Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ArecAlba

193 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az asztmás betegségben szenvedőknek életminőségük javulása érdekében oda kell figyelniük, hogy minél jobban elkerüljék az allergének jelenlétét környezetükben, otthon és munkahelyükön egyaránt. Otthon, otthon, édes otthon Az emberek legtöbbje otthonát…..
Fejlettek betegsége...,2004-ben készítették azt a globális felmérést (Global Burden of Asthma Report), melyből világosan kitűnik, hogy az asztma az egyik leggyakoribb krónikus betegség szerte e világon, még aggasztóbb azonban, hogy a betegszám rohamosan növekszik. Orvosok és…..
Megelőzés  Az asztmás megbetegedés megelőzése az allergiás eredetűeknél családi hajlam esetén egész kicsi gyermekkorban kezdődik. A lehetséges és gyanús allergének tudatos elkerülésével, illetve mindenféle allergiás tünet szakszerű kezelésével. A már kialakult…..
Diagnózis  Hiába egyértelműek a tünetek, a betegség eredetének kiderítése miatt mindig alapos kivizsgálás szükséges, melynek alapvető része az allergiás háttér megkeresése, illetve kizárása.Az asztma diagnózisának felállítása, illetve a betegség súlyossági…..
Okok        Az asztmás beteg légútjai túlságosan érzékenyek, és teljesen hétköznapi ingerekre is asztmás gyulladással reagálnak. Az asztmás roham közvetlen kiváltó oka lehet virágpor, házipor, illetve a benne lévő atkaürülék, állatszőr, füst,…..
Sóterápia Az asztmáról 3. rész 2010.07.20 08:00:00
 Kezelés Az asztma kezelésének célja elsősorban hörgőgörcs és a gyulladás megszüntetése. A hörgőgörcs megszüntetése lényegében tüneti kezelés. A belélegezhető, ma már közvetlenül a tüdőbe juttatható hörgőtágító gyógyszerek (pl. béta-adrenerg receptor…..
Sóterápia Az asztmáról 2. rész 2010.07.15 08:00:00
Tünetek Az asztma klinikai tünetei jól felismerhetők: rohamokban jelentkező nehézlégzés, amely megnyúlt, sípoló kilégzéssel párosul, fulladás és mellkasi szorítás. Különösen gyermekeknél a nyak és mellkas tájék viszketése is lehet az asztma korai jele. Lázzal nem jár.…..
Sóterápia Az asztmáról 1. rész 2010.07.13 08:00:00
 Rövid leírás Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya speciális gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti. A nehézlégzést és fulladást a kilégzés nehezítettsége okozza. Ennek elnyúlása miatt a beteg nem…..
Allergia, asztmaSzinte mindennap halljuk és magunk is használjuk ezeket a fogalmakat. Nem csoda, hisz a betegek számának növekedése magával hozta azt a jelenséget, hogy ezek a szavak az orvosi szakzsargonból mindennapi szótárunk részévé váltak. De mennyire tudatosan használjuk ezeket…..
Országosan csaknem kétszeresére emelkedett az allergén gombaelemek légköri mennyisége. Lecsengőben van a fenyőfélék, végéhez közeledik a bodza pollenszórása, egyre erősödik a csalánféléké, a bálványfáé és a hársé, folyamatosan virágoznak a pázsitfűfélék, a lórom,…..
Befulladsz? A nyár a jó idő, a szabadtéri programok időszaka. Az asztmás betegek számára azonban a környezetben található szmog és más szennyeződések, allergének sokszor akár rohamok kialakulásához is vezethetnek.A nyár a jó idő, a szabadtéri programok időszaka. Az asztmás…..
Megfelelő kezelés mellett allergiásként sem kell, hogy a betegség határozza meg az életünket. Érdemes azonban néhány javaslatot megfogadnunk annak érdekében, hogy a tüneteket még inkább csökkentsük. Pollenszezonban a száradó ruhákat ne teregessük a szabadba, a nedves…..
A légúti allergiáktól szenvedő betegek gyakran tapasztalják, hogy a környezetváltozás hatására tüneteik javulnak. Nyaralás alatt, vagy egy másik városban tartózkodva a panaszok valóban csökkenhetnek, de előfordulhat az is, hogy rosszabbodnak. Ennek egy lehetséges magyarázata,…..
Számos szőrös vagy tollas állat képes az arra érzékenyekből allergiás reakciót kiváltani. Az állatok nyálában, vizeletében, ürülékében található fehérjék, a bőrmirigyek váladéka vagy apró, elhalt hámsejtek mind allergizálhatnak. A lakásban tartott állat szőrének…..
Amíg valaki „csak" tüsszög és orrfolyástól szenved, könnyen legyinthet az allergiára. A hónapokon át tartó tünetek azonban az életminőséget is negatívan befolyásolják. Az éjszakai orrdugulás miatt a beteg alvása nem pihentető, így napközben is fáradtabb,…..
Tény, hogy az egészséges étkezés és a rendszeres mozgás sok krónikus betegség megelőzésében segít. Az allergia kialakulásában azonban döntő szerepet játszik az öröklődés. Egy allergiás szülő esetén 30 százalék, ha mindkét szülő allergiás, a gyermeknél közel 80…..
Sokan gondolják, ha korábban nem jelentkezett náluk légúti allergia, egy bizonyos kor után már nem is kell tartaniuk a tünetektől. Az allergia azonban nem korfüggő, bármely életszakaszban jelentkezhet, sőt a betegek legnagyobb százaléka épp a kamasz, fiatal felnőtt, 20-30 éves…..
Az egész tavasszal tüsszögő és könnyező allergiás betegek sok esetben saját maguk követnek el hibákat, ezek miatt nehezebb kordában tartani az allergiájukat - figyelmeztet az Amerikai Allergológiai-, Asztma- és Immonológiai Kollégium.Az allergiaszezon kezdetével érdemes…..
Folyamatosan ellenőrzi az Európai Bizottság, hogy jár-e bármilyen negatív hatással az emberi egészségre az izlandi vulkánkitörés miatt a magas légrétegekben terjedő szennyezés, de a nemzetközi egészségügyi szervezetektől kapott információk alapján ezen a téren egyelőre…..
Magyarországon nem jelent veszélyt az emberi szervezetre a hamufelhő, mivel a hamu a magasabb légrétegekben van, s várhatóan ott is marad. Ezt Páldy Anna, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet igazgatóhelyettes főorvosa mondta el az MTI megkeresésére pénteken.…..
Senkinek sem kell aggódnia az izlandi vulkán hamuja miatt – jelentette ki egy német geofizikus csütörtökön. Bernd Zimanowski, a Würzburgi Egyetem fizikai földrajz tanszékének professzora szerint a vulkáni hamu csak akkor lenne káros az egészségre, ha valóban nagyon magas…..
Az allergia a szervezet szokatlanul erős immunválasza az amúgy ártalmatlan anyagokra, mint a pollen, a macskaszőr vagy a mogyoró. Az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság mintegy 54 százaléka szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. A mostani allergiások száma közel…..
A legújabb felmérések tanúsága szerint egyre nő az allergiások száma fejlettebb országokban, és ez nem csak a szezonális allergiákra vonatkozik. Az ételallergiák előfordulása különösen megnőtt az utóbbi években. 1997 és 2007 között a gyermekkori ételallergiák…..
Emberek milliói számára lehet hasznos a Pennsylvaniai Állatorvosi Egyetem immunológiai felfedezése. A kutatók az immunrendszerben korábban nem leírt sejtpopulációt azonosítottak, mely kétélű fegyver lehet a szervezet számára: ezek a sejtek harcolnak a fertőzésekkel szemben,…..
Nem számít, milyen gyakran takarítunk, a port valahogy sosem sikerül teljesen kiirtani. De honnan jön az a sok por?Az Environmental Science and Technology című lapban nemrég megjelent cikk szerint a legtöbb por a házon belülről származik.Bár a por ártalmatlannak tűnhet, a legújabb…..