Regisztráció Blogot indítok
Adatok
úriparaszt

167 bejegyzést írt és 2227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudom, hogy egy idő után unalmas a Jobbik-kuruc tengely bukásain pörögni, de ezt egyszerűen nem tudom kihagyni. Radikáliséknál nagy esemény történt, kiderült, hogy a tudjukkik beférkőztek a soraikba. Bár szerkesztőségünk mindig is sokra értékelte, ha valaki akkora…..
Zsé Fotó 2012.06.14 20:25:00
Akartam a fészbúkra elhelyezni a szomorú liliomszálat néző elkeseredett arcú vénasszony (és épp mosolyogni próbáltam!) arca helyett egy némileg valósághűbb portrét, de számos próbálkozásom fulladt kudarcba. Pedig mindkét gyerek aktívan próbálkozott visszaadni lüke annyuk…..
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Lovas István (Magyar Nemzet) írását olvashatják.    „Ha el akarod érni a Holdat, célozd meg a Napot” (Patrick Nyrishema, Ruanda információs és technológiai…..
úriparaszt 2012.04.26 15:32:37
@bbjnick: A kérdés így teljes:

"Mi ma a jobb? Mi történt az elmúlt években, hol tart a magyar jobboldal, és milyen dilemmákat hozhat a jövő – tettük fel a kérdést."

Ennek az írásnak semmi köze a jobboldalhoz, de még a 'jó'-hoz is igen kevéske. Ha a szerző komolyan úgy értelmezte a kérdést, ahogy te fordítottad (tudod, magyarról-magyarra), akkor sokkal nagyobb a baj.
Erős ellenzék van létrejövőben Orbán Viktorral szemben. Bár az ellenzék egy része magára talált az elmúlt egy hónapban, még mindig több kisebb-nagyobb erőből áll az Orbánnal szembeni elégedetlenek sokasága, ezeknek az erőknek pedig közös nevezője, hogy nem tudják pontosan…..
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
úriparaszt 2011.11.03 09:21:49
@devizahiteles: Ez már csak csepp volt a tengerben.
Nekem forint hitelem van, kutyát nem érdekelte (rajtam kívül), hogy ezelőtt nyolc évvel havi ~20E forinttal magasabb volt a havi törlesztőm (bizony, ez évi 240E!), mint a hasonló összegű/futamidejű frank hitellel rendelkezőé. Még most sem jár rosszabbul egy-egy devizahiteles, mint én. A különbség a kiszámíthatóbb törlesztő volt, én ehhez ragaszkodtam. A koncepció az volt, hogy a havi törlesztő inflálódik, azaz a mostani havidíjam reálértékben jóval kisebb, mint ezelőtt nyolc évvel volt.
Emellett adózok, fizetek minden szart, mint mindenki más. Hallottál már olyat, hogy valaki a forinthiteleseknek akarna segíteni? Pedig ők már ezelőtt is nagyobb terhet vállatak....
úriparaszt 2011.11.03 10:46:39
@pumukli 12: A probléma pont ez. A nagy megmentő akcióban megdől a forint, növekszik a kamat, így emelkedni fog a forinthitel törlesztője is. Azaz eddig azért fizettem többet, mert stabilitásra vágytam, ezután pedig még többet fogok, mert másokat 'megment' pártunk és kormányunk.
Tanulság? Nem érdemes rendesen fizetni, előre tervezni. Most ez jön, elfogyott a türelmem, én nem finanszírozom tovább ezt az ámokfutást.
úriparaszt 2011.11.03 20:00:10
@Rovancs: "Aki annak idején tényleg piaci 15-16%-os kamatra vett fel hitelt az 5-6%-os devizahitel helyett azokat egy kezemen meg tudnám számolni valszeg."
Csak a családban három van, lehet kevés lesz az ujjad :-)
Másrészt (és nem utólagos okoskodás) minden ami nagyon vonzó, az gyanús, ez alapszabály.
Dobray, Megadja, Szerető: a velünk élő hősök, akik nem féltek a szemkilövető, kardlapozó Gyurcsány-rendszer idején, és nem félnek most sem kiordítani minisztériumi szolgálati autójuk ablakán, hogy kinek van faszhiánya, ki mit merjen követelni az államtól, hogy milyennek is…..
„(…) never apologize, at least not for what liberals want you to apologize for." (Ann Coulter) Kissé bizonytalanul nevezlek így benneteket, mert kételkedem abban, liberálisok vagytok-e egyáltalán. Ráadásul ismerek is néhány liberálist, akikkel noha nem értek egyet…..
úriparaszt 2011.10.24 14:49:50
@Vad_Alma: Hozzászólásom nem a megmozdulásról, hanem az írásról szólt. A lényeget bővebben kifejtették előttem, zanzásítva:
1. Nem egyértelmű kinek címezte a szerző. Liberális felebarátokról beszél, a megmozdulók jó része viszont nem liberális, még csak nem is demokrata.
2 Amit szapul, azzal szapul. Nem lehet (azaz nem elegáns) olyat számonkérni (másokon), amit magunk alkalmazunk ezen szapulás közben.

Ami talán a legfontosabb:
Ez a megmozdulás egy teljesen amatőr, amolyan kiscserkész dzsembori, ehhez kell mérni a megszólalók mondanivalóját, nem besorolható egyetlen eddigi (politikai, világnézeti) kategóriába sem.
A tömegmegmozdulás minden egyéb (ismételten: régóta elvásott) 'oldal'-tól függetlenül eleddig a Fidesz privilégiuma volt. Senki nem tudott 'tömeg' méretű tömeget mozgósítani, ez most pár amatőrnek összejött. Ez fontos és figyelemre méltó mozzanata a közéletnek.

Ami tény: 2006 ősze óta tudtuk (olvasni tudó kisemberek), hogy a Fidesz jelentős győzelmet fog aratni a 2010-es választásokon. Rengeteg idejük lett volna bármit kidolgozni, a napi kihívásokhoz igazított cselekvéstervvel indítani. Ilyen nem volt. Gyakorlatilag pontosan ugyanazt csinálták/ják amit a méltán szapult szocialisták: Hazudtak (hazudnak) éjjel és nappal.
Tessék bogarászni a Fidesz arhívumot, és hozzáolvasni a jelenkor történéseit.

No mindegy.
A rendszer nekem azért nem tetszik, mert semmit nem változott, eddig MSZP-nek, most pedig épp Fidesznek hívják az aktuális balfasz (ráadásul hatalom- és pénzéhes) kormánypártot.
  Amikor meghallottam, hogy Gyurcsány Ferencet feljelentették terrorizmus vádjával, olyan felszabadító élmény volt, mintha tényleg történne valami. Amikor bejelentette Gulyás Gergely, hogy azokkal az egyezményekkel egészítenék ki a Btk-t, amelyek a nürnbergi bíróság…..
Két napig nem vagyok itthon, és hazaérve vár a meglepetés: két dolog is növekedett az országban, az egyik a hiány, a másik Orbán pánikja. Időközben a KSH is megerősítette, igen, a nulla az nulla, nincs ezen mit szépíteni. Kerestem, milyen dakota közmondást csujogatott erre az…..
úriparaszt 2011.09.09 12:29:12
@Fabius: A szomorú csak annyi, hogy ő teljesen komolyan veszi magát (és a véleményét is).. :-#
úriparaszt 2011.09.09 12:58:28
@gyilkos fűegér: ez jó, ezen jót kuncogtam :-)
Varánusz Te is fiam, Uj Péter? 2011.09.06 06:16:47
"Eljött az a pillanat, amire nem hogy nem vártam soha, de igazán még fogadni sem mertem volna rá, hogy eljön valaha: távozom az Index szerkesztőségéből. Közismerten vonzódom az új kihívásokhoz, már pendelyes koromban is új kihívásokkal játszottam a porban. Az…..
Varánusz A lényeg 2011.09.05 10:57:00
 Lényeg a sorok közt,  Orbán Viktor külföldi diplomaták előtt (WikiLeaks):'..pay no attention to what I say to get elected..'('ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok')..
Első körben szeretném megjegyezni, hogy gyűlölöm az óraállítást, főleg a nyárit... brrrr.Második körben, tegnap rendes volt Bandita, hagyott reggel aludni, úgyhogy 11-kor másztam ki az ágyból, 10-nél tovább sosem tudtam, de most ugye óraállítás volt és ezt a biológiai…..
úriparaszt 2011.03.30 10:14:01
@aJeti: eddig kb. ennyit adtam le és még kb ennyi van hátra ;-D igaz nem mérlegen nézem, anélkül is érzem ;-)
A gesztusok és szimbólumok kormánya lassan inkább emlékeztet természeti katasztrófát okozó elemi csapásra, mint felelős vezetőkből álló emberek gondolkodni képes csoportjára. A kiforgatjuk a világot sarkaiból mentalitás az egyetlen, amit egy durcás ötéves homokozó…..
Varánusz Kettőtől nyolc évig 2011.02.21 15:06:00
Sikerült ismét nagy fogást produkálnia a Pintér 'Két Hét' Sándor vaskezével irányított rendőrségnek:"Több mint háromszáz tételből álló fegyvergyűjteményt foglalt le a rendőrség a Salgótarjánhoz közeli Homokterenyén." Hihetetlen nagy fogás, főleg ha…..
úriparaszt 2011.03.10 15:43:39
@lyken: Igazad van, nem írtam oda, mert nem ez volt a lényeg (számomra), hanem a hír nulla értéke, és a mögötte álló (létrehozó) testület (rendőrség) illetve az ezt felfújó (média) szerepe/hozzáállása. Az már szinte közömbös, hogy az ilyen jellegű 'vétkek' számomra teljesen jelentékelenek, a társadalomra, a társas együttélésre teljesen hatástalanok/veszélytelenek. Nem egy nagy dolog, de van amikor kis történéseknél szakad el a cérna :-)
úriparaszt 2011.03.10 20:13:44
@lyken: Egy időben felmerült nálam is a gyűjtés, de elvetettem, két okból is:

1. Hihetetlen macera, főleg ha éles fegyvert is szeretnél
2. Én sajnálnám hatástalanítani, ennek következményét láttuk a cikkben is.

Ez egy ilyen ország, ezzel (is) együtt kell élnünk.
úriparaszt 2011.03.17 10:21:08
@lyken: Én még/már maradok. Változtatni nem most fogunk ezen, nincs elegendő igény, ráadáaul a megfelelő vezetésre képes erő is hiánycikk kishazánkban...:-|
Ízlés dolga mit tart az ember a kertjében. Van aki szerint a kerti törpe gyűjtemény nem ciki, mások szerint a kaput védő műkő kutya sem kínos. De az viszonylag ritka, hogy valaki szobrokat gyűjtsön otthon, és kiskert helyett a kétségkívül hangzatos Magyar Művészetért…..
úriparaszt 2011.03.17 10:18:22
Előrebocsátom, hogy nem értek az alkotmányjoghoz. Épp ezért érzem magam feljogosítva, hogy Pozsgay Imréhez, Szájer Józsefhez, valamint nyolcmillió polgártársamhoz hasonlóan elmondjam a véleményemet a Fidesz-KDNP alkotmánytervezetéről.A Hülyék Alkotmánya ebben a formájában…..
Szájtépő Lopott kacat - 1. rész 2011.03.08 11:30:00
"...s így pőre gazságomat a Bibliából ellopott kacatokkal burkolom, s így szentnek látszom, az Ördög szerepében..."Shakespeare - III.Richárd A kormány új retorikája egyre rosszabb, mostanra már olyan, mint egy másnaposan elszenvedett tökön rúgás. Egyrészt azért,…..
Mint azt tudjuk az Európai Központi Bank nem kifogásolta a jegybanktörvényt.Magától Matolcsy Györgytől tudjuk, és ő nem tévedhet ilyesmiben. Erre mi történik...Az Európai Központi Bank (ECB) "nagyon elégedetlen a magyar kormány álláspontjával" a jegybanki törvény…..
úriparaszt 2011.03.04 09:37:16
@mzoltán: Engem mondjuk érdekelne a sorsa. Cicilizált országban sz ilyennek bíróság előtt kellene elszámolnia az ámokfutásáért..

A poszt pedig kiváló.
úriparaszt 2011.03.05 08:58:16
@XPS: Ez is jogos lehet, bár elvileg Matolcsynak van jogosítványa. Igaz felesége és (volt) MANYUP tagsága is...
Varánusz Ez a sarc lesz a végső? 2011.03.04 13:29:28
Sokat találgattam, vajon meddig terjednek országunk Szent Jobbjának határai? Hol jön el az a pont, ahol Orbán Viktor számára is nyilvánvalóvá válik: a matolcsyzmus vallásnak még elmegy, de követői maximum a bibliai kenyérszaporítós csodában reménykedhetnek.A népszabi online…..
úriparaszt 2011.03.05 08:54:15
@néma bárány: Szerintem is lehet ennél pontosabb terv(szerűség). Ennyire nem lehetnek balfaszok, olyan régóta vegetálnak a hatalom közelében avagy épp hatalmon, hogy valami csak ragadt rájuk, ráadásul rengeteg idejük volt...
Mikor kell elgondolkodnia egy kormánynak azon, hogy valamit kurva szarul csinálnak? Ha rájuk omlik a Matolcsy vízió, és manyup vagyon ide vagy oda, de megszorítani kell? Vagy, ha a soros elnökségünket mostohagyerekként kezelik az Unióban, és elterelnek minden fontos dolgot tőlünk…..
úriparaszt 2011.03.03 15:11:25
@dfcwolf: "Bizony iparkodjon és ne válogasson!"

Már elmondtga, hogy nincs lehetősége mind a 3200 önkormányzatnál, minden fűszál eltünése ügyében vizsgálódni.. Ne feledjük, hogy az önkormányzatok döntő többsége már jó ideje (előző ciklus) fideszes....:-/
úriparaszt 2011.03.03 15:30:05
@dfcwolf: Az én olvasatomban ez nem azt jelenti. Békén hagyják azt a pár darab szoci/szdsz/akármi települést, cserébe viszont nem piszkálják a több ezer fideszest sem...:-|
Varánusz Más faszával 2011.03.02 19:15:00
Van nekünk egy zsír új, egykulcsos, állítólag mindenkinek jó személyi jövedelemadónk. Esetlegesen, véletlenül, nagyon-nagyon ritka esetekben előfordulhat, hogy mégis rosszabul jár valaki, azt persze 'kompenzálja' a jóságos állambá' mert senki de senki nem kaphat kevesebbet, mint…..
Bájos, ha egy kormányzati ember őszinte meggyőződéssel csinál magából hülyét. Értékelni kell a mondanivalóját, mert ő valóban hisz abban amit mond. A bálnatenyésztés valóban felesleges Magyarországon, hisz egyik cetféle sem őshonos errefelé. Se hely, se szükség nincs a…..
úriparaszt 2011.02.25 17:05:11
Szájtépő A modern Sztahanov 2011.02.25 11:50:00
"Hatalmas vagyont tarthatnak a magyarok külföldön, off-shore cégekben", olvastam most a fidesz.hu-n. "A pénzt, vagy legalábbis egy részét hazacsábítaná a kormány." folytatták.Szánakozva elmosolyodtam. Ezt kicsit benézték.Miért is? Na elmondom!Az off-shore…..
úriparaszt 2011.02.25 14:28:34
Ezen én is jót mosolyogtam, igazi népmesei motívumokkal tűzdelt elképzelés :-D

@TaTa86.: Épeszű, nem hívő ember, már nem tart hazai bankban csak annyit, amennyi feltétlenül szükséges. Ehhez nem kell csalónak lenni.
Most, hogy szóba került az északi szomszédnál bukdácsoló Pali, nem ártana kicsit körbesétálni a határon túliak itteni szavazójogának a kérdését. A Fidesz álláspontját nagyon jól ismerjük, ha tehetnék, már ma, tálcán kapnák a szavazójogot azok, akik az 1920-as…..
Amióta a Fidesz létrehozta a NER-t, és bedobta a köztudatba az államosítás ötletét, a Vezér patái hatalmasra nőttek, és a szarvai is hegyesedtek, sőt, neki köszönhetően az a  kommunizmus szelleme újra Európát kísérti. A választási vereséget nehezen kiheverő MSZP…..
úriparaszt 2010.12.16 19:49:40
@stark: Persze, én is úgy gondoltam, hogy elvégezhették volna a 'piszkos' munkát.
A (bevétel) növekedés, a gazdaság pörgetése lassú és kínkeserves folyamat, sokkal egyszerűbb (és fájdalmasabb) a nagyobb rendszerek hatékonyságának növelés, illetve a jóléti kiadások csökkentése. Mármint mondani egyszerű, kivitelezni piszkos nehéz lehet.
Sajnos és szkeptikus vagyok a vajákos ember terveit illetően, remélem laikusként teljesen rosszul látom és mégis valami jó sül ki belőle ;-)