Regisztráció Blogot indítok
Adatok
shortosgyula

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A devizakereskedés mint szakma...vagy nyomorba dönt? Megjelent egy cikk miszerint az online tőzsdei kereskedésben nem lehet nyerni....  atv.hu-n megjelent cikk szerint két 30 év körüli fiatalember állításaira hivatkozva.  2012.11.18. 06:20 Egyre többen tőzsdéznek…..
Kaptam egy levelet magánban, de mivel szinte minden ellenérvet/kérdést gyorsan felsorakoztatott amit vártam, inkább itt válaszolok rá. Tehát az érem másik oldalának levele: " Szia Viktor! Ma meghokkenve olvastam a bejegyzeseidet. Automatikus kereskedesnek nincs ertelme, mert fizikusok…..
shortosgyula 2012.07.29 18:37:23
@Károly12:
"Sikeres kézi kereskedők közül többen állították, hogy néhány megfelelő szintű elméleti oktatás és utána kb. 3-6 hónapos egész napos szimulátoros gyakorlás után már nem a 95%-ba tartoztak."
Hazudtak.
Több ezer óra, azaz 2-3 év még a legjobb képességű, legmagasabb IQ -val rendelkező trédertanoncoknak is kell ahhoz hogy FOLYAMATOSAN ADAPTÁLÓDVA a folyamatosan változó piaci környezethez pénzt tudjanak keresni hosszabbtávon.
Főleg hogy egyáltalán nem elég "megverni" a piacot saját magunkat is le kell győzni ehhez.
shortosgyula 2012.08.01 18:27:28
Sziasztok! Jövő héten nem leszek aktív, nem tradelek és nem is blogolok, pihenek :-) Sok Pipet mindenkinek és vigyázzatok, még Augusztus van!!! ..
shortosgyula 2012.08.21 18:54:45
 3 típusú kereskedési rendszer létezik, ebből az elsőt a martingale alapú kereskedést elemzem egy kicsit. 1. Martingale féle építkező kereskedés. A szépsége, hogy az állandó átlagár javítással nem kell az árfolyamnak nagy utat bejárnia, hogy nyereségesek legyünk.…..
Sziasztok! Ismét elővettem AUD/USD-t, jó beszállót adhat a 1.05525 környéke most short-ra. H4 csatorna tető H4 D1 ellenállás szint és napi Pivot szint is egyben. Minden összeáll egy jó ki short-ra. Beszállót ismét kisebb idősíkon érdemes keresni M5-M15.   Sok Pip-et!…..
shortosgyula 2012.08.01 16:07:53
@SmokyFx:
4 éve kezdtem, 2008 végétől napi fulltime-ban.
A csalók levadászása hobbi, van egy jó kis csapatom aki segít benne, ezért általában nem szoktam/szoktunk mellényúlni :)
Sajnos sok a szemétláda szélhámos aki mások átverésével/oktatásával tud csak pénzt keresni a tőzsdén.
Örülök ha találkozok újabb szakmabeliekkel, akik tudják mi fán terem a kereskedés.:)
Az átláthatóság a kezelt számlának egy óriási előnye, ami olyan lehetőséget biztosít, amit korábban semmilyen más befektetési forma nem tett lehetővé. A befektetési alapoknál nem lehet tudni, hogy pillanatnyilag milyen részvényeket vásároltak belőle (csak az időszakos…..
shortosgyula 2012.06.07 12:40:24
@laszlo002:
Ez lehúzás.
Magyarok csinálják, a weboldal is magyar szerveren van.

Legközelebb jutalékot fogok kérni attól aki a segítségemmel nem bukja el a pénzét...
shortosgyula 2012.06.16 11:03:58
@bgyuri:
Aki 100 % tőkegaranciát vállal az csaló.
Gondolkozzatok már egy picit...
Halihooo!!!Páran már megrémültek, hogy megszűnt a blog! :)Nem szűnt meg, csak erőt gyűjtöttem.No meg dógozni is kell valamikor...És még a hírlevél kiküldő rendszerünk nem nagyon akar helyreállni már egy hónapja és nem tudok levelet küldeni, ezért most később kapnak…..
shortosgyula 2012.07.06 20:53:14
@mazlista: ezt bóknak veszem :)
Nálunk egyébként az utca neve is Holy Grail a glücklichnegyedben. Lehet te is itt laksz?

www.nasa.gov/mission_pages/grail/main/index.html
Sziasztok!Pár hete nyugdíjaztam a 10-20ema rendszert... Már régóta készültem rá, de nehéz volt elereszteni. :) Ez az jelenti, hogy levettem a chartjaimról a fölöttes idősíkú 10-20ema-kat (a korábbi képeken és videókon ezek a lépcsőzetes vonalak) mert nem adtak pluszt a már…..
shortosgyula 2012.04.28 22:13:17
Az elmúlt napokban azt tapasztalom, hogy sokakakt igen érzékenyen érint a befektetésük értékének ingadozása. Aki korábban kereskedett a tőzsdén vagy van rutinja a kockázatosabb befektetésekben, az valószínűleg másképpen áll a kockázathoz, de a többség valószínűleg nem…..
shortosgyula 2012.06.01 16:46:42
@samatt:
"A kereskedést vezető csapat"

:D

Amennyiben eurusd-t valóban longolják és a fordulóvárásra alapozva kitartottak az 1.26-os alj eleste után akkor nincs mentség, ki kell mondani: nem hozzáértők, pancserek kereskednek a pénzetekkel.
www.youtube.com/watch?v=YnaWtF_xHGA
Mostanában az egyik leggyakoribb beszédtéma a válság. Mi váltotta ki? Milyen hatása van? Kik a felelősek a válság kirobbanásáért? De leginkább az foglalkoztat mindenkit, hogy meddig tart, és mi lesz utána. Abban nagyon eltérnek a vélemények, hogy milyen a válság lefutása, V, L…..
André Kosztolányi, a 20. század magyar származású tőzsdeguruja egyszer azt mondta, hogy a legtöbb pénzt egy értékpapírral úgy kereste, hogy megvette, majd elfeledkezett róla, és csak tíz évvel később talált rá, amikor az árfolyama már a sokszorosára emelkedett. A fenti…..
shortosgyula 2012.05.12 01:18:00
Nem.
Pusztán arra gondolok hogy ez a technika a leátlagolás, ami a legveszélyesebb tőzsdei technikák egyike:
a veszélye abban rejlik hogy sokszor bejön, ergo hamis biztonságérzetet kelt viszont egyszer visz mindent.
A kockázatkezelés a gyenge pontja.
Jómagam aktívan kereskedek évek óta és nemcsak hiszem, hanem tudom hogy csak úgy lehet minden körülmények között eredményesen kereskedni ha időben el tudjuk vágni a veszteséget, azaz kiszállunk a rossz pozícióból.
Ehhez természetesen meg kell tanulni jól kereskedni amit rendkívül kevesek mondhatnak el magukról. Tudni kell, hogy hol van az a pont ahol el kell könyvelnünk a veszteséget.
A szerző is és Te is arról írtok, hogy tőkeáttét nélkül a leátlagolás veszélytelen.
Ez részvények nyelvén azt jelenti: el kell döntenünk, a kereskedési tőkénk hány százalékáért veszünk részvénycsomagokat és hányszor, hiszen véges a tőke.
Belátható, hogy vagy túl kicsi csomaggal fogjuk végignézni az árfolyam emelkedését és emiatt alig keresünk rajta, vagy jól bevásárolhatunk hiszen ellenünk megy, esik az árfolyam.
Szerencsétlen esetben a tőke elfogy, és nem vehetünk több részvényt pedig az árfolyam még tovább zuhan. A végeredmény egy esetleg évekig beragadt tőke ami ha mégis emelkedésnek indul az árfolyam nyereséget is hozhat de mikor?
5 év , 10 év múlva? Ez nem jó üzlet hiszen közben ésszerűen kereskedve a muníciónkat másra felhasználva apránként ennek a sokszorosát is megkereshetjük.
shortosgyula 2012.05.13 20:14:44
@kisQtya:
Stopnélkül, trenddel szemben kereskedő sikeres daytrader?

Van egy régi de aranyos mesekönyv: Csipike, az óriás törpe.

Az ismerősöd is hasonlóan valós kategóriába tartozhat.
Aki úgy kereskedik hogy pozíció nyitáskor - legyen az részvény vásárlás, határidős index, arany, árutőzsdei termék,devizakereszt kereskedése- nincs elképzelése arról mikor fog kiszállni a bizniszből, az árfolyam mekkora mértékű (számára kedvezőtlen) elmozdulása jelenti azt számára hogy rosszul spekulált, az egész egyszerűen nem tud kereskedni.

Olyan házaspárt nem ismersz aki tömb aranyat vett 1980-ban? 20 évvel később a felét érte a befektetése (usd-ben). Szerinted optimistán tekintett a jövőbe?
Az arannyal kapcsolatban hajlamosak sokan szemérmesen eltekinteni a 2000 előtti időszakról. Mindezt ráadásul nem feledékenységből, hanem rövidtávú üzleti érdekektől vezérelve.

Ezt írod a stoppról:„ha pedig messze van, akkor sokat lehet bukni”
A pozíció stoptávolsághoz méretezéséről hallottál valaha?
A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz. A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally…..
 AZ ALÁBBI CIKK NEM ÁPRILIS ELSEJEI TRÉFA! (még ha sokan örülnének is neki)Március 31.-én a következő hírlevél ment ki a QuantumXXL-től"Kedves Ügyfelünk/Partnerümk!A QuantumXXL pénteken kapott egy email üzenetet a TadawulFX-től, hogy egyoldalú…..
shortosgyula 2012.04.03 14:59:16
Valahogy így néz ki egy olyan kereskedés amivel pénzt is lehet keresni hosszútávon.
kepfeltoltes.hu/120403/eurusd_short_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Minden általam ismert kereskedő ilyen, ehhez hasonlóan szigorú kockázatkezelést használva trédel.
A quantum elhitette az ügyfelekkel hogy lehet minden szabályt felrúgva is pénzt keresni HOSSZÚTÁVON. Nem lehet.
Aki a tőzsde alapszabályát nem tiszteli, nem tartja be egész biztos bukásra van ítélve a piacon.
shortosgyula 2012.04.04 10:46:57
@YS:
Ezért csalás és nem valódi kereskedés volt.
Nagyon sokan érezhetik most roppant kínosan magukat a beléptetések miatt.
Gondoljatok csak bele, nem elég hogy többen elbukták a család megtakarított pénzét esetleg többet is, hanem a barátok, ismerősök , távolabbi családtagok szemébe sem nagyon tudnak ezekután nézni akiket ők beszéltek rá.
Remélem tényleg sittre kerülnek az értelmi szerzők.
shortosgyula 2012.04.15 12:50:25
@csalokellen:
" Semmilyen más rendkívüli zárásra, belenyúlásra nem adtunk engedélyt. És itt jön az egymásra mutogatás."

1, a tadawul csak a MAM számlán kereskedett azt a szerződést pedig nem tette közzé a quantum, rendkívül esetekben nyilvánvalóan jogában állt AZON a számlán a kötéseket lezárni. Pl mrgin call esetén sem kérdezi meg hogy "csókolom le kellene zárni mert mínuszba megy a számla."
Itt nem volt marginc call /legalábbis ez nem a quantum kereskedésének volt köszönhető hanem a szerencsének/ de nyilván volt más körülmény amit lekommunikáltak a quantummal - még egyszer: nem az ügyfelekkel, veletek hszen a Ti számláitokon nem kereskedtek.

2, az egymásra mutogatás nagyjából abból áll hogy a quantum emberei különböző fórumokon harcolnak, egyre inkább a büntetőjogi felelősség elkerüléséért, a hosszú börtönévek megúszásának reményében. Itt már nem a pénzről van szó részükről, azt már zsebretették hanem szeretnének kimenekülni a "játékból".
A tadawul-t perrel fenyegető quantum elég nevetséges, körülbelül dávid és góliát kategória azzal a különbséggel hogy itt jó eséllyel más lenne a történet vége.

Ez egy nagyon jól megszervezett csalás volt az elejétől kezdve, aki ezt nem látja /legalább most , utólag/ vagy vak vagy elfogult...
 Szerintem ez a tőke görbe kb. a maximum amit egy robotból ki lehet hozni.Ha minimum ennyit nem ígérnek, ne is foglalkozz vele. www.project.hu/wikfx/robotom01.jpg  (thx to Cybermanus)..
shortosgyula 2012.04.04 18:28:52
Péter 69-cel ment a 70-es táblánál, 30 000 forintra büntették. És ez csak a kezdet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
shortosgyula 2012.03.12 12:19:29
www.youtube.com/watch?v=IEs05vaV4j4

Körülbelül ennyi a véleményem.
Sokat gondolkoztam azon, hogy belefogjak-e ennek a cikknek a megírásába mert nem akarom, hogy sárdoblásának tűnjön. De úgy gondolom, hogy a Quantumnak olyan sok ügyfele van, hogy ha baj történik akkor az visszavetheti az egész kezelt számlás szektornak a fejlődését. Magamra nem…..
shortosgyula 2012.02.08 13:15:52
@különvélemény:
a stocklandyardon belinkelt egy tulaj egy quantumos kötéslistát , ahol egyértelműen látszik hogy némelyik lezárt pozi több mint egy hónapos.
Akkor szerinted nincs lebegő mínusz?

Ez az egyik, a másik pedig hogy folyamatosan pluszt csak és kizárólag úgy lehet termelni ha lebegő mínuszt tartanak fenn.
Ezt vagy elhiszitek vagy nem.
A kezelt számlás szolgáltatók második elemzésre kerülő cége a Perfecto FX Capital Management, röviden csak Perfecto FX. ( www.perfectofx.com ) Baráti ajánláson keresztül hallottam róla  Rövid története annyi, hogy évekig privát alapkezelést folytattak és…..
shortosgyula 2012.02.02 21:14:23
@attiati:
A dukasnál bárki nyithat már 1000 usd felett számlát viszont azt is tudni kell hogy náluk a költségek, jutalékok magasabbak az alacsony összegű számlákon mint pl egy 50 ezresen.
Elsőként az egyik legnépszerűbb kezelt számlás szolgáltatót veszem vizsgálat alá: a Quantum XXL-t. ( www.quantumxxl.com ) A jól csengő nevet biztos Soros világhírű alapjától kölcsönözték, hogy rögtön biztosítsák a pozitív asszociációt:) Magyarországon igen sok ügyfelük…..
SIKEREKBEN és EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓNAK! Eltelt a 2011-es év és megtörtént az áttörés a blog által taglalt kezelt számlás piacon. Látva azt, hogy az "első" év milyen méretű fejlődéssel járt, 2012-re nagyon sok új és érdekes…..
shortosgyula 2012.01.06 16:30:31
@soeasy_playharder: "Kicsit drágább kezelesi költsegekkel dolgoznak"

Mitől lenne drágább? Legfeljebb devizakonverziós díj ami sok ha pl usd számláról fizetsz huf-ot. Ez 2 % általában.
Sziasztok, Volt pár tartalmas komment az előző bejegyzésemre és végül úgy döntöttem inkább bejegyzésben reagálok összesítve. Köszi a kommenteket, Neomodel kritikáját is (szeretem a normálisan megírt ellenvéleményeket). Ettől függetlenül a mozgóátlagokkal kapcsolatos…..
shortosgyula 2011.11.24 14:28:20
@kmisi: Misi öntsünk tiszta vizet a pohárba: Te profi trader vagy?
Ha nem, márpedig nyilvánvalóan nem akkor miért oktatod?
Tedd magad hitelessé és ha ez sikerült utána kezdd el oktatni amit tudsz.
Hitelessé válni pedig tudod nagyon jól hogy egy módon lehet még ha ez sokaknak csípi is a szemét: valós teljesítmény felmutatásával.
A legtöbb oktató odaadná a fél karját ha egy folyamatosan nyereséget mutató számlaegyenleget tudna reklámként a tisztelt publikum elé tárni. De nem tud (mert egész egyszerűen nincs neki...) és kitalál mindenféle marhaságot hogy miért nem teszi ki.
shortosgyula 2011.12.01 19:17:42
@csabid: Legalábbis nem látod soha a lebegő mínuszt...
Mármint ha a quantumról van szó.
A címben szereplő lehetőség már régen rámtalált. Még az év elején a figyelmembe ajánlották jópáran. Én viszont óvatos voltam. Sajnos megvolt ennek az oka, ezért nem ugrottam bele azonnal. Viszont hónapokig rajta tartottam a szemem. Főleg, mert egyre több elégedett forex-es…..
shortosgyula 2011.11.29 13:03:13
@Hahn Csaba: El is hiszed amit ide leírsz vagy csak egyszerűen le akarod húzni a szerencsétlen szentgrálkeresőket?
shortosgyula 2011.11.29 22:18:19
@Hahn Csaba: figyu a szent grál mint olyan nem létezik. A trader maga a szent grál ha megfelelően tudja kamatoztatni a tehetségét.
Automatizált rendszer amit bárki összerakhat pikkpak pár óra után szintén nem létezik tehát te a lehúzós fajta leszel...Amivel tele van a net.
Remélem senki nem dől be neked.