Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sorge

0 bejegyzést írt és 602 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alapkamatot vágott az MNB, 4,75%-os lett az alapkamat. A forint enyhén gyengült, erős gyengülésre nem kell számítani a jelenlegi helyzetben. (Persze csak addig, amíg a helyzet nem változik) A jelenlegi helyzet az, hogy még mindig megéri Magyar államkötvényt venni. Az ECB alapkamata…..
Sorge 2013.05.02 16:04:15
@Dörnyei József:
"De ha nincsen rajta profit, mert a CDS-es növelt szint magasabb, mint a piacon kialakult szint, akkor nem vásárolnak állampapírokat a befektetök, ergó valami törik."
Ez szerintem zagyvaság. A CDS a hitelbiztosítás mértékét jelenti. Például a 300 pontos CDS azt jelenti, hogy a hitelfelvevő a hitel kamatán felül még a felvett hitel 3 százalékának megfelelő díjat fizet egy (banki) biztosítónak. Ezt arra az esetre, ha mégsem tudná visszafizetni a felvett hitelt, vagy egy részét.
Sorge 2013.05.02 16:59:56
@Dörnyei József:
Ember! Mire válaszoltál? Mert nem arra amit én írtam! Te kitérsz az érdemi válasz elől és csak össze-visszabeszélsz.. :))
Sorge 2013.05.02 18:39:30
@Dörnyei József:
Zagyvaságokat írogatsz. A CDS pontosan az, amit én írtam .
Ideje lenne számot vetni, hogy hányan nyerészkednek a nehéz helyzetbe jutott hitelesek maradék vagyonán. S a helyzet az, hogy ezúttal nem a bankokra, hitelintézetekre, hitelközvetítőkre gondolunk. Az ő esetükben erősen él az ellenségkép, hiszen ők azok a szolgáltatók, akik "jól…..
Sorge 2013.04.29 16:00:35
@SMáté:
Nem egészen értette meg amit.
Én arra gondoltam, hogyha egy szervezet munkája az ügyfelei szerint nem ér annyit, mint amennyit a szervezet ezért a munkáért kér, akkor a meg nem szolgált többletkövetelés perelhető. Nos, ilyen perről még egyetlen egyről sem tudok.
Sorge 2013.04.29 16:27:48
@SMáté:
" Tehát akkor ha jól értem, a bankok vélt vagy valós jogszabálysértése feljogosít bárkit arra, hogy pénzt keressen nyomorba jutott embereken, illetve feljogosítja a pénzt a nyomorba jutott embereken kereső szervezetek tisztségviselőit arra, hogy őket kritizáló emberekről valótlanságot állítsanak, a valótlanságot olyan fórumokon terjesztve, ahol persze ezen valótlanság ismeretében jó sokan hergelődnek rám."

Kedves Máté ön úgy csapkod itt, mint egy fuldokló. :(
Legelőször és leginkább a bankok keresnek az általuk nyomorba juttatott embereken pénzt! És ráadásul nagyon sok pénzt!
Már megírtam önnek, hogy ha valakinek a kezdeti havi törlesztő részlete 85 ezer forint volt, akkor most havi 190 ezret fizet, - már ha bírja. (És még vagy 14-15 évig kellene fizetni...)
Tehát az ön által kifogásolt 115 ezer forint mindössze egyhavi többletfizetést tesz ki. Ha ezért a pénzért sikerült csökkentenie a törlesztő részletet, akkor már megérte.
Bár én azt gondolom, hogy már csak perindításban, vagy még annál is radikálisabb eszközben érdemes gondolkodni.

Na most kíváncsian kérdezem, hogy az "ingyenes" érdekvédők, vajon miből élnek, ha az érdekvédelemért nem kérnek pénzt?
Esetleg abból élnek, hogy a kormány fizetést ad nekik??? Mert ha igen, akkor máris zárult a kör.
Ugyanis azt a többlet pénzt, amit a bankok elvesznek az adósoktól, azt tovább adják a kormánynak ! Ilyen egyszerű, ezért nem kell felvenni IMF hitelt!
A kormány tehát a mozgásszabadságát a devizaadósok legyilkolása árán biztosítja.
Tehát, aki aki ettől a kormánytól kapja a fizetését, az nem tehet a kormány ellen. ( Mert valójában nem a bank az ellenfél, hanem a kormány!) Legfeljebb cselesen úgy csinál, mintha tenne ...
És kedves Máté nagyon úgy tűnik, hogy ön ilyen cseles ember...
Az előző posztot folytatva megpróbálom összeszedni (a teljesség igénye nélkül), hogy népiesen szólva, hol lóg ki a lóláb, vagyis mely pontok azok, amelyek kérdéseket vetnek fel egy devizában nyilvántartott hitellel kapcsolatban. Több fórumon is élénk vita zajlik erről,…..
Sorge 2013.04.26 09:04:22
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál (pontosabban emigrált, most már múltidőben)- Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére. Itt a kérdőjel nemcsak azt jelzi, hogy kérdő…..
A háziszolgák kezdenek elkanászodni, ideje lenne szétcsapni köztük. Ez volt a mottó, meg egyúttal a lényegi üzenet is, most pár szóban vázolnám az összefüggéseket. A taxonómia szerint az oligarcha az az állatfaj, amelyik a gazdasági elit nevű csoportban afféle…..
Sorge 2012.03.13 18:13:35
@aronsatie:
Én csak több információra, tényre vágyom. Ez minden . :)
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
Sorge 2012.03.11 11:58:45
@Mariann19: Ezt olvasd el és megérted, miért adósították el a volt szovjet érdekszféra országait.

"...az a Magyarországnak, Oroszországhoz való visszakötése, a magyar nép akarata ellenére is. Határozottan állíthatom, hogy akarata ellenére, mert a magyar nép korábban már kinyilvánította, hogy az Európai Unióhoz, és a NATO-hoz akar csatlakozni, és persze már csatlakozott is. Gorbacsov a rendszerváltás idején ugyan elengedte Magyarországot, de most a Putyin és Medvegyev vezette Oroszország visszahúzná.
Gyurcsány Ferenc pedig elhatározta, hogy "történelmet csinál", azaz magyar részről kiszolgálja az orosz törekvést. Gyurcsány már nem élhetett azokkal a lehetőségekkel, mint amikkel annak idején Rákosi és Kádár. Kulturált európai országban ma már nem lehet a politikai ellenfelet csak úgy felkötni és az orosz tankokat sem lehet behívni.
De tankok helyett vannak bankok. Konkrétan két olasz, négy osztrák és egy német tulajdonú bank. Azt, hogy ők egy csapatban "fociznak", saját maguk árulták el, amikor a végtörlesztési törvény ellen együtt léptek fel az uniónál. Ez a hét bank azt találta ki, hogy eladósítja a magyar polgárokat. Csakhogy, a magyar polgárok a számukra kedvezőtlen forinthitelekkel nem akartak eladósodni. Akkor az osztrák bankok kitalálták a devizahitelt és csapdába csalták a polgárokat. ( Mindez Gyurcsány Ferenc jóváhagyásával történt.) A következő lépés az lett volna, hogy Oroszország tulajdonrészt szerez a hét bankban és attól a pillanattól kezdve a magyar adósok orosz függésbe kerülnek.
Annyi már bekövetkezett, hogy az oroszok egy olasz és egy német bankban jelentős tulajdonrészt szereztek. Ez a folyamat tovább folytatódhat. De most már nem lehet tovább titkolózni, mert Orbán Bankcsicska Viktor felismerte, hogy ezek a bankok Oroszország "trójai falovai".
Volt már példa az orosz-osztrák együttműködésre korábban is. Remélem, emlékeztek arra az esetre, amikor az osztrák ÖMV felvásárolta a magyar MOL részvényeinek 23 %-át, majd pár hónap múlva az egészet továbbadta egy orosz olajtársaságnak. Ez tehát egy kitaposott ösvény.
Arról még sokáig lehet elmélkedni, hogy előnyös-e Magyarország számára, ha visszatér Oroszországhoz. Egy dolog azonban már most biztos. Gyurcsány Ferenc és csapata beáldozott 1,6 millió devizaadóst. Az én értékrendem szerint ez hazaárulás és aki ebben magyar részről részt vett, az hazaáruló. Tehát Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök Veress János, volt pénzügyminiszter, és Farkas István, volt PSZÁF elnök, hazaárulók. Továbbá hazaárulók a hét bank akkori magyarországi magyar vezetői is.
Most nézzük a legjelentősebb magyar bankot, az OTP-t. Az OTP amikor látta, hogy a külföldi bankoknak a Gyurcsány kormány mindent megenged, akkor maga is beszállt a devizacsapda állításba. Az OTP ellenállt volna az oroszoknak, ezért Csányi Sándor csak csalónak számít. Csányi úr most azzal zsibbasztja Orbán Bankcsicska Viktor fejét, hogy akit az OTP tett adósrabszolgává, azt az osztrák bankok már nem tehették, és így az OTP ezzel a hazát védte."
Sorge 2012.03.11 19:05:50
@Mariann19:
Úgy látom, hogy te nem akarod érteni azt, amit írtam. Nagyon szomorú!
Szerintem te a II. világháborúban a Don kanyarba kivitt és megfagyott 2. magyar hadsereg katonáival kapcsolatban is előtérbe helyezed az egyén felelősségét. Biztosan azt mondod, hogy ők is felelősek, mert mi a túrónak mentek oda?
Sajnos ez a mai Magyarország, - tudatlanok, tájékozatlanok, félrevezetettek tömege ! :(((
Sorge 2012.03.12 14:55:18
@Mariann19:
Egy nagyon fontos közös dolog van a Don-kanyarba vezényelt katonák és a devizaadósok között. Mindketten áldozatok. A politika áldozatai.
És az állam nem szolgáltat nekik igazságot.
Persze tudom, hogy ezt te nem így gondolod. Ahhoz, hogy ezt felmérd ésszel, minimum 45 évesnek kellene lenned. Mert a lét határozza meg a tudatot.
Erdős Tibor akadémikus egy igen érdekes tanulmányt tett közzé a legfrissebb Közgazdasági Szemlében. A közel 30 oldalas írást nehéz összefoglalni néhány mondatban, de valami olyasmi a mondanivalója, hogy az egykulcsos jövedelemadótól nem igazán várható Magyarországon a…..
Sorge 2012.03.08 21:05:29
@Zabalint:
"...piacgazdaságban mindenkinek annyi a fizetése, amennyit ki tudott harcolni magának."
Ezt elfogadom.
Sorge 2012.03.08 21:08:01
@Zabalint:
De akkor a bankárok baromira jó érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek. :))
Jobbal, mint bármelyik másik szektor. Mi lehet ennek az oka ???????? :))
Sorge 2012.03.08 22:40:49
@bogancs:
Vegyünk bankárnak mindenkit, aki a pénzügyi szférában dolgozik .
A minap Simor András felajánlotta, hogy visszamenőleg lemond fizetéséről, ezzel is segítendő az IMF-fel való megegyezést. Méltán nevezhető ezért a második legnagyobb magyarnak Széchenyi István után, aki ugyebár egyévi jövedelmét (érdekességképpen akkori 60 ezer forintot)…..
Nívó Őszinte álláshirdetés 2012.02.21 07:45:00
A szerző (Droli) azt az elmebeteg ötletet találta ki, hogy emigrál - Magyarországra. Az erről szóló élményeit, tapasztalatait egy posztsorozatban írja meg, mindenki nagy örömére.Nem tudom, van-e közületek olyan, aki mostanában állást keres - ha igen, akkor üdvözöllek,…..
Tegnap Bogáncs leírta az ő verzióját, mely szerint több, mint százezren voltak a kormány melletti tüntetésen, most leírom az enyémet, mely meglepő eredményt hoz: senki nem volt ott!   Eleve, nézzétek meg az Index tudósítását, mely szerint százezren voltak. Nos, az Index,…..
A mai nap folyamán a németek nem találtak elég vevőt a 10 éves államkötvényeikre, 6 millárd euronyi kínálatra csak 3,6 milliárd euro kereslet volt. Tehát a jövőben német márkára átváltható kötvényeket nem vesz a piac. A fantáziátokra bízom, hogy akkor vajon fog-e…..
Sorge 2012.01.04 08:03:32
 Egy kisebb vitába keveredtem a ZeroHedge oldalon, a legjobbakkal is megesik ;) Ennek a postnak a kommentje között, Sziget néven. Kicsit kiakadtak az emberek azon, hogy azt mondtam az aranyfedezethez való visszatérés ismét a 1873-1896hoz hasonló hosszú válságokat hozna. A…..
Régóta figyelem azt, amit a pénzvilág hiénái művelnek, szinte hihetetlen dolgokat engednek meg maguknak. Befektetőknek álcázott spekulációs pénzmosodák lassan teljesen tönkre teszik az egész világgazdaságot. A legújabb trükk az euró elleni támadás és az, hogy a tudatlan…..
Sorge 2011.09.27 12:33:37
@Gyuri71:
Apukám! Te nyilvánvalóan államilag támogatott lakáshitelt vettél fel.
Azt nem kaphatott mindenki. Csak új lakás vásárlása esetén adták és még egyéb feltételeknek is teljesülnie kellett .
Ha csak ilyen hitelek lehetek volna, nem hiszem, hogy 200 ezernél több jelzáloghitelt folyósítottak volna 5 év alatt. Most viszont több mint egy millió jelzáloghitel van.
Nívó Más faszával a csalánt... 2011.09.09 17:59:51
Bizony, ez jutott eszembe a Fidesz frakció devizahitel-végtörlesztéses ötletéről. Mi megadjuk a könnyítést, a frankonkénti kb. 50 Ft-os veszteséget meg nyelje be a bank!A terv megvalósíthatatlanságáról már sokan írtak, londoni elemzők szerint 980 milliárd forintos veszteséget…..
Sorge 2011.09.10 14:59:15
@gmower:
Egyetértek veled.
Néha olyan érzésem van, hogy ott fent, a minisztériumban dolgozók, mintha nem is a földön járnának... ennek egyik tipikus példája Hoffmann Rózsa államtitkár asszony, aki a mai kabaré egyik jeles képviselője lesz lassan, mert annyit röhög az ember az ötletein, mint némelyik…..
Sorge 2011.09.08 10:21:24
@titiciano:
Nem találtál. Semmi közöm a kormányhoz és a Fidesz-hez.
Én a józan ész pártján állok, az pedig eddig még egyszer sem került kormányra és belátható időn belül nem is fog. :(
És anyagilag olyan helyzetben vagyok, hogy azért kell küzdenem, el ne veszítsem azt a keveset amim van. :(
Sorge 2011.09.08 11:21:09
@Droli:
Nagyon remélem, hogy nem egy elkallódott zseni pályáját fogod befutni.
Arra vagyok kíváncsi, hogy kik lehetnek a Nivó blog kommentelői. Na nem név szerint.
Talán volt egyetemista társak?
Sorge 2011.09.08 12:13:09
@Droli: Attól,hogy valakinek diplomája van és külföldön dolgozik, még nem elkallódó zseni. Ahhoz azért ennél több kell.
Egyébként én nem zárom ki, hogy Hoffman hülye, de akkor sem tartható állapot, hogy Magyarország saját költségén külföldre képezzen diplomásokat.
Nívó BKV vezérnek prémium jár! 2011.09.07 08:26:00
Számomra hihetetlen, hogy Kocsis István távozik a BKV éléről, hiszen ő egy zseni. Most ne röhögj, kérlek szépen, hogyan neveznél egy olyan embert, aki szinte az összes nagyobb állami vállalatot vezette (pl. MVM, MÁV, BKV), jópár cégnél igazgatósági tag volt (pl. OTP, Paksi…..
A tegnapi napon megjelent egy cikk az fn.hu-n, amelyet én eddig az egyik mértéktartó hazai gazdasági tematikájú internetes újságnak tartottam. A cikk arról szólt, hogy a magánnyugdíj pénztáraktól az államhoz kerülő vagyonból újabb adósságcsökkentést hajt végre a kormány…..
Orbán Viktor hétfőn bemutatta a kormány adósmentő csomagját, melynek deklarált célja, hogy a Nagy Recesszió miatt veszélybe került lakáshitelek bedőlése nyomán „senki ne kerüljön utcára”. Az akcióterv részleteit már mindenki ismeri, így ezeket nem ismertetném…..
Sorge 2011.09.01 11:00:39
@Szalai Ervin:
" Pontosan mivel csalták csapdába a bankok a fél országot? És most hogyan nyúzzák meg őket? "
Ervin, ha te ezt komolyan kérdezed, akkor nem lenne szabad pénzügyi-gazdasági témákról irkálnod.
Ha viszont viccelsz, akkor visszautasítom a hülye viccedet.

Egyébként Rákosi egyszer azt mondta, hogy neki nagyon nehéz feladatot kell megoldania, mert 10 millió fasisztával kell felépítenie a kommunizmust. Ennek megfelelően bánt az " építőkkel".
A mostani kormányt sem irigylem, mert 10 millió hülyével akarta felépíteni a tudásalapú társadalmat. Bele is tört a bicskája. Így most 10 millió munkaundorban szenvedővel építi a munkaalapú társadalmat . :))
Sorge 2011.09.01 11:50:27
@Szalai Ervin:
OK. Felvilágosítalak . Tudod, hogy nem a gólya hozza a gyereket ? :)))
Sorge 2011.09.01 12:12:30
@Szalai Ervin:
Itt a kérdésedre a válasz .
bankar.blog.hirszerzo.hu/entry/19550
Mi a teendő gazdasági válság esetén? Természetesen cselekedni kell minden létező állami eszközzel: nagyszabású programok a költségvetés kárára, a jegybanki alapkamat csökkentése - ún. élénkítés. Mára gyakorlatilag teljes konszenzus van Nyugaton a kontraciklikus…..
Sorge 2011.09.01 10:14:59
@Szalai Ervin:
Roubinek nemcsak akkor volt igaza, amikor azt mondta, amit én. Én például nem jósoltam meg előre az amerikai bankválság kitörését. Roubininek pedig abban is igaza volt. :)
Sorge 2011.09.01 11:05:20
@Szalai Ervin:
Azon gondolkozz el, hogy az a pénz, ami nem folyt be adóként, hová került ? Milyen folyamatokat generálhatott? Már ha egyáltalán ez bármilyen pozitív hatással volt a gazdaságra. Lehet, hogy egészen más dolgok befolyásolták a gazdaság beindulását, csak te azt nem találtad meg. :))
Sorge 2011.09.01 11:46:44
@Szalai Ervin:
Az, hogy az állam " élénkít" az csak egy dologhoz vezethet, - az állam végzetes eladósodásához. Aztán az állam erre az adósságra pénzt bocsát ki, - már persze ha a jegybank hagyja, - és ezzel elinflálja, azaz szétteríti az államadósságot a gazdaságban. Ez az infláció leginkább a szegényeket sújtja és az egyébként is gazdagok általában még gazdagabbak lesznek, - a szegényekhez képest.
Ha a jegybank nem enged "csak úgy" pénzt kibocsátani az államnak, akkor egyre növekszik az államadósság és államcsőd lesz. Ebbe az irányba halad most az USA. :))
Mifelénk az elégedetlenkedés természetes velejárója az önsajnálat. Ezen egyikünk sem csodálkozik, hiszen jól tudjuk mindannyian, hogy mindig csak mi szívunk, mindig csak velünk babrálnak ki, és egyébként is, az egész ország szar. Éppen ezért ez már társadalmi elvárás,…..
(Részlet a magánnyugdíjpénztár leveléből: "az Ön számláján  elért hozam nem haladta meg az inflációt, így sajnálatos módon nem volt pozitív összegű reálhozama. ezen ok miatt reálhozam kifizetés nem történhetett az Ön részére.") Kedves Egon! (Ugye, nem…..
Sorge 2011.08.30 09:52:42
@Kösi:
A bankok, alapkezelők és nyugdíjpénztárak lapos rossz viccein nem tudok nevetni.
Államosítani kellene ezeket mocskokat, hogy legalább a magyar államot ne lophassák meg.
Esküszöm, nem akarok átmenni Krugman-ellenes szájtépésbe, de, ha egyszer annyira tanulságosakat mond, képtelen vagyok megállni… Nem olyan régen Kenneth Rogoffal együtt a CNN-nek adott interjújában olyan gondolatkísérletet vezetett elő, ami minden szabadságszerető, értelmes…..
A kormány 500 házat épít Ócsára a "bedőlt" devizahiteleseknek. A Pénzcentrum számításai szerint ez mintegy 20 milliárd forintba kerül a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek. A kormány kb. 9-13 millió forintra taksálja egy-egy ház építési költségét. Szintén a…..
A frankhitelesek problémáinak egy teljesen újszerű megoldását szeretném röviden elővezetni a tisztelt olvasónak. Mi is az alapprobléma? Rendkívül megdrágult a frank, és ezt sokan már nem bírják így fizetni. Mi lenne a megoldás? Legyen olcsóbb a frank! Vegyük rá a svájciakat,…..