Mindkettő Thule, lehet mondogatni hogy így reklám meg úgy, de aki komolyan gondolja a bringaszállítást, és biztonságosan meg praktikusan akarja csinálni kívül, előbb utóbb belefut a márkába.
Az első hátsó csomagtartóra szerelhető gumitalpas megoldás, ami szallagokkal, és akasztókkal kell a csomagtartó illesztéseibe helyezni. Előnye hogy bármilyen kocsira felrakható és olcsó, hátránya hogy sosem túl fix a rögzítés, de sosem volt gond vele. A gumitalpak valóban kimattítják a fényezést!
A második típus nem szerepel a cikkben, Thule vonóhorgos megoldás, abból a legegyszerűbb, 2 férőhely van rajta, és a vonóhorgon felfelé áll, és a szárairól le kell lógatni a bicókat.
Egyszerűen elképesztő! Annyira stabil hogy az szinte hihetetlen, a bringa és a tartó kb. az autó szerves részévé válik. Tavaly elvittem vele a montimat Olaszországba, kb 1000 km egy irányba, odafelé 130, visszafelé 149. Hibátlan volt, mintha ott se lenne, fogyasztásnövekedést sem nagyon tapasztaltam.
Annyi baj volt csak, hogy odafelé Szlovéniában akkor eső volt egész végig, hogy a bicót szétáztatta, és küllő is kijött a helyéről (?? én sem értem), ezért a helyszínen már nem nagyon használtam a bicót.
Hátránya még hogy részlegesen takarja a rendszámtáblát és kicsit a lámpákat, de 1 bicó esetén nem gázos, nem zaklattak még sose a hátsó bringatárolók miatt, remélem nem is fognak.
Gyakran próbálnánk lazítani, de nem tudjuk, hogyan kell. Mire felvesszük a hétvége ritmusát, már újra dolgozni kell, és ki sem pihentük magunkat. A fáradtságunk azután csak halmozódik, ha nem adjuk meg magunknak minden nap a minőségi pihenést. Hogyan legyen az alvásunk pihentető, hogyan hozzuk…..
Modorosblog A netfüggő 2012.01.18 06:00:00
Hogy is kezdődött? A hőskorban, modemmel, MindenkiNettel, lassú-lassú letöltésekkel - Grespik kenyeret dobál, Csisztu-videó, Dallas, fastest man in the universe, Napster, Kazaa, DC++, hubok, torrentek... Egyetlen mérce a letöltési sebesség - 3-4 kB/s, királyabb magyar oldalakról…..
NeoExDeath 2012.01.18 16:51:21
- bármilyen film beszerzése, bármilyen minőségben, soha megnemnézés
- cdcovers.cc -ről borító letöltés, tintasugaras nyomtatóval kinyomtatás a4-es papírra, papír elázás, hullámozás, cd tokba berakás
- final fantasy the spirits within film letöltése kb 1 hónapon keresztül, kis felbontás, jó minőség, meg nem nézés
- outlook expressz első telepítés, levél nemkapás, hetekig internetezés, regisztrálás, levélvárás, nemkapás. Pár hét után Levelek küldése Fogadása gomb felfedezés, megnyomás, sok levél érkezés, örülés
- icq felfedezés, külföldi emberekre keresés, külföldiekkel jótbeszélgetés
- első mp3 megszerzés jóbaráttól, rongyosra hallgatás, Winamp nagyon régi verzió, zene néha szaggatás
- bulivonal.hu mikrofonos hangchat felfedezés, beszélni nemmerés
- counter strike-ról olvasás, online játékot korábban nemismerés, belelkesülés. Csak ezért HL1 rendelés, házhozszállítás, még aznap érkezés, nagy dobozból cd tok kiszedés, telepítés, CS beta 6.6 telepítés HL menün keresztül, órákig töltés frissítés, folyamatos figyelés, izgulás, működés, játszás, bejövés.
- 56k-s modemmel CS-hez csak patch-ek letöltése, minden reinstall után órákig tartó telepítés, rengeteg patchelés.
- klánozás, klán war, klántársakkal összeveszés, megsértődés, klánból kilépés, másikba belépés
- netes fórumos barátkozás, gyalogló chatelés, internetes szociális élet élés. Személyes találkozás, sörözés, mindenki sokkal idősebbnek levés, hallgatás
- isdn bevezetés, dupla csatornán 11-12 k letöltés, dupla havidíj, megszüntetés
- 19 colos monitor kapás, túl nagy, lehetetlenség átlátni az egészet :D
...nem vagy normális. Ma kiszivárgott, hogy Lucas további változtatásokat eszközölt a régi trilógián, a nemsokára forgalmazásba kerülő bluray-lemezeken, pontosabban a Jedi visszatéren. Mikor Darth Vader beledobja a császárt az aknába, mostantól azt ordítja…..
NeoExDeath 2011.08.31 16:45:07
@Foray "Fox" Nándor: Sok ilyen furcsaság van a SW sagában :) Mondok én is egyet. Nem tudom hogy a filmeken kívül mit tekinthetünk a kánon részének, de ott van a The Force Unleashed című videójáték, amit a két trilógia közé lőttek be. Namost a főszereplő csávó állítólag olyan erő használó hogy csak ihaj. A játék egyik pályáján csak színtiszta erőhasználattal a földhözcsap egy komplett csillagrombolót jelentős távolságból (keressetek rá youtube on, CGI videó is van belőle). Namost ez különösen vicces, amikor még Yoda is elszöszmötölt egy ideig az X-Wing mocsárból való kiemelésével... :)
IDDQD Heti retro: Test Drive 2011.08.25 07:30:00
A Heti retróban elég kevés autószimulátor volt eddig (talán csak a Stunt Car Racer meg a Street Rod), pedig a műfajban akad néhány szépen megöregedett klasszikus. Például a Test Drive, ami mind Amerikában, mind Európában nagy sikereket aratott, vezető fejlesztője pedig olyan…..
(A következő nosztalgiafröccsöt lassan rendszeressé váló vendégbloggerünk, elefes fecskendezi a hátsóagyunkba a retinánkon keresztül. Vigyázat! Sokbetű veszély! - S) 1989. Bobó és Góliát népszerűsége töretlen, a Mozaik manói Japánba keverednek, megjelenik a Csodálatos…..
NeoExDeath 2011.03.23 15:23:27
Én is imádtam ezeket a könyveket, máig megvannak.

A kedvencem az Elátkozott ház volt, annyira beteg, túlvilági szektás hangulata volt, nagyon átjött. Sajnos sosem tudtam végigvinni. Valahogy mindig ugyanazokat a döntéseket hoztam meg, és mindig valamilyen módon olyan helyekre kerültem ahol csapda, vagy hasonló várt, még 10 újjal sem volt visszaút :) Egyébként lehet hogy bugos volt a könyv, ki tudja... A halállabirintus tuti bugos volt, azt sem lehetett becsületesen végigtolni.

A legdurvább a Királyok koronája volt, 2-3 szor akkora mint egy átlagos. Egy normál könyv kb már ott végetérne, amikor bejutunk az erődítménybe. Azt sem tudtam végigjátszani, annyira komplikált volt az erődön belül hogy valahogy nem jött össze. Egyébként ezeknél a könyveknél az volt a legidegesítőbb, amikor eljutunk a könyv egy bizonyos pontjára, hogy pl. "használd az XY tárgyat ha nálad van, ha nincs, a kalandod véget ért". Ha az ember nem azon az úton haladt ami ehhez kell, akkor game over, asszem a KK, és a Hét sárkánykígyó is ilyen volt, sőt, Kharé is. (kharéban valami kaput kellett kinyitni kódokkal). Amúgy ez a 4 kötet az egyik best volt, annak ellenére hogy 4-ből 3-at nem tudtam végigvinni :)

Amúgy nem tudom a Fantázia Harcos miért nem tetszett a cikkírónak, az egyik legjobb széria volt. (egy-két gyengébb kötettől eltekintve). Pl a Találkozás FEAR-el, a Robotkommandó, A ketherri maffia kifejezetten jók voltak.

Amúgy volt egy gagyibb széria is... Nem tudom pontosan melyik, Boszorkány úrnő meg ilyen címek voltak benne. Ott is volt egy nagyon jó darab, az Arcnélküliek. De ott volt az egyik legbénább is amit olvastam, a címét sajnos nem tudom, de kb 10-perces olvasmány volt. Valamilyen sárkányt kellett megölni, a játék rögtön úgy indult, hogy 3 felé indulhatunk. Pont ráhibáztam a helyes irányra, és nem vicc, rögtön ott volt a sárkány. Kinyírtam, aztán vége, alig hittem el :)

Amúgy semmi értelme ilyen könyveket weben vagy pdf-ben olvasni. Akkor semmiben nem különböznek egy szöveges kalandjátéktól, ezekben pont a szokatlan formátum (lapozgatós könyv), és a választás lehetősége egy könyvhöz képest volt a pláne szerintem.
Nem igazán a hagyományos értelemben vett játék, de a világ legaranyosabb időtöltő marhasága címért simán elindulhatna a Mitoza. Adott egy mag, és mindig két lehetőség közül kell választanunk, hogy az események mivé fejlődjenek. Humoros, aranyos, aki kellően motivált minden…..
MémLabor Alapozó - A makrók 2011.02.23 15:44:00
Nem mehetünk el szó nélkül a makrók nélkül, a jelenség itthon is kezd már megjelenni, beépülni az internetes folklórba. Az elsőzéssel és a sunázással ellentétben ez kép+szöveg alapú tevékenység, bár a kép legtöbbször csak azt segíti elő, hogy a néző tisztában legyen…..
1980 november 7-én nyílt meg a Sugár Üzletközpont az Örs Vezér terén. Ez alkalomból utánajártunk az új kereskedelmi formát jelentő Sugár múltjának és jelenének. Az Örs Vezér tere anno A kép forrása: www.sugar.hu A hatvanas években kezdődött meg az Örs…..
Elkerülve a az év végén/elején hagyományos listamániát, gondosan kivártunk, hogy elcsendesedjenek a hullámok és mielőtt menetrendszerűen folytatnánk a GeexComixot, átnyújtunk nektek egy ajánlót az elmúlt évtized legjobb képregényeiből - Olórin és Santito…..
B-oldal Miért nem szeretem a U2-t? 2009.06.19 11:15:00
Volt már ilyen. Most ismét gondolkodom. A kérdés ismételten pontosításra szorul. "Miért nem szeretem a U2-t, de tulajdonképpen miért is ne szerethetném". Tudom, kicsit vásárra viszem a bőröm. Ellenben a kulcsszó: SZERINTEM.     5 ok, amiért nem szeretem a U2-t:…..
Egy kis inspirációs zene, ami filmesekre, zenészekre, és nem különben filmzeneszerzőkre hatott felejthetetlenül: Star Wars. Na ja, a Csillagok háborúja egy mesefilm, így aki nem látta fiatalon, már nehezebben szeret bele. Nem fog dobni a kultuszon az sem, hogy azt magyarázzuk a mai…..