Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babo_

0 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orosz - ukrán háború kapcsán körvonalazódni látszódik 5 olyan tanulság, melyekre nem csak történészként - illetve a külföldi nyilatkozatokat figyelő érdeklődőként sőt biztonságpolitikával foglalkozni szerető publicistaként - hanem egyszerű hírolvasókként is azonnal felfigyelhetünk. Ezek közül két…..
babo_ 2022.03.06 22:19:29
@ulpius66: 1, ne ordibálj. 2, Emlékeim szerint senki nem kényszertítte Mo-t, hogy az Eu/NATO tagja legyen. 3, Arra van elég eklatáns példa, hogy az EU-ból ki lehet lépni (a NATO esetében sem gondolom, ohgy másképp lenne, de erre valóban nem tudok konkrét példát felhozni). Szóval Mo-nak van alternatívája. (Mondjuk megnézném azt a kormányt, amelyik úgy dönt, hogy kilép az EU-ból/NATO-bol) Viszont ezek az "elköteleződések" tetszim vagy sem kétoldaluak.
babo_ 2022.03.06 22:19:54
@Kivancsi: Az Orosz indok, hogy Ukrajna NATO tag akar lenni, és ez Oroszország biztonságát veszélyezteti, és számára elfogadhatatlan kockéázat, hogy a NATO a szomszédjába települve rakétékat telepít. OK, akkor a kérdéseim:
1, a NATO 1999 óta a szomszédjában van (Lengyelország), ez eddig miért nem zavarta?
2, ha ő a biztonsága miatt nem tudja ezt elfogadni (mert "fél"), akkor mit mondjon Ukrajna, aki 1/3 akkora, és a történelemben már nem egyszer volt rá prcedens, hogy Oroszország megtámadta, míg fordítva nem. Ő nem félhet?
3, Oroszország jelenleg több mint 6000 nukleaáris fegyverrel "állomásozik" ukrajna mellett. Ő tarthat ilyen fegyverteket a szomszédjára szegezve, de fordítva kikéri magának?
babo_ 2022.03.06 22:20:02
@Motorogre: Honnan vetted ezt a marhaságot, hogy az orosz űrkutatás/repülés azért erős, mert 100 éve Lenin felismerte? Megvan, hogy a 2.vh-ban a németek sokáig azért tudtak előretörni, mert az oroszoknak kvázi nem volt légiereje, és a stuka bombázók kvázi szabadon garázdálkodhattak az orosz sztyeppék felett? Csak amikor a szövetségesek szépen módszeresen szétvertél a luftwaffe-t, akkor tudott valamit kezdeni magával az orosz légierő, de akkor se volt valami világhíres. Az orosz úrprogram atyja Szergej Koroljev, aki pont 100 éve 15 éves volt. Mellesleg megjegyzem, hogy mind az orosz mind az amerikai űrprogram magját azok a német tudósok adták, akik a 2. vh után az amerikaiakhoz "önként", az oroszokhoz kevésbé őnként elszegődtek.
Egy SEAL visszaemlékezése A SEAL-taktikát taglaló cikk kiegészítéseként mindenképpen közzé akartam tenni egy megtörtént bevetésről szóló visszaemlékezést. Ehhez hosszas válogatás után végül Harry Constance kötetét választottam, amelynek nyolcadik fejezete egyebek mellett részletesen mutat be egy…..
babo_ 2021.12.07 14:22:25
@axy: Kéjük ne ettesse a trollt.
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! Év eleje óta munkanélküli vagyok, 57 évesen, külkeres diplomával, három nyelvvizsgával. Interjúra is csak ritkán hívnak be. Két hete volt egy interjúm egy asszisztensi állásra, egy újonnan alakult cégnél, amely mint később kiderült MLM cég. Másnapi kezdéssel, egy…..
babo_ 2020.03.12 08:25:16
@MAXVAL bircaman közíró: Ez marhaság. A muka törvénykönyve szerint nincs olyan hogy "próbanap", csak olyan hogy próbaidő. Az pedig csak szerződéssel lehetséges, amit uganúgy ki kell fizetni, mint bármi más munkavégzést.
forrás: erthetojog.hu/jogszeru-e-a-probamunka-vagy-a-probanap/
Június volt, s ujjongtunk: nyaralás! Összecsomagoltunk, és irány a reptér, hiszen repülni hív a magas ég! Viszonylag jól értünk ki, csekkolni nem kellett, mentünk a biztonsági ellenőrzéshez. Ilyenkor mindig eszembe jut Robert Harris Szellemíró című könyvének sokkolóan mély gondolata: "Az utazást…..
babo_ 2018.08.24 13:20:56
@Pierr Kardán:
"Azt azért elmagyarázhatná valaki, hogy ha 100 ml alkoholos folyadék átvihető a biztonsági ellenőrzésen, akkor 150 ml alkoholos folyadék miért nem vihető át a biztonsági ellenőrzésen? "

Nem 100ml alkohoos folyadék, hanem 100ml-es folyadék. A tartalma lényegtelen. Mivel a biztonsági szolgálat nem kíván minden folyadékony vegyi elemzést végezni - mmert akkor a repülő a büdös életben nem száll fel - ezért azt mondták, hogy minden folyadékot potenciális robbanóanyagnak tekintenek. 100ml robbanóanyag legfeljebb egy kis rumlit csinál a bőröndök között, de a gépben jelentős kárt nem okoz. Ezért annyi felmehet. De 150ml XY robbanóanyag már extrém esetben tud akkorát pukkanni, hogy abból baj legyen, ezért az nem mehet fel.
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
babo_ 2017.12.05 10:42:24
@Balogh Ádám Software: Nyilván ezért nincs az autópályán alsó sebességhatár. Ja de.
babo_ 2017.12.05 11:23:06
@pizzaszeletvágó: A hangsúly a MEGFELELŐ-n van.
Ha rajtam kívül mindenki 2x annyival tud haladni, mint én, akkor vagy a gépjárművem műszaki állapota miatt nem megyek gyorsabban -
alkalmatlan a közlekedésre - vagy egyéb szubjektív okból (félek, nincs rutinom, etc).
De nézzük meg, miért is veszélyes ez.
Egy ködfoltos, sónedves úton egy 50km/h-val haladó jármű féktávolsága (átlagos reakció idő mellett) kb 30 m. 90km/h-nál ugyenez 79m, azaz kb 50 m-el több.
Ez azt jelenti, hogy ha a köd lehetővé teszi, hogy 2 útjelzőt lássak, akkor azon a szakaszon már kényelmesen haladhatok 90km/h-val.
Ha azonban feltart vk, akkor le kell előznöm. Ehhez 50km/h-ról fel kell gyorsulnom és el kell mellette haladnom.
Mivel az ő féktávolsága kb 30 m, ezért mögülle 30-ről elé 30m-re kell érkeznem. Ha hozzávesszük azt, hogy az autó kb 5m hosszu, akkor 65m-rel kell többet megtennem.
Egy átlagos autó gyorsulása 10-13sec/ 100km/h, ami azt jelenti hogy másodpercenként 7.5-10 km/h-val (2,7m/s)-al tudom növelni a sebességem.
Az s=(a/2)*(t*t) képletből belátható, hogy ez a manőver egy átlag autóval közel 7 sec. Ezalatt megteszünk több mint 150m-t.
Ha ezalatt szemből is jön valaki (90km/h-val), akkor ő megtesz 180m-t. Ez azt jelenti, hogy minimum 350m-t kell belátni ahhoz, hogy biztonságosan
meg lehessen előzni egy ilyen autót. Ami azt jelenti, hogy 7 útjelző bólyát kell belátni!!!
Ha ez a feltétel adott lenne (azaz be lehet látni 350m-t), akkor ezen az úton 150-el is biztonságosan meg lehetne állni (miközben az előttünk lévő ugye 50-el száguldozik) .
babo_ 2017.12.05 11:37:05
@Szelid sunmalac: don't feed the troll :)
A titkosszolgálatok bevetése a civilek ellen volt az utolsó csepp a pohárban. ..
babo_ 2017.11.24 08:47:00
@Ben Franklin: Lehet, hogy az én emlékeim koptak meg, de úgy rémlik, hogy az az ominózus 2/3 úgy jött össze, hogy a szavazatra jogosultak fele nem ment el szavazni. És nem feltétlenül azért, mert nem érdekli, hanem azért mert az akkori felhozatal (bele értve a FIDESZ, MSZP és a többi pártot) nem volt számára alternatíva.
Ergo két lehetősége volt: nem szavaz, vagy érvénytelenül szavaz (mindkettőnek ua az eredménye). Így viszont az a bizonyos 2/3 az érvényesen szavazók 2/3-a, ami azt jelenti, hogy a szavazásra jogosultak kb. 1/4-e, ami azért nem ugyanaz.
babo_ 2017.11.24 09:14:15
@különvélemény: Nyilván számtalan oka van annak, hogy valaki nem szavazott.
Mondjuk a "Van, aki azért nem megy el, mert jó neki, ahogy van,"-t nem tartom hihetőnek, hiszen akkor pont, hogy elmegy és a szavazatával azt a pártt erősíti.
De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy nem az adott pártra szavazott.
Ezért arról beszélni, hogy a 2/3 változtatta ameg a választási törvényt (a későbbi játékszabályokat) nem igaz.
Hogyan lehetséges, hogy egy kitalált és animációval életre keltett lény valós és tényleg létezik?..
babo_ 2017.08.15 12:58:37
@Istvánné Bittner: "Az a baj, hogy nem értem miért olvassàtok egy vegàn blogger íràsait, ha ilyen véleménnyel vagytok erről az életformàról."
Talán azért, mert bennünket érdekel a másik oldal álláspontja is. Mert minket úgy tanítottak, hogy csak akkor fogalmazz meg ellenvéleményt valamivel kapcsolatban, ha tisztában vagy azzal, ami ellen felszólalsz.
Itt nem az "életformátok" ellen szólaltak fel, hanem a cikk záró gondolatai háborították fel a hozzászólókat. Ugyanis a "Te is tehetsz az állathasználat ellen, te is segíthetsz véget vetni annak a szörnyűségnek, amit a hús-, tej- és tojásipar művel. Egyszerűen csak ne fogyassz és használj állati eredetű ételeket, termékeket. " mondat egyben azt is jelenti a logika szabályai szerint, hogy a húsiparban történő visszásságokért azok a felelősek, akik húst esznek. Márpedig ez nettó hülyeség. Az állati eredetű dolgokat számtalan egyéb helyen is felhasználják.
Emellett az, hogy egy sárgarépa vagy egy zöldborsó nem nyüszít, amikor kihúzod a földből még nem azt jelenti, hogy azért növekedett, mert azt szeretné, hogy megedd. A növény ugyanolyan élőlény, mint az állat vagy az ember. Akkor most együnk követ?
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
babo_ 2017.07.14 09:34:12
@chrisred: A kötelező minimálbér központi szabályozása nem igazán jó megoldás a termelékenység javítására. Ugyanis ez azt eredményezi, hogy vagy nincs szignifikáns különbség a minimálbéren dolgozó - általában képzetlen - munkaerő és a magasan kvalifikált munkaerő bére között, vagy azt eredményezi, hogy a béreken keresztül felpörgeti az inflációt. A második a fentiekben leírtak miatt nem megoldás. Az első verzió - ami a mostani minimálbér növeléssel meg is valósult a gyakorlatban - pedig azt eredményezi, hogy "nem éri meg tovább tanulni", így hosszútávon lesz egy képzetlen és versenyképtelen munkaerőnk, rövid távon pedig azt, hogy a képzett munkaerő oda áramlik, ahol megfizetik.
Az állami fizetések emelése és a magas elvonások csökkentése pedig egymás ellen hat. Az általános vélekedéssel ellentétben, az államnak nincs pénze - és nagyon nem örülnénk, ha nekiállna ész nélkül nyomtatni - ergo a magas állami fizetéseket a versenyszférából kellene elvonni, ahonnan viszont az állam csak a magas járulékokon keresztül tud pénzt kivonni. Magyarán, ha emelni akarjuk az állami szféra jövedelmét, akkor nincs mese növelni kell az adóbevételeket (vagy legalább is hatékonyabban felhasználni). Amit lehetne tenni, hogy hatékonyabbá tesszük az államháztartást, de az maga után vonná, hogy 2-300 ezer közalkalmazottat el kell bocsátani, amit egyik kormány sem mer meglépni (garantált bukta a következő választásokon).
Németország lakossága 8.5x nagyobb Mo.-nál, de csak kb. 6x annyi köztisztviselője van, mint Magyarországnak.
babo_ 2017.07.14 10:12:58
Jelenleg ma Mo-n kb 760.000 állami alkalmazásban lévő személy van. (tanár, orvos, rendőr katona). Ugyanez a szám No-ban 4.67 millió fő.
Egy 2006-os felmérés alapján , forrás :
www.mkksz.org.hu/html/main/alkossunk/vitainspirator/0406/vita0406.pdf
Azóta magyarországon a KSH adatai alapján bő 100.000 fővel nőtt a közfoglalkoztatottság (2017-ben 847.000 fő). forrás:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qli006.html
Ebben nincsenek benne a közmunkások, ami még + 200.000 fő.
forrás: 24.hu/fn/gazdasag/2016/02/02/rekordot-dontott-a-kozmunkasok-szama-tavaly/

Szóval jelenleg én ezt látom, de amennyiben neked van ettől frissebb/megbízhatóbb forrásod, akkor kérlek oszd meg velem
babo_ 2017.07.14 10:32:31
@chrisred: Nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától.
Szerintem az alapvető probléma abban van, hogy a magyar vállalkozó a vállalkozásából meggazdagodni akar és nem megélni. Ezért a vállalkozás első évében vesz magának 5-ös BMW-t, meg kacsalábon forgó palotát, és az összes olyan tőkét kivonja a vállalkozásából, amit annak fejlesztésébe kellett volna betolni. Nem fizeti meg a munkaerőt, ezért az, az első adandó alkalommal elmegy. Évekig volt az a felfogás, hogy nem gond, van a helyedre másik 100. Csakhogy azt a másik 100-at ki kell képezni. És az bizony költség. A kiképzett munkaerő meg megint letapos. Amikor meg változik a piac (gazdasági válság, erősödő konkurencia, növekvő terhek, csökkenő munkanélküliség, stb) akkor nincs a cégben tartalék, ezért le kell húzni a rolót.
Abszurd. Elképesztő. Szürreális. Hátborzongató. És nagyon-nagyon ijesztő...
babo_ 2017.04.20 07:34:56
@Laikuska: Jogos. Reggel egy csoport fagyizó óvodás jött velem szembe, munkába menet. Az egyik nekem jött kezében egy fagyival.
Több mint 10 percembe került, mire le tudtam takarítani. Ráadásul a mellettem álló autóra is fröccsent belőle. Bevallom, nagyon megijedtem, mert haza kellett mennem átöltözni, és elkéstem a munkából. Az nyilvánvaló, hogy ez csoportosan elkövetett garázdaság és károkozás. (A szándékosságban nem vagyok biztos, bár a kölyök végig röhögött).
Ugye most őt is elítéli a tisztelt bíróság?
Hívők egy csoportjának az egyházi vezetőknek címzett nyílt levelét közölte a Szemlélek blog. A dokumentumot szerző vallásos emberek petíciójuk aláírására buzdítják a hívőket, mert kifogásolják a menekültügyi törvény múlt hét óta hatályos módosításának következményeit és azt krik az egyházaktól:…..
babo_ 2017.04.06 07:34:00
@lippsi e vagy?: Itt két értékrend áll egymással szemben, és mindenki maga dönti el/felel azért, hogy melyiket vallja iránymutatónak.
A keresztény értékek szerint - tetszik vagy nem - segítened kell a felebarátodnak, még akkor is, ha az neked terhet jelent (lásd irgalmas szamaritánus példázata)
A mostani idegengyűlölet pedig nyilván az elmúlt több száz év tapasztalatából táplálkozik. De azért igencsak álszentek lennénk, ha azt mondanánk, hogy az egészért az arabok tehetnek.
Nekem úgy rémlik a történelemből, hogy tök jól elvoltak ők a keresztények nélkül ott lent az arab félszigeten, amíg az akkori katolikus egyház fejébe nem vette, hogy elzavarja őket 1-2 kereszteshadjárat segítségével. Emellett valljuk be, hogy a britgyarmati politika sem a baráti jó viszonyt erősítette.
És ahogyan ezt a helyzetet most kezeljük, szintén nem mélyíti el a viszonyunkat.
Szóval - hogy stílusos legyek - más szemében a szálkát...
babo_ 2017.04.06 10:07:04
@Csicsóka:
Irónia ON: Nekem úgy rémlik, hogy mielőtt az oszmán birodalom betette ide a lábát, csupa csupa kiskirály torzsalkodott egymással, nyomorgatva a népet és ellehetetlenítve a mindenkori magyar király dolgát.
EBBŐL a szempontból nézve kifejezettem jót tettek velünk a törökök, hiszen kollektíve utálhatta az egész ország őket.
Irónia OFF.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Fontos problémában kérem a segítségét. Egyetemista lányom számára szerettünk volna a feleségemmel egy lakást venni. Megállapodtunk az eladóval, alá is írtuk az adásvételi szerződést és adtunk neki 1 000 000 Ft foglalót. Azt mondta, hogy a bankkal már le is van beszélve…..
babo_ 2017.02.06 11:53:53
@Kishableany: Ahogy már fentebb is megírták, ez nem nyerészkedés.
Adásvételnél két lehetőség van, és ez közös megállapodás kérdése.
1, megállapodnak, hogy a vevő által átadott pénz egy ELŐLEG ami NEM FOGLALÓ.
Ekkor bármelyik fél elállása esetén "pénz az ablakban" helyzet áll elő, azaz az eladó visszaadja a pénzt, és jóccakát
2, megállapodnak, hogy a vevő által átadott pénz FOGLALÓ. Ebben az esetben ha a vevő eláll a vételi szándékától, akkor tudomásul veszi, hogy az átadott pénz un. bánatpénz, azaz az eladónál marad.
Ha viszont az eladó áll el az eladástól, akkor értelem szerűen visszafizeti, amit kapott, és ő fizeti a bánatpénzt (így tulajdonképpen a dupláját fizeti vissza).
A fenti eset azért kacifántos egy kicsit, mert technikailag a vevő lépett vissza, azonban az, hogy az eladó visszafizette a kapott pénzt azt mutatja, hogy ő is elismeri, hogy az ő hibájából nem jött létre az adásvétel. Ezért szvsz ez egy perben eléggé jó alap lehet, már csak azért is, mert ha a bíróság azt mondaná ki, hogy az eladó nem hibás, és a vevő lépett vissza, akkor holnaptól a szomszédom házát fogom árulni, és minden vevőtől foglalót kérek.. Aztán vagy visszalépnek vagy nem...
Ugyancsak felbolygatta a közvéleményt a Teczár Szilárd vs. Doboz ügy. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kimondta, diszkriminatív az a gyakorlat, hogy a nők ingyen mehetnek be egy szórakozóhelyre, míg a férfiaknak fizetniük kell. Sokat elárul, hogy kik háborodtak fel igazán a…..
babo_ 2013.11.28 13:36:53
@fehérfarkas:
Azért nem egészen.
Ne ilyen módon érjen el piaci előnyt.
Vagy akkor az os megoldás, ha mondjuk az egyik szórakozó helyet felgyújtatom a haverokkal, a másikba meg beküldök 500 familiáriasan hiperpigmentált fiatalt balhézni?
A szabad verseny nem azt jelenti, h mindenki azt csinál amit akar, hanem azt, hogy azt csinál a megengedett kereteken belül, amit akar.

A fenti árképzés egy másik szempontból:
A Dobozba ingyenes a belépés, de a férfinak X HUF.
Ez ahhoz hasonló, mintha azt mondanád, hogy minden fehérnek ingyenes, de a "kékeknek" X HUF.
Ez egyértelmű diszkrimináció.

Egyébként akik a "lovagiasság" miatt berzenkednek, ez az árképzés pont azt köpi szembe.
"Gyere drágám menjünk buliba, meghívlak... ja mégsem, mert neked ingyenes"
Ha lovagias akarok lenni, akkor az had legyen az én döntésem, és ha úgy döntöttem, akkor hadd fizethessem ki.
babo_ 2013.11.28 14:24:32
@fehérfarkas:
Bűncselekmény nem történt, ellenben szabálysértés igen. Innentől viszont már csak a "vétek" súlyossága a kérdés, nem maga a "vétek".

Az nem kérdés számomra, hogy ez az eljárás üzletpolitikailag egy remek húzás. Akár csak a konkurencia felgyújtása. Csakhogy mindkettő túlmegy a megengedett szabályokon (valóban az egyik csak szabálysértés, a másik meg bűncselekmény, de mindkettő alkotmányos jogokat sért).

Két egymástól független ember (az egyik nő, a másik férfi) ugyanazért a szolgáltatásért (a jegy árában nincs benne egy garantált barátnő, vagy egy ingyen numera) nem ugyanazt az árat kell hogy fizesse. Ez diszkrimináció.
babo_ 2013.11.28 14:58:03
@constantinus: Így van, de nem is fizetsz te 2x annyit egy zsetonért, mint a hölgytársad ugyanazért a nyerési esélyért...
Munkanélküliség- és közmunka-alapú társadalmat épít a Fidesz. Szándékosan pöckölik ki a közoktatásból a diákok egy részét, és ezt immár maguk is elismerik. Csak egy kérdés maradt: elszólták magukat, vagy tényleg büszkék rá? Történt ugyanis, hogy sajtótájékoztatót…..
babo_ 2013.08.09 10:37:26
@ppppalika: "Sok dologban nem dönthet 18 év alatt az ember."
Momentán abban hogy kit vesz el feleségül/megy férjhez, hol lakik eldöntheti. Nem hiszem, hogy az, hogy dolgozik-e vagy tanul nem fajsúlyosabb döntés.
Tisztelt Miniszterelnök Úr, Fideszesek, Politikusok, Polgártársak! A nevem tök mindegy, legyen Béla. Problémám viszont annál fontosabb, hiszen több ezer embert érint Magyarországon. Olyan elképzelhetetlen igazságtalanságot követtek el ellenem, amit nem tolerálhatok, hiszen az…..
babo_ 2013.07.26 11:31:33
@dzsedáj: Szerintem igencsak nem lennél lelkes, ha a szüleid/nagyszüleid benyögnék, hogy biza ők is párttagok voltak, ugyanis úgy 48-tól a 60-as évekig aki nem volt párttag, az biza széllel szembe vizelt...
Ergo nagyon sokan döntöttek úgy, hogy mivel minden visszamegy rájuk, belépnek a pártba. Semmit sem csináltak, de papíron párttagok voltak.
babo_ 2013.07.26 11:40:51
@dzsedáj: Érveid előtt fejet hajtok :)
babo_ 2013.07.26 12:09:42
@dzsedáj:
Nem várok el olyasmit amire képtelen vagy.
Éppen ezért nem feltételezem rólad azt sem, hogy olyasmiben tudj véleményt alkotni, amiben egyébként szervesen nem vagy érintett.
Nyilvánvalóan az empátia képessége meghaladja pontagyadat.
Ha nem gondolja át alaposan a kormány a döntést a devizahitelesek megsegítéséről, minden korábbinál nagyobb kárt okozhat a gazdaságnak, ráadásul bakot lőhet a választások előtt. Az urnákhoz ugyanis jövő tavasszal nemcsak a frankhitelt felvettek mennek majd el, hanem azok is akik…..
babo_ 2013.07.25 10:16:21
@BKV reszelő: Nem tisztem védeni a Mutyeszt, de szolgáljon mentségükre, hogy a devizahitelezés leginkább az "emútnyócév" sara.
Az, hogy ebben érdemileg (szakmailag elfogadható módon) a mostani kormány nem lépett az már az övé.
A mostani kormány bármi áron meg akarta óvni a népszerűségét, ezért nem tudott/akart kihátrálni a"senkit nem hagyunk hátra" szlogen mögül. Sajnos azonban azt kell mondanom, hogy ebben a gazdasági helyzetben áldozatok nélkül nem lehet megoldani a problémát. A halogatás taktikája meg arra volt jó, hogy azok is bajba kerültek, akik megmenthetőek lettek volna.
babo_ 2013.07.25 10:46:30
@BKV reszelő:
"Nekem egy dolgot üzent az eműttháromév, mégpedig azt, hogy sem megtakarítást, sem más vagyont nem halmozunk szittyaföldön, mert jön valamelyik mutyi párt és lenyúlja, államosítja vagy csak megvéd minket."
Maximálisan egyet értünk. Én már a kezdetek kezdetén úgy gondoltam, hogy ha meg is akarok majd takarítani azt olyan eszközben teszem, amit azért nem olyan könnyű elvenni tőlem.
Ezért vagy konkrét terméke fektetem a pénzem, vagy jó messzire innen :)
babo_ 2013.07.25 10:54:22
@Steve123: És a tőzsde? Azokkal mi van? A gonosz finánctőke áldozatai azok is mind :)
Sebastian Vettel sorozatban 3 világbajnoki címet szerzett, és jelenleg is ő a legesélyesebb a trófeára. De mi állhat a sikerei hátterében? Nézzük! Fotó: Vettel a Red Bull-ban A legfontosabb tényező az autó. Nagyon fontos, hogy a pilóta számára egy olyan autó álljon…..
Tisztelt Polgármester Úr, kedves László! Úgy halljuk, a napokban egy bűnmegelőzési program részeként a pécsi börtönbe vitt tanulmányi kirándulásra több mint húsz roma fiatalt, hogy az ott látott viszonyok egy életre elvegyék a kedvüket az erőszakos bűnözéstől.…..
babo_ 2013.05.16 11:20:21
@kennyking:
És akkor már tegyük azt is hozzá, hogy "hirtelen felindult" az egész család.
Mert hogy egyvalaki hirtelen felindul, azt még meg is értem, de hogy 8???
A riporteri kérdés a következő: „Hová lett a magánnyugdíjpénztári pénz?” Sok jóra persze nem számít a tapasztalt NERtárs, amikor erre politikusok próbálnak meg válaszolni, de azért a pofátlanság olyan fokú határtalansága, mely a kérdésre adott egyes válaszokban…..
babo_ 2013.04.10 14:52:17
@gumirocker: Csak a miheztartás végett. Ha azoknak nem lesz nyugdíjuk, akik visszaléptek (illetve nem léptek, mert valójában nem csináltak semmit), akkor nem lesz annak a 100.000 embernek sem, aki most magánnyugdíjban van, mert olyan nagy lesz itt akkor a kulimász, hogy ami egy fél forintot is ér, azt einstandolja majd az akkori kormány :(
Az alábbi levél létjogosultságát egy gazdasággal foglalkozó oldalon a Magyarországot teljes egészében érintő jövőkép indokolja, és ez talán a legtöbb fiatalt és nem fiatalt foglalkoztatja. Valószínűleg sokunkban megfogalmazódott már egy miért igen? és egy miért nem? elképzelés az esetleges külföldre…..
babo_ 2013.04.02 11:53:37
@Lencsés István: Vagy csak nem óhajtja mások úri huncutságait finanszírozni.
S mivel azok nem akarnak elmenni, ezért neki kell
babo_ 2013.04.02 14:16:09
IRÓNIA ON
@Lencsés István: Érved lehengerlő, meghajlok vaslogikád előtt .. :)
IRÓNIA OFF
babo_ 2013.04.02 14:49:49
@Lencsés István: Akkor már ha kötekedünk, és az "igazmagyarságot" a helyesírás dönti el, akkor engedtessék meg:
1, írásjelek előtt nincs üres hely (space), csak utánna
2, "válassza" -> felszólító mód (a te mondatodban értelmetlen). Helyesen: választja
3, a "...." nem 4 pont csak három
4, "hogy" előtt vessző
5, hogyha és nem "hogy ha"

Ennek tükrében az ékezet, illetve a mondat elejéről elhagyott nagy betű már szerintem nem is olyan nagy bűn.
Elcsattant egy pofon és ezzel szerintem új korszak kezdődött. Egy rokkantnyugdíját elvesztett bányász szerda este, lakossági fórumon vágta pofon Polics József komlói polgármestert.Mintegy ötven érintett (volt) bányász olvasta a fideszes országgyűlési képviselő fejére…..
babo_ 2013.02.28 08:30:50
@Ad Dio:
Egyet kell értenem veled. Valóban nem pofozkodtak.
Szétverték a főváros központját, felgyújtottak jó pár autót, meg egy székházat, de valóban. Pofozkodni azt nem pofozkodtak.
Azonnal ki kell találni valamit a szénhidrogén alapú energia kiváltására Hányszor hallottuk, hogy egy évtizedünk van, vagy három évünk, vagy hogy 2020-ig kell megoldani? A nyolcvanas években az ökológusok azt mondták, hogy 2000-ig meg kell oldani ezt a problémát. Ez a határidő…..
babo_ 2013.01.22 11:14:56
@Patrick Bateman: A mondottakkal csak az az aprócska bibi, hogy kaotikus folyamatoknál pontosabbak a hosszútávú becslések (statisztika), mint a rövidtávúak
A posztban szereplő helyszín valószínűleg már kínálta magát arra, hogy a hatóságiak meglátogassák. Ellentétben asdf-fel én úgy gondolom, hogy a szóban forgó szakasz bizony járda, még akkor is, ha kockaköves és nem nagyon járnak rajta gyalogosok. Tehát KRESZ szerint itt…..
babo_ 2012.10.01 15:19:17
@qwertzu: Nyilván az úttestnek sincs menetirány szerin ti jobb vagy bal oldala, hiszen nem megy sehova
babo_ 2012.10.02 13:14:17
@qwertzu: Nyilvánvaló, mint ahogyan az egyirányú utca sem egyirányú amikor nem jár rajta senki, hiszen az útnak nincs iránya....logikus
Az Adófizetők Napja alkalmából készült fenti táblázatunk a magyar gazdaság talán legnagyobb problémáját segít megérteni. Egy tisztességesen bejelentett dolgozó adóterhelése jelenleg 60-70% közötti. A 100%-hoz érkezés előtt is rájöhetnénk, hogy ez a szint már vicc. Nem…..
babo_ 2012.07.03 14:57:41
@Silent Bob: Azt kellene megérteni, hogy jelenleg baj van. És ha van a társadalomnak olyan rétege, amelyik nem veszi ki a tűzoltásból a részét, akkor az a többit is arra ösztönzi, hogy elsusmusolja a dolgokat.
Az elmúlt jó néhány évben sok milliárd forint ment el arra, hogy a nyugdíjakat szinten tartsák, miközben a nyugdíjkassza deficites volt. Megérdemli a nyugdíjas? Egyértelműen igen. DE nem jut rá. És mint ahogyan nekem meg kell értenem, hogy többet vesznek el tőlem, hogy a béremet nem emelik mert örüljek hogy van munkám, hogy a gyereknek tandíjat kell fizetni, ugyanilyen megértést vár el a társadalom a nyugdíjasoktól is. És mint ahogyan a mi béreink esetében is lehet differenciálni, és kevesebbet elvonni a keveset keresőktől, ugyanezt meg lehet tenni a nyugdíjak esetében, hogy aki 20K-s nyugdíjat kap, attól nem vonunk, aki 200K-sat attól meg vonunk.
babo_ 2012.07.03 15:06:18
@sidorovich: Mert Svájcban olyan sok van :)
babo_ 2012.07.04 06:56:33
@Silent Bob: focista? :)
Tény, hogy a szabályok őket védik, a karosszéria viszont az autóst. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
babo_ 2012.02.23 11:10:13
@dipling: Pont ez a probléma, hogy mivel ezt a legtöbb sofőr tudja, és tisztában van vele, hogy a gyalogos is tudja, ezért visszaél a helyzettel, és fütyül a gyalogos jogaira. "Ha élni akar úgyse lép le."
babo_ 2012.02.23 11:27:11
@Dr. igazi Sipi - A Magyar Köztársaság Állampolgára:
"pl jo modszer zebranal fenykepezgetni aztan feltolni a jardnak a parasztot"

A te fényképeződ nem hitelesített műszer -> a hajadra is kenheted a fényképedet, ugyanis az lehet manipulált -> az ellenkezőjét igen csak összetett bizonyítani, ergo a bíróság dobja is ki a szemétbe.
Ugyanez a helyzet pl. az illegálisan készült hangfelvétellel is.
babo_ 2012.02.23 13:16:08
@dipling: Én azért közlekedek gyalog, mert friss levegőt szeretnék szívni. Ezt akadályozza azonban az utakon közlekedő sok autó. Ezért ne közlekedhessen már autó, csak ha írásban minden gyalogos minden reggel hozzájárul ehhez.
Egyéb baromság?
A gyalogos tesz érte, mégpedig azt, hogy elvánszorog a gyalogátkelőhöz.