Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Welsh

0 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elment a kaméleon, Ziggy Stardust hazautazott, Tom őrnagy kilépett az űrkabinból. Avagy meghalt David Bowie, és most nyilván egész nap Bowie-dalokat hallgatok, és pár napig ez most így marad (nem mintha amúgy nem szoktam volna, éves rendszerességgel rám tör a Bowie-láz). Többek között a Hours...…..
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
The Welsh 2015.03.15 18:55:39
@Steve the Great:

felteszem, hogy ki tudnak állni magukért, ahogy az index/origo/tv2 letegezett női újságírói is,
The Welsh 2015.03.15 19:36:38
@Steve the Great: lebecézett akart lenni. csak fáradt vagyok.
The Welsh 2015.03.15 20:26:36
@Steve the Great:

az önfényezés a redesignnál csak az index redesignnál oké?
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
The Welsh 2015.01.02 14:53:01
The Welsh 2015.01.02 14:56:12
@Sam. Joe: kis túlzással jobban beszélt spanyolul, mint sok spanyol. De ő kijavítana most, hogy :"én dél-amerikai spanyolt beszélek".
Lement a The Colbert Report legutolsó adása, és bár azért szűnik meg a műsor, mert Stephen Colbert jövőre átveszi majd a nyugdíjba vonuló David Letterman talkshowját a CBS-en, az már nem lesz ugyanaz. A The Colbert Report egyfajta szatírája volt a Fox News gyakran propagandába…..
The Welsh 2014.12.21 07:18:36
@VeresSzilárd: ilyen az, ha valaki távolról büffög bele a dolgokba, a jó Billt egyáltalán nem tartják futóbolondnak. Nem véletlenül volt számtalanszor vendége a Daily Show-nak és Colbertnek is, ahogy Stewart és Colbert is rengetegszer volt az ővé, sőt Stewarttal egy 90 perces, pay per view vitát is csináltak.

Azért, mert O’Reilly-t tisztelik. Ő nem Sean Hannity vagy Rush Limbaugh.

Jon Stewart (aki ugye idáig a Colbert főnöke volt, s amúgy a legjobb barátja és mentora):

“It’s more sexual tension than anything else,” Stewart said of his relationship with O’Reilly. “I think he’s a great broadcaster. I think he understands his audience, though I think it’s sometimes to the detriment of his audience.”

He continued, “I think he comes by his views honestly. I can’t say I find him to be disingenuous. I just think that, in general, the right has moved so far out in that direction" that O’Reilly "appears to be almost a Kennedy Democrat by this point.”
The Welsh 2014.12.21 21:35:39
@WoodrowWilson: nem az, sok hülyeséget beszél (ez is ilyen, meg az, hogy az ISIS ellen nemzetközi zsoldossereget kéne szervezni) , heti 5 nap van műsora és szeret 'out of the box' gondolkodni, de nem mindig van rá ideje.

De önállóan gondolkodó ember, aki simán vitatkozik a saját pártjával, szembe megy Ailes partyline-jával (ezt próbálja meg mondjuk valaki az indexen megtenni Spéderrel, vagy a Hírtvnél), nem egy Rush Limbaugh, Glenn Beck és nem Sean Hannity.
The Welsh 2014.12.21 21:51:22
@VeresSzilárd: Ők, ha úgy érzik valaki megérdemli, hülyét csinálnak mindenkiből, beleértve Obamát, a demokratákat, Keith Olbermannt (a demokrata O'Reilly) (aki a szintén sokszor kigúnyolt demok Mike Huckabee-vel együtt ott volt Colbert búcsúján)

Egyszerűen meg kell érteni, hogy attól, mert sok mindenben nem értenek egyet, még becsülhetik egymás intelligenciáját. Stewart, O'Reilly és Colbert jóban vannak, pont ezért egymás műsoraiban sokkal keményebben fogalmaznak, mert tudják, nem sértődik meg a másik.

Azt, hogy egy liberális magyar honlap újságírógyakornoka ezt nem érti meg, sokat elmond a magyar politikáról.

A legnagyobb hiba, s a korlátozott értelem egyik jele, ha az ember lebecsüli a vitapartnerét.

Ha kiváncsi vagy, milyen az, amikor valakit idiótának tartanak Colberték, akkor nézd meg a Glenn Beckről, Sean Hannityről, Limbaugh-ról szóló szegmenseket. Más kávéház.
Múlt pénteken lement az első Attraktor-epizód a Discovery Channelen, itt van hozzá egy kimaradt jelenet, amin a reptéri tűzoltók alaposan megszívatták Magyarósi Csabát és Mesterházi Dávidot azzal, hogy rájuk pakoltak minden izét, ami a kezük ügyébe került. Ez a szegmens a…..
John Oliver, az HBO Last Week Tonight with John Oliver című műsorának házigazdája vasárnap este velünk kezdte szatirikus műsorát, és 3 percen át foglalkozott az internetadóval, a tüntetésekkel, Orbán Vikorral és a tervezett adó visszavonásával. A internet megadóztatását…..
The Welsh 2014.11.03 17:16:50
@Virág et.:

hát elég szar szolgáltatónál vagy, ha ennyit fizetsz Magyarországon. A UPC-nél pl. 3000 forint alatt van a 30/3 megabit, a diginél az 50/30, . s nem kell hozzá telefon, vagy tévé.
The Welsh 2014.11.03 17:22:27
@Szzzz: Mastersszel a férfiaknak megvan majdnem a 70 (68), nőknél ez 45.
The Welsh 2014.11.03 17:27:52
@Virág et.: V. ker., itt nincs gond. UPC-n vagyok (igaz, 120-ason, meg van tévé is, de a XIII-ben 2700 ugyanők.
A Blikk azt írja, hogy Berki Krisztián tévés fizetése a duplájára nőtt egy 12 hónap alatt és most már egy év alatt 40 milliót kaszál, amiből legalább egy fasza autó kijönne, de legalább párezer nevetséges mackónadrág. Merthogy kap pénzt a FEM3-tól és a TV2-től is. A…..
A Showtime-on mutatnak 2016-ban 9 teljesen új Twin Peaks-epizódot, írja a Variety. Az 1991-ben, brutálisan korán befejeződött tévésorozat fontosságát fölösleges kiemelni, még az Index minden idők legjobb tévésorozatait vizsgáló cikkében is első helyen végzett David Lynch…..
The Welsh 2014.10.06 19:29:21
@nota19: a sztori alakításában, a napi munkában nem volt benne. Ő befejezte volna az első szezonnal.
The Welsh 2014.10.06 19:30:34
@alfabela2: nem tudom, de pár napon belül elmondom, elkezdtem nézni a sorozatot újra:)
The Welsh 2014.10.06 19:59:15
@queensryche: de meg van az esélye, hogy jó lesz. Főleg ha az alkotókat és a sorozatban lévő potenciált nézzük. Ha meg nem, maximum veszt az ember 1-2 órát.
Egyik olvasónk volt oly bűbáj, és ha már New Yorkban járt, elment megnézni azt a kávézót, amit pont úgy rendeztek be, mint a Jóbarátok Central Perk nevű kávézóját. Sőt, nemcsak megnézte, de le is fotózta. A galériát két részre osztottuk, mert sok kép van. A kávézót,…..
„Cső, cső, cső, de kukoricacső, ha beleteszik, fő a fazékba...” Ezzel a buta, de vicces mulatós dalocskával fogadott a San Francisco-i Lucasfilm-főhadiszálláson Joel Aron, az Industrial Light & Magic trükkgyár veteránja, aki 25 éve oszlopos tagja a cég CGI-animációs…..
Ma, azaz október 3-án vetítik le az első epizódot a Disney új Star Wars-rajzfilmjéből (itthon meg majd csak vasárnap debütál), de máris zöld utat adtak a második évadnak, tudta meg a Hollywood Reporter.  Az öt tizennégy epizódos széria (plusz a négy netes kisfilm) a III. és…..
The Welsh 2014.10.04 11:48:30
@Valami? Amerika? Naná!: és még az is butaság:)

ráadásul 16 részes a cucc:)Ö
Még be sem mutatták, máris mindenki kutyázza a Disney első saját Star Wars-os animációs sorozatát, a veterán Lucasfilm Animation-dolgozókkal elkészített, Lázadókat. Lassan ott tartunk, hogy a "lézercsúzli" meg az "Aladdinból átemelt főhős" nagyobb bűnnek számít az elvakult…..
The Welsh 2014.09.23 15:51:38
Szomorúan vicces volt ez a ma reggeli riport egy drogos rajtaütésről, ami úgy kezdődött, hogy egy palit az utcán drogdílerkedés közben rajtakaptak, és ha már így alakult, akkor a TEK emberei bilincsbe is verték. A riportban itt a faszi fejét kipixelezték, mint Lomnicit a…..
De tényleg. Pro és kontra, az utolsó percig zseniálisan. Van rá egy söröm, hogy Emmy-díjat fog kapni jövőre. ..
A Sztárban sztár tavalyi, első évada azért volt meglepően jó, mert egy olyan formátumból hozta ki a maximumot, amibe simán bele volt kódolva a bukás is. A beöltözős-átlényegülős énekes műsorok produkcióit egyik oldalról csak egy paraszthajszál választja el a karaoke-tól, a…..
The Welsh 2014.09.08 11:03:07
Bárcsak bennem lenne annyi, hogy ilyen elegánsan kezeljem a trollokat, de hát ezért (is) ül ő ott ahol. Zseniális a pali. (Múlt vasárnap az HBO nem adott új epizódokat sorozataiból, Oliver jövő héten lesz megint látható.)  ..
Viccelni majdnem mindennel lehet, de komolyan, Louis CK vagy előtte Bill Hicks életműve az élő példa rá. A félig magyar származású CK párszor nagyon messze ment a korlátok feszegetése közben, egyik előadásának a “pedofil is ember valahol” témájú szegmensének abszurditása…..
The Welsh 2014.09.02 16:11:58
Miközben már sokan Star Wars 7-lázban égnek, és folyamatosan falják a napi rendszerességgel kiszivárogtatott híreket és pletykákat, a Disney tévécsatorna már ősszel meg akarja mutatni, hogy jó kezekbe került a franchise: októberben startol az új Star Wars-rajzfilmsorozat, ami…..
The Welsh 2014.08.29 13:36:30
@-Szűcs Gyula-:

Disney nem a proto-Star Warshoz nyúlt vissza, hanem RMQ 'concept drawingjaihoz', ami nem baj, sőt, nekem meg van mindhárom portfólió, még külföldön élő rokonoktól kaptam meg 30-35 éve. Imádom RMQ-t. Bár az, hogy a Rebels lemásolt két karaktert 1-1-ben, kicsit lustaságnak is tűnik. De jó, legyen homage. Amúgy meg a rohamosztagosok már az OT rohamosztagosai, nem az eredeti rajzokon szereplők, a Twilekről, a Mandolore csajról nem is beszélve

Lucas 75-ben kereste meg a második script (ebben már van Luke, van Leia, van Tatooine, van Han, van Vader, van Obi-Wan, igaz Luke-nak testvérei és apja is és a végén ő kardozik Vaderrel) után RMQ-t (az a rajz is 75-ös, de aztán ez már nem is került leadásra a Foxhoz), akit akkor már nyolc éve ismert. Innentől ő volt a 'concept artist' az OT-ben, a végső, a filmben megjelent karaktertervek nagy többsége az övéi. Egy egy karakterhez nem egy, nem kettő, nem 8 terv szükséges néha.

De nem csak a karaktertervek, néha beállítások is egy az egyben azok, mert annyira filmesen rajzolt.

nem tudom, érted-e, hogy mi az a concept artist: ő tervezi meg az író utasításainak megfelelően karaktereket, világokat. S néha az első ötletek nem tökéletesek, vagy megvalósíthatatlanokvannak, vannakamik placeholderek. Pl. a Metropolis véle C3PO egyrészt megvalósítathatlan, másrészt derivatív, ezért lett lecserélve, ahogy Chewie is sokkal jobban sikerült, mint az eredeti vázlat, és igen, azt is RMQ tervezte.

Ez a proto Star Wars hülyeséget hagyd már. Két karakterdesignt újra felhasználtak egy korai grafikából. Ez megtörtént számtalanszor a PT-ben is)

Nincs RMQ meg Lucas ellentét.Őt egyébként felkérték a PT-re is, de nemet mondott, "nincs már bennem ötlet", mondta.

Lehet, hogy szereted a Csillagok Háborúját, de sok butaságot beszélsz. Ajánlom vedd meg MW Rinzler Making of sorozatát az OT-ról, és olvasd is el:

www.amazon.com/The-Making-Star-Wars-Definitive/dp/0345494768
The Welsh 2014.08.29 15:34:41
@-Szűcs Gyula-:

1. Snowtrooperek megvoltak RMQ tervei alapján a Birodalomban. Volt az OT-ben ha jól számolom hat fajta osztagos ruha, mind RMQ design.

2. az szándékos volt, hogy egész máshogy nézett ki a két trilógia. Az OT már koncepciójában is a használt univerzum volt (hetvenes évek designja), minden kopottas, csak a hasznalhatosag számít, míg a PT egy csúcson lévő világot mutat (20-30-as évekre hajaz). Mikor Doug Changet szerződtették, arra számított, hogy majd neki is egy használt világot kell csinálni, RMQ eredetijeinek stílusában, de kifejezett kivánság volt, hogy lépjenek el attól.

Aztán a ROTS-ra már közelített a kettő.

Szerintem neked a PT-vel, mint sokaknak, az a baja, hogy más, mint amit vártál. (Jó, Jar Jar, a Pod Racing, meg a szerelmes jelenetek kivételével). A New Hope dialógusai is akadoztak (We used to say to George, "You can type this stuff, but you can’t say it”.), a Jedi is tele volt butaságokkal, Yoda egy kis zöld manó volt, csak azokat gyerekként láttad.

Ettől még én is jobban szeretem az OT-t, mint a PT-t. Az én sorrendem: ESB, ROTS, ANH, ROTJ, TPM, AOTC.
The Welsh 2014.08.29 20:19:12
@WMiki: hát, a Csillagok Háborújának végtelenszer több valóságtartalma van, mint az agyadnak:)
Tegnap született itt egy poszt arról, hogy az egyház miatt lehet, nem lesz pucér Lena Headey azaz Cersei Lannister a Trónok harca ötödik évadában, amiből az egybites kommentelők megint azt szűrték le, hogy az index katolikusgyűlölő, alig vártam, hogy belerúghassak az…..
The Welsh 2014.08.28 17:13:06
@klágd: azért, hogy a pre-poszt-vadkommunista magyar állam kiad egy a saját kezelésében lévő templomot, filmeseknek erre, az nem a Katolikus Egyház hibája. A Mátyás-templomot 1999 kapta vissza az egyház az első Orbán kormánytól.

És amúgy a személyes véleményem, hogy templomban ne forgassanak ilyesmit, de aligha hiszem, hogy a filmeseket ez meglepi vagy zavarja, teljesen természetes.
A múlt heti Vikingek-poszt után ha jól emlékszem, egy kommentelő jelezte, hogy ha Hujber Ferenc lesz Ragnar Lothbrok szinkronhangja, akkor ő köszöni, de nem kér belőle. Ezen Hujber Ferenc annyira felbaszta magát, hogy írt egy levelet, aminek közléséhez is hozzájárult, így nem…..
The Welsh 2014.08.26 17:06:29
@Gazsibacsi: szerintem ha elolvasta ezt a levelet, s tud magyarul, akkor rájött magától.
A Bors infói szerint a TV2 tovább hámozza az aranytojást, és az Édes élet mellett egy ősztől induló délelőtti magazinműsor vezetését is rábízza Berki Krisztiánra, aki ugyan nem műsorvezető, hanem eredetileg futballkapus, de ettől még állítólag jól áll neki a szerep. És,…..
The Welsh 2014.08.12 12:04:35
@whitenyihaha: egy bűnőző. A kertévékbe az kell.
Az FX 10/90-es üzletmodelljének harmadik gyermeke (az Anger Management és a Saint George után ez is úgy került berendelésre, hogy ha az első 10 rész nézettsége jó, akkor még 90-et rendelnek belőle) egy olyan sitcom, aminek soha nem szabadott volna elkészülnie. Nem azért, mert olyan…..
The Welsh 2014.08.12 12:01:38
A Sport1 és a gazda AMC Networks is örülhetett a Ferencváros – Chelsea meccsnek, hiszen a 18-49 éves férfiak körében 16 százalékos közönségarányt értek el a meccsel, ami ebben a célcsoportban nem is talált legyőzőre a meccs időointjában. A Nielsen Közönségmérés…..
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
The Welsh 2014.08.12 09:39:16
@Boka1: akkor örülj, hogy hozzád illő, jó társaságban vagy.
The Welsh 2014.08.12 10:25:35
@parandroid: a CNN meg a szakmaiság egy hozzászólásban vicces kombináció.
The Welsh 2014.08.12 10:53:44
@parandroid: Ők Miley Cyrus seggrázásáról is tudnak napokig beszélni.
Nem csitulnak a hullámok a Ferencváros kontra RTL Klub ügyben, amiről tegnap írtunk, és ami nagyjából arról szól, hogy amikor pénteken este az RTL Klub Híradója bejelentkezett a Ferencváros sajtóosztályán a mai stadionavatóra, azt a választ kapták, hogy bocs, de már nincs hely,…..