Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kriszo

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elfogadták a "2035-ös" tiltást. És?Nem azt kell figyelni, amikor meg akarjuk érteni, hogy mi fog történni a "jövőben", hogy most éppen mit kommunikálnak erről hivatalosan. Azt érdemes nézni, hogy hogyan kondicionálják a közvéleményt bizonyos kérdések "jegelésével", és más kérdések köztudatba…..
kriszo 2022.11.02 19:48:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha sűrűn vannak a töltőállomások, akkor egyáltalán nincs hatótáv para. Pl. Budapesten belül általában 1-2 km-en belül találni töltőt.
Hosszútávú úton valóban tervezni kell, de már egyre kevésbé. Inkább csak amiatt szükséges tervezni, hogy az ember megfelelő teljesítményű töltőt találjon (az ár is számít). Mert ugye, ha az autó képes tölteni 150kw-s töltőn, akkor magával szúr ki, ha 50kw-val tölt. 3x annyi ideig fog tartani.
kriszo 2022.11.02 19:53:15
@Medgar: a sok kis 1%-ból áll össze a teljes kép. Ez egy olyan probléma, amit 1%-onként kell megoldani. A másik, hogy nem mindegy, hogy a szennyezés hol történik. A város közepén vagy jó messze, ahol még esetleg hatékonyan tudják szűrni is a végterméket.
Ha a pártpolitikai térre tekintünk, könnyű belátni, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz számára a legjobb dolgok az ellenzéki oldalon történtek. A sajátos aduászként mindenre magyarázatként szolgáló volt miniszterelnök nem tűnt el, ellenkezőleg, folyamatosan témát…..
kriszo 2011.09.27 22:08:20
@Akitlosz: Minden szavaddal egyetértek, kivéve az egy vs. több kulcsos szja-t. Szerintem a szürkegazdaságot az is növelte nagyban, hogy egy szintig adómentes volt a jövedelem.
Szerintem ez butaság. Mindenki fizessen adót, ha kevesebbet is.
Tehát tegyünk különbséget a 0 adó és a kevesebb %-ú adó között.

Egyébként engem pozitívan érint. Most lesz a 3. év, hogy 10-12 ezer Ft-tal nő a fizetésem január 1-től. A karácsonyi jutalmat is február 1-én kapjuk kézhez, hogy több legyen. De én szívesen lemondanék erről a pénzről, mert tudom, hogy másnak az a 2-3 ezer Ft, ill. a mostani adójóváírás eltörlése miatti 10-12 ezer Ft óriási érvágás. Esetleg közmű számlákat nem tud kifizetni, vagy éhezni fog.
kriszo 2011.09.27 22:24:08
@jjulie: Nyúl nyúzásban még nincs gyakorlatom, azt csak láttam. De bármilyen baromfi nyakát elvágom, kifolyatom a vérét és megkopasztom. Sőt, még halat is pucolok.
kriszo 2011.09.27 22:56:43
@jjulie: Őszintén! Mit kell a kukoricán kapálni? Táblákban termesztik, kapálás nélkül. Előtte szántás. Esetleg egy zöldséges kertet lehet kapálni.
Én is kérdeznék, ha lehet:
- Hogy megy a vízisí?
- Szoktál-e versenyautót vezetni?
- Tettél-e már valaha űrsétát?

Természetesen nem komolyak a kérdéseim. Nem akarok személyeskedni.
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
kriszo 2011.09.10 11:26:18
@Visegrádi: Lehet, hogy igazad van és 25% a max. Viszont az ÁFA az állam legbiztosabb bevétele.
És ezek az apró nyirbálások és kis adócskák, amelyek inkább bosszantóak, mintsem hogy adóbevételt hoznának csak a jogbizonytalanságot fokozzák és élhetetlenné teszik az országot.

Lassan kezd ez az egész sztori a 300 Ft-os vizitdíjra emlékeztetni, amikoris lehúzzák az embert 300 pénzzel.
Egy kulcsos adó ügyben egyszerűen visszavonulót kell fujni. Nem szabad tovább eröltetni. Nyugodtan lehet mondani, hogy amikor bevezették, még nem volt euroválság. Mondom ezt úgy, hogy engem pozitívan érintett.

Az adóval kapcsolatosan van egy sztorim. Kiadok egy kis lakást. Amikor mondtam a bérlőnek, hogy legközelebb fogok nyugtát is adni, elkezdett méregetni. Szó szerint ezeket mondta:
- ezeknek fizetsz te adót?
- most miért?
- mit akarsz ezzel?

A végén még nekem kellett magyarázkodni, hogy adót fizetek és én voltam a hülye. Hát itt tartunk. Még le is hülyézik aki adót fizet.
Az ember keze önkéntelenül is ökölbe szorul, mikor ilyen levelet kap, mint amilyet ma reggelre én. Olvassák: Kedves István, A csatolt képen látható autó édesapámé… Volt… Tegnapig… Aztán valakik úgy gondolták, hogy a továbbiakban nincs rá szüksége.…..
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
w Aki nem lép egyszerre 2009.09.17 05:00:00
Ez terjengős lesz. Print változat itt. Sötétség újra. De én már tudom, hogy húsz évszázad érzéketlen álma szörnyet fogan s az bölcsőt követel. Hát nem dúvad, ki időt szimatolva születni cammog Betlehem felé? Yeats: A Második Eljövetel  Miért nem vagyok jobboldali?…..
A Homáron gyakran szerepelnek dühös ügyfelek, sőt ugye a vadak meg a trágárak sem ritkák. J. OTP Bankhoz írott búcsúleveléből több szenvedély süt, mint bármelyik agresszív, anyázó, vagy fenyegetőző levélből. J. ugyanis mélyen csalódott: nem káromkodik, nem emeli föl a…..
Rémálom blog Évforduló 2008.02.11 18:23:00
1 éves a kapcsolatom a szcientológiával. Majdnem percre pontosan egy évvel ezelőtt kezdtünk ismerkedni. Mit is kellene ilyenkor tenni? Ünnepelni biztosan nem, nincs mit. Emlékezni és visszagondolni? Ehhez nem kell évforduló. De elfelejteni sem lehet és nem is szabad. Egy dolog azonban…..
kriszo 2008.02.15 09:10:13
Na, akkor bemutatnám az életutamat. Katolikusnak neveltek. 6 éves koromtól minden hétvégén a szentmiséken és a hittanórákon kellett ücsörögnöm. 10 évesen ateista lettem, mert felmerült bennem a kérdés, hogy mi bizonyítja Isten létezését?

14 évesen, miután már tudtam nemet mondani és abbahagytam a vallásom gyakorlását. Szabadgondolkodó lettem. Megint hittem Istenben. Elolvastam pár ezoterikus könyvet is, de szerintem könyvek olvasása által nem válhat valakiből "látó", vagy "testen kívül utazó". Nekem is volt egy mesterem. Nem vizsgált engem e-meterrel és nem töltetett ki velem kérdőíveket és nem íratott alá velem szerződéseket, csupán beszélgettünk, elmélkedtünk. Nem is nevezte magát mesternek, csak én mondom ezt utólag.

Szerintem a szci-n igazán egy ezoterikus műveltséggel rendelkező ember láthat át. Ezoterikus körökben azt mondják a szci-re, hogy fércmunka. Összeollózott fércmunka. Ez nagyon jól illik a részeges szcifiíró LRH hatalmi törekvéseibe: alapíts egy vallást, mindegy milyen tartalommal. Persze a tartalmat összeollózta. Így tudott ennyi mindent "írni".

Csakhogy a lényeget kiszedte belőle: a mester és a tanítvány kapcsolatát. Szándékosan, mert úgy nem lehetne belőle biznisz. Mert a mester nem újságban hírdeti magát és nincs irodája sem. A tanítvány pedig nem keresheti tudatosan a mestert. Ha így tesz, csak szélhámosokat talál, aki mindenfélét ígérget.

És persze még egy fontos: a mester egyáltalán nem kérhet pénzt. Még költségtérítésre sem. Semilyen ellenszolgáltatást, mert akkor azonnal elveszíti a képességeit. LRH persze ezeket a vonatkozásokat is kiszedte az irományaiból.

Azonkívül arról sem írt LRH, hogy ezek a képességek nem érdem és dicsőség, hanem felelősség és kötelesség. És mint írtam, pénzt egyáltalán nem szabad vele keresni.

Mondok egy példát: Ha valaki látó, vagyis látja a nemanyagi dolgokat, jellemzően angyalokat, halottak szellemeit, stb, akkor azt a képességét nem azért kapta (a "kapta"-n hangysúly van, tehát nem tréningezett, hanem kapta), hogy partikon dicskedjen vele és a barátnőjét levegye a lábáról. Persze ezzel egyetért a szci, mivel köreikben nincs egyetlen látó sem :)
Hanem azért kapta ezt a képességet, hogy segítsen azokon az embereken, akik rászorulnak a segítségre.

Mondok egy példát. Két állandóan veszekedő házastárs közül az egyik meghal. Legyen ez a férj. A nő azt tapasztalja, hogy a konyhában röpködnek a nagykések csak úgy a semmiből és eddig csak a szerencsén múlott, hogy nem találta el egyik sem. A nő teljesen magára marad pszichiáterek és pszichológusok kezdik kezelni, merthogy nagy megrázkodtatás érte. Pedig, dehogy érte. Örül, hogy mostmár szabad ember. Na ilyenkor jön a Látó, aki az egyetlen, aki tud segíteni ezen a nőn, mert hiába költözik el, hiába szedi a gyógyszereket, nem oldódik meg a problémája. Csak a látó tud kapcsolatot teremteni a volt férjével, senki más. És neki van egyedül esélye, hogy jobb belátásra bírja a harcias szellemet.

Tehát azt lehet és kell mondani, hogy aki ilyen képességre tesz szert, annak az élete csupa-csupa meló, amiből megélni sem tud. Hát erre vágyik az a sok-sok szci-s emberke, akiket most nem minősítek?

Mégvalami. A legtöbb képesség, csak akkor adatik meg egy embernek, pontosabban egy léleknek, ha az bizonyos vizsgákon (nem földi vizsgák, tesztek) túl van. Ezeket több élet alatt lehet elvégezni. Különböző személyiségek és akár különböző nem (férfi-nő) szükséges hozzá. És a lélek típusa sem mindegy. Egy vörös aurás sosem fog tudni gyógyítani, mert a vörös aurás ember harcos lény. Jó katona lesz belőle, vagy érdekvédő, stb. Gyógyítani leginkább egy fehér aurás tud. És nem csak az aura színéről van itt szó. A léleknek van még sok más egyéb paramétere, ami determinálja, hogy mire is lehet képes egy adott lélek (ember). Persze LRH ezt is "elfelejtette" megemlíteni, mert azt állítja, hogy ezek a képességek bárki számára elérhetőek, ha eleget tréningezik. Pedig nem.

Hát, elég hosszúra sikerült a hozzászólásom. Kérem, hogy aki valóban érdeklődik a téma iránt, vagyis a szci visszáságairól az olvassa végig elejétől a végéig és ne csak átfussa. Próbálja megérteni a mondandóm lényegét és ne csak egy-egy mondatot ragadjon ki, mert az nem válasz, nem vitaalap, hanem próbáljon meg önnálló választ megfogalmazni az egész hozzászólásomra vagy annak egy konkrét gondolatára.

Az olyan típusú válaszokat nem fogadok el, hogy "Te hiszel ebben a sok ezoterikus sületlenségben?" Mert nem ez a kérdés lényege, hogy én hiszek-e vagy sem. A lényeg, hogy az ezoterikus irodalomban lényegében ugyanazok a tanok szerepelnek, mint a LRH műveiben, csak persze a fentebb említett lényegtől megcsonkítva. Ezek a tanok több száz, néha ezer évesek. Tehát nem az ezoterika másolta LRH-t.
A Homár már hallott olyanról, amikor a rendőrség egy néhány hónappal korábban befizetett bírságot próbált börtönnel fenyegtve újra behajtani (fogalmuk sincs, mi van), de ez azért viccesebb. Helgához ugyanis reggel 5-kor csengetett be két kolléga, hogy akkor most mehet letölteni…..
kriszo 2007.12.23 08:27:54
Sziasztok!

Én a posta felöl szeretném megközelíteni a dolgot. 13 hónapig dolgoztam postán, mert nem találtam más állást. És elmondhatom Nektek, hogy a postánál butább, szemetebb helyet még nem láttam.

Előszöris a posta egy átjáróház lett. Senki nem tudja, h. mit és hogyan kell csinálni. Olyan nagy a fluktuáció.

Az összes bp-i levelet kszállítják Budaörsre, ott szortírozzák, aztán vissza BP-re. Ebben a qrva korszerű levélelosztóban olyan emberek dolgoznak, akiknek nincs 8 általánosuk sem.

Ebből kifolyólag rengeteg levél elveszik, mert már meg sem érkezik a kézbesítő postahivatalhoz, vagy egy kezdő kézbesítő kapja meg, aki számára ismeretlen az a szó, hogy munkaerkölcs és rohadtul nem fog értesítőt írni, mert fázik vagy melege van és gyorsan akar végezni a munkával. Persze a levél úgy lesz visszajelentve, hogy a kézbesített "nem kereste". Vagyis nem ment be érte a postahivatalba.

Gondolom abban egyetérthetünk, hogy ez egy rohadt veszélyes állapot ebben az országban. Én simán elhiszem, hogy a beküldő hölgy tényleg nem kapott értesítőt.

Amit tehetünk: A házszámunkat nagybetükkel mindenhová tegyük ki, amennyiben kertesházban lakunk. Kicseszett nagy postaládánk jól zárható legyen és nagyon nagy. A postaládán ríkító betűkkel tüntessük fel nevünket, címünket. Így van rá esély, h. mégiscsak megkapjuk a levelünket, mert a hülye is látja, hogy hová kell dobni a leveleket, nem kell gondolkodni rajta egy percig sem.
Rémálom blog Elnyomók 2007.09.14 09:16:00
Olvasgatok. Híreket, blogokat, mindenfélét. Szcientológust és nem szcientológust is.         Szinte minden héten felröppen egy-egy új hír, hogy éppen kinek, hol, miért van elege a szcientológiából. Az eddig európai helyzettel tisztában…..
w Töcsök és bogár 2007.08.03 04:30:00
Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák,…..
A Homár nem tudná megmondani, mennyire általános jelenség, de azért elég fura, hogy az Erste bank akkor is felszámol tranzakciós költséget, ha pl. fedezethiány miatt nem sikerül a pénzfelvétel, ahogy M.E. tapasztalta: Apró, de annál bosszantóbb költség felszámolása…..
Rémálom blog Javaslatok? 2007.04.25 20:05:00
Na akkor Transzi mester javaslata szerint íme egy szekció, ahol javaslatokat lehet tenni. Nagyjából mindenki tisztában van az események alakulásával, a pillanatnyi helyzettel. Akkor most hogyan tovább? Mit gondoltok? Csak zárójelben jegyzem meg, hogy már megvan a magam kis…..