Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perioikosz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az eva értelme, hogy minden 25 millió forintos áfabevételt legalább 31 százalékos adóval sújt. És ez a legkomolyabban ellenőrzött, kontrollált adófajta. Ezért nem szabad megszüntetni.Gondoljuk végig, hogy nincs más olyan adófajta, amely ilyen erős ellenőrzés alatt áll -…..
perioikosz 2011.11.04 16:03:15
@B-rocker: tudtommal vannak a világban olyan adózási elképzelések (azt nem tudom, hogy megvalósították-e valahol), hogy csak egyféle adó van, egységes kulccsal: bármikor amikor pénz gazdát cserél, X%-a megy az államnak. Akár bérkifizetésről, akár házvásárlásról (illeték helyett), akár nyalókavásárlásról van szó. Megfelelő X érték mellett ez pont ugyanannyi pénzt hoz, mint a mostani össz adóbevétel. Annyi gond van vele, hogy a járulékokat és főleg az utánuk járó állami kötelezettségek mértékét nem lehet számontartani. De sebaj, nálunk a nyugdíj már nem járulék, mi akadálya a többi leépítésének? ;)

Viccen kívül ez sokkal egyszerűbbé tenné az adózást, hatalmas állami apparátust (APEH) lehetne leépíteni.
perioikosz 2011.11.04 16:05:12
@errrrrrrrrr: Igen, tudom. Miután letelt a két évem, véletlenül összefutottam egy gimnáziumi osztálytársammal. Mikor újságoltam neki büszkén, hogy két év után EVA-s lettem, fejéhez kapott, hogy ő meg egy éve próbálja eladni az EVA-s cégét. Hát, így jártunk :) De a lelkiismeretem legalább tiszta, megküzdöttem a 31%-ért.
Amíg szeretett cégem nem költözött Újpestre, nem gondoltam, hogy van olyan zónája Budapestnek, ahol rákészülés nélkül leforgathanák Tarkovszkij nyomasztó Stalkerjét. Mivel a nagyjátékfilm-forgatások jelentős bevételt jelenthetnek mind szűkebb, mind tágabb pátriánknak,…..
perioikosz 2009.08.29 15:54:49
@darthwalk:

"a szurkolótábor tekintélyes része megfordult az árpád kocsmában, ahol péntek este söröztünk vala."

Azt jobb, ha tudod, hogy ezzel egy olyan helynek a bevételét növelted, ami ellen másfél éve érvényes bírósági kiürítési végzés van, két éve nem fizeti a bérleti díjat az önkormányzatnak, és most már működési engedélye sincs. Ehhez képest engedély nélkül játékteremmé alakította a raktárként szolgáló hátsó helyiséget, hogy a társasházunk éjjel kettőig élvezhesse (főleg péntek éjszakánként) a részeg ordibálással egybekötött csocsózást. Ezúton is köszönöm neked és a haverjaidnak (akiket nem tudok sportrajongóknak nevezni, mert az mást jelent) a sok álmatlan éjszakát!
perioikosz 2009.08.29 16:01:52
@darthwalk:

Az előbb valamiért nem jelent meg, tehát ismét:

"a szurkolótábor tekintélyes része megfordult az árpád kocsmában, ahol péntek este söröztünk vala."

Azt jobb, ha tudod, hogy ezzel egy olyan hely bevételét növelted, ami ellen másfél éve jogerős bírósági kiürítési végzés van, két éve nem fizet bérleti díjat az önkormányzatnak, emiatt már bérleti szerződése sincs, tehát jogalap nélkül tartózkodik bent mindenki. Most már működési engedélyük sincs. Ehhez képest engedély nélkül alakították át a hátsó, raktárcélú helyiségüket játékteremmé, hogy az éjjel két órába nyúló, részeg ordítással kísért csocsópartikat a társasház is élvezhesse. Ezúton köszönöm az álmatlan éjszakákat neked, és a magukat sportrajongónak hazudó selejt haverjaidnak.
A metróvégállomástól a pályáig minden sarkon minimum két rendőr strázsált. Ez már épp elegendő lenne ahhoz, hogy biztosak lehessünk abban, jó irányba haladunk. Azonban volt még egy jel, ami némi nosztalgiával töltött el, mégpedig az út szélén ácsorgó töki-szotyi árusok.…..