Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobozoló

41 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat órakor csörgött ma reggel az ébresztőm, ami mostanában nemigen történt meg, tíz hónapos Aliz lányom ugyanis rendszerint fél 5 és fél 6 között érzi úgy, hogy kezdődik a nap. Ma azonban biztosra akartam menni, mert Budapestre készültem, az Építészettörténeti és Műemléki Tanszék szervezte…..
Dobozoló blog Ingatlanos szótár 2014.09.18 09:09:02
Házat vennénk... de lehet, hogy inkább telket. Mert az "eladásra kínált ingatlanok" felébresztik bennem az esztétizáló építészt.  Mert a romantikus - düledező a barátságos - nagyon kicsi az otthonos - lambéria az előszobafalakon, gombostűzött gyerekrajzokkal a vidám,…..
A Vajda Péter utcában, az iskola tőszomszédságában betontorony mered az ég felé, oldalán felirat: „erős vár a mi Istenünk”. Nem kérdés, evangélikus templom állt itt, de mi történt vele? A torony a Vajda Péter utca felől. Itt állt valamikor a templom. A gyülekezet a…..
Az alábbi cikket 2006. novemberben írtam - azóta a templomhajót elbontották, már csak a torony áll - ki tudja, meddig. Itt egy frissebb cikk. Elhanyagoltan áll egy vasbeton torony a Vajda Péter utcában, a vasai kilátszanak, épp hogy össze nem dől. „Templomtorony!”- vágott belém…..
Ma az újságárusnál Octogon-t vásároltam, címlapján a Celldömölki Vulkánház a Kemenes Vulkánparkból. Az eladó reakciója, miközben leolvasta a vonalkódot:  - Hah! Ez komolyan egy ház? - Nem, ez egy kiállítóépület Celldömölkön - válaszoltam kissé védekezően. -…..
Dobozoló blog Hányinger 2012.12.25 12:55:51
Tegnap egy autóban utaztam egy nővel, akit korábban nem ismertem. Nem beszélgettünk, a sofőrrel beszéltem, de a lány meghallotta, hogy építész vagyok. Kiderült, hogy van egy közös ismerősünk, akinek (mint amúgy nekem is) egyik kedvenc témája az építész tervezők és laikusok…..
Dobozoló blog Védés, angolosan 2012.11.08 23:20:02
..
- Egy építészhallgatónak két regényt kell feltétlenül elolvasnia. Az egyik A katedrális, a másik Az ősforrás – jelentette ki évekkel ezelőtt egy frissen szerzett ismerősöm. Másodéves voltam akkor, és nagyon örültem, hogy A katedrálist már olvastam: a teljesítendő adag fele…..
Dobozoló blog Koptatott farmer 2012.10.30 22:01:27
A koptatott farmer átverés. Réginek akar tűnni, de senki sem hiszi el, hogy tényleg az. Kőmosott volt, amikor általános iskolába mentem, de a felső tagozatosoknál a gyári szakadt térd sem volt ritka. Érettségi körül a gyűrődések mentén koptatott ("terhességi csíkos") volt a…..
Már meg sem lepődünk, amikor a mosógép használati útmutatójában felfedezzük: mosás előtt meg kell győződni arról, hogy házi kedvencünk nem rejtőzködik a dobban, azt is megjegyeztük, hogy a macskát nem szabad mikróban szárítani, és tudjuk, hogy a zacskós mogyorót fel kell…..
Dobozoló blog Sirató 2012.09.09 17:17:08
Csütörtökön jelent meg a hír, és azóta valószínűleg minden érintetthez eljutott: megszűnik a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal. Talán mára már ki is dühöngték vagy örvendezték magukat, (építészeti) pártállástól függően. Én azért nem higgadtam le teljesen.…..
A következő írás kizárólag a képzelet szüleménye. Valós személyekkel, helyszínekkel, eseményekkel való bármilyen egyezés csupán a véletlen műve. ;) Az engedélyezési terv készítése szerintem:  Építész tervező megkapja a felkérést a megrendelőtől, megkeresi a telket…..
- Építész(mérnök) vagyok.  1. típusú válaszoló, Az Elismerő:  - Építész? Az olyan szép szakma! - Akkor te biztos nagyon szépen rajzolsz. - Akkor te nagyon kitartó lehetsz!   2. típusú válaszoló, Az Érintett: - Engem is nagyon érdekel az építészet, tudod, a…..
Dobozoló blog Idézet a múltból 2012.06.12 12:32:00
"Az új igényű, szükséghez képest új formájú, gyakran új anyagú bútorokat nem csak meg kell tervezni, korszerű üzemben legyártani, hanem a lakók ízlésének megváltoztatásával meg is kell kedveltetni."   - Kiss Ferenc: Típuslakás-típusbútor Magyar Építőművészet 1956.…..
Idén is van (épp most)  budapest100.hu , a program, amelyen az éppen 100 éves épületeket ünnepeljük.  Százéves a Kazinczy utcai ortodox zsinagóga,    és ez a ház és ez a ház és ez a ház és este a Fogasházas ünnepségen töpörtyűvel és zöldségekkel…..
Tiszteletem a Hölgyeknek és az Uraknak! Hoztam Nektek egy kis finomságot, jó étvágyat hozzá. Üdv, Nightfly  A Munkahelyi Pazarló – Gizike, kérlek nézd meg nekem, hogy a négy órási tanszéki értekezlet a 225-ösben vagy a 226-osban lesz? – Na várjál, Csillagom,…..
Tibikém! Az előzőek is jók voltak az én tollamból, de ez?! Pulitzer-díj bazze, Pulitzer-díj! Ezt hozd le aranyapám! :))) balage_81 A haver, aki nem akar hazamenni Általánosban: Nekem van C64-em, neki még nincs. Csodálja. Nagy szó, van a karatés játék meg a flipper.…..
Modorosblog Kedves olvasónk! 2012.03.14 06:00:00
 Köszönjük, hogy vetted a fáradtságot és eljöttél hozzánk, ez igazán megtisztelő! A Modorosblog Magyarország első neo-speakeasy oldala. A neo-speakeasy terminológiát néhány éve kezdték el használni a világon, a kicsi, nehezen megtalálható, magas minőségű és…..
ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A…..
dobozoló 2012.03.08 11:01:50
@Brother Love: szép új világ?

@Pan Modry: egyetértek. modorosan emlékeztetnék rá, hogy miért is vezették be a 3 év gyes/gyedet a szociban: hogy kivonják a forgalomból a fölös munkaerőt, nehogy munkanélküliség legyen. (régi képesmagazin évkönyvében olvastam: "a munkanélküliség ismert, de már nem létező fogalom országunkban", annó Domini 1980)
szerintem most is a fölös munkaerő miatt propagálják az otthon maradást. aztán minden kismama gyurmázós-waldorfgyerekes énblogot vezet, meg ujjbábukat varrogat. a rosszabbja asztrológiát _tanul_ és fengshui-san rendezi át a _családi fészket_.
Szia Tibi! Eddig csak read only-ban olvastam a blogot, melyhez ezúton is szeretnék gratulálni. Most vettem a bátorságot, s összedobtam egy szösszenetet, belátásodra bízom mi lesz a sorsa. További sok sikert! Maradok tisztelettel, Firestarter18    –…..
dobozoló 2012.03.07 09:44:16
@lárvalányhaj: teljesen egyetértek. biztos a gyereknek sem könnyű egy ilyen apa árnyékában, de ha egy csöpp esze lenne, nem Ázsiába' utazgatott volna a megtakarításból. fujj.

volt egy ilyen tanárom gimiben, hogy ikes igét nem tudott ragozni, de a gazdag férj pénzén utazgatott mindenfele, aztán könyvet írt róla (bár nem tudom, megjelent-e ;))

és volt ilyen hencegős nagybácsim is, mint amilyen a cikk főszereplőjének "apája". aztán tönkrement és felakasztotta magát. így megy ez.

(különben a Szabina véletlenül nem a Meszliner Szabina?)
 Köszönjük, Styxx. Már mi is kurvára unjuk a magukon hősiesen emberkísérletező, oknyomozó újságírókat, akik elcsábulnak, és a Culinarisban nem tudnak ellenállni egy csomag jóképű beef jerkynek. 47 ezerből éljen meg az Anyád! Most tényleg felháborodtunk. Kár, hogy nem a…..
dobozoló 2012.02.29 11:27:47
modorosan fogok írni, nem tudom megállni, mert jelenleg én is mutatványos vagyok, nem önszántamból. ezekkel a "jópofa" kísérletekkel valóban az a baj, hogy ilyen önjelölt bölcsész suttyók követik el, akiknek aztán rohadtul mindegy, hogy sikerül-e a végén, vagy sem.

arra nem tért ki a cikk, hogy meddig lehet minimálbéren élni. mert egyrészt biztos van valami a kamrában (bár lehet, hogy az ilyen belvárosi szójakolbászevőknek nincs, de nálunk van lekvár, savanyúság, liszt, a fagyasztóban hús stb.), tehát ha megszorulunk, mint most, akkor sem dől össze a világ, másrészt egy hónapig meg lehet lenni ruhavásárlás, háztartásieszköz-vásárlás, fodrász, utazás, születésnap nélkül. és épp ezért ez az egész kísérlet egy nagy átverés, mert egy idő után bedöglik a hűtő, lenő a haj, el kell utazni a rokonokhoz vagy a szülőkhöz (a legtöbb kísérletező éppen leszakadófélben lévő fiatal), hívnak ismerősök ide-oda "fogyasztani". egy hónapot meg lehet lenni megtakarítás nélkül (bár aki amúgy keres 200-at és csak poénból próbálkozik 47 ezerből, az pont a kísérleti hónapban fog sokat megtakarítani), de huzamos ideig nem tudni félretenni, az már baj.

ez az egész olyan, mint az 1-2 hetes diéták, amelyek után állítólag majd megint mindent lehet enni, két pofára. gyanítom, hogy semmi újat nem fűztem hozzá a cikkhez, de most egy kicsit jobban érzem magam.
- Jó estét kívánunk, ez itt az RTL Klub Híradója Erős Antóniával… - …és Szellő Istvánnal. - Ítéletidő! Ismét szokatlanul szélsőséges időjárás érkezett meg hazánkba. Még fel sem ocsúdhattunk a megdöbbentő, egészen természetellenes, téli hidegből és…..
(Egyetemi esszének készült 2008-ban, de még mindig nagyobbrészt egyetértek az írottakkal.) -Egyenesen fel a dombon ott, a házak mellett, aztán egy kicsit lefelé. Jó kis séta lesz! –szól az eligazítás a buszmegállóval szemközti presszóban ücsörgő helyiektől. Háromórás…..
Mai olvasói posztunk az örökzöld szülési modorosság témakörében íródott. Megannyi borzalom, rémkép és lidérces történet ellenére teljesen biztosak vagyunk abban, hogy igenis léteznek higgadt, megfontolt, józan, nyugodt, öniróniával megáldott felnőtt nők, akiknek a harmadik…..