Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mintapolgár

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
India úgy tör fel a világgazdaságban, mint a talajvíz, amit jól jelez, hogy a szupergazdagok száma a következő években megháromszorozódik. De hogyan élnek ezek az emberek? Indiában 5,6 millió dolláros vagyon fölött kezdődik a szupergazdagok elit klubja, ráadásul ennek az…..
Mintapolgár 2013.12.26 19:30:05
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: jah, meg pár tízmillióan nyomorognak az utcán.
Mintapolgár 2013.12.27 12:29:30
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: szuper, akkor mar csak 250 millióan nyomorognak. Valóban nagy a gazdasági fejlődés, azonban ha beülsz egy taxiba es utazgatsz pár órát, raerzel ennek a kijelentésnek az abszurditasara. Pedig tényleg jól teljesítenek. Egy európainak elképzelhetetlen, ami ott van.
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
Kedden éjjel a munkatársaimtól kaptam a hírt: Gyöngyöspatán áll a bál, tömegverekedés tört ki, súlyos sérültek vannak. Nem mondhatnám, hogy meglepődtem. Hetek, sőt, hónapok óta számítottunk valami hasonlóra. Nem lehet, hogy a magukat polgárőrnek nevező csoportok következmény nélkül szekálják,…..
Cikkemben arra kívánok rávilágítani, hogy az évek során kifejlődött huliganizmus, hogyan hódított teret a világ egyes részein, és e mögött milyen gondolkodásmód összpontosul. Írásomban rövid említést fogok tenni, mind a magyar mind a külföldi futballpályákon történt…..
Mintapolgár 2011.02.28 21:53:13
1. Azon a bizonyos DAC meccsen a magyarországi szurkolók többségét nem a ferencvárosiak alkották.
2. Angliában a mai napig vannak botrányok. Ritkábban, de akkor jóval nagyobbak.Az ilyeneket a kereskedelmi csatornák itthon évtizedekig mutogatnák: pl. 2009 West Ham - Millwall,
www.youtube.com/watch?v=hj5AuULsCLs
2010 Birmingham - Aston Villa, www.youtube.com/watch?v=BLUbrWu1S6Q&feature=related
Ekkora balhé magyar bajnokin soha nem volt, mégis mindig a gonosz nácifasisztarasszista huligánokra fogják, hogy nincs néző.
3. Végül a szerzőtől kérdezném, ha a balhé tartja távol a nézőket, miért az Újpest/FTC találkozóknak legnagyobb a nézőszáma évek óta? Illetve amikor egy kis sikert ér el a válogatott, vagy a Debrecen és telt ház van a Népstadionban (családokkal, gyerekekkel), akkor hirtelen elfelejtenek félni vagy csak van egy kis remény, hogy focit látnak???
Mintapolgár 2011.02.28 22:18:28
@DzsonAlkarki: Tényleg csak szarrágás, de ha 100an voltak 1000ből, az nem a többsége, max a legnagyobb létszámban, ahogy irod a kommentben. Bár szerintem az se tuti. Az én biztos forrásom, én vagyok :) Mint azóta minden évben, ha nincs bezárva a pálya.
De akkor miért nincsenek többen Fehérváron, vagy Győrben?? Nincs balhé, van szép új stadion, viszonylag jó csapat (magyar viszonylatban)?
MTK amikor bajnok volt akkor se mentek ki többen ezernél.
Debrecen, bajnoki átlag talán 3000.
Tudomásul kellene venni, hogy szar focira nem vevők az emberek. Ilyen qrva egyszerű.
A 2009-es Meleg Méltóság Menete - Méltósággal vonultak„A rendőrség nem engedélyezte az idénre tervezett budapesti melegfelvonulást, értesült a mandiner.hu. Steigler Sándor a Szivárvány Misszió Alapítvány vezetője megerősítette a hírt az Indexnek. Az útvonalat már…..
A múlt héten a Nobuban ebédeltem, ami egyfajta áttörést jelent a gasztronómiai tekergéseimben. Kettő plusz egy étteremről tudtam, hogy kiemelkedik, kiemelkedhet a hazai mezőnyből: a Costesről, a Chateau Viszről, meg a Noburól. Az előbbi kettőről egyszerűen tudni lehet, hogy jó,…..
Tóth Richárd az első magyar Team PokerStars Pro. Az European Poker Tour Deauville-i versenyén (amely épp a napokban zajlik) Ricsi már a PokerStars színeiben játszik. Ez egy nagyon jó hír, mert végre - teljesen megérdemelten -, egy magyar játékos is szerepelni fog minden híradásban, a…..
Mintapolgár 2010.01.23 10:56:52
@failtv: Talán azért, mert a kártyázgatással többet keresett idén, mint Te egész életedben fogsz.
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
Általában egy eleve már megszületésekor halott projektet képviselnek. A létszám minimum egy osztályvezető, két csoportvezető, és egy általuk közepes szinten értelmesnek minősített beosztott (ő az írástudó, tehát ő jegyzetel).   Ők azok, akik   * mindig új, és új…..
Örök kérdés, de most a fiú volt fiatalabb, de összesen sem idősek. Számít e a korkülönbség vagy nem? Bárcsak soha nem beszéltünk volna arról a szar kocsiról!!!! Egy 24 éves csajszi vagyok, aki másfél évet töltött el egy kapcsolatban 21 éves â01Eálom pasijávalâ01D.…..
w Próbálj meg lazítani 2010.01.04 08:00:00
Köszöntöm a nemzettestet, legyen szíves leülni, elhelyezkedni, szusszanni, fingani egy másnaposat maga alá. Na, itt a kétezertíz, mit szól hozzá? Szokás ilyenkor fogadalmat tenni, bár attól tartok, hogy ez a hagyomány visszaszorult a bejglizabálás és a részegeskedés mögé,…..
Én HR-es voltam pár éve még a közigazgatásban. Az igazgató mellé kerestünk titkárnőt középvégzettséggel.   Sok diplomás is jelentkezett, de kimondottan jó adminisztrációs készséggel rendelkező, perfekt gépírói, iktatói tudással kérte a vezető a munkaerőt. Több…..
Mintapolgár 2009.12.27 10:17:47
@volánrulz: Akkor hol helyezkedne el a bivalyröcsögei fizetős főiskolán végzett értelmiségi ? :D
Mintapolgár 2009.12.27 21:13:14
@Viktus: Birka szalagmunkás kell az amcsi multinak, aki nem gondolkodik, kussol, és copypastel egész nap. Kitapossák a belét, aztán kiszervezik Indiába a munkáját.
2007. 09. 01. előtt egy héttel úgy éreztem megnyertem a főnyereményt. Ekkorra íródott a munkaszerződésem a Cégnél. Ez azért is volt öröm, mert elfogadták, hogy nincs szakképesítésem, csak gyakorlatom. Boldogan elfogadtam, még úgy is, hogy kiderült, hogy nem 8 órát, hanem…..
Egy, a brit egészségügyi és szociális szektor vállalkozásainak vezetői körében készült felmérés eredményei szerint a cégek úgy vélik, hogy az év végi céges karácsony erősítheti az alkalmazottak elkötelezettségét és lehetőséget ad arra, hogy a munkaadók honorálják…..
  Egy olyan focis témát fejtett ki nekünk Magyarnaba teljesen önként, amire bár már én is jó régen szemet vetettem, tapasztalat híján nem mertem belevágni. Ugye mindenkinek megvan a sörreklámokban oly' szívesen ábrázolt, a játék öröméért összeálló, csetlő-botló,…..
Vasárnap népszavazást tartottak arról, hogy betiltsák-e az új minaretek építését az alpesi országban. A nem hivatalos végeredmények szerint a választók 57%-a támogatta a minaretépítési tilalmat. A 26 kantonból mindössze 4 volt, ahol kisebbségbe kerültek az igenek. Eddig…..
labdabiztos Jog, vagy jóérzés? 2009.11.09 11:15:00
A hétvégi Haladás-Nyíregyháza mérkőzés egy érdekes, és precedensértékű esettel szolgált. Történt pedig, hogy a 70. percben Simon Attila összeesett a pályán, nem mozdult, ápolni kellett. A kötelezően jelen lévő mentőautó beviharzott, és a mentőorvos tette, amit ilyenkor…..
Párhuzamos történetek. Van egy csapat, állítólag a nemzet kincse, amely három év másodosztály után visszaverekedte magát az élvonalba. Van nekik egy tulajdonosuk, angol, aki kizárólag second handben utazik. Több csapata van a világon, valahogy úgy alakult, hogy egyik csapata…..
A nemzeti sportújság, minden futballszurker mindennapi betevője, annak is online kiadása azt írja, hogy november 4-én, szerdán 17.30-kor a csudálatos magyar ligakupa csudálatosnak ígérkező fordulójában DVTK-FTC mérkőzés lesz Miskolcon, pardon, Diósgyőrben; a szombati meccsek…..
Összefoglaló arról, hogyan is éli mindennapjait hazánk egyáltalán nem ritka figurája, az ellentmondásokat csírájában elfojtó, hazafias fiatal, más néven a cigánygyűlölő munkanélküli. A cigánygyűlölő munkanélküli önmagát szélsőségesként definiálja. Évek óta nem…..
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy megírjam a gondolataimat a nyelvtanítás/tanulás témához kapcsolódóan. Nyelveket tanítok egy középiskolában kb. 10 éve, plusz tanultam is 8 évet általánosban, 4-et középiskolában, meg még azt az 5-t egyetemen, egyszóval, úgy érzem, van…..
Nyomorult? Szánalmas? Szerencsétlen? Mi a legpontosabb fordítása annak, amikor a Eurosport kommentátorai "miserable"-nek nevezik a magyar válogatottat? Ebben a pillanatban ért véget a Honduras-Magyarország meccs az U-20-as foci világbajnokságon, 3-0-ra picsáztak el minket a…..
 BevezetőMagyar focitörténeti sorozatba kezd az orulunkvincent.blog.hu! A széria nem törekszik teljességre és nem nyúlik majd vissza a legendákkal övezett régmúltra. Nem kap helyet benne Orth, a Fogl-gát, Bozsik, Puskás vagy Hidegkuti. Nem olvashattok Albertről, Göröcsről…..