Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macska Matyi

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába jön végre az ünnepi munkaszünet, még mindig jöttek ki új videók a héten, amelyekre érdemes figyelni. A Heaven Street Seven és a TheShowCrew is erősen szuggesztív klippel rukkolt elő, előbbiben a gomba, utóbbiban a papír kap nagy szerepet. A francia C2C megidézi a régi…..
Eredeti szándékommal ellentétben mégiscsak lesz bejegyzés, mivel tegnap este bekopogott hozzám az ajándék. Még pedig szó szerint.---Noha Kína nem keresztény ország - s a karácsony szokása teljesen kultúridegen - mint sok más esetben, a kínaiak ezúttal is lecsaptak a nyugat…..
Keane @ Petőfi Csarnok, 2012.10.30. Azt mindannyian tudjuk, hogy a brit zenei élet szeret néha maszturbálni kicsit saját magára. Nincs ezzel semmi baj, hiszen mi is szeretünk néha maszturbálni a brit zenei életre, de teljesen egyértelmű, hogy ennek köszönhetők az olyan zenekarok,…..
Zenemegmondók A popzene halott 2012.09.30 11:08:11
Persze nem úgy, mint a dinoszauruszok vagy John Lennon, de kifulladt. Elvesztette az érdekességét, önmagán túlmutató hatását, benne, vele, általa minden megtörtént már, amire hivatott volt. Ma egy kezdő zenekar jelentősége egy kezdő képzőművészével vetekszik. Egy Angliában vagy Amerikában…..
Timelord Mihaszna András szobra 2012.10.07 08:00:00
Bizonyára olvastátok a hírt, és az ehhez fűzött véleményeket az V. kerületben napokban felállított, egy 19. századi rikkancsot ábrázoló szobor, illetve a kezében tartott 21. századi újság körüli ügyről.  Itt az ideje, hogy elmeséljem, mit is "fedeztem" fel alig néhány…..
Balogh Írisz soha nem akart művész lenni. Nem pályázik, nincs rajta nyomás, hogy eladhatót készítsen, hogy ebből éljen. Ahogy mondani szokás jó közhelyesen, mégis súlyos igazságtartalommal: ő csak egy alkotó ember, aki abból dolgozik, ami épp a keze ügyébe kerül, arra viszont…..
Macska Matyi 2011.08.14 11:10:50
A szerzői jogvédelem jelenlegi rendszerének védelmezői mindig azzal érvelnek, hogy végső soron a szerzők jogainak és anyagi érdekeinek védelmében lépnek fel. A rendszer egyik legfontosabb alapelve pedig az, hogy az egyes szerzők bevétele dalaik sikerével egyenesen arányos legyen -…..
Poniklo Imre lemezénél nem lehet eldönteni, hogy ez most friss, vagy éppen ciki. A Dead Man’s Bones tagjai életükben nem énekeltek, maximum otthon a tükör előtt. Az Elecric Six a Fire óta nem tudott igazán jó lemezt csinálni. A Thrice kicsit túl szomorú, emiatt…..
A Wikipedia egyike a legzseniálisabb dolgoknak, amit a hétköznapi élet valaha is megteremtett magának. Az emberi tudást soha nem összegezték egy ennyire könnyen elérhető és ennyire mindenre kiterjedő adattárban. Ráadásul rengeteg tematikus Wikipedia is készült (például ez), és…..
Az ausztrál Wolfmother talán az egyik leggyűlöltebb zenekar a földkerekségen. Minden bizonnyal nagyobb divat utálni, mint hallgatni. Nem direkt fogok szembemenni a nagy tömeggel, de nekem a Wolfmotherrel semmi bajom sincs. Nem gondolom, hogy kevesebbek ők mint a jelen zenei irányzatainak…..
Péntek este az A38 Hajón eldőlt, hogy a Kolin utazik november 5-én a berlini MTV Europe Music Awardsra, hogy versenybe szálljon a Best European Act címért. Rajtuk kívül még négy zenekar volt jelölve a díjra: az Esclin Syndo, a Moog, a Zagar és az Idoru. Szavazni az MTV honlapján…..
2007. december 28-án volt a Kispál és a Borz 20 éves jubileumi koncertje Pécsen. Az ott készült felvételekből most a zenekar kiadja első DVD-jét. Ebből az alkalomból találkoztunk Lovasi Andrással, hogy egy kicsit beszéljünk a múltról, de persze főleg a jelenről,…..
Macska Matyi 2009.09.21 20:28:52
Lőrincz Lilla és Borsos János képzőművészeket a jelek szerint a nyomasztó helyzetek motiválják. A legtöbbünket a blogposztokat követő kommentek kilencven százaléka egyszerűen csak elszomorít. Vagy erősíti a meggyőződést, hogy sokak számára vonzóbb és egyszerűbb az…..
Ellenőrző Iskola=bolondokháza 2009.09.15 14:03:00
  Ehhez az elkeseredett hangú levélhez nem fűzünk kommentárt, csak közzétesszük, ahogy kaptuk. Örömmel olvastam az eddig megjelent írásokat, sokukkal egyet is értettem tanárként, vagy szülőként- de a mai nap -ami egy átlagos idióta nap az iskolában-…..
Néhány órával azután, hogy hevesen cáfolták a zenekar feloszlásáról szóló, évek óta forgalomban lévő híresztelések újabb hullámát, a gitárosabbik Gallagher testvér a zenekar honlapján megjelentetett egy közleményt, miszerint kész, befejezte, többé nem játszik az…..
Macska Matyi 2009.08.29 09:02:10
Mi lehet az az ital, amivel bizonyosan meg lehet valakit hánytatni? Sokaknak ez a kanalas orvosság (amit én mondjuk jó perverzhez méltóan imádtam), másoknak a krétareszelékkel teleszórt kávé, amit előszeretettel fogyasztottunk iskolai hiányzások elősegítésére. De vannak, akiknek…..
Újabb feltűnő hasonlóság és szégyenteljes leleplezés: ezúttal az Olympus PEN fényképezőgépének ötvenedik születésnapjára készült filmről derült ki, hogy erőteljesen kölcsönöz egy korábbi alkotásból, Takeucsi Tajdzsin szintén stop-motion technikával készült…..
A héten véget ért a BalatonSound! Egy drága olvasónk ott járt, és ezt a videót rögzítette a számunkra. Akár bennünket is ábrázolhatott volna, de szerencsére ennél valamivel éberebbre szoktuk hagyni magunkat. Tavaly is érkezett erről a helyszínről egy felvétel, de sajnos azt…..
Macska Matyi 2009.07.14 10:22:44
Következzen akkor az odaút után a 2007-es magyar szudáni régészeti expedícióról szóló élménybeszámoló második része egy fotós szemével. Mint minden tisztességes kenyérkereső foglalkozásnak, a hatékony régészeti ásatásnak is az időben történő munkakezdés az egyik…..
Nemrégiben két új pszichológiával foglalkozó magazin is megjelent. Hogy honnan ered ez az új divat, nem tudom, mindenesetre örömtelibb fejlemény, mint amikor néhány éve egymást érték az új parapszichológiai, ufológiai, ezoterikus és egyéb népbutító lapok. Az elsőként…..