Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hayni

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó: NorthPoint Records Honlap: royalhunt.com Két fajta Royal Hunt album létezik: jó és jobb. Vannak persze olyanok, akik a Mark Boals-szal készített lemezeket olyan anyaghoz hasonlítják, amit nem szeret az ember szagolgatni, de hát egyrészt a szar hasznos dolog – még várat is lehet belőle…..
hayni 2018.03.18 02:15:22
@Régi Olvasó: ha nem kis klubokban lenne a helyük lehet jobban kellene hirdetni a koncertet. Sehol egy plakátot nem láttam, de lehet csak rossz felé jártam :)
Kiadó:Sony Music/GainHonlapok:www.artnationswe.comfacebook.com/artnationswe"A skandináv/svéd dallamos rock géniuszának egy újabb, fiatal inkarnációja." Ezzel a tömör jellemzéssel tökéletesen elegendő lenne bemutatnom az Art Nation nevű formációt, nagyon mást, többet, felcsigázóbbat nem is mondhatnék…..
Na! "Most kéne abbahagyni,Elfutni, elrohanni...." Ezt a Kovács Kati klasszikust éreztem át teljes valómmal, ahogy leültem bepötyögni a 2013-as év listáját. Kotta már a saját értékelésében célzott rá (sőt most olvasom, Tartuffe is...), és én megértem a gondját, sőt talán…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Barátaim! Engedjék meg, hogy évértékelőmet egy dakota közmondással kezdjem: Ha gyakran hergeled a bikát, akkor ne csodálkozz, ha néha beléd rúg. Az év során számos albumot meghallgattunk, elemeztünk, pengeélre állítottunk, és…..
hayni 2014.01.06 15:49:16
@CsiGabiGa: Részemről a megtiszteltetés :D
Ilyen kedves:) és konkrét attribútumú, ámde rövid számegyenesen azért észnél kell lenni a besorolásnál, lehet hogy a bájos és a bűnronda közé még beférne egy belefér esetleg, csak mert más b-s most nem jut eszembe. :)
Kiadó:Llrr (magánkiadás) Honlap:www.facebook.com/SchubertInRock Klaus Schubert rafinált csávó. Nem írta oda a keresztnevét. Amikor megláttam a borítót, először arra gondoltam: Na, most végre hallani fogom "A pisztráng" rockosított változatát Joe Lynn Turner előadásában! Hogy…..
Kiadó:InAkustik Honlap:www.michaelschenkerhimself.com Korcsmáros Misi bácsi (a plusz R betű egyrészt védjegy, másrészt tisztelgés kedvenc Rejtő-képregény rajzolóm, Korcsmáros Pál előtt) nagy fába vágta a fejszéjét. 58 éves korára felépítette a Rock Templomát. Nem is…..
Itt egy újabb saját klip, amit persze nem szabad túl komolyan venni, mindenesetre kihasználva a nagy látogatottságú és mégiscsak saját felületet, hát megosztok gyorsan.:-)) Jó szórakozást/epeömlést, kinek-kinek habitusa szerint!  Túrisas..
Kiadó: InsideOut Music Honlap: www.spiritualbeggars.com Hát ez a koldus aztán igazán nem könyörög. Legalábbis a kegyelemért nem, annál inkább az újrahallgatásért. Ez a koldus ugyanis dölyfös szigorral kéreget, mit kéreget, parancsol! Nincs is mást tenni – főleg egy…..
A '80-as évek shredder generációjának egyes jeleseiben még mindig van alkotó erő (pl. Vai), míg néhányan egy helyben topognak (szerintem MacAlpine és valamilyen szinten Satriani is...), és olyan is van, aki már régóta önmaga foglya lett (Spellbound, ugye…)Paul Gilbert pedig…..
Honlap: facebook.com/skydrivezenekar Kiadó: Szerzői kiadás Pár héttel ezelőtt a blogunkon megjelenő magyar együttes zeneileg remek albumánál voltunk kénytelenek megállapítani, mennyire kevés a nemzetközileg is értékelhető honi metál énekes: az a pár ember, aki szóba jöhet,…..
hayni 2013.02.22 11:07:04
@garael: Köszönöm a megjegyzésed, nem vagyok mezőgazdász, bár kicsi gyerekkorom óta művelem a földet. Nem különösebben vonzódom a trágyához, inkább úgy mondanám, vonzom azt. És ha már nagyon sok van belőle, valamit kezdeni kell vele. Ezt teszik azok művészek is akiknek az alkotásai a leginkább közel állnak hozzám. Trágyát transzformálnak. És mivel ezeknek a transzformálványoknak – bocs mindekitől, önjelölt nyelvújító vagyok – a lényege a mondanivaló, létrehozásukhoz a szokásostól eltérő, esetenként minden írott és íratlan szabálynak ellentmondó eszközök használata is szükségszerű lehet. A fenti érzésem szerint egy ilyen alkotás.
Kiadó:InsideOut Honlap:www.riversideband.pl Nem lett ez akkora szerelem végül, mint ahogy indult! A lengyel proggerek az "Anno Domini High Definition"-nel törtek be a köztudatba (melynek nyilván megágyazott az azt megelőző 3 korrekt, bár megjegyzem, koránt sem korszakalkotó lemez), én…..
hayni 2013.02.04 09:59:09
@garael: Rákként azt hiszem érthető hogy nem a közegem a széna:), az jut róla elsőnek eszembe, amit az állatok alól kellett gyerekkoromban kialjaznom...
Kiadó:Lava/UniversalHonlap:www.officialbvb.com - Figyelj ide Angus, hagyjál már engem ezzel a metal izével! Nem ma kezdted a rockbizniszt, te is tudod, hogy ezekkel a punkokkal csak a baj van. Ők akarják megírni a saját számaikat, telekúrják őket gitárszólókkal, ésatöbbi. Nincs…..
Honlap:Azonkívül Pécs, ’80-as évek. A helyi klubéletet, Rudán Joe Led Zeppelin emlékzenekarán (Coda) kívül, a szintén blues-rock feldolgozásokat játszó Gyökerek, a Kispál és a Borz, valamint a Klán (korábban Item Klán) mozgatja. Utóbbi, Mokos Tibor vezetésével – Quimby-t…..
hayni 2013.01.10 19:20:11
Kiadó:Rising Force RecordsHonlap:www.yngwiemalmsteen.com Megjött a Mikulás! Meghozta az új Malmsteen lemezt. December 5-én jelent meg és úgy látszik, rossz kisfiú voltam, mert mintha virgáccsal csapkodnák a dobhártyámat. Olyan a lemez, mintha csak én magam csináltam volna! Dobgépbe…..
Kiadó:Warner Honlap:www.muse.mu A Muse megkerülhetetlen a modern könnyűzenében, populáris, mégis eszes rockjukkal azt a szerepet töltik be ma, amit valaha a Queen vagy kicsit később mondjuk a U2. Olyannyira, hogy még Dream Theater őfelsége is szükségét érezte koppintani őket (pl.…..
Kiadó:SG Records Honlap:www.ibridoma.com Olasz zenekar játszik amcsi zenét. Manapság már nem olyan meglepő ez. A Facebookon talált meg minket a talján Ibridoma, írnánk-e az új albumáról? Ugye, milyen népszerűek vagyunk? Még mondja valaki, hogy nem kell nyomulni a közösségi…..
Kiadó:InsideOut MusicHonlapok:www.hevydevy.commyspace.com/devintownsenddtbNémi szégyenérzettel veszem tudomásul, hogy Devin Townsendről blogunkon mindeddig egyetlen írás született, és az is a death metalos személyiségéről (Strapping Young Lad), nem pedig szóló projektjéről vagy a ma már…..
Kiadó:RoadRunner Records Honlap:www.lynyrdskynyrd.com "Léteznek-e tehát velünk született zenei tulajdonságok? Vannak-e génjeinkbe íródott zenei elvek, melyek befolyásolják a zenei feldolgozást? Schönberg óta igen elterjedt az a nézet, hogy konszonancia-disszonancia érzet a…..
hayni 2012.08.31 14:38:43
@garaelkatona: A filmzene egy külön kategória, ott a fő cél a félelemkeltés.
A düh és a félelem a sérelmekből következő érzések, amelyeket e hangok segítségével újra átélve segít azok feldolgozásában akár egy terápiában, ne adj isten ördögűzésnél, ha már őkelme is szóba került. :D A gyógyulás, tisztulás pedig egy kellemes érzés. ;)
"Ne adjátok a szent dolgokat a kutyáknak, és gyöngyeiteket ne dobjátok a disznók elé." (Mt 7,6 -12) Nem tud nem eszembe jutni Máté evangéliuma, ahogy hallgatom a lemezt és ahogy egy-két reakciót olvasgatok netszerte. Vannak a rock/metal szcénának olyan előadói, aki…..
hayni 2012.08.27 18:05:20
@boymester: ezt most elég jól megfogalmaztad.
Sok embert irritál az, ha azt látja hogy valaki 100%-ban meg tudja valósítani önmagát, (és ezzel mellesleg még örömöt is okoz más embereknek)miközben ők ezt nem tehetik meg. Én sem jutottam el (még:) idáig, de nekem éppen ellenkezőleg, erőt adnak az ilyen emberek nem pedig idegesítenek.
A Zappa plays Zappa koncertre is azért mentem el, mert Steve is "bejelentkezett" - na jó, azért is mert Zappa apuka is ebbe a kategóriába tartozik - és még most is "abból élek" amit ő ott kb. 10 perc alatt "nyújtott". :)
Kiadó:FrontiersHonlapok:www.eclipsemania.commyspace.com/eclipsemaniaA növekedés, a változás az élet legfontosabb jelei közé tartozik. A svéd hard-rocker Eclipse pedig nevét meghazudtolva nem fogyatkozik, hanem éppen duzzad, dagad az életerőtől. Eddigi pályájuk során sikerült minden egyes lemezzel…..
Az embernek állandó kísértése, hogy beleájuljon saját nagyszerűségébe, vagy legalábbis ne lásson túl (se előre, se hátra) saját tyúkszaros életén. Ez a mitikus hübrisz (ha a Dioníszosz mintára következetes akarnék lenni: híbrisz) talál hathatós orvoslásra a borban. Mert…..
hayni 2012.08.08 18:23:24
-l
hayni 2012.08.15 09:27:36
@garaelkatona: Á nem úgy van az, a halál metállal való egyesüléshez elég egy nagy rakás tehetetlenség érzés, nem kell költeni ilyesmi dolgokra, még mielőtt valaki megpróbálná.
A bor száraz. Pont. Nem édes, nem félédes és nem is félszáraz. Hanem száraz. Természetesen – most köpöm magam szembe –, mint minden főszabály alól, ez alól is van kivétel. Vagy van olyan elvetemült borbarát, aki azt meri állítani, hogy egy klassz portói, vagy egy első…..
hayni 2012.07.26 13:41:27
hayni 2012.07.31 15:41:15
@Kotta: Na végre valaki észreveszi, hogy mennyire szellemes is vagyok! :)
@turisas: Az jó lesz, ha úgy megírod, mert azt ki kényszerülök hagyni sajnos.
Kiadó:Webes terjesztésHonlap:www.aholaband.commyspace.com/aholabandAloha Ahola! Hogy kicsoda Ahola? Ó, hát igazán senki sem ismeri, mert hol ilyen, hol olyan, bámulatosan tudja változtatni az alakját. Ha akarja, olyan, mint egy basszgitáros vagy finn metál üdvöske, vagy a Northern Kings…..
Kiadó:Universal RecordsHonlapok:www.steelpantherrocks.commyspace.com/steelpantherkicksassElő a golyókkal! Nos, ha ez a mondat nem az 1/A számú lőgyakorlat előtt hangzik el, mondjuk a simonpusztai gyalogsági lőtéren, hanem egy csinos nő szájából, akkor bevallom, kellemes emlékeim…..
hayni 2011.11.08 16:36:44
@garael: jaj, önállóan rá sem jöttem volna, hogy tképpen stílszerű voltam. köszi! :)
Újfent csak gratulálni tudok!
Első sorban élveztem, sűrű apró levegővételekkel :P