Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyopár&Csom

615 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondta tegnap Marci miután beszéltem Bernarddal, az Apartmanház tulajdonosával. Egyeztetünk a kivitelezésről, a padlólapokról és a kandallóról. Minden tetszik neki, amit választottam, mindennel egyetért, pedig nem azaz a könnyen befolyásolható típus, csak tényleg egy húron…..
... a költözést is. Legalább is ezt tapasztalom, ugyanis megint költöztünk egyik átmeneti helyről, a másik átmenetire. Itt, ha minden jól megy 2 hónapig maradhatunk és innen már az apartmanházban elkészült lakásba költözhetünk. Az előző költözésnél 2-3 napig…..
A szomszédos telken építkezés folyik. Napjaink szokásos háttérzaja a munkások beszélgetése, a betonkeverő monoton morgása.Ma reggel 6 körül álmaimban fel-fel tűnt a betonkeverő, majd felébredtem a zajra. Mégis csak gáz már 6 kor ilyesmivel bántalmazni a szomszédokat...…..
Zakopanei kalandozások Albérlő 2014.05.20 20:22:44
Még csak mi is néhány hete vagyunk főbérlők, de máris albérlőnk akadt. Ráadásul kérdés nélkül költözött be az eresz alá, és mélyen sérelmezte a fotózást, így képeket nem tudunk prezentálni. A csőrét mindketten láttuk, de ez sajnos nem elegendő egy fajtatani…..
Így aposztrofálta Marci a ma reggeli időjárást. De ez szerintem nem monszun, még meleg sincs. Van helyette szürkeségünk minden színben és kiterejdésben, köd, esőfelhő és pára. Ennek köszönhetően nem látszanak a hegyek (ahol viszont havazik), olyan hangulatom van, mintha…..
Mi először nem akartunk. Sokan kérdezték nincs-e magyar szállás Zakopaneban, akik ismernek minket mondták csináljunk egyet. Na persze az utazási iroda, a tolmács iroda, bokros teendőink mellé még pont elfér. Aludni meg minek? Szóval tiltakoztunk mi rendesen. Aztán felmondták az…..
Kb két éve nem írtunk blogot. Családtagjaink, rokonok, barátok és még sokan mások tudják felgyorsultak velünk az események. 2013 januárjában született egy saját utazási irodánk, a fordításokat sem hanyagoltuk, így októberben hónapokra elnyelt egy autódudagyár, s mire…..
Zakopanei kalandozások Durva 2012.10.25 10:08:46
Nekem ahhoz ma elég korán volt, hogy csont nélkül vegyem, amikor a parkolósfiú behajtáskor igen szépen és kedvesen megkért, hogy próbáljak már a vonalak közé parkolni. Miért, hogy másképp? Nem akarom tudni, hogy milyen tapasztalataik lehetnek...     CSom..
Zakopanei kalandozások Gyopár 2012.06.18 15:07:00
Három éve járogatom a Tátrát, de most először sikerült Havasi gyopárt látnom. Van rá bizonyíték is alább! Szegény Gabi és Márta, akikkel együtt jártunk a Nosalon, nagyon szépen győzték türelemmel, amíg én minden sziklára kimásztam - Anyu! Nem úgy... - és lefotóztam, ha…..
Nem vagyok híve a 2012-es világvége hangulatnak, meg hasonlóknak, de biztos, hogy valaki lopja az időt. Mire feleszméltem már itt az április, az utolsó bejegyzésünk február közepén történt, és azóta huss eltűnt az idő. Nem, mintha nem történt volna közben semmi, sőt rengeteg…..
 Nosztalgiával gondolok vissza a reggelire. Amikor még előttem volt az egész nap. És volt esélyem még ma befejezni a 7 oldal fordítását. De a helyette inkább ezt a blogot írtam. Nem is tudom, miért...Amikor jobban elmélyülök egy-egy szövegben, nagyon könnyen átveszem a…..
Mostanában egyre több fordítóirodával tartom a kapcsolatot, keveset emlegetjük őket, mert kifejezetten nyugis partnerek. Emailen mindent le lehet egyeztetni, nincsenek s.o.s. helyzetek, a munkát is otthonról nyugis körülmények közt lehet végezni. Bár múltkor egy csöndes zakopanei…..
Olyan hideg van, hogy az ember el sem tudja képzelni. Mármint olyan átlagos magunkféle ember, nem egy Szibéria lakó. De álljon itt egy két példa:Olyan hideg van, ...- hogy megfagy az ember orrában a takony,- hogy belüről is deres a kilincs, - hogy a macska a levegőben fordul vissza…..
Bár kint tombolnak a mínuszok (volt már -37 fok is), a nappalok egyre hosszabbak, s ez okozhatja a helyi macskaközösségben a felfordulást. Ez ellen Aga félévente kapott eddig egy szurit, amely megoldott a a macskaszerelem emberek számára kellemetlen mellékhatásait. (Mi már csak ilyen…..
... tegnap este megint csúnyán lecsapott a macskára!Történt pedig, hogy hazaértünk munka és bevásárlás után, s ajtónyitáskor a macska - aki azonnak meghallja ha valaki a kulccsal motoz odakint - jó szokásához híven nekiindult, hogy kirohanjon kicsit a szabadba.S mint az elmúlt…..
Zakopanei kalandozások Jogsi 2012.01.31 12:38:02
Elvették. Gabiét is, enyémet is. - Ez már önmagában is szép kunszt lenne, de tény, hogy önként adtuk oda, és hogy már vártuk is kicsit... (Na jó, nagyon...) Mert cserébe megkaptuk a lengyelt. Friss, ropogós új jogosítványunk legnagyobb kunsztja pedig nem az, hogy az átlag…..
Egy panzióssal, aki tegnap hívott fel, hogy szeretne felkerülni a ZakopaneInfora... És, hogy mi olyan jó fejek vagyunk, Gabi is, de főleg a Marci, és csodás, ahogy a vendégekkel bánunk, és végignézte a (magyar!) honlapot, és nagyon szeretne rá felkerülni...És ez jól esik, mert…..
Most már tudom, hogy Zakopane is falu, de Lengyelország is... Ugyanis nem először jön szembe velem a címben szereplő kifejezés. Szállást keresnek rá lengyelek, és akinek még van szállása Zakopanéban az időpontra, az meg nekünk jelzi, hogy van szabad hely "na…..
Januárban Zakopane városában van egy három éve visszatérő rendezvény, melynek keretében egy rakat koncert van a lengyel- és főleg górál karácsonyi dalokból, pásztorjátékokból. Kulturális szempontból érdekes és figyelemre méltó fesztivál ez.Az idei mottóban pedig végre…..
Nagy rajongója vagyok az Újévnek, a hónap elejéknek, a hétfőknek, szóval az első napoknak. Amikor az ember szinte érzi a változás szelét az arcán, buzog benne az energia. Szeretem összesíteni mi is történt, mit is csináltunk, mi valósult meg terveinkből. Bár mindig…..
Zakopanei kalandozások - 16 2011.12.21 10:09:00
Lassan le se tagadhatjuk, amit eddig hiányoltunk. Itt a tél.Ha el akarok indulni valahova, kezdhetem fél órával korábban, hiszen hólapátolás, kocsi kiásás, jég levakarás, és persze egyáltalán munkakedv lehelése az opelbe esedékessé válik.Persze ez nem panasz, hisz vártuk már a…..
Zakopanei kalandozások Nyaralás 2011.12.09 22:11:00
Elegem lett a karácsonyi előkészületekből, elegem a "szezonon kívül nem lesz sok munka és pihenünk, (de valahogy mégis látástól mikulásig dolgozunk)" életmódból, elegem a "most majd előveszem az elmaradásaimat, és bepótolom" hozzáállásból, és úgy…..
Zakopanei kalandozások Téli torna 2011.12.09 22:01:00
Marci egy csapatnál ragadt pénteken, úgy volt hogy nem kell aznap idegenvezetnie, aztán az időjárásnak hála mindent át kellett variálni. Variáltunk, egyeztettünk, bőszen telefonálgattam, hogy mindenkit értesítsek a programváltozásról: szállást, lovasszános stb. A nagy…..
Gyakorló macska gazdiként nem csak etetem és simogatom a jószágot, de tudományos megfigyeléseket is végzek. Az alábbiakat figyeltem meg: - Szunyókáláshoz sosincs túl korán, vagy későn.  - A szunyókálást nem lehet összecsapni, a helyet megfelelően ki kell választani, elő…..
Azt hiszem kettőjük kapcsolatában komoly előrelépésnek számít, hogy elkezdett fordításokat csinálni. Igaz, hogy magyarra és igaz hogy csak nem túl bonyolult szövegezésű étlapokat és a Google translate is segít. Ennek ellenére ne kisebbítsük a sikereit, hisz szépen hoz a…..