Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ztamasz

23 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki ismer az tudja, hogy kritikus vagyok másokkal és magammal szemben is. Különösen a nagy multi cégekkel és a nagyhatalmakkal szemben, mivel nekik a legkisebb lépésük is sokkal nagyobb hatással van a viselkedésünkre, a környezetünk alakulására mint bármelyikünknek a teljes viselkedésének a…..
Nem Soros, nem az oroszok, hanem a klíma fogja befolyásolni a svéd választásokat.   Egy olyan cikk jelent meg a EuroNews-on), mely szerint Európában Svédország lehet az első ország ahol a választásokat a klíma fogja befolyásolni. Ez ennek a cikknek a kivonatolt magyarra fordított én olvasatomban…..
ztamasz 2018.09.08 17:14:48
@A demokrácia leszakadó függönye: Elnézést kérek, ha azt a hatást keltettem, hogy csak a klímaváltozás lesz hatással a választókra egyáltalán nem akartam ezt a hatást kelteni, direkt ezért adtam hozzá ezt a bejegyzést is, de úgy néz ki nem volt elegendő.

"Persze nem akarom azt a látszatot kelteni, hogy a választások fő témája a környezetvédelem, mert hazugság lenne. A legfontosabb talán az egészségügyi téma, és a bevándorlás, de tényleg fontos téma lett a környezetvédelem, amiből pedig várhatóan a környezetvédelmi politikát kiemelt helyen kezelő centrista párt és a zöld párt fog jól járni."
ztamasz 2018.09.08 17:18:18
@Alick: Szerintem nem kell svédországig menni ahhoz, hogy illendő legyen kicsit alkalmazkodni a szomszédhoz. Én is igyekszem csukott ablak mellett zenét hallgatni, mert úgy gondolom a szomszédok nem feltétlenül szeretnék az általam kedvelt zenét hallgatni.
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek Lokál extra Egy piaci vállalkozás, melynek 655 500 példánya jut el országosan a vidéki emberekhez, valamint 505 050 példányban budapestiekhez. Alapvetően nem foglalkoznék a dologgal, mert már el sem olvasom, de azért még mindig átlapozom. Anyukám még ezt se. De…..
A választásokra ráforduló őszi ülésszak első napján Orbán Viktor Vona Gábort nőkhöz hasonlította (egészen pontosan azt mondta, hogy a kormányzáshoz komolyabb eszköz kell, mint egy szemöldökcsipesz, ismét élesítve ezzel a Habony-művek kitalált rágalmazását a Jobbik elnök homoszexualitásáról), Kósa…..
ztamasz 2017.09.24 16:41:46
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: de akkor mi van az előtte lévő 9 helyen?
ztamasz 2017.09.24 23:04:17
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:
akor az első a profit nyugatiak általo kisíbolás, a tizedik a korrupció, de mivan köztük?
Tulajdonképpen egy-egy ilyen apróság talán mindenkinek feldobja a napját. Már, persze csak is akkor, ha bárki is veszi a fáradságot tekintetét a kutyagumi detektor póznál feljebb emelni...
A városokban sokszor előfordul, hogy hiányoljuk az utcákból a fákat. Ekkor persze a városvezetést kezdjük el hibáztatni, hogy sajnálják a parkfenntartásra a pénzt. Ezzel persze nem mindig járunk messze az igazságtól, mert a tapasztalat az, hogy ez tényleg így van. Van persze egy-két kivétel amikor…..
Sokszor olvashatjuk, hogy a Pálmaolaj minden földi baj forrása, emiatt irtják az őserdőt és bojkottálnunk kell azokat a cégeket akik pálmaolajat használnak. Mire használnak pálmaolajat és kicsodák? Tulajdonképpen majdnem mindenre és mindenki biodízel, fog-, arcápoló-, stb. krémek, élelmiszeripar és…..
Kedves Olvasó,A blog célja a mindennapjainkhoz kapcsolódó környezetünkről beszélni, felhívni a figyelmet arra, hogy bár rengeteg dologgal tisztában vagyunk, még mindig úgy viselkedünk mintha a jelen kényszerében élünk és nem lenne lehetőségünk úgy cselekedni, hogy az a…..
Íme a másolás amire már felhívtam figyelmeteket. Elkészült a budai 19-es villamos pályájának újjáépítése: hamarosan megint lesz közvetlen összeköttetés Újbuda és a Batthyány tér között. A sínek közét szürke térkő fedi, több méter széles betonsávval…..
 "Csak az a szép zöld gyep..." /Égig érő fű,1979/Egy-néhányan emlékezhetnek tavaly kiírtak egy pályázatot a Pollack Mihály térre "Az Építészet Tere". Körülbelül ugyanekkor ugyanott voltak a pályamunkák (na jó kb egy hónappal korábban). Most a…..
 A minap volt szerencsém Szombathelyen a Weöres Sándor színházban járni. A bejárat – a  kultúra templomához illően – monumentális oszlopokkal rendelkezik, ünnepélyes hatást gyakorolva a belépőre – miközben a hatalmas LED információs tábla oda nem…..
 Hányszor álltál olyan kis utcácskában ami kiáltott egy fasorért? Sokszor ugye? :) Én is, és nem értettem, miért nem képesek megszüntetni a parkolósávot és a helyére egy tuti kis fasort ültetni. Ma már tudom, hogy nem mindig lehet akárhova az utcába fákat ültetni, mivel a…..
 Mi is a zöldhomlokzat? - Hát egy érdekes dolog. A lényeg hogy növénnyel borított (benőtt/ vagy beültetett) fal. Mit kell tudni a zöldhomlokzatokról? - A zöld homlokzatok a városépítészetben fontos szerepet tölthetnének be, ha "léteznének". Foglalkozni nem…..
ztamasz 2010.09.30 23:29:42
 A fényképek alapján megpróbáltam kikövetkeztetni a terület méreteit és a szélesebb rész 3,5 m lett a keskenyebb 2,5 a hossz mindkettőnél 5 m, a szintkülönbség 45 cm. De ez tényleg csak sacc a fényképek alapján.Ezekhez az adatokhoz igazodva firkantottam egy kis teraszt…..
 Igyekeztem gyors lenni,Az adatok ugyanazok mint az előzőnél, csak egy fentarthatóbb megoldást Gimpeltem össze. Íme az eredmény ebben az esetben varjúhájakkal (Sedum) lenne beborítva.eredeti képGimpelt kép..
 Ez egy újabb sorozat kezdete :D a régieket is igyekszem majd folytatni csak most nincs hozzájuk elég forrásom. De térjünk vissza az Orvos lépcsőhöz. A kiszemelt terület a vár háta megett található. Íme térképen:Nagyobb térképre váltás Nincs semmiféle különlegessége,…..
Mindenhol szidunk mindenkit. Mindenhol mindenki lop és nem csinál semmit sem - gondoljuk mi és el is hisszük, úgy hogy nem is vesszük észre a tetteket amik esetleg ezt megcáfolják -legalább részben. Remélem a cikk végére viszek egy kis pozitívumot a budapesti olvasók mindennapi…..
Túltettem magam az első post okozta meghatódottságon. Létezik egy hely itt Budapesten, mely nagyjából a belvárosban helyezkedik el, város a városban: Erzsébetváros. Ez a hetedik kerület, személyes lakhelyem. Itt, a multikulti (háh, érted) kellős közepén van egy állítólagos…..
Pockondi pockányok a Szófia utca sarkán..
ztamasz 2010.06.04 15:08:14
Tegnap (máj 28.-án) a MÉSZ szervezésében a Pollack Mihály tér egy napig kivetkőzött magából. A Parkász Egyesület lett felkérve arra, hogy fektessen le gyepszőnyeget a térre. Ezt egykor kezdték majd bőven a kezdés előttre befejezték a füvön ülve még sörözni is volt idejük.…..
Bogyók... narancstermések egy spanyol piacon. Forrás A márciusi "hónap növénye" díj átadása elmaradt (géphiba miatt). Viszont itt a jóidő! Minálukn, Közép-Európában nem élnek narancsok, viszont külön kertművészeti épülettípus a narancsház (Orangerie), ahol …..
 Kikről is lenne szó ha nem az ovisokról-kisiskolásokról?Bizony, a probléma őket sújtja valószínüleg a leginkább. És mi is a probléma tárgya? A címből is kiderül. Ez bizony a gesztenye. Pontosabban az amit mi - hétköznapi átlag magyar, sőt gyakran a növényeket jobban…..
 Miért kell karácsonykor a fákat felaggatni mindenféle villogó vicik vacak  izzósorral? A válasz egyszerű. Tetszik. Hogy pontosan kinek azt nem tudom (személy szerint nekem nem) valószínüleg senkinek sem bár a kitalálójának biztos. avagy lehet hogy valaki régen látott egy…..
Míg a nagy európai városok karácsonyi díszkivilágítói már két éve a kékes, éteri színek és a csurgó fények divatjának hódolnak, Budapest egyelőre nem döntötte el, hogy hiperkonzervatív vagy inkább goatrance-es stílusban borítsa fénybe a köztereket. Ajándékvásárlás…..
Ki ne szeretné az egzotikus/egzotikus hatástkeltő növényeket??? És mi lenne ha esetleg használnánk őket köztéren, közterületen? Valószínüleg ellopnák -jön azonnal kisujjból a válasz (talán okkal). De mégis azért gondoljunk bele, engedjük el a fantáziánk. Hadd szárnyaljon,…..