Adatok
nikicske
269 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Sosem felejtem el az idei nyarat, 07.07. egy csodás nap az életemben, az eskövőm napja. Nem mondhatnám, hogy kislány korom óta erre készültem, de az utóbbi 2-3 évben nagyon tudatosan nyitott szemmel figyeltem az esküvős posztokat és gyűjtögettem az információkat.
Így volt biztos az év elején a…..
Egy kicsit beragadt ez a poszt, de azt hiszem egy jó fagylalt mindig jöhet! Nem ? :)
A nyáron esküvői ruhapróba utánra időzítettem a Damniczki cukrász manufaktúra látogatásom. Jobb a tutira menni, nehogy az a gombóc tegyen be! :)
A Damniczki cukrászdáról azt kell tudni, hogy nem új, már 1992…..
Ha május akkor elmaradhatatlan a Gourmet fesztivál! Idén május 12-15 között a már megszokott helyen a Millenáris területén!
Az idei rendezvény főszereplői a Halak és Vadak lesznek! Idén is a legjobbak gyűlnek össze az ország minden pontjáról. Így egy helyen kóstolhatjuk Encsről az Anyukám mondtás…..
2015-ben a Gourmet fesztivál május 21-24 között kerül megrendezésre a Millenárison. Az idei évben a paprikás csirke lesz a főszereplő.
Ebben az évben is felsorakoznak majd a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztrovilág más jeles…..
A Nespressonal a tavasz igen bőkezűnek ígérkezik, ugyanis megjelent a Pixie Clips kávégép és egy új Limited Edition kapszula:Monsoon Malabar.
A Pixie Clipset teljesen a saját ízlésünkre szabhatjuk, hiszen cserélhető az oldalpanele, így ha éppen sárga, piros, vagy fa hatásút…..
Pisztácia
Tonkababos tejcsokoládéval és kakaóporral bevont Avola-i mandula - avagy a desszertorgia
2015.02.24 16:38:57
A chocoMe időről időre valami olyat alkot, ami szinte hihetetlen! A mostani új Raffinée is ilyen lett, ami egy Avola-i mandula melyet tonkababos étcsokoládéba mártottak, majd a végén kakaóba forgatták.
A tonkabab egy nagyon illatos és finom fűszer. Én rengeteget használom a…..
A Királyi Pál utca 9 szám alatt található a Dió Cantine, ahol minden di(j)ó.
Fotó: Szabó Ádám
Belépve az üzletbe Klaus fogad, akit ismerhettek már Sopronból az ottani Dió sarki fűszeresből. Ezúttal Pesten próbálja meg átadni a dió életérzést. Klaus a tulajdonos, de…..
A konyha felújítása után végre eljutottunk egy kicsit sétálni és Szentendrén kötöttünk ki. Szokásos kis helyünkön leparkoltunk és elindultunk sétálni, a szívemhez közeli kis városkában. Az egyik sarkon egy kis pékségre bukkantunk, jól bekukucskáltunk az ablakon és…..
Torta és Karamell bejelentése után azon nyomban bejelentkeztem egy közös sütésre.
Tegnap el is jött a nagy nap, a közös sütés ideje.
Nagyon jó kis csapat jött össze és olyan gyorsan elrepült az a 4 óra, hogy fel sem tűnt - de ne rohanjunk ennyire előre. Aki még nem járt az…..
E hónapban jelent meg Szatmári Feri avagy ahogy mindenki ismeri Főzelékes Feri első könyve.
Sajnos még nincs a kezemben, de hamarosan érkezik.
Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről…..
Áll a facebook oldalon és tényleg igaz.
Bevallom férfiasan, mikor elrobogtunk a minivel a Szépvölgyi úton, már láttam a helyet és gondoltam is rá, hogy meg kéne állni, de valahogy sehogy nem jött össze. Épp rohanni kellett vagy gondoltam inkább ennék, mint innék. Nos nagyot…..
Újpest Központban nem sok bisztró van, de ezt az egyet szívből ajánlanám nektek. Újpest Központban, a Széchényi tér Szent István tér sarkán található, terasszal, kedves kiszolgálással. Ráadásul most itt a VB-őrület, a téren nagy kivetítőn lehet nézni a…..
Eljött az idő: idén is Gourmet fesztivál a Millenárison! Mikor? Május 30 - június 1 között.
Tavaly a gulyás volt teritéken iden a rakott krumpli.
A negyedik éve szervezett fesztivál azok “zarándokhelye”, akik egy időben és egy helyen szeretnék kipróbálni a hazai…..
Tombol az eperszezon, hétről hétre csökken az eper ára a piacon. Minőségellenőrzés után elkezdődhet a leves készítése is.
fél kg eper
4 dl tej
1 nagy doboz joghurt fele
durvára tört pisztácia/pisztácia olaj
bazsalikom levél
Megmossuk, felnégyeljük az epret,…..
Múlt héten volt az első tavaszi hét, meleg, napsütés ebből a szempontból kiváló volt az időzítés, hogy ellátogassunk Csopakra, a Szent Donát Birtokra, ahol a szezont egy piacnappal nyitották meg.
A jó időre való tekintettel az autópályán is erős volt a forgalom. Kisebb…..
Gurmi egy kulináris bolt a Hegyvidék Központban. Nem csak házi lekvárt, házi szörpöt árusító boltról van szó, hanem komplett, előkészített ebédet/vacsorát vihetünk magunkkal haza.
Az alapanyagok a Balaton-felvidékről érkeznek a boltba,…..
Idén is megrendezésre kerül a KávéBár Bazár, 2014. február 22-23 között a helyszínt idén is a Corinthia Hotel Budapest.
Idén a baristák és bármixerek versenyei mellett a Magyar Sommelier Bajnokság is a kétnapos rendezvény keretében szerveződik.
Pár éve még kevesen…..
A dédnagymama receptes füzetét lapozgatva jött az ötlet, hogy egy-két módósítás a recepten és egy tökéletes pisztáciás süteményt kaphatok.
Az ötletadó recept az Attila torta volt. A diót kicseréltem durvára tört pisztáciára és a cukor mennyiségét is…..
A Nespresso Boutique újdonsága a Travel mug (termo bögre) , amivel a folyton rohanó, úton lévő barátainknak, családtagjainknak szerezhetünk örömet. Az igazi Nespresso rajongók szeretik magukkal vinni kedvenc kávéjukat, bárhová is induljanak: ezentúl ezzel…..
Valami más vonta el a figyelmemet mostanában a blogírásról. Valami új dolog az életemben, nevén nevezve a Tündérszárny Varázsműhely.
Ez az oldal egy dekorációs oldal, ahol most, karácsony közeledtével az ajtókra kopogtatókat, adventi koszorúkat és asztaldíszeket készítek…..
Új hely nyílt nem is olyan régen a Bécsi úton, közel a Zazzihoz - emiatt fedeztük fel mi is. A szombat délutáni pisztáciás macaronozásból sétálva felbukkant a Stereo Chef, a kakasos étterem. Egy kakas van a logóban és még valahol máshol is de azt majd a végén.
A hely nekem…..
A Nespresso nem rég új kapszulát hozott ki az őszi szezonra, amit 3 közül választhattak ki a Nespresso Club leghűségesebb tagjai. A nép döntött, a választás a Cioccorossora esett, ami fekete csokoládé és piros gyümölcsök társításából áll. Espresso-ként nagyon kellemes és…..
Még csak most adtam hírt új ízekről a Nespressonál, erre maris itt van két új kapszula : Kazaar és Dharkan. Rááadásul egyből azzal nyitnék, hogy nem szezonális, hanem maradnak a kínálatban. Hurrá!!
Ami még szuper és szinte hihetetlen, még intenzívebb a Kazaar, 12-es…..
Most július elején voltunk 6 évesek Rolanddal, ilyenkor általában egy általam rég dédelgetett étterembe szoktunk elmenni vacsorázni, viszont mivel olyan sokat jártunk étteremben mostanában, így mind a ketten elvetettük ezt az ötletet, inkább csavarogtunk a városban és leutaztunk…..
Kicsit elhanyagoltam a blogot, de most újra itt! Sok sok hír érkezett a postaládámba és mi is sok helyen jártunk, kóstoltunk, plusz még belefogtam számomra új dologba is.
Valahogy nyáron nehéz magamat a gép elé parancsolni, de annyi minden történt, hogy meg kell veletek…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz