Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dream_walker

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemrégiben Floridában történt újabb iskolai mészárlás egy régóta tartó trendbe illeszkedik, mely folyamatosan napirenden tartja a fegyvertartás szabályozásának témáját. A szóban forgó kérdés - noha elsősorban az Egyesült Államok témát érintő jogszabályai körül összpontosul - a híradások alatti…..
Dream_walker 2018.03.21 08:24:19
A fegyveres részéhez nem értek túlzottan, így abba nem is folynék bele, de két apróságot kiemelnék, amivel nagyjából az egész kérdéskört majdnem hiteltelenné tetted.

1: az elkövetők épelméjűek. Lehet, hogy én vagyok az elferdült gondolkodású, de ha valaki elkövet egy gyilkosságot, amely sosem lehet szükséges, viszont az egyik lehető legdurvább megsértése a szabadságnak, azt ne nevezzük már épelméjűnek akkor sem, ha kórtana amúgy nincs az efféle gondolkodásmódnak.

2: Minden hülyének lehet jogosítványa, és másfél tonnás vasdarabbal a s.gged alatt könnyű gyilkolni, de ezt ne vegyük már egy sorba az emberek ellen készített lőfegyverekkel. De vegyük. A lőfegyvert ugyanis nem emberek ellen készítik. A lőfegyver arra való, hogy egy lövedéket a vele közölt kinetikai energiával együtt egy bizonyos pontba eljuttasson. Az autó arra való, hogy valamit valahová elvigyen. A konyhakés arra való, hogy bizonyos dolgokat nagyobb számú, kisebb méretű dolgokra alakíthass. A babkaró arra való, hogy a növénynek támasztékot adjon a vegetációs periódusban. Mindegyikkel lehetséges ölni? Igen. Szoktak is? Igen.
Önmagában a képletbe kell egy ember, hogy baj legyen. Pont a svájci vagy a finn példából látszik.

Eszközökről beszélünk, amelyeket használni kell a kívánt hatás eléréséhez. Na most ha te használni szeretnél egy eszközt (mert mondjuk egy felfegyverzett betörő hatolt a telkedre), de korlátozva vagy a szabályokkal, akkor tulajdonképpen hátrányba kerülsz azzal szemben, akire más szabályok vonatkoznak. Diszkriminálnak, elnyomnak, hogy divatosan fogalmazzak. Ráadásul az életedet is elvesztheted miatta.
Tulajdonképpen érthetetlen, hogy a liberális világközösség hogy nem emelte fel a szavát még ekkora mértékű elnyomás ellen.

Az autódon van biztosítás. A házadra köthetsz. Magadra köthetsz. Vehetsz fel kabátot a hideg ellen, és beoltathatod magad az influenzajárvány elkerüléséért. Számtalan módon kötelez az állam, hogy megvédd magad, és még többre ad lehetőséget.
Egyedül azt nem engedi, hogy olyan speciális eszközt használj védekezésre, amit támadásra is használhatnál. Ez egyszerű diszkrimináció ;)
Alig pár hét telt el az újévből, de máris kezd megváltozni, de legalább is észszerűbbé válni a munkaerőhiánnyal és következményeivel foglalkozó hírek, írások tartalma és hangneme. Ugyan még nem ez az általános, de mégis úgy tűnik, hogy a korábbiakkal ellentétben már nem olyan sűrű a rózsaszín köd és…..
Dream_walker 2017.11.30 09:47:55
@Mr. Waszabi:

Nem, nem, a bitcoinnak nem a villanyfogyasztás a fedezete.
1: anonimitás. Sosem tudja leellenőrizni senki, hogy mondjuk csibészként te milyen eszközöket vásárolsz a csibészség végrehajtásához. Amíg a résztvevők elfogadják a rendszer anonimitását, addig a rendszer működni fog.
2: szabályfüggetlenség. Nem vetnek ki rá adót, áfát, nem inflálják, egyáltalán semmit nem csinál vele a bankrendszer, ugyanis nincs hozzáférése. Nem jön a nemzet kancsalja, hogy egy hülye bejelentéssel mondjuk x árfolyam fölé tolja, és ezzel belerúgjon a használók egy csoportjába.
3: világszintű biztonság és hozzáférhetőség. Nem jön a helyi kiskirály, hogy "hopp, de jó kis manyup pénz, csoportosítsuk már át magunkhoz". Ami a tiéd, az a tiéd, senki másnak nincs ráhatása. Valamint a világon bárhol használható. Ha mondjuk a csibészség után irány indokína, akkor egy pendrájvon elviszed a nagy lóvét, ott "beváltod", és máris megvan minden. Ezt mondjuk elég nehéz megcsinálni egy kamion húszezressel.

Az árfolyam nem azért nő, mert ez egy lufi. Az árfolyam azért nő, mert a tortaszeletek száma (kibányászott bitcoin) lassabban növekszik, mint az üres tányéroké (új felhasználók). Egyre többen szeretnének maguknak belőle, és egy keresleti piacon mindig felfelé megy az ár.

Amíg ez a pár pont megmarad (márpedig a rendszer úgy lett megcsinálva, hogy megmarad, és néhány öltönyös igazgatósági tag nem reszelgeti minden negyedévben a szabályokat, hogy éppen nagyobb legyen a nyereség), addig a bitcoin megmarad, és működni fog.
Iszlamofóbiával vádolja a magyar kormányt és Magyarország elleni nemzetközi bojkottfelhívással fenyeget a Magyar Iszlám Közösség elnöke. Bolek Zoltán május elején levélben figyelmeztette az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a Muszlim Világligához és Egyesült Arab…..
Dream_walker 2015.05.16 22:46:04
A hitét valóban gyakorló muszlim a dzsihád harcosa is egyben, és mint ilyen, az iszlám jog, a saria világszinten történő elterjesztéséért él, és ehhez bármilyen, ismétlem, bármilyen eszközt felhasználhat.
Ajánlott forrás:
www.thereligionofpeace.com

Az iszlám egyik legfőbb célja a vallásuk teljes kiterjesztése a világon. Ezt nevezik dzsihádnak, azaz szent háborúnak. Ez olyan alap tétel náluk, mint a keresztényeknél a tízparancsolat. Nem szakadár fanatikusok félreértelmezése, hanem az egész vallás alapvető tétele.
Az a muszlim, aki elutasítja a dzsihádot, olyan, mint a katolikus, aki nem akar megkeresztelkedni, vagy elutasítja a jézusi tanokat.

A hitetlen az sosem ártatlan Ugyanis az, aki nem ismeri el az istenüket (Allahot), magyarán hitetlen, az bűnt követ el, életének kioltása nem nagyobb bűn, mint levágni egy birkát.

Maradjanak inkább otthon.
Amikor öt hét után hazavihették az inkubátorból koraszülött kisfiukat, Phoenix Wilkinson szülei azt hitték, a nehezén már túl vannak. Tévedtek, az igazi gondok csak otthon kezdődtek: a csecsemő súlya nem gyarapodott és testét folyamatosan kiütések borították. Hetekbe telt és…..
Dream_walker 2015.04.12 15:08:03
@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:
Az értelem vs érzelem kérdést még csak nem is érintettem, szóval nem tudom, hogy ez mennyiben befolyásolja azt, hogy jelenleg egyiket sem használja megfelelően a humán populáció, ennek az eredményét pedig a bőrünkön érezzük.

Amúgy az, hogy komoly filozófiai viták után sem lehet sorrendet állítani a kettő között, azért van, mert tényleg nem lehet, ugyanis nincsen sorrend. Mindkettő kell, ahogy az egészséges embernek a jobb és a bal keze is kell, mert ha nincs neki valamelyik akkor nem egészséges, hanem nyomorék.

Értelem és érzelem között fontossági sorrendet csak szubjektív, egy, vagy legfeljebb néhány tényezős skála mentén lehet felállítani, az élet meg a filozófusok legnagyobb sajnálatára úgy működik, hogy egyszerre van milliónyi skála, és mindegyik működik.

Azt meg vitatom, hogy az értelem jobban el tudná nyomni az érzelmet, mint fordítva, ehhez elég megnézni azt, hogy milyen a keze nyoma azoknak, akiknek "a lelkét megmérgezte a pusztítás szelleme".
Talán senkinek sem kell bemutatni azt az szituációt, amikor egy ismeretlen telefonszámról érkező hívás csörög ki a telefonon, és a vonal másik végén egy ügybuzgó ügyintéző vagy ügynök próbál meg rávenni minket, hogy kössünk biztosítást, bővítsük szolgáltatásunkat…..
Dream_walker 2014.10.19 11:57:05
@Punxsutawney Mormota:
Próbáld meg a piros gombot, nekem bevált...
Miközben Magyarországon a gólyatáborok körül áll a bál, addig Nagy-Britanniában sem nyugszanak a kedélyek (hiába, kezdődik az őszi szemeszter), ott ugyanis egy felmérésből az derült ki, minden negyedik hallgatót ért már nem kívánatos szexuális közeledés. És ez még nem…..
Figyelmeztethették a gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét K. S. Sz. aberráltságára, de nem vette komolyan a jelzést – írta egy olvasónk. Az Átlátszó Oktatásnak emailt író lány még azelőtt felhívta a figyelmünket arra, hogy K. követte el a fonyódi…..
Dream_walker 2014.09.03 14:32:18
@a gondolkodni próbáló maxval birca:

látom, amcsi pite-filmekből meg pornóból tájékozódsz, ha neked ez a gólyatábor

azért érdemes elmenni egyre, mielőtt véleményezel :)
Van pár szakma, amely nevében és olvasmányélményeink alapján még benne van a köztudatban, de az elmúlt évtizedekben teljesen és maradéktalanul kihaltak, eltűntek. Ezekből adok most egy csokorra valót. Villamoskalauz Akárcsak a vasúton, hajdanában a BKV villamosain és autóbuszain is kalauzok…..
A Szabadság téren folyó Eleven Emlékmű projekt le akarja hántani a 20. századi magyar történelemről a rárakódott politikai érdekű értelmezéseket, és be akar hatolni a történelmünk mélyébe, hogy felszabadítsa a magyar társadalmat a pártpolitika és az állam terrorja alól.…..
Dream_walker 2014.04.20 18:16:53
@almodhi: a nyilasok szervezetten nem segédkeztek a gyilkosságokban és a deportálásban, sőt, a szálasi féle nyilaskeresztes párt volt az egyetlen a korabeli magyar politikai tömörülések közül, amelyik nyíltan támogatta azt a cionista törekvést, hogy a zsidók létre tudják hozni a saját államukat, izraelt
a nyilaskeresztes párt azon tagjait (mihelyt a kormányzó a kezükbe adta a kormányrudat, hirtelen rengeteg új tagjuk lett, és sokan a bűnözők közül érkeztek), akik a zsidók elleni atrocitásokban részt vettek, szálasi parancsára a statáriális bíróságok azonnal elítélték és kivégeztették

eme két tény persze árnyalná a gonosz nyilasok toposzt, így nagyvonalúan meg szokás feledkezni róla, csak hát a történelem olyan, hogy tökéletesen meghamisítani lehetetlen
Dream_walker 2014.04.20 18:24:40
@unionista:
természetesen a részt vevő emberek teljes mértékig felelősek a történtekért, mindkét oldalról

a baj az, hogy bár ma már szinte matematikailag is kimutathatatlan azok száma, akik aktív korban voltak annak idején, mégis a mai politikai retorika úgy akarja beállítani, hogy minden ma élő magyar mekkora sz.rszemétsz.r alak a holokauszt miatt, és főleg az, ha esetleg meg meri említeni, hogy kéremszépen, itt nemzsidó magyarok is voltak az áldozatok között, sőt, ők többen voltak, és az épített meg a természeti értékek pusztulása is nagyságrendekkel nagyobb volt, mint az ellopott zsidó vagyonok értéke

lassan meghal az utolsó ember is, aki részt vett benne elkövetőként, áldozatként, nézőként
meghalnak az utolsó felelősök is

innentől én nem járulok hozzá, hogy bárki bármilyen poltikai tőke szerzési célzattal ossza nekem az észt, hogy jaj az emlékezés, jaj a trauma
ezzel a magyar lakosság nagy része ugyanígy van, és mi vagyunk a többség

ha nem így lenne, tízezrek tüntetnének az emlékmű miatt
de nem tüntetnek, és ez meg is mutatja a dolog súlyát
Dream_walker 2014.04.20 19:51:14
@almodhi: Szívesen máskor is, amit tudok megosztom. Amit nem tudok, azt meg hiéba is kérdezed.

Amúgy a sajtós állás kérdésében szerintem valakivel összekeversz, nekem közöm nincs az újságíráshoz.
1993. február 26-án bomba robbant a World Trade Center északi tornyának tövében. A merénylő tervei szerint a detonáció ütötte lyuk miatt az épület rádől majd a déli toronyra, elpusztítva mindkettőt. A terv nem egészen így sült el, de amellett, hogy 6 ember életét vesztette,…..
Dream_walker 2014.03.26 10:05:38
@Lord Warrior:
A tojásfarmos tyúkokkal sajna nem olyan jó a helyzet. Ha valakinek nagyon olcsón vagy akár ingyen van a takarmány, akkor megéri, de ha úgy kell megvásárolni, akkor viszont növendék csirkét kell venni, és azt felnevelni.
A tojótyúkok ugyanis - kevés kivételtől eltekintve - tojóhibridek, amelyek csak intenzív körülmények között adnak sok tojást. Magyarul ha nem a megfelelő összetételű táppal eteted őket, akkor bizony csak három-négynaponta tojnak egyet. Úgy pedig már nem biztos, hogy kijön a matek. Sok tojóhibrid hiába áll át a kapirgálásra (ha egyáltalán van nagy udvar, vagy gyümölcsös, ahová kijárhatnak), mert nem úgy lett nemesítve, hogy ezt a fajta takarmányt is jól hasznosítsa. A legjobb, ha régi fajta parlagi vagy kopasznyakú tyúkot tud beszerezni valaki, azok nagyon jól bírják a "ridegtartást", és megfelelő a tojáshozamuk is. Ha minden igaz, a gödöllői kisállatkutatóban szoktak növendékeket értékesíteni.
Dream_walker 2014.04.08 21:00:44
@Lord Warrior:
Tyúkólra belülre ne tegyél hungarocellt, mert kicsipkedik. Vagy le kell takarni minimum osb-lap erősségű réteggel, vagy kívülre kell.
Én kívülre tettem, és bitumenzsindellyel van takarva az esővédelem miatt.
Belülről ősz végén a földtől a tetőig körberakom élére állított kisbálákkal, tavasszal meg kiszedem. Tökéletes szigetelés :)
I. Ha kihíztad az öltönyt, szabd át és megint jól mutat majd Habár a közvélemény kutatások szerint a kormánypárt a népesség felét győzte meg, mégis Kunhalmi Ágnes pár szavazatán múlik, hogy meg kell-e győzniük egy ellenzékit a döntéshez (azért gondoljunk bele, hogy ez…..
Dream_walker 2014.04.07 11:59:53
@Member:
Nekem van agyam, hogy ezt felfogjam, és ezért egyet is értek veled.
Csak hát a napi sajtóban és az az által formált közbeszédben a jobboldali radikalizmus nem más, mint menetelő náci hordák gyűlölködő és pusztító gyülekezete, amelyek a világon a legnagyobb veszélyt jelentik az úgynevezett demokráciára és szabadságra.
Ez egy könnyen emészthető, gondolkodást sem igénylő nézet, ezt szeretik sulykolni manapság. Két pólus kell, mert annyi már elég ahhoz, hogy "oszd meg és uralkodj". Aki nincs velünk, az ellenünk van. Gondolom ismerős ez a retorika. Vagy, hogy teljesen egyértelműt írjak, anno elhangzott az is, hogy aki nem a fideszre szavaz, az nem a haza része.
Csak ezzel meg szöges ellentétben áll az, hogy a nagyobb vagy hasonló súlyú jobboldali radikálisokkal rendelkező országokban a demokrácia meg a szabadság nagyságrendekkel a hazai szint fölött van.
Tehát ha látsz két ellentétes tényt (mert a "nácihordák" az itt ma tényként van beállítva, nem pedig másféle véleményként), akkor levágós, hogy az egyik hazugság.
Márpedig ha az országok és a különböző politikai szervezetek teljesítményét vesszük figyelembe, az is világos, hogy melyik "tény" a hazugság.
Csak ezt nem szabad nyilvánosan kimondani, mert akkor azok, akiknek fejfájása lesz a gondolkodástól, esetleg mégis megkockáztatják azt. Márpedig aki gondolkodik, az nagyon-nagyon veszélyes, mert annak nem lehet csak úgy megmondani a tutit. Az előbb-utóbb eljut az igazi kérdésekhez is, amikre senki nem szeretne válaszolni.

Ezért ma nálunk a jobboldali nézet az teljesen mértékben egyenlő a nácihordákkal. Mert ez így mindenkinek egyszerűbb.

Svájc, Ausztria, Finnország pedig nem más, mint a csúnyagonosz európai kizsákmányolók.

ui.: érdekesség, de nekem még régebben egy öreg azt mondta, hogy akinek csak jobb vagy bal keze van, azt nyomoréknak hívták, míg nem lett kötelező a képmutatás.
Dream_walker 2014.04.07 15:45:55
@Member:
Hm, lehet, hogy félreérthető voltam, de egyáltalán nem akarom senkinek megoldani, hogy ide vagy oda vagy amoda szavazzon. Ez mindenkinek saját joga. Bár a jogállamiság őrzői és a liberális-toleráns szónokok mégis mindenkit szeretnének ettől az alapjogtól megfosztani, és mindig kihangsúlyozzák, hogy szerintük hova kellene vagy hova nem kellene szavazni. Ezzel az alapvető kettős mércével teszik hiteltelenné a saját állításaikat, és a saját ideológiájukat is. Nem véletlen az, hogy a liberális manapság szitokszó lett, kutya keményen megdolgoztak ezért. No de kanyarodjunk vissza a témához.
Hosszú távon a problémák elodázói mindig megbuknak. Hogy csak a legújabb kori történelmet nézzük, a komcsiknak elfogyott a pénze és nem tudták kezelni a sokszínűséget, a rendszerváltó kapitalistáknak "elfogyott" az emlékezete, és a sokszínű kisebb jogok védelmében taposták porba a nagyobbakat, a mai globalisták pedig az uniformizálásba és a mohóságba buknak bele, mert elfogy minden, amit el lehet venni.
Azok a politikai erők, pártok, szervezetek, amelyek ezt nem hajlandók tudomásul venni, bukásra vannak ítélve.
A jobbik bár próbálkozott vele, hogy nevén nevezi a gondokat, de a nagy jogféltésben annyira elködösült az emberek tudata, hogy ezt támadásnak vették. Nincs ezzel baj, a horrofilmek piaca például ezt a célközönséget próbálja kiszolgálni, a borzongás igénylőit. De bármit tesz az ember, annak mindig ára van. Ha valaki a homokba akarja dugni a fejét, az azt az árat kockáztatja, hogy másvalaki máshová dugja a másvalamilyét. Homokba dugott fejjel pedig egy másik testrész mered az ég felé...
Pedig attól, hogy egy problémát apró fennakadásnak nevezünk, nem szűnik meg.
Egy Novák vagy egy Tirityán nem forrása a problémának, hanem indikátora. Nem eltávolítani kell, hanem megnézni, hogy tulajdonképpen mi az igazi kérdés, mi az igazi baj. Mert ha nincs baj, akkor nincs tünet sem.
Ha fáj a fogad, akkor nem állsz rá a napi három kataflámra,, hátha elmúlik, hanem elmész fogorvoshoz.

A fidesz, a jobbik, az mszp, meg valószínűleg az összes párt emberileg felvállalhatatlan tagjai a tünet. Lehet harcolni ellene, de attól a betegség nem múlik el.

Ma mindenki a tüneteket próbálja kezelni, elkerülni, kárhoztatni. Ez még működhet is ideig-óráig. Még akár szépen hirdethetik is nekünk, hogy mennyire jól megy a dolog.
De előbb utóbb mindig megérkezik a számla. Én is tudom, te is tudod, mindenki tudja.
Ha nem akarjuk a tüneteket, akkor nem az elkendőzés a megoldás, hanem a gyógyítás.

Ha valaki nem akarja, hogy legyen egy jobbik/fidesz/mszp/liberálisok, akkor a kiváltó okokat kell megszüntetni.
De ez nehéz. Fikázni mindig egyszerűbb :)

Én ezért nem fogok tenni azért, hogy akárkit is meggyőzzek akármiről. Aki elég értelmes, az lát, nem csak néz. Aki meg szerényebben bútorozott agyilag, annak meg hiába mond bárki bármit.

Amúgy szerintem a fidesz nem lesz már itt '18-ban. Ne adja az ég, de szerintem előbb bedől a rendszer, ha tényleg folytatják azt, amit eddig csináltak.
Tisztelt Munkahelyi Terror jog!   Engedje meg hogy megosszam önnel hogyan lett az álomállásból pokol. H M vagyok,34éves egyedülálló szülő.Jelenleg munkaképtelen,közepes depressziós epizóddal gyógyszeres kezelés alatt állok. Tavaly egy három fordulós állásinterjún vettem…..
Kádár népe és Orbán megtalálták egymást, tudjuk. A házasságból komoly téveszmék pörögtek ki a napvilágra, amelyek közül a legelképesztőbb kombó talán az, hogy lehet egy polgárosulatlan társadalmat a közvagyon és a közpénzek lenyúlásával versenyképessé tenni. Sőt…..
Dream_walker 2014.03.11 20:50:32
@panelburzsuj:
Maximálisan egyetértünk.

Azt tenném hozzá még, hogy míg 500, 100, 50 évvel ezelőtt még nem nagyon volt pozitív példa (hiszen a társadalmi változások viszonylag lassan követték a politikai-gazdasági eseményeket, az egyes népek, populációk, illetve osztályok közötti anyagi különbségek a maiakhoz viszonyítva jóval kisebbek voltak), nem látszódott a különböző döntések távlati hatása, ma azért egészen pontosan látni, hogy melyik módszer hova vezet, és bebizonyították az összefüggéseket.

Ma már pontosan tudják, hogy önként kellene többet visszaadniuk. Hiszen elméletileg a cél az, hogy az országnak jobb legyen. Márpedig az országnak csak és kizárólag így lesz jobb.

Tehát míg az információhiány 50 éve még gátolta a döntést a piaci kapitalizmus és a szocialista tervgazdaság között (még a 70-es években is született nem egy olyan nyugati közgazdasági tanulmány, amely szintén a szovjet minta jobb mivoltát emelte ki), ma pontosan tudjuk, hogy melyik intézkedések hova vezetnek.
Tehát a döntés innentől kezdve egyszerű.
Ha a politikusaink normális, fejlődő nyugati társadalmat akarnának létreghozni, akkor rendkívül egyszerű dolguk lenne, ugyanis egyszerűen azt kell csinálni, hogy usa alkotmány, brit képviselői-parlamenti rendszer, svájci adórendszer, német/osztrák polgári közigazgatás, aztán fél generáció alatt úgy indulna meg a gazdasági növekedés, mintha háromfázisú rakéta lenne alulról felhelyezve...

Most már nincs szükség a kísérletezére, a siker receptje ismert. A másik oldal receptje is ismert, mert napi aktualitás a balkán, latinamerika és feketeafrika társadalmainak helyzete.

Tehát egyszerű a dolog. Ha úgy cselekszenek, hogy feketeafrika felé haladunk svájc helyett, akkor ne akarja nekem senki megmagyarázni, hogy de jól végzik a dolgukat, és mennyire jó ez nekem.

Pontosan tudják, hogy mit kell tenni. De nem teszik. Innentől nincs több kérdésem.
Dream_walker 2014.03.12 23:46:46
@unionista:
No offense, de ez csak mellébeszélés.
Át lehet venni, csak akarni kell. A magyar ember nem hülyébb az amcsinál, svájcinál, akárkinél. Más szabályzók befolyásolták eddig az életet itt, azokhoz alkalmazkodott a tömeg. Érdekes módon kimegy a magyar az usába vagy németországba, aztán ha elég ügyes, simán megvan a profitábilis vállalkozás. Nyilván nem a levegő teszi, hogy itt meg nem megy.
Az országrészek eltérő fejlődési igényei itt nem játszanak. Éretlme nincs idekeverni. Azt majd mindenki tudja, hogy mit akar és hogyan akarja. Ha pedig megvan a motiváció és a lehetőség, akkor meg is valósítja.

Az, hogy ma az ország a lecsúszás útján van, egyetlen okra vezethető vissza:
Nem akarják, hogy ne így legyen.
Ennyi.
Tökmindegyy mit mondanak, ezek a száraz tények.
A törvényeket ma az egész országban ugyanúgy alkalmazzák. Ha sz.rok, akkor ugyanolyan sz.rul.
Ha meg majd jók lesznek, akkor ugyanolyan jól.
De csak ismételni tudom. Ma_nem_akarják_jól_csinálni.
Dream_walker 2014.03.12 23:47:54
A gyulladásos bélbetegségek (IBD - Inflammatory Bowel Disease) elég kellemetlen állapotot jelentenek, többek között ide tartozik a Crohn-betegség és a fekélyes vastagbélgyulladás is.  Nem túl gyakoriak, a nyugati világban ezer emberből egy szenved ilyesmiben, de nyilván a beteg…..
Dream_walker 2014.02.09 13:58:24
@Sexcomb:
"Mi az a "fluff"? Amit az újságírók kotyogtak össze valamiről, amit nem értettek akkor sem? Az X-men képregény? Úgy mégis ennek mi köze van a valósághoz?
Tehát ha jól értem, neked az a bajod, a rekombináns DNS technológiával, hogy harminc év alatt nem sikerült beérni a kedvenc sci-fi regényedet? Mi számíatana neked forradalomnak? Nyilván a repülőgépek betiltásáért is küzdesz, mert a húszas években a "fluff" szerint az ezredfordulóra már mindenki a saját repülőgépével közlekedik majd, de ez nem vált valóra."

Rosszul érted. Kérlek a világos alapon sötéttel írt betűimet értelmezd, a maguk enciklopédiai jelentésében.
Kapcsolódó:
"Ez egyszerűen nem igaz. Az eddig piacra dobott GM-élőlények nagy része úgy működik, hogy szaporítják a mikróbákat a laborban. Így termel a baci/élesztő inzulint, növekedési hormont, véralvadási faktorokat, stb. -t. Erre akkor is lehetett befektetőt találni, ma is lehet. Teljesen fölösleges e mögött összeesküvés-elméleteket keresni."

Ma ez így működik, mert ma ezt már tudja minden valamire való befektető. Anno ez nem így volt, mert senkinek fogalma nem volt a dologról, meg kellett győzni őket. Nem a baktérium-szintetizálta inzulin volt a fluff, mert az nem elég perspektívikus. Aki nem ért hozzá, az nem tudja, hogy ez is mekkora teljesítmény.
Egy hétköznapi példa: mikor a köztudatba bedobták a géntechnológiát, és elkezdtek pl. efféle scifi regényeket írni, akkor nem a baktériumokkal csinálták. Az átlagembernek az semmit nem mondott volna. Mi volt az első nagy génmódosításos tárgyú világsiker? A Jurassic park. Na azt minden befektető is megértette, mert az perspektívikus. Így már el lehetett adni, hogy ehhez a bacikkal kell elkezdeni a munkát. De kellett hozzá a távlat, hogy hová vezethet, lehetőleg jól leegyszerűsítve. Ez a fluff. Nem összeesküvés-elmélet.

"Szerinted két nem-GM-kukoricatörzs keresztezésekor hány változóval kell számolni? Attól miért nem félsz?

"és ami, lévén, hogy itt genetikai beavatkozásról beszélünk, esetleg az emberi örökítőanyagba is elváltozásokat okozhat."

Attól miért nem félsz, hogy a kenyérben lévő búza génjei megváltoztatják az örökítőanyagodat?

"Aztán majd 50-100 év múlva, mikor már a génmódosítás olyan rutin lesz, mint ma egy mri, akkor lehet vele játszani. "

A génmódosítás olyan rutin, mint ma egy MRI. Én például egészen rövid működésem alatt 130+ génmódosított baktériumot, élesztőt, illetve lepke vírust állítottam elő a két kezemmel és még csak idén szereztem PhD fokozatot. "

Ha a hagyományos nemesítésben is előfordulhatnak hibák, akkor előbb nem azokkal kellene kezdeni valamit? Vagy az teljesen normális, ha valakia robogóról átül a raliautóba? Mert meghalni mindkettővel meglehet végülis...

A gmo-búzás kenyérben lévő ismeretlen szubatomi és kvantuminformációk - amelyek a jelenlegi ismereteinkkel nem kezelhetőek - beavatkozhatnak akár a dns-ünkbe is. Nem tartom ezt jó dolognak, főleg úgy, hogy a hagyományos nemesítés sem ért még a teljesítőképessége határára.

A génmódosítás ma NEM rutin. Nem a munkádat akarom lebecsülni, de a mai módszerek (bár alkalmazhatóak rutinszerűen) még nagyon messze vannak attól, ami minimálkockázatú rutinként értékelhető. Majd ha bárhol, bármikor, bárkinek azonos, végtelenszer megismételhetően ugyanaz lesz a végeredmény, akkor lesz rutin.
Ismét a repülős hasonlat: száz éve repültek először, ma a Nasa már ionhajtóművel teszet. Ettől még ezt nem nevezném rutinnak. Majd amikor már tömegesen és mindenhol elterjedt lesz, akkor lesz belőle rutin.

Csak ismételni tudom magam. Nem a gmo a baj. A baj a profitorientált sietség, és, hogy kevés, hiányos eredményből messzemenő következtetéseket akar levonni a tudomány.
Mindezt úgy, hogy az alapok sem ismertek teljes mélységükben. Mert pl. amíg a napi gyakorlatban létezik az a kifejezés, hogy szemét-dns (és nem csak a történeti áttekintés című fejezetekben), addig ne mondja nekem senki, hogy az alapok ismertek.
Dream_walker 2014.02.10 11:10:21
"Ennek így semmi érteleme. Egy rém egyszerű molekuláról beszélünk, nem huszonöt alegységből álló fehérjekomplexről."

A szubatomi részecskék változékonysága miatt egyetlen hidrogénatomot, de csak egy sima protont is elviekben ezer különböző változatban össze lehet rakni. Ha ezek között nincs - ma még nem ismert - különbség, akkor ugyan mi szüksége van erre a természetnek?

"A példád tökéletes. Szerinted melyikben könnyebb meghalni, a robogóban, vagy a ralliautóban?"

A példa tényleg tökéletes. Ha valaki egy robogót sem tud megfelelően elvezetni, az tényleg sokkal nagyobb biztonságot jelent a közutakon egy raliautóban, igaz?

"Te mégis honnan veszed ezeket az egetverő marhaságokat? A rekombináns inzulin 1982 -ben került piacra..."

Mint írtam, ezt tudom én is. Viszont ez akkoriban egy viszonylag szűknek mondható szakmai és pénzügyi körnek volt az "információja". Mikor kezdtek el gombamód szaporodni a biotech cégek? Mikor lett a génmódosítás úgymond hétköznapi beszédtéma, és mondjuk a befektetési alapokban komoly súllyal latba eső tényező az ilyen befektetés? Akkor, amikor berobbant a köztudatba. Mikor már nem milliárd dolláros üzletnek tűnt, hanem száz- meg ezermilliárdosnak.

"Ugye tudod, hogy a víz is halált okozhat?"

Igen. Pontosan ismerjük az adagját, a hatását, mindent. A gmo-nál gyakorlatilag semmit nem ismerünk a valós veszélyekből.

"Mondok neked egy szomorú dolgot, a fantaszikus könyvek kitalált, izgalmas történeteket mesélnek el, nem a valóságot."

Szomorú, hogy szerinted ezt el kell mondani nekem. Megint próbálsz kombinálni, holott ha leírtam, hogy ez egy hétköznapi példa, esetleg nevezhetem banális hasonlatnak is, akkor az azt jelenti, hogy így gondolom. Nem pedig azt, hogy haragszom a világra, mert nincs fénykardom.

"Tudnál rá valamilyen kockázatbecslést adni, hogy mégis milyen veszélyekkel jár a termelése? Mondjuk milyen eséllyel szaporodik föl benne valamilyen rákkeltő anyagcseretermék?"

A természetben előfordulható, ismert "összetevőkből" léterhozott, hagyományos búzafaj. Amelynek jelenleg egyik természetes változata sem termel rákkeltő anyagcsereterméket? Hát, én azt mondanám, hogy a kockázata közelít a minimálishoz.
Ellenben egy olyan kombináció, amely természetes körülmények között sosem jönne létre, és így olyan kölcsönhatások jelentkezhetnek, amelyek az összes eddig ismerttől eltérhetnek? Hát, én azt mondanám, talán itt nagyobb a kockázat.

"Hajjajj. Nagybaj az agybaj. Nem sértésnek szánom Dream_walker, de ezzel az "ámokfutásoddal" pont azt támasztod alá, hogy egy "agyatlan, manipulálható konzumidióta" vagy. Egy álomvilágban élsz, a nickneved árulkodóbb, mint gondolnád. A tényeket ignorálod, alulinformált vagy, az elvárásaid meg egyenesen irreálisak. Véleménykülönbséget látsz ott, ahol nem vélemények állnak egymással szembe, hanem a szikár tények egyszerűen annihilálják a fantazmagóriádat."

Ha nem sértésnek szánod, akkor ne próbálj sértegetni. Az, hogy valami kívül esik a valóságképeden, nem ámokfutás.
Nincs véleménykülönbség, mert nem véleményekről beszélünk? Senki nem tudja alátámasztani a gmo ártalmatlanságát, mert soha_sehol_nem_vizsgálták megfelelően. A kockázatok a mai módszertannal megbecsülhetetlenek, mert egy ismeretlen területen próbálnak törvényszerűségeket beazonosítani úgy, hogy más téren használt módszereket vesznek alapul. Bevizsgálják a gmo-t a hagyományos gyógyszerészeti vizsgálati protokoll alapján? Miért gondolja bárki is, hogy egy nem hagyományos technológia hatásait fel lehet mérni egy hagyományos skálán? Nem egy liga a kettő.
A támogatók véleménye az, hogy ez így rendjén van. Az ellenzőké meg az, hogy nincs rendjén. Jelenleg megdönthetetlen bizonyítéka egyiknek sincs a maga igazára. Egyiknek sem.

"Veled lehet bármit meg tudnak etetni a Higgs bozonnal kapcsolatban, de te nem is mész osztani az észt valamilyen atomfizikával foglalkozó szakmai blogra, hogy a Higgs bozonnal való babrálás milyen veszélyes, és jobb lenne betiltani, vagy hasonló állatságok. Ez a nagy különbség közted és az ilyen Dream_walker félék között."

Ne legyél nevetséges, kérlek. Az, hogy valaki felhívja a figyelmet arra, hogy alá vannak becsülve a kockázatok, nem észosztás. Amikor valaki a másik ember véleményét csak úgy ámokfutásnak minősíti, mert nem egyezik az övével, na az észosztás. Mikor a saját szubjektív nézeteid alapján próbálsz objektív megálapítást tenni. Az az észosztás.

Mit is írtam én? A gmo veszélyes, mert nem_ismerjük eléggé. Be kellene tiltani? Nem, ezt sehol nem írtam. A sokkal nagyobb kontrollt írtam.
Ez miért is ámokfutás? Mert neked nem tetszik ez a vélemény?
Mondok egy érdekes hasonlatot, példát, párhuzamot.
Dohányzás. Embereket öl. Be kéne tiltani? Nem, mert mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy mit tesz a maga életével. Mit lehet tenni? Szigorítani a kontrollt. Életkori-korlát, árusítási korlátok, bizonyos helyeken tiltás, kormányzati adóterhek növelése a terméken. Milyen érdekes, hogy bár megállítani senki nem akarja a "terjedését", azért lassítják, ahogy tudják.
Dream_walker 2014.02.10 18:16:33
@Komavary:
"A kémia nem szubatomi. A természetnek nincs szüksége."

A kémia az alapjait tekintve nem más, mint a töltéssel rendelkező atomi és szubatomi részecskék fizikai, elektromágneses kölcsönhatásainak vizsgálata. Az egész kémia semmi másról nem szól, mint a fizikai töltésvándorlásról. Nem sok dolog van, ami ennél jobban szubatomi.

A természetnek nincs szüksége? Tévedsz. A természetben semmi szükségtelen nincsen. Ezt szó szerint értsd. A természetben nem létezik semmi, amire ne lenne szükség. Ha valami létezik, akkor az okkal létezik, a rendszerben valahol, valamiért helye van, szükség van rá.
A magyar szabályozási környezet - elsősorban a tranzakciós illeték emelése és a kamatok változása nyomán – a bankok mellőzésére ösztönöz. Azt nem lehet tudni, hogy mennyire módosulnak majd a bankolási szokások a változó banki díjak következtében, de az biztos, hogy…..
Dream_walker 2013.09.07 21:56:31
@droid_: nem terjesztek én semmit, a véleményemet mondom el, amit a saját ismereteim alapján alakítok ki, és az ilyen dolgokat minden egészséges felnőtt ember a helyén tudja kezelni :) ha mégsem, az igazán nem az én bajom (amúgy a linket miért tetted be? nem vágom)

a hitelkamat nem számolatlanul ömlik, mert elméletileg kell bizonyos mennyiségű betétnek lennie a bankban, viszont ennek a mértéke köszönőviszonyban sincs a hitelként kihelyezett összeggel
magyarul olyan összegért szedik be a hitelesektől a kamatot, amivel valójában nem rendelkeznek
így ami kamat nem jön be, az nem valós veszteség, csupán papíron létezik, mert amúgy elmaradó haszon

lehet, hogy ez szerinted hülyeség, én meggyőzni sem akarlak az ellenkezőjéről, ha érdekel a téma, győződj meg róla magad, olvass utána, kérdezősködj
én nem akarom, hogy higgyél nekem, higgyél majd magadnak, mikor belemerültél a témába

@PannonBoy: gyakorlatilag egyről beszélünk :) a pénzforgalom a valóság, a számvitel meg a matematikai varázslás :) számviteli értelemben a veszteség valós, de ahogy írod, a számvitelben tényleges pénzmozgás nélkül is keletkezik teljesítmény
na, a veszteség is pont így keletkezik, pénzmozgás nélkül, gyakorlatilag azt mondják, hogy na, ennyi a veszteség

aztán leírod, hogy manapság hitelpénz van, és ezért nekem nincs igazam
ezután elmondod ugyanazt, mint én :)
szerinted a hitelpénz hogy keletkezik? elmondom, bepötyögéssel, elsőként a jegybankoknál

neked is csak azt tudom mondani, hogy nem kell elhinni nekem, nézz utána bátran, győződj meg róla magad, hajrá
ha nem akarod, akkor meg nem kell
Dream_walker 2013.09.08 21:25:16
@PannonBoy: jah, a szmájli a végén az már csak ilyen univerzális jel, hogy a vicces dolgokra szoktak vele utalni :) az meg külön öröm, ha másnak is kellemes perceket szerzek :)
szóval igen, ez a fajta pénzügyi rendszer az én szememben olyan távol áll a realitástól, hogy akár varázslásnak is tekinthető, sőt, fekete mágiának :) sz.rul van összerakva, na, merjük használni szót :)

@droid_:
és tényleg, már emlékszem :)
végzettségemet tekintve valóban nincs közöm a bankok működéséhez, azonban a napi valóság rákényszerített az ismeretek szerzésére, és nem, nem az általad javasolt leleplező oldalaról :)
amúgy meg ez fura dolog, leleplező oldalak, meg összeesküvéselméletek mennek ezerrel mindenfelé, közben meg az ember figyelmesen végigolvas egy gazdasági lapot, és az arcába tolja a valóság azt, hogy az egész rendszer recseg-ropog, és valószínűsíthetően az utolsókat rúgja

szóval ne félts, engem nem darál be az alternatív média :)
bár azt el kell ismerni, hogy csak a félkegyelműek mondanák a jelenlegi gazdasági- és pénzrendszerre azt, hogy reális, igazságos, és hosszú távon is stabil
Dream_walker 2013.09.09 08:18:02
@droid_: Nem értetted félre teljesen, csak részben :)
Én is olvastam/hallottam már sokféle hasonló teóriát, és a legtöbbnek van is valóságalapja, csak az úgynevezett leleplező média már bőven átesett a ló túloldalára, így az igazi tényeket is saját maguk teszik hiteltelenné, a körítéssel. Hogy egy aktuális közéleti jelenséggel vonjak párhuzamot, a nemzeti oldal sokak szemében teljesen hiteltelenné vált, mikor az amúgy hétköznapi és kulturálisan világszerte elfogadott nacionalizmus elkezdte "befogadni" a magyarok_a_sziriuszról nézeteket. Ezzel a teljes nézőpont elfogadhatósága megingott. Ugyanez áll a leleplező irományok nagy részére is.

Matematikai tény, hogy a világgazdaságban a jelenleg kint lévő hitelállomány nagyságrendileg többszöröse a forgalomban lévő pénzbeli és tárgyi javak értékének, magyarul, ha a világ összes pénze és fedezete fel lenne használva hiteltörlesztésre, elfogyna minden, és megmaradna a hitelek fele, kétharmada. Ez sajna nem összeesküvéselmélet, hanem kőkemény tény már egy ideje.

Tehát a bankrendszer hitelkibocsátása el van távolodva a rendelkezésre álló forrásoktól, bár az ötvenszeres szorzót komolytalanul soknak érzem.
"A víz szalad, a cső marad. Csak a cső marad!" Erdélyi közmondás - 2013 A manna.ro hírportálról származó, Egyed Ufó Zoltán által készített fotóriportot úgy gondoljuk, hogy mindenképp érdemes ezen a blogon is másodközölésként megjeleníteni. Ha valaha, bárki, bárhol…..
Kapanyél Gigacukkini 5 hét alatt 2013.08.15 12:00:00
Míg az én gangcukkinim pillanatnyilag a képen látható szerény méretekkel rendelkezik, egy angliai nyugdíjas kertjében a szintén magról vetett tökféle 54 kilósra cseperedett. Az enyém... Az övé... Igaz, a 65 éves dél-walesi Phil Vowles kimondottan "zöldujjú" hobbikertésznek…..
Dream_walker 2013.08.16 09:49:32
@Tapmancs:
Sajnos igen, a "heterózis hatás" az a jelenség, amely során a két különböző szülővonalat egyaránt felülmúló hibrid születik, ezt a nemesítésben használják is elég szépen, ahogy Öreg Kecske is említette. Sajnos a hibrid fajtákat egyetlen cél hozta létre, mégpedig a minél nagyobb mennyiség, minden más értékmérő tulajdonság itt másodlagos. A példánál maradva ez a cukkini bizony egy fél fesztivál közönségét el tudja látni rántott cukkinikarikákkal, de íze, hát, hogy is mondjam, inkább a panírtól meg a fűszertől lesz, nem az alapanyagtól.

@Öreg Kecske:
A mostani dinnyét nem keresztezték más fajokkal, akkor ugyanis a kinézete is megváltozik, azaz semmiképpen nem lenne nagy, zöld, dinnyekinézetű valami :)
Viszont a mai gyakorlat az, hogy tök (nem feltétlenül sütőtök, de az is előfordulhat) alanyra oltják rá, így ellenállóbb lesz, és jobban is növekszik valamennyire. Sokkal eltarthatóbb mondjuk nem lesz. Az íze viszont messze kerül a hagyományos dinnyétől így is.

Amúgy a melegedő klíma miatt már a Bakony közepén is lehet majdnem olyan jó dinnyét termeszteni, mint a Mezőföldön. Persze nem száz hektáros méretben, de a kertben bárki megteheti.