Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GuloGulo

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pedig olyan jól ment minden ... államosították a 3000 milliárd forintos magánnyugdíjpénztári vagyont, nem tüntettek. Lett új alkotmány, új munka törvénykönyve, új választójogi törvény, rengeteg kreatív új adók, adóemelések, egy minisztériumot lepasszoltak a szponzoroknak,…..
Fiatal magyarok rázzák az utcát. És maguk se tudják, pontosabban, nem tudták eddig, milyen ez a rezgés. A mostani diáktüntetéseket nem kell sem felül-, sem alulbecsülni; viszont mindig, minden körülmények között örvendetes, ha apolitikus rétegek formálni kezdik hangjukat,…..
A választási rendszer átalakításával foglalkozó, két héttel ezelőtti posztom egyik pontjában röviden kitértem már a tervezett választói feliratkozásra/regisztrációra, azóta egy kicsit jobban is végiggondoltam a kérdést. Előkerültek új szempontok is, az például valamiért…..
GuloGulo 2012.08.16 20:23:06
@freehckr: meglehet.
De a választójog arról szól, hogy az adott egyénnek lehessen-e beleszólása a közügyekbe.
Ezt a jogot megvonni valakitől csak mert pl nincs érettségije, szerintem túlzás.

Amúgy továbbgondolva a dolgot, ideális esetben a parlamentnek 8millió szavazója lenne. Te is én is megszavazhatnánk vagy elvethetnénk pl egy BTK módosítást. Nyilván ez kivitelezhetetlen, ezért adjuk oda a szavazatunkat ennek-annak a képviselőnek.
Ha leszűkíted azt a kört aki odaadhatja a szavazatát, azzal kb a magyar népből nyesel ki egy darabot.
GuloGulo 2012.08.16 20:39:25
@freehckr: "A választás is egyfajta felelősség, ráadásul nem kicsi..."
egyfajta igen...
Vontak már bárkit felelősségre azért mert hülyékre szavazott?
Gyakorlatilag semmilyen felelőssége nincs a szavazónak.
Még mindig vasút. Direkt nem raktam egybe a minisztériumi közleménnyel, ne mosódjanak össze. Bárány Balázs VDSZSZ-alelnök tegnap interjút adott a HVG-nek. Nem érdemes semmit kihagyni belőle, vagy bármit hozzátenni, teljes terjedelmében kitesszük, olvassátok el. A fideszesek…..
GuloGulo 2012.06.13 07:53:07
@Horizont: kb ilyesmi fordult meg az én fejemben is.
Pl nem a vdszsz volt, amelyik kb egy éve sztrájkkal való fenyegetőzéssel érte el, hogy Viktor mosolyogva kifizessen a dolgozóknak 5 milliárdot? A máv cargo eladásából ugye.

Természetesen a kva anyját a minisztériumnak, mert tudják, hogy mi folyik a vasútnál, mégse tesznek semmit a pénzek elfolyása ellen.
De ha ezt ugyanígy látja egy szakszervezeti vezető, ráadásul legalább 5 éve, akkor miért nem szerveznek sztrájkot? Miért nem állnak ki a nyilvánosság elé? Jogosan gondolhatja az ember, hogy azért, mert a kargós pénzekkel be lett fogva a szájuk.
Negyven napon át Strasbourgban tartott tiltakozó böjtöt (tehát éhségsztrájkot) Izsák Bács Jeremiás,  az új egyházügyi törvény alapján januártól már féllegálisan működő egyik egyház tagja. A mennonita lelkészhez menet közben csatlakozó Soós Péter pár…..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
GuloGulo 2011.12.19 13:29:51
@СubE:
qva jó!
csak a kommentjeid miatt olvasom tovább.
a cserepelus óriási ötlet!
:))
csak így tovább
Az esztergomi újság, a Hídlap írja:"A környezettudatos esztergomiak külön-külön gyűjthetik a háztartásokban termelődő papír-, műanyag-, és üveghulladékot. A szelektív gyűjtőszigetek felállításával az a közszolgáltató célja, hogy úgynevezett hasznosítható…..
addict Mit rejtenek a márkanevek? 2011.11.24 09:30:00
Egy átlagembert naponta több ezer reklámüzenet ér, melyek mindegyikében ott van a cég neve, szlogenje és emblematikus logója. Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontosak ezek a nyelvi és vizuális kifejezőeszközök a márkaismertség szempontjából. De vajon azt is tudjuk, hogy honnan…..
GuloGulo 2011.11.24 20:33:49
Kialakult a jövő nyári foci Eb mezőnye. Ezúttal nincs nagy hiányzó, de vajon ez a torna lesz a legerősebb? És mire emlékszünk majd belőle tíz év múlva?Az aktuális FIFA-világranglista szerint a legjobb 12 európai ország ott lesz az Eb-n, így a selejtezőket elbukó együttesek…..
Néhány hónapja eljutottam oda, hogy az ország hosszútávú jövője szempontjából legveszélyesebbnek nem Orbánt, hanem a jelenlegi ellenzéket látom, illetve mögötte a társadalmat. Nyilván ehhez hozzájárult a kormány is, aki intézkedéseiben és kommunikációjában ugyan minden…..
GuloGulo 2011.11.12 21:50:08
@Kandabula: azok a külföldiek, akik képben vannak a magyar állapotokkal, szerintem már csak hüledeznek rajtunk, mert már kiröhögték magukat.

Múlt héten kérdezte tőlem egy német taxis, hogy mennyi most a forint-Euro. Megmondtam.
A válasz ez volt:
- Jó ég! Pár hónapja váltottam 270-ért! Mi a fene folyik önöknél?
Soha nem gondoltam volna, hogy futócipő vásárlása fog lázba hozni, de megtörtént :)Sok futó keni-vágja a cipőtípusokat, ránézésre lökik a modellneveket, melyiket mikor adták ki, mennyi a súlya, hány színárnyalatban lehet kapni, értekeznek róluk stb stb. Én ehhez közel…..
GuloGulo 2011.10.18 23:33:02
GuloGulo 2011.10.20 17:53:48
Ha minden igaz, ma fogja aláírni Schmitt Pál a végtörlesztésről szóló törvényt, amiben a jó szándék ellenére sikerült az összes rosszat egyesíteni: kevés emberen segít (a "gazdagokon"), lejáratta Magyarországot, elszabadultak a devizaárfolyamok, perelni készülnek a…..
GuloGulo 2011.09.26 21:44:28
@paaj: Nagyjából én is errefelé keresném a megoldást.
Azzal a kiegészítéssel, hogy az állam ne fizessen egy petákot sem.
Inkább kötelezze a bankokat egyoldalú szerződésmódosításra, oly módon, hogy pl egy év múlva a banknál csak olyan lakáshitel lehet melyben:
-a kezelési költségeket Ft-ban számolják
-a kamat fix: pl 2-3% plusz svájci alapkamat
-az országkockázati tényező hátrányait (és előnyeit is) a bank viseli
-a rossz hitelesek miatti kockázatnövekedést szintén a bank viseli
-nincs több egyoldalú szerz. módosítás
-meg ilyenek..

A lényeg, hogy a hitel csak az árfolyamtól függjön a továbbiakban. Tehát kb arra kényszeríteni a bankokat, amit a rossz szabályozással az állam anno elmulasztott.

Ennyit sztem a bankok simán lenyelnének, a havi törlesztők rögvest csökkennének. És ne adj isten egy épeszű gazdaságpolitikával a későbbiekben még a Ft is erősödne a frankkal szemben.
Az UEFA elnöke időről-időre meglepő kijelentésekkel áll elő, most éppen az Eb-selejtezőket akarja megreformálni. Érdekes változások jöhetnek. A terv az, hogy a 2016-os, immár 24 válogatott részvételével sorra kerülő franciaországi Európa-bajnokság előtt kétfordulós…..
Uccuneki! Almost 30 2011.09.23 09:08:00
Tegnap indultam a NIKE Futóblog által szervezett JUST 30 versenyen a szigeten. A verseny lényege az volt, hogy 1 szigetkört kell teljesíteni 30 perc alatt, és aki a legjobban megközelíti ezt az időt, az nyer. Vagyis nem a leggyorsabb ember nyeri a versenyt, így emiatt most azok is…..
GuloGulo 2011.09.23 21:26:33
Általában egy egész futásokról szoktam írni és a futás egésze határozza meg az össz-hangulatomat az adott teljesítmény kapcsán. De sokszor felfigyelek egy-egy pillanatra, ami aztán többször, visszatérően eszembe jut és a futás akkori teljesítményétől függetlenül…..
Közkívánatra közzéteszem a közérdekű közös fotót a pozsonyi futásról  Balról jobbra: Csiripiszli, Simone Lewis, Iramszarvas, guggolósorban BRandom Jobbról balra: Iramszarvas, Simone Lewis, Csiripiszli, guggolósorban BrandomKözépről először jobbra, majd balra…..
Uccuneki! Bratislava Night Run 2011.09.18 15:49:00
Tegnap este részt vettem az első külföldi versenyen. Csiripiszlivel, Iramszarvassal és BRandommal beneveztünk a pozsonyi 8.8 km-es éjszakai futására. Délelőtt kényelmes időpontban elindultunk és hamar meg is érkeztünk Pozsonyba. Leparkoltunk, átvettük a csomagot, ami egy fehér…..
GuloGulo 2011.09.18 22:47:48
Uccuneki! Állat(i) 2011.08.26 21:49:00
Múltkor olyan rossz kedvem lett, mint egy hintalónak, mikor eldöntöttem, hogy kihagyom a nike futást. Két napja viszont kialakult, hogy megyünk egy pozsonyi éjszakai futásra szeptemberben, már ekkor jobb kedvem lett. Ma gatyarohasztó meleg volt, a lakásba a 30.8 fokos nappaliba értem…..