Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lucassen

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Indexen megjelent Gerendai Károly-interjúban van egy, a rock/metal tábort telibe találó kérdés és válasz A Hegyalját idén már meg sem tartották és a Szigeten sincs már egy ideje metálsátor. Hogy lehet, hogy senki nem akarja már kiszolgálni a rockot, metált szerető…..
lucassen 2014.08.21 18:10:09
@Gyingizik: Szerencsére vagyunk azért jópáran, akik ezt máshogy látjuk! :)
droidworks Root Explorer 2013.12.02 05:34:22
Root Explorer: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.speedsoftware.rootexplorer&hl=hu Ha az EsExplorer valamivel nem boldogulna ?! Kicsi egyszerű tartalékban elfér típusú.    ..
lucassen 2013.12.02 20:02:05
Kalózkodás. A modern kor előszeretettel használja ezt a kifejezést a szellemi tulajdon ellen elkövetett bűncselekményekre, köznapi szóval azok „ellopására”. Kezdjük azzal, hogy ellopni sem ingatlant, sem szellemi tulajdont nem lehet, csak ingóságot. A lopás fogalmára kiváló…..
lucassen 2013.05.14 11:18:25
@Void Bunkoid: a szövegértelmezés láthatóan nem az erősséged, de a libsizés egész jól megy. Mi lenne, ha inkább erre helyeznéd a hangsúlyt?
A feleséges példád meg úgy lenne helyes, hogy lefényképezed az asszonyt, majd otthon rárántasz néha esténként. Ez a legtöbb férjet nem zavarná szerintem.
lucassen 2013.05.14 11:20:26
@shitgun:
so say we all :))
Publius Majd az Anonymous megmondja 2013.04.26 14:32:16
(kép forrása) Jeszenszky Sándor ex-jobbikos tisztségviselő, jelenleg a Nemzeti Érzelmű Motorosok elnöke az Élet Menetével párhuzamosan akart "Adj gázt!" címmel motorosfelvonulást tartani. A felháborodást és a - több jogvédő által is kifogásolt - betiltást követően…..
A hét folyamán már bemutattunk két eddig korábban ki nem adott Metallica-számot (itt és itt), amiket a zenekar hétfőn megkezdett születésnapi koncertsorozata estjein játszott el a San Francisco-i Fillmore klub közönségének, majd a bulik után a fanclub-tagok is megkapták a dalok…..
lucassen 2011.12.11 13:05:29
@Metálszív: erről nehéz lenne hosszabb lemezkritikát írni. Igazi dohos-poros sablongyűjtemény, hallottuk elemeiben már ezerszer, tele van zenei és vizuális manírral
(a csaj viszont elég jól énekel). Nem mintha az elkurvult Metallica sokkal jobb lenne, de ők legalább letettek az asztalra valami eredetit, amitől meg lehet őket különböztetni a többi tízezertől.
lucassen 2011.12.11 13:13:31
@Metálszív: részben visszavonom, találtam tőlük jó számokat is :P
Gréczyblog Hol az angol Balsai? 2011.08.14 07:51:00
Kerestem a hazai sajtóban az olyan címeket, hogy Rendőrterror Angliában, de sehol sem találtam. Pedig ha valahol, ott aztán elszaladt az államadósság, és ott amúgy sem minden fenékig tejfel - csak nálunk, tavaly április óta. Azt sem értem, hogy senki nem írta le a brit rendőrség…..
lucassen 2011.08.14 11:58:48
@Karipapa01: én is neki címeztem a linket, pont ezért.
Varánusz Alkotmány, Isten veled! 2011.04.18 06:08:00
"S a nép, az istenadta nép,Ha oly boldog-e rajt’Mint akarom, s mint a barom,Melyet igába hajt?"Nagy nap ez a mai Feleim. Igazi történelmi pillanat ez, amiben megszületik Magyarország új alkotmánya. Mert este hatra megszületik, erről kétsége ne legyen senkinek. A…..
lucassen 2011.04.18 11:45:17
@M_R: röhögj csak nyugodtan, te külföldre menekült gyáva pöcs, és gondolj továbbra is úgy a népedre, mint aki nemzetiszínbe csomagolt kecskeszart eszik. Gratulálok.
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
lucassen 2011.03.16 10:12:49
@Gery.Greyhound: oké :))
Javaslom, próbáld ki ugyanezt orbános videóval is július 1 után, lehet, hogy akkor hirtelen választ kapsz a médiatörvénnyel kapcsolatos kérdéseidre is :P
lucassen 2011.03.16 10:27:21
@Gery.Greyhound: pl itt:
lvnte.posterous.com/mi-a-gond-az-uj-mediatorvennyel
van összefoglaló, ha van kedved leellenőrizheted, hogy mennyire igaz; azt sem tudom, mennyire aktuális azután, hogy Brüsszelből megmogyorózták szegény Eszünkágábansincs Viktort.
Nekem a szándék a fontos, és az nem változott: a médiatanács összetétele tökéletes öngól és mindent elmond a törvény várható alkalmazásáról.
lucassen 2011.03.16 10:50:42
@Macskanátha: a te szép szemed előtt nincs vörös köd? Esetleg egy-két vörösköd-foszlány?
Ha azt hiszed, tisztán látsz, van egy kurvára rossz hírem: agymosott vagy te is, akárcsak én. Fontos különbség, hogy én tudok róla, te még csak a más-szemében-a-szálkát állapotban vagy.
És ez bizony (játék)történelmi esemény, mert ilyen még sosem történt, ahogy a díj átvételekor a szerző, Christopher Tin meg is jegyzi. Az 53. Grammy-gála "Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalist(s)" kategóriájában nyert a Baba Yetu, amit eredetileg a…..
lucassen 2011.02.15 13:06:56
Az egyes kormánypárti politikusok által adott indokokat meggyőzőerejük alapján rangsoroljuk: miért is kell államosítani a nyugdíjrendszert? (Fotó: Hegedűs Róbert/Magyar Hírlap) A miniszterelnök a minap egy újabb magyarázattal lepte meg a magánnyugdíjpénztári rendszer…..
lucassen 2010.12.15 08:43:12
@Joooe:
"A manyupban tárolt pénzed nagy részét simán eviheti egy-két válság. "
Mivel a manyupok zömmel állampapírban tartják a pénzt, ha csődbe mennek, akkor a majdani nyugdíjad elvesztése lenne a legkisebb gondod.
Hiába volt naprakész, jól képzett, elkötelezett pedagógus a történetünkben szereplő fiatalember, elküldték, mert homoszexuális.SziasztokEgy általános iskolában dolgozom tanárnőként és egy kollégám történetét szeretném megosztani, akit azért küldtek el, mert meleg, bár a…..
lucassen 2009.07.29 11:44:04
@aaaakos: Obviously, the genetics of homosexuality isn’t as simple as some in the media and elsewhere thought it would be. To be sure, little progress has been made after the initial findings provided such optimism. An interesting point can be made about the relationship between science and the media due to this study. The media, it seems, showered its skepticism on the interpretation of the scientific results while science, even with questionable practices among some of its own, corrected itself by placing the skepticism on the results themselves. Because the scientific process is necessarily reproducible, unsubstantiated claims fall by the wayside while those that can be corroborated stand the test of time.

Várjunk még vagy harminc évet, aztán találkozzunk fél hatkor ugyanitt.
lucassen 2009.07.29 11:47:57
@aaaakos: "Én igyekszem embertársaim javát akarni."
Kezdetnek egy olyan apróság, mint más szekszuális orientációjának elfogadása? Élés és élni hagyás? Nálam itt kezdődik a jav akarás.
lucassen 2009.07.29 11:50:55
@Thromidor: "Kik terjesztik a HIV vírust? Ennek nézz utána!"

Utánanéztem, wikipédia:
"HIV-1 – a leginkább elterjedt, a csimpánzokról terjedt át az emberre a XX. század elején"

hmm?
Appleblog A Mac nem pc többé 2009.07.27 17:23:00
Itt az Appleblogon is számtalanszor előfordult már, hogy egyesek kétségbe vonták a Mac vs pc-szembeállítás jogosságát. A leggyakrabban felbukkanó ellenérv az volt, hogy a Mac is pc. Technikai értelemben nehéz vitatkozni az állítással, hiszen valóban ugyanolyan alkatrészekből…..
lucassen 2009.07.27 22:35:42
@Beela: Használj hackintosht :P
lucassen 2009.07.28 07:44:46
@pappito: titkos megoldás?
Nem én döngetem a mellem, hogy milyen userbarát cuccom van; hogy egy egyértelmű helyzetben a del billentyű nem működik, az roppant bosszantó és sovány vigasz, hogy vannak beavatottak, akik ismernek titkos billentyűkombinációkat erre.
Amúgy nem tudom, mennyire illik tökösnek lenni egy mezei ikon törléséhez :))
Ha leülök egy agyonmisztifikált mac elé, akkor elvárom, hogy az óhajaim szerint működjön.
Nem utálom egyébként, csak azokat nem értem, akik szerelmesek bele. Egy eszköz, ami segít a melóban, nem több.

Tényleg kíváncsi vagyok a billentyűkombóra, amivel a desktopon kijelölt cucc törölhető (én is próbálkoztam egy párral de feladtam).
lucassen 2009.07.28 22:53:00
@maclover, @zila: Köszönöm az infót, megjegyzem, törlés: alma-backspace.
Mindazonáltal az én próbálkozásaim sem voltak híján a logikának: Delete (nomen est omen:)), ctrl-delete, alma-delete, alt-delete. A nyertes kombó valahogy eszembe se jutott :)) Ahogy az sem, hogy a menüben kutassak utána.
Úgy tudni, Al Capone maffiafőnökre annak idején nem tudtak rábizonyítani egyetlen gyilkosságot sem. Azonban egy idő után mégis sikerült a hétpróbás gazembert börtönbe csukatni, mégpedig adócsalás miatt. Megértem én, hogy a Kuruc.info szabadon gyalázhat, sértegethet,…..
lucassen 2009.07.19 23:35:17
@Alvin666: nyilván máshogy látjuk ezeket, erősen szubjektív lista, sokszor csak az alapötlet jó, aztán elkúrták az végére.
-sorkatonákból álló hadsereg nem túl meggyőző, ahhoz képest relatív drága (a kiképzés ára+a kieső idő a munkaerőpiacról). A NATO előnye lehet, hogy két NATO tag kevésbé valószínű, hogy egymásnak esik, mint 2 NATO-n kívüli. Az persze érdekes lehet, hogy mit lép a NATO ilyen esetben.
-Széchenyi terv nyilván a mutyizásról szól, de legalább látunk valamit az egyébként eltűnő pénzből. Ráadásul kérészéletű volt a dolog. Természetes, hogy a vállalkozásoknál/vállalkozóknál kellene hagyni a pénzt inkább, ahogy te mondod, olyannyira természetes, hogy nem is értem, miért nem jut el a csökött politikusagyakig. Nyilván van oka :))
-a fészekrakó nem az állami kamattámogatásos hitel (az valóban elcseszett dolog volt, eleve olyanok vehették fel, akiknek volt pénze/ingatlana, fel is vették persze), hanem az állami garanciavállalásos hitel (az állam vállal kezességet az adósért, csak első lakásra jár, 35 éves korig, hitelösszeg akár az ingatlan 90%-a), na ez kurva jó húzás volt, telibe talált, úgy kellett ez a tőke nélküli -és dolgozó!- fiatal pároknak, mit egy falat kenyér. Több ismerősöm vette meg így az első lakását, miután évekig kilincselt hasztalanul a bankoknál, akik 50-60% sajátrész nélkül szóba se álltak az emberrel.
-EU tagság: eddig tényleg bukó, de keményen megdolgozunk érte, hogy nettó befizetők lehessünk. Béna, elkésett pályázatok, korrupció, rettenetes politikai lobbi... a hiba nem (csak) az EU-ban van.
-Sulinet Expressz: ez lenne a minimum, amit egy politikustól elvárok. Kreatív lopás, úgy lop, hogy más is jól jár(hat) közben. Sokan jutottak számítógéphez így (dolgozó -adózó- emberek!), akiknek egyébként nem lett volna rá anyagi lehetőségük. Persze ez nem menti fel a tolvaj bandát.
-magyar igazolvány: úgy alakult, hogy ennyit kaptak a határon kívüliek az anyaországtól. A semminél több, sokan örültek neki, akkor még nem tudván, hogy a valódi megalázás, a kiosztható legnagyobb pofon még hátravan: 2004. december 5-én a magyar nép (többsége) tökönszúrta tenmagát.
-4-es metró, autópályák építése sokat segítene az utazó népeknek. A gondolat, hogy legyen, jó. Hogy mi lett belőle, az más tészta. Igazából ezen már röhögni is kár.
-okmányiroda: egy csomó bürokrácia leegyszerűsödött azzal, hogy létrehozták őket -egy helyen van minden, posta, fényképész, lakcímkártya, jogsi, személyi. Tulajdonképpen ez természetes, az volt a szánalmas, ahogy régen működött.
-áfa csökkentés: a már unalomig kántált adócsökkentési ígéretek közül ez volt egyetlen, amelyik megvalósult, és mindenkit érintett. Sajnos minden más maradt a régiben, a kieső adó persze hiányzott, adóreform ismételten elmaradt, költségvetési hiány nőtt, jött a válság és most ott tartunk, hogy júl. 1-től megemelték az áfa-t ugyanarra a szintre, ahol eredetileg volt :)) Kudarcba fulladt hát a kísérlet, de nekem tetszett a próbálkozás maga. Néhány évig (elvileg) 5%-kal kevesebbet fizettünk a boltokban, ez pozitív.
lucassen 2009.07.20 07:22:43
@Alvin666: Sajnos igazad van.