Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gigacherry

0 bejegyzést írt és 1188 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei év rég nem látott változásokat hozott a magyar külügyminisztérium részére – kezdve például azzal, hogy új néven, mint Külgazdasági és Külügyminisztérium tisztelhetjük ezentúl. Ez a szimbolikus változás úgy vélem, hogy tökéletesen fémjelzi a hazai külpolitika…..
Az idei év külpolitikai hangulatát mind az uniós, mind a hazai porondon leginkább a bizonytalanság határozta meg. Ahogy az EU-nak sem sikerült megoldást találnia saját belső válságára, úgy vallott sorozatosan kudarcot a megújult magyar diplomácia is. És akkor ehhez adjuk hozzá a…..
gigacherry 2015.01.02 21:52:25
"Ukrajna esetében ugyan Janukovics elüldözése révén lehetővé vált a demokratikus átmenet"

-- Ami kábé annyit jelent valójában, hogy most nem janukovicsi brigád lop, hanem a porosenkói. Utóbbiak annyira loptak, hogy a novemberi választás után külföldi minisztereket kellett kineveztetni, mert olyan ukrán politikus nem akadt, akire Washingtonban pénzt mernének bízni. Beszarás, bazzeg, ukrán szuverenitás. A janukovicsi rezsim meg az orosz bábállam volt... :D Hát ezért tényleg érdemes demokratikus puccsokat csinálni. És ha ezeknek is összejön az arany vécékagyló a betolt euromilliárdokon, akkor mit fogunk mondani, ki a hibás? Az élet, mi?

"A megújulás egyik fő fókusza véleményem szerint az uniós külpolitika lesz; a cél egyértelműen egy sokkal gyorsabban és rugalmasabban reagáló, ugyanakkor az összes tagállam konszenzusos támogatását élvező külügyi apparátus kialakítása, amit az ukrajnai konfliktus kapcsán lehetne tökéletesíteni."

-- Olálá, hát persze, mondjuk apróbb probléma, hogy a 28 tagállam ebben sem tud megegyezni, mivel a külpolitikai érdekei eltérnek, többek közt Ukrajna kapcsán is. Ezért nincsen közös külpolitikája az Uniónak. De ez ne zavarjon be a wishful thinkingbe.

"Úgy vélem, Magyarország külpolitikája akkor válhat sikeressé, ha a keletnek tett engedményekből jelentősen visszaveszünk, míg nyugati partnereink felé nem megalkuvó, de nyilvánvalóan konstruktív gesztusokat teszünk. Például a magyar diplomácia vállalhatná az orosz-EU konfliktus kapcsán a pártatlan közvetítő szerepét, Kijevben részt vehetnénk az orosz-ukrán konfliktus rendezésével kapcsolatos EU-Ukrajna találkozókon, és még sorolhatnám."

-- Igen, hát erre a világon semmi szükésége a két félnek, ugyebár nem ők állnak háborúban egymással, hanem a helyetteseik. Lavrov és Kerry heti rendszerességgel találkozik, remekül meg tudnak beszélni mindent, ha akarnak. Mindkét fél lojális segédcsapatokat akar látni, amelyik úgy nyitogatja/csukogatja a gázcsapot, ahogy neki tetszik plusz további szolgáltatások.

Hámori úr hozta a formáját.
ras2 Goodfriend, a jóbarát 2014.11.11 11:36:59
Nagy élvezettel nézem, ahogy André Goodfriend hülyét csinál a magyar államból. Mondjuk, nem nagy kunszt. Tényleg jó barát. (Vida Ildikónak mondom: ez egy szóvicc volt az amerikai diplomata nevével.) Persze igaza van minden idők egyik legundorítóbb magyar „politikusának”, Rogán…..
gigacherry 2014.11.12 11:52:00
Egykori amerikai hírszerzők is kétségbe vonják, hogy Oroszország le akarná rohanni Ukrajnát. Ugyanakkor puccsként írnak a február 22-ei kijevi eseményekről. A magyar közönséget viszont még mindig manipulálják. Többek között azt írják az USA egykori hírszerzői az Angela…..
gigacherry 2014.09.18 20:36:05
Előző blogbejegyzésemben főleg Bánhegyi Ferenc korábbi botrányaival foglalkoztam, tegnapi sajtótájékoztatónkon pedig a mostanival: az elhíresült erkölcstan-könyvvel. Az elhangzottakat a Minisztérium cáfolni igyekezett, de csak még jobban belegabalyodott: aki látta a tegnapi…..
gigacherry 2014.09.15 11:30:29
@fists: Miért jobb nektek attól, ha mások idegesek? Ha a gyerekeitek ezt a förmedvényt tanulják az iskolában, az nektek jó, mert másokat idegesít? Hallottál már a gyermeklélektanról? Tudod, hogy a kiskamaszokból milyen reakció vált ki pl. az a mondat, hogy az interneten "ne állj szóba idegennel"? Majd jól szóba áll, csak nem mondja el otthon, mert a felnőttek szerint ez tilos, és így sokkal nagyobb veszélynek van kitéve. Én persze meg fogom beszélni otthon a gyerekekkel, hogy mit kell elhinni az erkölcstankönyvből, mit nem, és elmondom nekik, én hogy látom a dolgokat, nem is az enyémeket féltem ettől (egyszerűen nem értem, minek az egész), de lesznek még ebből bajok.
Nagyon szűk látókörű álláspontnak találom a tiédet.
gigacherry 2014.09.15 11:31:01
@CSENDES: A hiba az, hogy eleve nem a jó szándék vezérelte őket.
Elég furcsának tűnik az a hozzáállás, miszerint ha valaki az én pártomra szavaz, akkor jó magyar, ha meg nem, akkor kár volt neki szavazati jogot adni. Ha a külhoni magyarok 95 százaléka Gyurcsány Ferenc listájára szavazna, akkor is teljes jogában állna ezt tenni. Minden…..
gigacherry 2014.08.18 18:51:35
@G. Attila: Már most is volt jelentősége, hiszen maga miniszterelnök mondta, hogy anélkül nem lett volna meg a kétharmad. Azt mondod, tetszik-nem tetszik, innentől fogva a Fidesz lesz hatalmon, mert a határon túliak megválasztják. Mi a lehetősége a határon belülieknek, akik ezzel nem értenek egyet? Elvándorolni? Behódolni? Mindent szó nélkül lenyelni? És meddig fog ez menni szerinted? Egy ideig még ki lehet cserélni az elvándorolt anyaországi magyarokat határon túliakra, de ha így lesz, hirtelen az áttelepültek is szembesülnek az itteni valósággal. Eljöhet majd a pillanat, amikor szabad, tiszta választásokat szeretne a sok feldühödt, kisemmizett ember. Itt most nem magamról beszélek, én nem vagyok az erőszak híve, de könnyen el tudom képzelni, hogy ennek az lesz a vége, hogy magyar magyarnak akarja majd kitekerni a nyakát.
Aki azt mondja, hogy a magyarországi magyarok közül is csak azok szavazzanak, akik fizetik az adót (tehát akik dolgoznak), azoknak azt tudom mondani, hogy az én fiam (aki nem dolgozik) szintén fizetni fogja a 27% ÁFÁ-t minden vásárlása után, és a magyarországi törvények fognak vonatkozni rá, míg a határon túliakra nem. A választás nem érzelmi, hanem politikai döntés, a megválasztott kormány által hozott törvények pedig nem egy nemzetre, hanem csak egy ország határain belül érvényesek. Ha a határon túliak közül sokan - ilyennel találkoztam már - az anyaországban élő magyarokkal úgy kommunikálnak, hogy "szavazok nálatok is, mert megtehetem, tessék lenyelni a békát, tetszett volna előbb gondolkozni" az nem kelt túl nagy szimpátiát az itt élők többségében. Gondoljunk csak bele, azok, akik annak idején "nem tetszettek gondolkodni" és hittek az egyik párt riogatásának, hogy a határon túliak majd megszavazzák nekünk a Fideszt, ha akarjuk, ha nem, azok most azt látják, hogy igaza volt annak, aki ezt mondta, és a miniszterelnök még büszke is arra, hogy így lett újra kétharmada. A magyar emberek sokat lenyelnek, de mindent ők sem. Amikor egyszer a népharag a kormány ellen fordul, félő, hogy olyanok is a feldühödt tömeg kereszttüzébe kerülnek majd, akik nem közvetlen okozói az ő nyomorúságuknak.
gigacherry 2014.08.18 18:55:01
@A....szerb....: Én teljes mértékben megértelek, és számomra nem szerb vagy, hanem MAGYAR. Te megértesz engem, ha azt érem, hogy csak akkor szavazz itt, ha a döntésed következményét olyan formában kell a bőrödön érezned, mint az ország határain belül élőknek?
Orbán Viktor végleg megbukott a szememben mint politikus, mint miniszterelnök és mint ember. A magam részéről ezennel és véglegesen leváltottam Orbán Viktort, Orbán Viktor családját, rokonait, ismerőseit, barátait, rajongóit, híveit, seggnyalóit. Ez az ország az én hazám is,…..
gigacherry 2014.07.30 02:05:57
@Éhes_ló: Tényleg tök jó, hogy itt már mindenkinek kuss van csak az valósulhat meg, amit Orbán akar. Akkor is olyan jó lesz ez, ha majd olyasmit akar, ami már neked sem tetszik? Vagy mindegy, csak az ellenzéket háborítsa fel, az a lényeg?
isolde Főleg fodrászokról 2014.07.14 14:04:57
Voltam ma fodrásznál így fél év után, most csak a szomszéd plázában, de ugyanolyan jól levágta az ismeretlen csaj, mint a szokásos menő fodrászom. Aki (az utóbbi) egyébként is olyan, hogy néha szuperul eltalálja, amit mondok, még jobb is, mint gondoltam, néha meg pont ugyanazt…..
Nem bírják ki, hogy ne buzizzanak tele szájjal. Szőnyi Szilárd comingoutolta, hogy mekkora egy seggfej. Játsszuk le, Szilárd. 1. A homoszexuális polgártársaid meg a te apád és anyád nyugdíját fedezik. Csak ők nem dörgölik az orruk alá. 2. Fogadjunk, hogy én meg ki tudok…..
"A politikusok személyes megítélése nem függ egy banktól vagy energetikai cégtől, ugyanakkor egy olyan híradót, amit egymillió ember figyel, rettegve néz a politikus, mondta Lázár János."  Egy ideje tűnődhettünk mi ez az átható szarszag, de mára kiderült, kegyelmesék sáros…..
gigacherry 2014.06.20 14:24:31
@A megvalósult amerikai ólom..:

"Csalódni fogsz libsikém."

Ebből a libsit még magamra is vállalom. Hogy csalódni fogok-e, azt majd meglátjuk. Mint írtam, csak fantáziálgatok, könnyen lehet, hogy nincs igazam. Attól függetlenül jól szórakozom. :-)

"Ez a húzásotok se fog bejönni. Éppolyan bukta lesz a számotokra, mint a korábbi mocskolódás kampányok. Pedig abban is hittetek, de nagyon. Aztán mi lett belőle? Két csúnyán elbukott választás. Lehet készülni a harmadikra... "

1. Kinek a húzása? Én egy néző, olvasó, hozzászóló, szavazó vagyok, nem pártpolitikus, de még csak nem is újságíró, vagy tévés.

2. Milyen mocskolódáskampány? Ha nem igazak a hírek, miért nem perelnek a hírbe hozott politikusok és közélei személyiségek? Ha igazak, akkor mitől lenne mocskolódás a megemlítésük?

3. A választásokat megint csak nem én buktam el, hanem az ellenzéki pártok. Én megpróbáltam tenni azért, hogy a mostani rezsim menjen, de nem voltunk elegen. Így hát elhatároztam, hogy élvezem az életet (nem élek azért annyira rosszul) és nézem az RTL klub híradóját, ezen kívül passziánszt játszom, nevelgetem a gyerekeket, amikor letelik a GYED-em, akkor pedig visszamegyek dolgozni. Időnként hozzászólogatok itt-ott, mert nem vagyok az a félős típus. :-)
gigacherry 2014.06.20 14:25:59
@Marcellusca: Én is erre gondoltam. No meg arra is, hogy a németek ráébrednek, mekkora hatalom van a kezükben Magyarországon. A T-Kom ügyei már Merkel elé kerültek, szerintem ez is elé fog kerülni.
gigacherry 2014.06.20 14:34:37
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az egyszeri pórnép viszont kap egy kis muníciót az elzavaráshoz a kertévétől.
Azt hiszem, a mai poszt népszerű lesz azok körében, akik a kiadások és általában véve a pénzügyek iránt érdeklődnek. A helyszín Ausztria, a szerző pedig az ottani országfelelős, Viktória, aki tételesen végigvette a bevételeiket és kiadásaikat, megmutatva, hogy spórolnak…..
Drága Szerelmem! A Brazíliai Világbajnokság hamarosan elkezdődik. Hadd osszak meg veled néhány szabályt, amelyek betartása a szépséged és kapcsolatunk megóvásának a záloga. Jól hallottad! Ezek nem javaslatok, ezek szabályok! 1. Június 12 és Július 13 között a TV az enyém!…..
Ha hinni lehet a pletykáknak (és miért ne, ha van bennük ráció), a kiváló Lázár "Cenzor" János fogja váltani a még kiválóbb Orbán Viktort a miniszterelnöki székben 2017-ben, amikor az utóbbi birtokba veszi a Sándor palotát (vagy az egész Várat, még nem tisztázott). Ennek…..
gigacherry 2014.06.06 00:53:18
@Blogger Géza: Ha közügyeket intéz, akkor miért fizette vissza a szoba árát? Nem sántít itt valami szerinted?
gigacherry 2014.06.06 23:25:46
@Blogger Géza: "Vélhetőleg olyan diplomáciailag bizalmas küldetésben volt, amelyről többet semmiképp nem akar elárulni, és inkább ezzel le akarta zárni a témát."

Ja, hogy az mégsem bűn? Amikor Bajnait vonták kérdőre, akkor úgy tűnt, mintha annak tartaná a "nemzeti oldal". :-)
gigacherry 2014.06.06 23:27:56
@Blogger Géza: Aha :-)
Y-GEN Azért vannak a jó barátok 2014.06.05 15:28:57
Mint azt mindenki tudja, az áprilisi választásokra egy kényszerű összefogás jött létre az ellenzéki pártok, nevezetesen az MSZP, az Együtt, a PM, a DK, és a Liberálisok között. Hogy kik azok a Liberálisok? Ha olvasó nem tudja a választ, nem benne van hiba, hiszen ezt gyakorlatilag…..
Schiffer-jelenség: a velünk élő szocializmus. Megkezdődött a társadalom demokratikus maradékának felszámolása. Megnéztük múlt vasárnap a választási eredmények kihirdetését a tévében, majd elmentünk aludni. Másnap jött a hétfő, a szerencsésebbek munkába indultak.…..
gigacherry 2014.04.15 15:06:13
@exlex4: "Az a választások eredménye, hogy SZÁJBABASZTUK a hozzád hasonló aberrált büdösgeciket, akik még legalább négy évig KESERVESEN fogtok szopni."

Mármint hogy olyan rendszert szavaztatok meg, amelyben csak a fideszeseknek jó, mindenki másnak szívás? Ezek szerint úgy van, ahogy a Kubatov-viedóból kiderült? Mindenkinek keresztbe tesz a párt, aki másra szavazott?
A poszt szerzője jelen volt a Szabadság téri emlékmű elleni tiltakozáson éppúgy, mint a Kishantos "einstandolása" elleni összesen. Most is tiltakozik.    Emlékszünk még erre a kampányvideóra?       Amikor a kormányváltó szövetség kampányban felhelyezte…..
gigacherry 2014.04.14 03:03:57
@gigacherry: Helyesen: A végén mindannyian megszívjuk...
A Stockholm-szindróma egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyűlölniük kellene őket.…..
gigacherry 2014.04.07 14:42:37
@DeMarco: Egypártrendszert szeretnétek?
gigacherry 2014.04.07 15:09:17
@DeMarco: Gondolom, a "Libsiket" is kizáratnád. És mindazokat az ellenzéki pártokat, akik nem szimpatikusak Orbán Viktornak (tehát azokat, akik nem értenek egyet vele).
A sokszínűség ereje közhely, de már-már elfelejtettük. A kormányváltó összefogás sok veszekedése alatt nehéz is volt azt elképzelni, hogy a sokszínűség végül előnnyé is válhat. De a választások közeledtével végül összefogtak, összezártak a pártok, és azóta mindenki…..
gigacherry 2014.03.31 19:42:25
@Nyiri: Én a munkahelyemen azt tapasztalom, hogy azok jobbosok akik - bár sokan közülük nagyon értelmesek - a politikában tájékozatlanok. Én nem titkolom, hogy járok tüntetésekre, mert tartom annyira aggasztónak a helyzetet, hogy szükséges legyen a tüntetés. Azóta megyek, amióta államosították a magánnyugdíjakat. Politikai vitáim is voltak már munkahelyen, de egyik sem ment vérre.
Persze nem ez volt a céljuk, csak épp lehet, hogy ez lesz a végeredmény.  Az ugye mindenkinek egyértelmű, hogy a az új választási rendszer tálcán kínálja magát, hogy kamupártokkal megcsapolják rajta keresztül az államkincstárt, sokan éltek is vele így, vagy úgy (én pl.…..
gigacherry 2014.03.28 01:15:52
@DeMarco: Lehetne már hanyagolni ezt a balliba szót és az összenövést? Ha egy kicsit is tiszteled a vitapartneredet, nem használsz rá ilyen kifejezést.

Egyébként pedig lehet, hogy kétharmada lesz a Fidesznek, de az olyan nagyon jó lesz? Folytatja a szabadságharcot mindenki ellen, a nem Fideszes magyarok ellen is, tovább csökkenti a jogainkat, a lehetőségeinket, stb. Vagy ez mind nem számít, csak az a lényeg, hogy mások, "a ballibák" rosszul érezzék magukat? Kíváncsi vagyok, ti meddig érzitek jól magatokat a Fidesz-rezsimben.
Az észtországi professzor, számítógéptudós és programozó, Tanel Tammet elemezte a Google fotómegosztó oldalának a Panoramionak az adatait. Az eredményeket az általa létrehozott Sightsmap oldalon tette közzé. A városok rangját, az adott városról közzétett képek száma…..
gigacherry 2014.03.19 17:20:51
@gigacherry: Tévedtem, Prága a 11-ik.
Egyes kutatások szerint a jómódúakra kivetett magasabb adók nem rontják a növekedési kilátásokat, a jövedelmek kiegyenlítése ugyanakkor jót tesz a gazdaságnak.Minél nagyobbak a jövedelmi egyenlőtlenségek egy társadalomban, annál rosszabbak az adott gazdaság növekedési…..
gigacherry 2014.03.13 13:47:31
@DFK: "Ez a proli mentalitás jellemzi a hazai balliberális tábort. "

Ne általánosíts kérlek, ez nem mindenkire igaz. A baloldali gazdaságpolitikának is vannak szimpatikus elemei, de a progresszív adózás bevezetése nem tartozna ezek közé - szerintem.
gigacherry 2014.03.13 13:55:07
@sírjatok: Engem nem zavar, ha irigynyuggerproliznak, mert tudom, hogy ez pont nem rám igaz, hanem azokra, akikkel sok helyen vitatkoztam. Amit mondtál, azt sem vettem magamra, inkább téged minősít, nem engem. Kíváncsi vagyok, így beszélnél-e velem (esetleg mások előtt is) ha találkoznánk face to face.
A hazugozás pedig már nevetséges. Elmondtam, szerintem mi a dolog lényege, te pedig még mindig azon az egy mondaton lovagolsz. Kb olyan vagy, mint az "ügyvéd" a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben, amikor lehazugozza a fotóst, miután az bemutatkozott és elmondta, mi a másnapi program.
gigacherry 2014.03.13 13:59:19
Nagy izgalommal vártam, hogy Hende Csaba és Budai Gyula megjelenik-e a bíróságon, ahol tegnap ítéletet hirdetett a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ún. lakás ügyben. Csalódtam, nem jöttek el. Távollétük persze nem volt akadálya az ítélet kihirdetésének. A bíróság…..
gigacherry 2014.03.02 12:50:18
@tollas: "Nahát, miért kell a tolvaj MSZP-seknek szurkolni?
A Fidesznél is ilyen elnézőek lennétek? "

A fideszessel is elnéző lennék, ha szabályos ügylettel vásárolná meg a lakását, és nem követne el jogszabályba ütköző cselekményt. Te úgy gondolod, hogy aki nem fideszes, azt bármivel meg lehet vádolni és bármiért el lehet ítélni?
Y-GEN A Majdan üzenete 2014.02.19 04:16:59
Bár február eleji a videó, de a Majdan tegnapi ostroma után tán aktuálisabb, mint valaha. A legkevesebb amit tehetsz, hogy megosztod a lány üzenetét, hogy ahogy ő fogalmaz, segíts a demokrácia kiépítésében Ukrajnában. Ugyan a felvétel szereplője arra is megkér, hogy tájékoztasd…..
gigacherry 2014.02.19 09:22:14