Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Neonvadász

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Test Drive 2011.08.25 07:30:00
A Heti retróban elég kevés autószimulátor volt eddig (talán csak a Stunt Car Racer meg a Street Rod), pedig a műfajban akad néhány szépen megöregedett klasszikus. Például a Test Drive, ami mind Amerikában, mind Európában nagy sikereket aratott, vezető fejlesztője pedig olyan…..
Neonvadász 2011.09.14 21:22:12
Test Drive-emlékeim:

Egyik első lemezes játékom volt, és a papírtokra csak annyit írtunk rá: Porsche. Akitől átmásoltuk, állította, hogy ha elég sok benzinkutat elértél, erdős pálya jön. Sokat kamuzott akkoriban a srác, nemigen hittem, de sok-sok évnek kellett eltelnie, hogy bebizonyosodjon a gyanúm.

Amikor véget ér a játék, a program betölti a csúcstartók listáját. A nevek és a pontszám mellett szerepel az autó hátulnézeti a képe. Az én változatomban nagyon jó pontszámok szerepeltek (egyik Karcsikacsikacsk néven), baromi nehéz volt felkerülni a listára. Aztán amikor először sikerült, mámorban úszva láttam, hogy a névbeírásnál nagyban is megjelenik az autó hátulja. Aznap vagy másnap mentünk pár napra a Pilisbe, és az egész útról arra emlékszem, hogy a Test Drive-on járt az eszem. (Meg arra, hogy öcsémmel a tóparton felgyújtottuk egy fémkuka tartalmát, és homokozóvödörrel hordtuk rá a vizet, nehogy baj legyen, és nehogy észrevegyék a felnőttek.)

Nagyon tetszett a játék zenéje, és az egész stílusa. Sok más kortársammal együtt olyan akartam lenni, mint az ablakot lehúzó (a Lambóban ajtót felnyitó) napszemüveges figura.

A második részben hét autó közül lehetett választani, de nem emlékszem a típusokra. Az biztos, hogy volt Ferrari F40, amelyet én FUO-nak olvastam, és a sofőr nem lenyitotta, hanem eltolta az ablakot. Egyszer buszon ülve, a Reitter Ferenc utcában, a Szegedi út sarkán a pirosnál megállt mellettünk a belső sávban egy Barkas, és nagy csodálatomra ugyanúgy, ferrarisan nyílt az ablaka! A másik kocsi, amire emlékszem, Ruf Twin Turbo névre hallgatott. Csodálkoztam, hogy milyen márka lehet, még sosem hallottam róla, és mennyire hasonlít a kocsi a Porschékra...

Egy időben délutáni számtechszakkörre jártam a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolába, és érdekes módon rajtam kívül senki sem tudta, hogy hét autó van a második részben, mindenki kettőről tudott. Megzavarta őket, hogy rövid idő alatt egymás után 3-szor vagy 4-szer kellett megfordítani a lemezt. Nagyon örültek, amikor újabb öt kocsi jelent meg.

Szintén a kozmás szakkörön ismertem meg a "TD 3-4-5-öt". A 3-as valami formula-1-es játék volt, a nevére nem emlékszem, csak arra, hogy három autó (Williams, Ferrari, McLaren) közül lehetett választani, és választás után elindult a kocsi. Egy motorcsónak-versenyt hívtak 4-esnek (talán Heatwave volt a címe), az 5-öst pedig a Pocket Rockets nevű motorversenyzős cucc érdemelte ki. Utóbbiban volt gyorsulási verseny az óra ellen. Gyanús volt, hogy miért hívják Test Drive-nak ezeket a játékokat, amikor sehol sem jelenik meg a név. Később, már a pc-s korszakban aztán megszereztem az igazi TD 3-at, és onnantól tudtam, hogy a commodore-os 4-5 sem igazi Test Drive volt.

Nagyon tetszett a hármas rész nyújtotta szabadság, hogy volt ablaktörlő, éjszakai pálya, vonat. Arra emlékszem még, hogy nagyon életszetűtlen volt a szélvédő törése.
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
FIGYELEM, A RENGETEG LÁTOGATÓ MIATT 3 ÓRÁRA LETILTÓDOTT A KÉPTÁRHELYEM, EZÉRT MINDENKITŐL SORRY, DE A VILÁG RENDJE HELYREÁLLT. (Ez az epizód egy előző folytatása. Ha tudni akarod, hogy hol vagyunk és mit csinálunk, ide kattints az előzményekért.) Senki nem vett észre.…..
A Heti retróban néha előfordul, hogy nem találok elég háttérinfót az általatok megszavazott játékról, mert az csak a mi régiónkban volt kultikus siker (mint a Defender of the Crown, aminek ugye magyarok készítették el a spectrumos verzióját). Ilyenkor jobb híján arról szoktam…..
Neonvadász 2011.03.27 22:44:16
@totyatotya: Nehogy kiadj rá ennyi pénzt! Írj levelet a címemre (név, kukac, postafiok.hu).
Neonvadász 2011.03.28 09:17:56
@totyatotya:
Ha nem tudja megszerezni az ismerős, írj, Rapid Sárának biztos megvan. ;->
Neonvadász 2011.03.28 23:05:14
@Linkas: Neked is mondom, Rapid Sárának állítólag megvan a játék. :->
A címem a nevem postafiok.hu-val megtoldva.
Lehetségesnek tart egy közös fellépést egykori társaival Agnetha Fältskog, az ABBA együttes egyik énekesnője (képünkön ő balról a harmadik). "Újra összeállni egyszeri alkalommal - talán egy jó célért -, nos ez olyan dolog, amit szerintem mindannyian el tudunk…..
V8 / 4.973 cm3 / 231 PS / Vmax: 235 km/h (klikkelj a nagyobb képekért) ..
Koprodukcióban mától fixen ezen az oldalon elérhetővé teszünk szerzőtársammal egy szólistát, azaz szavak listáját, amelyekkel lépten-nyomon összefutunk, és talán segítség lehet másoknak, a blog olvasóinak és a Google bátor használóinak egyaránt. Rejtélyes szerzőtársam…..
Neonvadász 2010.08.18 14:00:18
@nosferato: Ésszerű, és nem észszerű. Képzett, nem pedig összetett szóval van dolgunk.
A szólistánk a szorgos gyűjtés eredményeként 300 sorról hirtelen 800 sor fölé gyarapodott, így kénytelen voltam kettéválasztani. Közkívánatra a teljes lista PDF-ben letölthető. A-tól J betűig itt találjátok, az alábbiakban pedig a K és Z betű közti szavak…..
Neonvadász 2010.08.18 13:38:02
@DEW3yl: A víkend csak egyike a kismillió magyarosított szónak: plafon, spájz, sofőr, menedzser, fotel, futball, hoki, meccs stb.
Ugye milyen hülyén néznének ki ezek egy magyar szövegben, ha idegen formában lennének leírva? Ugyanez a helyzet a víkenddel/weekenddel is.
Neonvadász 2010.08.18 13:48:16
@Veca: Nem feltétlenül helytelen a Mégse feliratú gomb, hiszen felfoghatjuk kvázi felszólító módnak.

Engem sokkal jobban zavar, hogy a teljesen bejáratott és bevett oké kifejezést lassan teljesen kiszorítja az angol OK forma, főként a Windows "jóvoltából".
A kampány első állomásán  Kedves barátaim! Bár bíztunk a győzelemben, de az végül elmaradt. Tegnap zárult le a civilbudapest.eu nevű igen civil kezdeményezés szavazása, ahol szerény személyem helyett Magyar György ügyvédet választották az úgynevezett civilek…..
Van egy klasszikus Leiter Jakab a magyarítások történetében, a Roger kapitány, ami az évek során egyre kevesebbszer, de kitartóan felbukkan a tévékben-híradásokban. Az eredete a jóég tudja mikorra tehető, mindenesetre az oridzsinál elkúrást elkövető fordító annak idején a…..
Sztálin megvetette ugyan a rothadó kapitalizmust, de egyvalamit irigyelt a fertelmes Egyesült Államoktól: az óriási felhőkarcolóit. Ezért a háború utáni újjáépítésben 7 jellegzetes toronyházat építtetett fel Moszkvában 1947 és 1953 között, amivel legalább távolról…..
Félrefordítások Samoa, félúton 2009.12.30 14:50:40
Elnézést, hogy az utóbbi időben ilyen kevés posztot sikerült kitennem. Az év utolsó napjára készülve igyekszem egy kicsit behozni a lemaradásból, és egy szilveszteri posztsorozattal megörvendeztetni benneteket.Smile bizonytalan, hogy érvényes találatnak minősül-e ez, de szerintem…..
Neonvadász 2009.12.30 18:04:17
Félrefordítások Ikea-pályázat 2009.12.29 17:26:00
Az Ikea már eddig is jó volt hozzánk, mert adott nekünk ilyen, ilyen, ilyen meg ilyen szép félrefordításokat (meg ilyesmit), de most személyesen is sikerült megtapasztalni humorukat. Tegnap ugyanis ellátogattunk az Örs vezér téri objektumba, és azóta nem tudjuk megfejteni, miként…..
Szerencsére a baleseteknek csak kis százaléka történik autópályán, olyankor viszont sokszor teljes pályazár van. Még szerencse, hogy van egy leállósáv, ahol előre lehet pofátlankodni, mert a sok lúzer nem meri használni. A mentő meg várja ki a sorát, majd mehet ő is, ha a…..
Levélírónk félti a hátsóját az esetleges rugdosástól, ezért azt kérte, a nevét tartsuk titokban. Cserébe ugyanezt kérte a történetben szereplő másik autó rendszámával kapcsolatban is, hisz ha olvassa a vezetője a lenti nyílt levelet, jó eséllyel magára fog ismerni. Az…..
Néha szeretem eljátszani, hogy komolyan veszem a reklámokat, hogy játékfilmként tekintek rájuk - ez általában "ezek nem normálisak!" felkiáltással kísért falkaparáshoz, vagy vinnyogás jellegű röhögéshez szokott vezetni. Mert hát egyrészt a reklámok komoly része…..