Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lone

26 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
lone 2019.07.12 20:33:04
Minden évben, mikor már olyan meleg van, hogy rövidnadrágot lehet felvenni, rámtör a vágy, hogy kolbászt süssek. Ezzel más is így lehet, hiszen ekkor jelennek meg nagyobb mennyiségben a sütni való kolbászok. Na, de a kínálat... Van jobb, rosszabb. Még a jobbnak ítélhető darabok is túl sósak, és dől…..
Mi történt My Laiban? 1968. március 16-ának reggelén történt. A dél-vietnami Quang Ngai tartománybéli Son My falucsoporthoz tartozó My Lai kunyhóiban a parasztok többsége reggelijét készítette, amikor tüzérségi tűz csapott le a település szélén, majd amerikai helikopterek értek földet a…..
A Red Dead Redemption második részének legújabb előzetesében végre fény derül a történet néhány fontosabb részletére: a jövő tavasszal érkező játék főszereplője egy Arthur Morgan nevű pisztolyhős lesz, aki a Van Der Linde banda egyik tagjaként éli becstelen mindennapjait. Az események pedig ezúttal…..
lone 2017.09.29 08:26:39
Ilyenkor, szeptemberben készülnek a legjobb csalamádék, mikor már kapható édes hagyma, és olcsó édes paprika. Uborka és fehér káposzta már jó ideje van a piacon, de a káposztának nyáron, és kora ősszel nincs különösebben kiemelkedő íze. Érdemes megvárni, amíg a többi alapanyag összességében a…..
lone 2017.09.06 08:54:40
Az, hogy régen minden jobb volt, nem minden retró téma esetében volt igaz. Nekem például a '90-es években sokszor kifejezetten kényelmetlen volt az a felállás, hogy általában mindig több játszani akaró gyerek volt körülöttem, mint otthoni vagy iskolai számítógép. Így aztán folyton át kellett adni a…..
Aki már használt hagyományosan kiégetett lemez-palacsintasütőt, vagy történetesen ilyen vastagabb serpenyőt, az tudja miről beszélek, mikor azt mondom: legendás. Voltaképpen ez egy bevonatos serpenyő, ami fénykorát a teflonbevonatú serpenyők elterjedése előtt élte. Ma mégis hogyan kerül elő egy…..
Az igazi sólet nagyon lassan készül, kemencében, így könnyen adódik a kérdés: vajon miként működik szmókerben sütve? A másik, klasszikus kérdés a barbecue-zók körében: melyik az ideális technika a libacomb, kacsacomb low&slow sütésére? A következő receptben mindkét kérdésre kerestük a…..
A Vietkong alagútrendszerei Ideje végre önálló cikket szentelni ennek a korábban már többször érintett altémának, melynek révén megint csak közelebb kerülhetünk azon kérdés megválaszolásához, hogyan volt képes a Vietkong olyan sokáig hatékonyan harcolni az ellenség közelsége, megsemmisítő tűzereje…..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
A vietnami háború A szakasz 2017.06.20 00:22:20
Háború talajszinten Ha a vietnami témájú játékfilmek toplistáját állítanám össze, az élbolyban ott csücsülne három olyan film, melyet ugyanaz a direktor, a Vietnamot is megjárt Oliver Stone jegyez. Most rendezői munkásságának első ismert alkotását, a saját élményeit feldolgozó háborús drámát, A…..
lone 2017.06.20 22:08:06
Aki rendszeresen olvas minket, már talán meg is szokta, hogy elég gyakran jelentkezünk összesítő listákkal a videojátékok világából. A legjobb-legrosszabb listák viszont elég hamar kimerülő témát jelentenek, ezért kicsit kreatívabbnak kell lennünk, ha érdekes rangsorokat szeretnénk összehozni…..
lone 2017.05.28 13:05:03
@Dániel Szentmiklósi: Ez nem igaz, beelőztél a Crusader-rel!!! Máig hallgatom a kocsiban.

Amúgy minden idők legeslegjobb videojáték zenéje az ez:
www.youtube.com/watch?v=layjWs2IpS4

csak hallgasd végig...
Nagy hírem van! A blog egyik régi alapítója, sokáig aktív, aztán illegalitásba vonuló posztolója, Hancu könyvet írt. Illetve nem most írta, hanem régen és apránként, ugyanis a PC Gurunál 15 éve indult és öt évig futott sorozatát rendezte össze egy 216 oldalas ekönyvbe. Annak idején A világ…..
Az MTVA streaming oldala, a Teletéka az új előfizetők számára elindított egy külön oldalt csak azért, hogy a magyar rögvalóság legszebb krónikáját, a Szomszédokot egyhuzamban lehessen nézni. 11 évad, 331 rész...
Többszöri megtekintés után is nagyon-nagyon nehéz elhinni, hogy nem egy viccvideó, hanem egy profi tévéstáb országosan sugárzott híradójában játszódtak le a következő képsorok.  Többen állítják, hogy a TV2 esti hírműsorában megtörtént minden idők Gálvölgyi-show-díjas bakija: Andy Vajna állami…..
lone 2016.03.23 07:55:46
Helló, retrorajongók és podcasthallgatók, megint itt vagyunk a cikké felturbózott Checkpoint Minivel, méghozzá egy olyan játékkal, amit sokan kértetek. Grathtel jól kiveséztük a Gobliiinst, és szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum…..
A videón látható, erősen streetfighterre átépített motorokkal vonuló bandánál szemmel láthatóan nem alakult ki az összhang. Ami viszont még ennél is rosszabb, hülyék, mint segg. Annyi érdekes és kifogásolható részlet van a benne, hogy csak a felszínt megkapirgálva is…..
Én már piszkosul megnézném élőben a Kawasaki H2-t és az átépített H-D Street 750-eket, de kezdjük türelmesen az elején: pénteken indul és vasárnapig tart a Budapest Motor Fesztivál HUNGEXPO Vásárközpontban. Igazi szezonindító esemény, ahol minden motoros megtalálja a…..
Nagyon régen nem láttam Frizbit, Hajdú Péter műsorát ugyanis önszántamból nem vagyok hajlandó végignézni, az Index meg van annyira jó fej, hogy nem kötelez rá. A Pataky Attilával ezen a héten készült beszélgetés láttán azonban meginogtam, lehet volna értelme nézni ezt a…..
Pár hónap blogolás után elérkezettnek látom az időt arra, hogy kicsit közelebb engedjem magam hozzátok, Kedves Olvasókhoz, és bemutassak pár játékot, amit gyermekkorom óta imádok, és akármikor előveszem, ugyanazt az élményt adja, mint akkor. Nem csak a nosztalgiafaktorról…..
Érdekes, bár nem különösebben meglepő eredményt hozott egy nemrég publikált felmérés, amelyben 500 családi ház tulajdonosát kérdezték meg arról, hogy eddig milyen energiahatékonysági beruházásokat végeztek el ingatlanjaikon. Kiderült, hogy a válaszadók 11 százaléka…..
lone 2014.11.28 08:47:34
@cenzuratroll bosszanto: nem keverem az új házat a régivel, de ne állítsd, hogy egy régi házbam 3-4 millió egy ablakcsere mert baromság.
lone 2014.11.28 09:06:20
@cenzuratroll bosszanto: cseréld le az ablakokkal tetőt is, meg az udvari térkövet is, ha már lúd legyen kövér..
lone 2014.11.28 09:12:18
@jeefoo: A páraprobléma legfőbb okozója valóban a gipszkarton feletti szigetelés, neadj' Isten párazáró fólia.. Belső oldalon nem szabadna szigetelni. A födém ha felülről megfelelően van szigetelve, télen igyekszik fölvenni a belső hőmérsékletet és így nem tud benne kicsapódni a vízpára.
Belsőség Támad a rozsda 2014.05.08 17:43:31
Az elmúlt szűk egy évben nem vittem túlzásba az E21-es BMW-mről szóló posztokat. Ennek persze meg is volt a maga oka: időm az mindig éppen annyi volt, hogy eldönthettem, írok egy rövid szösszenetet, vagy inkább megpróbálok valamire haladni az autóval. Közben a feneketlen…..
lone 2014.05.08 20:39:38
@Momina: Szia! Tényleg, ahogy a többiek írják, felesleges szórakozni vele. Én is így voltam a régi Fordommal, húú, rendbeteszem, mert szeretem ha rendben vannak a dolgok. Ez esetben tényleg felesleges. Amíg átmegy a vizsgán és amíg nem hangos, nincs meg a veszélye, hogy leszakad, szétesik, addig nem szabad hozzányúlni.. Mindig belülről rohad, ha kívül lejavítod, fél év alatt újra rozsdás lesz és mellette belülről úgyis kilyukad, ha ki akar.. De jó látni, hogy vannak ilyen nők :-)
lone 2014.05.08 20:47:53
@Momina: CSÚCS!