Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ugocsanoncoronat

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van ugye Kertész, hazánk kiváló Nobel-díjasa, aki egyfelől – szigorúan irodalmi, esztétikai szempontból – nem annyira kiváló, cserébe viszont nem is annyira hazánké. Amennyire igaza van abban, amit mond, annyira nem kellene ezt hangoztatnia, akkor, amikor egy nagy…..
ugocsanoncoronat 2009.11.14 15:42:40
Nagy vonalakban hajlamos vagyok egyetérteni a T. Szerzővel - már ha helyesen értelmezem a véleményét -, de azért felhívnám a figyelmét néhány apróságra.

1. Irodalmi (művészeti) kérdésekben aligha léteznek megfellebbezhetetlen igazságok. Ebből következően nem szerencsés - holmi divatnak engedve - degradáló módon nyilatkozni Kertész Imre írói kvalitásairól vagy magyarságáról. Az utóbbi ugyebár nem valamiféle érdem, hanem egyszerűen ténykérdés, még ha nem is csupa élvezet mindig. Ilyen-olyan tulajdonságokkal születünk, sötét vagy világos hajúnak, lelapuló vagy elálló fülűnek, magasnak vagy alacsonynak, svédnek vagy magyarnak stb. stb. stb. Kertész Imre történetesen magyarnak született (meg zsidónak is, de a kettős identitás problematikájának taglalásába most nem mennék bele). Kertész Imre tehát 100 százalékig a mienk, magyaroké, bármit gondol is erről a kurucinfós söpredék, vagy akár maga Kertész Imre.

2. A Sorstalanság egy igen-igen jó regény, legalább annyira jó, mint amennyire rossz a belőle készült film. Persze ez az ítélet szubjektív, de hát ha sokan és sokhelyütt hangoztathatják az enyémmel ellentétes (szintén szubjektív) véleményüket a regényre vonatkozóan, szabadjon nekem is leírnom a magamét. A Sorstalanság jó regény voltán nem változtat az sem, hogy a Nobel-díj odaítélésében vélhetően valóban szerepet játszottak politikai/ideológiai megfontolások (is). Szerintem pl. a Rokonok (Móricz) vagy A látogató (by Konrád) méltóbb lett volna a Nobel-díjra, de azért a Sorstalanság sem méltatlan.

3. Kertész Imre nem a trambulinról pisilt a medencébe, hanem szóvá tett néhány fájdalmas tényt. (Amit a zenéről mondott, abba most nem mennék bele, ez ügyben tán valóban megfontolatlan volt egy kissé, de ez nem érinti a mondandója lényegét.) Megette a fene, ha a tényeket nem szabad szóvá tenni, mert ez esetleg bajba/veszélybe sodorhatja az itthon élőket. Ha pedig bajba/veszélybe sodorhatja, akkor ez is csak Kertész szavainak igazságát támasztja alá. A magyarországi nácik térnyeréséről nem Kertész Imre tehet. Ha elfogadnánk a vélekedést, hogy Kertésznek hallgatnia kellett volna, mert a megszólalásával provokálta a söpredéket, előbb-utóbb még oda is eljuthatnánk, hogy ugyebár a második világháborúról is a zsidók tehettek stb. stb. stb. Őszintén remélem, hogy a T. Szerzőnek eszében sincs ilyen baromságot állítani.
Közkeletű nézet a sajtófotóról, hogy a pillanatról szólnak, bemutatnak egy helyzetet, mint hogy Bajnai Gordon ünnepélyesen megnyitja az új petymegneveldét: az emberek megnézik a képet, és eldöntik, hogy a miniszterelnök a kisállatok sorsáért aggódó, felelős államférfi, vagy…..
ugocsanoncoronat 2009.10.29 12:09:22
@joeramirez:

"szerencsére a vén buziból ide nem került fotó"

Csak kíváncsiságból kérdezem, nehéz megtanulni orrheggyel gépelni? Mert úgy képzelem, hogy az olyan tahóknak, mint te, az egyik kezük állandóan könyékig van az orrukban, a másik meg szintén könyékig a seggükben.

A "vén buzi" verseit (és arcát) amúgy akkor is milliók fogják ismerni, amikor te már régen a föld alatt leszel mindenestül, mindkét kezeddel együtt.
Isten az atyám, nem akartam többet foglalkozni a magyarságszakértő Dzsudzsák középpályással, de ő jött helybe a kötényért. Annyi történt, hogy több lap szerint is azt nyilatkozta a magyar-svéd meccs másnapján, hogy "aki azt mondja, hogy Magyarország jogosan kapott ki, az…..
Mandiner blog Nagymagyar bandázás 2009.08.26 08:31:00
  Tavaly kezdődött, a Magyarok Szövetsége nevezetű társaság szervezett egy Kurultaj nevű programot, amin különösebb reklám nélkül több ezer ember részt vett.   Idén nem Kurultajt, hanem a Magyarok Országos Gyűlését szervezték meg Bösztörpusztán. Sok meglepetés…..
ugocsanoncoronat 2009.08.26 13:09:53
@Necoure Yamaki:

Az általad "feszt" néven emlegetett események szervezője nem az szdsz. A szóban forgó fesztek évtizedek óta évente megrendeződnek egy sereg országban, amelyek nagy részében soha hírét sem hallották az szdsz-nek. Boldogabb országokban az ilyen fesztek idegenforgalmi látványosságok, és senkinek semmi baja velük. Jó lenne, ha a Magyarországon igenis létező náci söpredék randarílorázást nem próbálnád a lassan már nem is létező szdsz nyakába varrni. (Bár gyanítom, hogy neked az szdsz húsz év múlva is ügyeletes mumus lesz, amit szidhatsz majd a székrekedésed/hasmenésed miatt.)

Egyébként meg azzal önmagában véve semmi baj nem lenne, ha valakinek az a "kattja", hogy ő magyar. A baj azzal van, hogy az ilyenek általában rutinszerűen kisajátítják maguknak a jelzőt, mondván, ők magyarok, én meg nem vagyok az. Klasszikus után szabadon: Mi a kurva anyjukra fel?
ugocsanoncoronat 2009.08.26 14:21:21
@Admiral William Adama:

Jól megvagyok "katt" nélkül.
Aki nem tudta, az most tudni fogja, nem csak közéleti nyammogásaim vannak énnekem, hanem amolyan egyebek is, külön sublótban, senki sem érti, senki sem olvassa, jól van az úgy, azt csak magamnak írom igazán. Titkok vannak benne, az én titkaim, senki máséi, ne kutakodj. Megszentelt…..
w Látjátok, feleim 2009.07.13 14:45:00
  Az SZDSZ-nek kaput. A mérleg segge sem lehet már.   Az SZDSZ-ről előreláthatóan nem lesz többé szó. Volt már elég, itt a vége, fuss el véle. Kóka János köszöntése Libera nos! Blues Hiszterolib Szövetség a nemzetért Azt mondták, Gábor, hogy menj a picsába ..
ugocsanoncoronat 2009.07.13 21:53:50
@snipa:

A nagyapádat valóban igazságtalan dolog lesöpredékezni. Ő bizonyára egy nehéz élethelyzetben élő ember, aki fogékonnyá vált a jobbikos-magyar gárdás demagógiára, részben tájékozatlanságból, részben pedig azért, mert a hatóságok nem mindig állnak a feladatuk magaslatán.

Viszont veled meg a feleségeddel kapcsolatban nem szolgálhat mentségül a tanulatlanság. Ha te meg a feleséged Jobbik-szavazók vagytok, akkor ti messzemenően rászolgáltatok a söpredék minősítésre.
ugocsanoncoronat 2009.07.14 00:39:42
@darnmarquee:

Dávid Ibolyának bizonyára vannak hibái, de ezt a "nem értek a focihoz"-ügyet a szemére vetni egyszerűen méltánytalan. Az történt, hogy egy botrányos, randalírozással és zsidózással végződő focimeccset követően az orra alá dugtak egy mikrofont, amikor kijött egy egészen más jellegű rendezvényről, és megkérték, hogy kommentálja a botrányt. A részleteket nem ismerte, tehát aligha vehető tőle rossz néven, hogy hirtelenjében azt találta mondani, "nem értek a focihoz".
ugocsanoncoronat 2009.07.15 12:30:39
@eMeL:

Igen, igyekezett, és helyre is tette. Nem csak egy alkalommal. Láttam, hallottam, olvastam.

part.mdf.hu/index.php?akt_menu=879&hir_reszlet=2043

Ajánlom figyeledbe ezt is:

portal.c-press.hu/200803272513/belfold/david-ibolya-level-zsido-es-nem-zsido-barataimnak.html

Egyébként egy dologra rosszul emlékeztem, ugyanis a szóban forgó kijelentés nem 2003-ban, a botránnyal végződő FTC-Debrecen meccset követően hangzott el, hanem 2001-ben, annak kapcsán, hogy Várszegi Gábor 80 százalékos üzletrészt vásárolt az FTC Labdarúgó és Sport Kft-ben. De úgy gondolom, hogy ez a lényeget - Dávid Ibolyának a sunnyogáshoz való viszonyát - nem érinti.
A világ arra való, hogy az okos nemzetek más kárán tanulhassanak. Ha tudjuk, mit és hogyan kúrnak el más országok, akkor azt nekünk már nem kell kipróbálni. De a magyar embert nem annyira érdekli a közvetlen szomszédaink sorsa sem, mint a magyar celebvilág pillanatnyi áleseményei,…..
ugocsanoncoronat 2009.07.09 02:36:41
@_Neville:

Te, kisöreg, láttál te már történészt? Nem is feltétlenül műveltet, hanem egyáltalán történészt? Van fogalmad róla, mi a különbség egy történész meg egy történelem szakos diplomával rendelkező nyolcadművelt hólyag között?
makarenkoi pofon - Ez a kifejezés is gyönyörű példája annak, hogyan távolodhat el egy kifejezés az eredeti értelmétől. A "makarenkoi pofon" régi, végig-és kibeszélhetetlen vita egy hivatkozási állomáspontja. CSAKHOGY Makarenko nem egy pofont adott. A nálánál…..
No, kérem, az EU-választásokon induló pártok szépecskén megmutatják nekünk, hogy mekkora idiótának tartanak minket, Tisztelt Választópolgárokat. Lenéznek, leszarnak, semmibe vesznek... Hiába: egy ilyen politikai rendszerben, ahol a nagypártok bármit megengedhetnek maguknak, nem is…..
ugocsanoncoronat 2009.06.04 17:53:53
@terembura:

Mielőtt kikapcsolnám a gépet, csúsztatok (füllentek)még egyet. Ráripakodtam a "mainstream magyar médiára", hogy skatulyázza még egy kicsit a kedvemért szegény Morvait, és lásd, a média máris teljesítette a megrendelést.

index.hu/belfold/2009/06/04/morvai_metelt_farkincajukkal_jatszadoznanak_az_en_gyalazasom_helyett/

ugocsanoncoronat 2009.06.05 14:17:57
@arvisura:

Légy résen, a Moszad talán már beépült a családodba is. Senkiben sem bízhatsz! Lefekvés előtt mindig nézz be az ágyad alá, talán már ott is lapul egy galíciai. Ha kedves az életed, nem is alszol többé, hanem őrködsz, rendületlenül...


@lac1:

"egyszerűen nem látod a saját véleményedet helyesen"

Szerintem élőszóban folytatott vitákban ezt a mondatot ne használd, mert csúnyán kiröhögnek érte.

Egyébként nem akarom kizárólagos rosszként feltüntetni Morvait és a Jobbikot. Csak próbáltam érzékeltetni, milyen minőségi különbség van a tripper és a veszettség között.


@terembura:

Mivel az átlagot jóval meghaladó hajlam és tehetség jellemez téged a takonykenés terén, íme a lényeg, takony nélkül, világosan:

Te azt állítod, hogy Morvai és a Jobbik rendes magyar muzsikusok, az őket érő támadások pedig igaztalanok.

Én azt állítom, hogy Morvai és a Jobbik tudatosan egy undorító és veszélyes célközönségnek játszik, undorító és veszélyes dallamokat, az őket érő támadások pedig nem elég kemények.

Te a saját állításodat igazolandó Morvai múltjával kapcsolatos ügyekre és dokumentumokra hivatkoztál, mintha ezek mentenék vagy elfogadhatóvá tennék, amit a Jobbik listavezetőjeként csinál.

Én a saját állításomat igazolandó arra hivatkoztam, hogy Morvai a Jobbikon és Novák Elődön keresztül a kurucinfóval vállal közösséget, amit semmi nem ment, amit semmi nem tesz elfogadhatóvá.

Ez a lényeg, minden egyéb csak mellébeszélés. Vagy takony, ha úgy tetszik.
ugocsanoncoronat 2009.06.06 10:13:53
@lac1:

"a szüleit a Dunába lőtték, még a születése előtt vagy 10 évvel"

Ha nem tudod, hogy miért nem ironizál ilyesmivel tisztességes ember, akkor nagy baj van a fejedben. Akkora baj, hogy mostantól inkább lemondanék a veled folytatott társalgás gyönyöreiről.


@terembura:

Akkora öngólt rúgtál, nyuszika, hogy öröm nézni. Az alábbi idézet Fodor András leveléből való, amit belinkeltél:

"...a Darfoorban népirtás keretében legyilkolt fekete keresztények százezrei jobban rá lennének szorulva Morvai Krisztina polgárjogi védelmére, mint a gázai katonai események ugyancsak ártatlan polgári áldozatainak százai.De mivel ezen százezrek haláláért nem lehet a zsidó államot hibáztatni, hanem csak muzulmán 'kebelbéli', hidegvérű tömeggyilkosokat, ezért sorsuk hidegen hagyja Morvai Krisztinát."

A jelek szerint nem csak nekem tűnt fel, amit napok óta hiába próbálok megértetni veled. Még azt sem olvasod el figyelmesen, amire hivatkozol.

Száz szónak is egy a vége, azt hittem, komoly ember vagy, akivel lehet komoly dolgokról beszélni, de tévedtem. Te a takonykenésben vagy nagymenő, ahhoz viszont nekem nincs kedvem. A további takonykenéshez kénytelen leszel másik játszótársat keresni. Vagy esetleg csinálhatod egyedül is. De mindenképpen nélkülem.