Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GrofZero

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1898. William Röntgen röntgengépeit népszerűsíti az Omahában megrendezett állami kiállításon. Tartok tőle, hogy a fotón nem látható maga Röntgen, de a krónikák szerint ott volt a vásáron 1923. Harry Houdini szabadulóművész mutatványa közben, a kanadai Vancouverben 1926. Férfi szépségverseny…..
Már az 1868-ban tartott országgyűlésen döntés született egy központi pályaudvar létesítéséről, amit először a Rákóczi és a Nagykörút találkozásánál képzeltek el. Sok minden közbejött, amire végül 1881-ben elkezdték építeni, és végül 1884-ben csendben, minden felhajtás nélkül egy meleg augusztusi…..
Rossz napjuk volt a képen látható események szereplőinek. Sokaknak nagyon rossz. Ismét tematikus válogatást láthattok ma, összegyűlt néhány hónap alatt pár fotó ebben a témakörben és gondoltam - jó szokásunkhoz híven - a félszázas jubileum apropóján megosztom. Bár igyekeztem a halálos áldozatokkal…..
GrofZero 2020.09.21 12:09:32
@Fotósképző: szerintem ez okozza a hibát:
(main.min.css)

.comment-container div.commentText{
...
word-break: break-all;
}

www.w3schools.com/cssref/css3_pr_word-break.asp
Nem lesz könnyű dolgotok! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
GrofZero 2020.04.13 21:25:07
GrofZero 2020.04.13 21:26:43
Sakkozz mindennap! Előre 2020.04.10 02:07:38
Nem kell félni. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
GrofZero 2020.04.12 20:15:20
1848. James K. Polk az Egyesült Államok 11. elnöke és felesége Sarah (a kép központjában állnak). Polk nagyon sikeres elnök volt (tegye fel a kezét aki tud mondani elnökségéről egy mondatot puskázás nélkül :)), ideje alatt mintegy 1,7 millió négyzetkilométerrel nőtt az ország területe..
A film bő évszázados történetében számtalan alkalommal történt meg, hogy bizonyos kellékek, tárgyak elhomályosították a főszereplőket. Többek között ez az autóknak is sikerült, amik közül számos legendás státuszt vívott ki magának. Rengeteg példány volt képes hatást…..
A II. világháború nagy hadviselő nemzeteit szemügyre véve az olasz mellett a japán hadiipar volt az, melynek teljesítményét a külföld alapvetően negatívan ítélte meg. Ennek összetett okai más lapra tartoznak, de annyit bizonyosan elkönyvelhetünk, hogy mennyiségi és minőségi…..
Káin és Ábel óta ismerjük az egymás mellett élőkben dúló szeretetet, de nem vagyunk állatok, hogy puszta körmökkel és fogakkal tépázzuk meg társainkat, elő hát a ”vasakkal”! Ősidők óta kínzó kérdés, hogy mivel lehet elpusztítani a nálunk nagyobb, vagy erősebb,…..
V8 / 5.956 cm3 / 386 PS (klikkelj a nagyobb képekért) ..
GrofZero 2014.09.30 23:28:16
Ez év áprilisa óta főállásban a hobbimnak hódolhatok, ugyanis a szegedi Informatika Történeti Kiállítás munkatársa, tárlatvezetője lettem. A múzeumunk fejlesztését szem előtt tartva, szeptember 5-7 között Németországba, Paderbornba utaztunk, hogy megtekintsük a Heinz Nixdorf…..
Nemrég ment a Top Gun a tévében, aminek imádom a zenéjét. Egyébként is van valami fura vonzalmam a '80-as évek filmzenéi iránt, ez pedig tökéletesen reprezentálja, amit gondolok. Történetmesélős, hihetetlenül energikus és felismerhető számokról van szó, amikhez egyből…..
Eléggé hihetetlen, hogy a Népszabadság nem számolt azzal a lehetőséggel, hogy a Gurcsány-botrányt esetleg maga Gyurcsány generálta volna. A Guevara nevű célszemély elmondása szerint „az őszödi miniszterelnöki beszéd kiszivárogtatója egy MSZP-s politikus, aki a…..
Tisztelt Cím!     Segítséget keresek a problémám megoldásához. Sajnos munkahelyi mobbing áldozata lettem én is. 49 éves vagyok, 2 felnőtt gyermekem van, normál családi életet élek. 1 multi cégnél dolgozom bérszámfejtőként. Sajnos már több éve el kell viselnem a…..
Mohó Hiénák, figyelem, a Michelintől származó ajándékaink megváltoztatják az életedet. Például, aki eddig nem viselt baseball-sapkát, az mostantól igen. Akinek eddig nem volt egérpadja, annak lesz. Akinek eddig csak akkor tűnt el a jég a szélvédőjéről, amikor leolvadt, annak…..
Egy tizedmásodperccel a száguldó vonat érkezése előtt rántotta vissza a biciklijét a sínekről egy brit kerékpáros, aki simán áthajtott a lezárt sorompó mellett. A nőnek akkor jutott eszébe körülnézni, amikor az első kerekével már a síneken állt - írja az Independent. A…..
Most hétvégén kerül megrendezésre a Hungaroringen a WSR, azaz a World Series by Renault. Ez az esemény négy bajnokságot foglal magában: a Formula Renault 3.5 Seriest, a Eurocup Formula Renault 2.0-t, a Eurocup Megane Trophyt, és a Eurocup Cliot. A különböző bajnokságokban a…..
GrofZero 2013.09.10 20:43:34
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
GrofZero 2013.09.08 19:41:47
Készült számtalan remek vígjáték már az évek során és ha az Oscaron nem is aratnak az ilyen típusú alkotások, azért időről időre feltűnik egy-két vígjátékszínész, vagy akár film is a jelöltek közt. Alan Arkin A család kicsi kincséért nyert pár éve, de a profánabb…..
Szinte napra pontosan tíz éve búcsúztattuk Jenőt. Ebből az alkalomból a saját korábbi írásaimból készült, egyperces olvasásra nem éppen alkalmas összeállítással szeretnék a magam részéről megemlékezni barátomról, kollégámról. *** Knézy Jenő emléke ma már…..
GrofZero 2013.06.25 21:10:25
Igenis jó riporter volt. Nem tökéletes(senki nem az), de jó.
Igazi egyéniség volt, ami abban is megnyilvánult hogy vagy szerették, vagy utálták(egyesek még a mai napig is, ahogy látom...), de senkinek nem volt közömbös a ténykedése. A futballközvetítéseit Szepesivel összehasonlítani nem túl fair, mert a leszálló ágban vagy a mélyponton lévő magyar focit piszoknehéz lett volna állandóan kitörő lelkesedéssel közvetíteni - Neki ez jutott, tényleg elég rezignáltan tolta végig egyik-másik siralmas, szív és akarat nélküli "válogatott" vergődést.
De például ami nekem örök emlék marad "és nagypapa koromban is mesélni fogom majd" az a 95-ös Grashoppers-FTC BL csoportmeccs Zürichben. Mivel a helyszínen szurkolás nem jött össze (a cimbiknek igen), a tv képernyőjén láttam-hallottam és azóta is fejből tudom idézni a kommentárjait: "Simonnál a labda, és ez olyan mintha a svájci bankban lenne" vagy a "Lám-lám, ezek a hűűűvös svájciak!:)"
Arra is emlékszem ahogy a végére ő is euforikus hangulatban közvetített - csak gondoljunk bele, ha sok-sok ilyen sikerünk lett volna, akkor is így szidnátok? De sajnos nem dúskálhat(t)unk ilyesmikben.
Ezen közvetítése után sokan megbocsájtották neki az azt megelőzően néha kissé cinikus, a sorozatos kudarcokat kissé belefáradt, kritizáló stílusát.
Szerintem nagy arc volt, nyugodjék békében.
(Az említett meccs rövid összefoglalója:
www.youtube.com/watch?v=56poNWkrsAU)
Ne menjenek tovább, megvan a hét hülyéje, aktuális barma az Istennek: a volvós nő ezt most tényleg megérdemelte, sőt, óriási szerencséje volt, hogy nem ölt meg néhány motorost. A 400 tagú konvoj rendőrségi engedéllyel haladt North Myrtle Beach irányába, ahol a helyi drag…..
GrofZero 2013.04.18 12:27:02
Biztos nem véletlen, hogy az autók mellé nem fiúkat állítanak az autószalonokon. Mármint ha azt akarják, hogy megnézzék. Mert ez a világ rendje, nem lehet minden autó új, viszont rájuk kell irányítani valahogy a figyelmet, elvégre attól még, hogy egy típus öt éve jelent meg,…..
A héten kerül mozikba L. Frank Baum világhíres regényének az Óz, a nagy varázslónak a filmfeldolgozása, nem kisebb főszereplőkkel, mint James Franco, Mila Kunis és Rachel Weis. Ennek tükrében úgy gondoltuk, ideje lenne egy kis összefoglalót készíteni Dorothy kalandjairól.…..
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
A mai éjszaka folyamán volt szerencsénk megtekinteni Jin_Ke kollégával az új Die Hard filmet. Előre leszögeznénk, mindketten nagy rajongói vagyunk a sorozatnak, akárcsak az összes megmaradt Hollywood-i idősödő, kihalófélben lévő badass arc akciósztárnak, és azok…..