Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zak

3 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Grapefruitmagnak nem találták nyomát a Dr. Csabai-féle Grape Vital grapefruitmag-kivonatban. Ezzel szemben szintetikus fertőtlenítőszer kimutatható volt a termékben, holott a leírása szerint kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. A koronavírus-járvány következtében igen népszerűek lettek a…..
Zak 2020.09.07 10:10:41
@Kada Testing: Esetleg egy kis novicsokot? Vagy póniumot? Maradjunk annyiban, hogy a szkeptikus blog készítőinek szándéka valószínűleg nem a félrevezetés. Én ennyit megelőlegezek nekik.
Zak 2020.09.07 10:11:19
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
Zak 2020.01.05 20:50:08
@berlingo: mutass egy bevándorlót,aki rád akarta kényszeríteni a vallását.
Csaknem egy éve annak, hogy a blogomon először érveltem a napi háromszori étkezés mellett, illetve a napi ötszöri étkezés ellen. Még most is rengetegen csodálkoznak rá, amikor ezt mondom, de szerencsére egyre több fogyni vágyót sikerül meggyőzni arról, hogy a „sokszor keveset” elve helytelen. Most…..
Mihez kezdjen egy ír határátkelő a magyar fővárosban? Sok mindent csinálhat, taníthat például angolt – vagy nyithat egy ír pubot, mint azt tette Charles Griffin, aki több mint egy évtizede él a magyar fővárosban. Vajon mi hozta Magyarországra és milyennek látja? Neked mit jelent a magyarság? Hogyan…..
Zak 2019.07.24 15:45:40
@takarék-láng: mi a faszom köze van a szexuális beállítottságnak a korhoz? Miért ne láthatna egymás kezét fogó lányokat egy fiatal? Bebuzul, vagy mi lesz?
"de a kihivo, megbotrankoztato gay pride," - csak neked az.

- cserebe sokkal kevesebb a tobbi ado mint nyugaton. - nem, nem kevesebb. Az SZJA hazugság, mivel a munkáltatónak a bruttó béreden túl még van a 27%-os szuperbruttó. Szóval a látszólag 33.3%-os levonás az inkább 50% körüli lesz, ami jól mondtad, világviszonylatban is egyedülálló a 27%-os áfa mellett. Jó szar ország ez.
Tudomány / Science Csók és matek 2019.06.09 06:51:41
Edward Frenkel orosz matematikai csodagyerek, aki huszonegy évesen lett professzor a Harvardon, most pedig a Berkeley-n tanít, nyíltan platonista. Erósz járja át elbűvölő 2013-as memoárját, a Love and Math-ot (Csók és matek), amely egyfajta platóni szerelmes levél a matematikához. Ifjúkorában a…..
A vasúti közlekedést már a születésétől fogva végigkísérte a rekordok hajszolása, minden mérnök és vasúttársaság azon volt, hogy valamiben a legjobb, legerősebb, leghosszabb, legnehezebb... na és természetesen a leggyorsabb lehessen! A jelenlegi leggyorsabb, sínen futó vonat, a TGV V150. A…..
Zak 2019.04.23 12:16:07
@gigabursch: Ilyen sebességeknél egyértelműen a járműben megjelenő rezgések és azok kezelése a legnagyobb kihívás, valamint az hogy ezen rezgések ellenére a szerelvényeket a síneken tartsák. Azt még érdemes megemlíteni, hogy valamelyik TGV vonat forgószekrényének tervezésében nagy szerepe volt a magyar Stépán Gábornak, aki jelenleg a BME Műszaki Mechanika Tanszék tanszékvezető tanára, valamint az MTA rendes tagja, nála nem nagyon tud senki erről többet mondani.
Zak 2019.04.23 16:45:22
@densha.blog: sajnálatos, nagyon jó tanár volt, csak miatta jártam annó Kinematika és dinamikára.
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
Zak 2019.02.05 11:54:47
@FCUK5: "itthon az ellenzék a röhejesebb" - kell azokat is ekézni, de sokkal fontosabb a saját magán viccelődni képtelen fideszmaffiát, annak még értelme is van.
"eleve kizárják a lehetséges közönség nagyobb részé" - igen, ezt szeretné a fideszmédia és te elhitetni, de sajnos mégiscsak egy kisebbségről beszélsz, ráadásul olyanokról, akik a viccet sem értik, szóval nem célcsoport, mint ahogy te sem.
Vannak olyan marketingötletek, melyeknek a megszületése is heves fejcsóválásra ad okot. A szolgálólány meséje című sorozat szereplőiről elnevezett borkollekcióé is ilyen, mert hát kinek és ugyan miért juthatott eszébe egy olyan sorozattal eladni a lőréjét, amiben a nőket szülőgépnek tartják,…..
Zak 2018.07.11 13:35:00
Orbán egyszer már megpróbálta durván – nem jött be. Utána egy pártkáderrel igyekezett neki tetsző irányba fordítani az igazságszolgáltatást – látható kudarc. Most állítólag kivásárolná a renitens (értsd: neki nem tetsző) bírókat...
Zak 2018.05.19 18:24:32
@Jakab.gipsz: és mitől lesz a bíráskodás liberális? Azt elfelejtetted kifejteni.
A Dűne-film romjain született meg az Incal-univerzum, amelynek első része végre megérkezett hozzánk, és pontosan olyan agyamenten zseniális, ahogyan az A szent hegy rendezőjétől és a franciák képregénygurujának együttműködésétől elvárható. A 70-es években Jodorowsky arra…..
Csak erős idegzetű Soros-bérenceknek ajánlott az Echo TV műsorainak megtekintése, de olykor érdemes Mészáros Lőrinc médiabirodalmának ékkövére váltani magányos tavaszi estéken a világ sokszínűségére fogékony baloldali vagy liberális szavazóknak is. Vasárnap este például Orbán Viktor miniszterelnököt…..
Zak 2018.04.03 17:49:51
@teéjesenmindegy: "Hálisten a balodali kampányban van humor." -aki nem fideszes az nem feltétlen baloldali, csak a te kis agyadban ennyire egyszerű a világ, és igen, a fideszen kívül mindenkinek van humorérzéke.
KARAMBOL Az LMP egy trójai faló? 2018.03.06 10:41:06
Létezik egy párt, amelynek női miniszterelnök-jelöltje van. Létezik egy párt, amely minden korrupciógyanús ügynek a végére jár. Létezik egy párt, amely azt hirdeti magáról, korszakváltást akar, és soha többé nem paktálna le a régi, politikailag és erkölcsileg totálisan lenullázódott elittel.…..
Zak 2018.03.06 19:09:49
@Andrass9: csak blabla, semmi konkrétum. Mitől megvásárolható Schiffer? Nem is vesz részt aktívan, végülis nem tök mindegy? Mitől nem vásárolható meg akkor a Viktor?
Ha most kezdesz programozást tanulni, akkor nagy fejtörést okozhat az a kérdés, hogy melyik programozási nyelvet is válaszd a tanuláshoz. Van ugyanis sokféle: Java, C++, Python, Javascript, C#, PHP - hogy csak néhányat említsek a rendelkezésre 100-nál is több nyelvből. Ha már tanulsz valamit, akkor…..
Az előző részben röviden összefoglaltam, milyen tapasztalataim voltak az összeszerelésnél, a mostani részben pedig elmesélem a használat nehézségeit. ..
Minek köszönhető a 20. század „őskatasztrófája”, az első világháború? Talán egy történelmi kérdésnek sincs akkora irodalma, mint az első világháború kitörésének. Az egyik legeredetibb választ a zseniális A. J. P. Taylor (1906–1990) adta, aki kevesebbet kutatott a levéltárakban, de annál többet…..
Zak 2017.05.03 17:18:40
@Balango: aham, valami érvet írhattál volna, mert ez így semmit nem ér. Vagy odaírhatod a végére, hogy SZERINTEM. Ennyi erővel azt is írhattad volna hogy jézus élt, és ez igaz, mert kb pont annyi érv van benne: semmi.
Bütyköltem Ti küldtétek 2016.10.03 10:51:15
Az elmúlt napokban egyre több visszajelzést kapok olyanoktól, akik a korábbi cikkem alapján megépítették saját TIVEDA készüléküket. Ezekből osztanék meg párat veletek, háthat lesznek olyanok, akik most kapnak majd kedvet egy kis bütyköléshez.  Mi az a TIVEDA? A TIVEDA egy kis készülék, melyet…..
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Agent Ungur írása. *   2016: Orbán, Walking Dead és a liberalizmus kiszenvedéseA Walking Dead előző évadának befejezésénél már csak az új évad nyitánya volt nagyobb csalódás 2016-ban. A Walking…..
Nemrég rendeltem Kínából egy 3D nyomtatót. Mivel fogalmam sem volt, milyen szempontok alapján kellene kiválasztani a megfelelőt, és melyik márka felel meg az én elvárásaimnak, így a józan gépész eszemet elővéve, valamint a pénztárcám vastagságára gondolva szétnéztem az amazonon, hátha lesz valami…..
IOTWare Welcome 2016.11.04 15:52:20
Ez a blog nem egy használati útmutató egy robothoz, sem pedig egy precíz leírás hogyan készítsünk más eszközt. Ez a blog inkább megpróbálja bemutatni, mit lehet otthon csinálni a modern technika lehetőségeivel a saját tapasztalatainkon keresztül.  Szeretnénk okosítani otthonunkat, esetleg 3D…..
Örömteli hír, hogy nemcsak az Egyesült Államokban és Kínában, hanem máshol is nyomtatnak autókat, és a Local Motorson kívül is alkotnak izgalmas modelleket. A cseh autótervező Petr Chládek szerint komoly gondok vannak a jelenlegi közlekedéssel, a rendelkezésre álló kocsik pedig…..
vonatmagazin Trainspotting 2016.05.16 14:57:28
Nemrég harangoztam be az AK Interactive Trainspotting kiadványát, amely a vasúti járművek, és a vasút körüli épületek öregbítésével, koszolásával foglalkozik. Anno megörültem annak, hogy lesz ilyen témával foglalkozó könyv, de egy kicsit tartottam is tőle: a vasút nem tank, nem repülő, nem húzhatóak…..
Huanita szebb jövője érdekében édesanyja mindent megtett, hogy a lánya magas színvonalú taníttatását biztosítsa. "Te nem leszel rabszolga!" - suttogta kislánya fülébe esténként lámpaoltás után. És valóban, a sok spórolás, lemondás és szorgalom meghozta gyümölcsét, Huanita 18 évesen egy nívós…..
A túlhajszoltság és a stressz miatt sokan szenvednek az esti elalvással. A legtöbben ilyenkor csak forgolódnak vagy a már unalomig ismételt módszerekkel próbálkoznak. Ilyen például a:  meleg tej bárányok számolgatása elektronikus eszközök mellőzése lefekvés előtt De akiknek ezek a jól ismert…..
Zak 2016.04.19 15:59:17
@UdjanMineck: kicsit későn szólok hozzá, de még olvashatják. szóval: DE VAN. Ha a szót leírták, használják és megértik, akkor a szó létezik. Teljesen mindegy, hogy van-e hasonló szó, esetleg az új szót olyan kifejezésre használják, amire te mást. Mert az a nyelv amit más használ pont annyira magyar, mint amit te. Kijelenteni, hogy a te általad használt nyelv a "helyes", egyszerűen csak öntelt taplóság. Nem csak az ahogy a posztolót nagyon határozottan, ezzel együtt nagyon bunkó módon lebaszod, ugyanezt csinálod mindazokkal, akik a védelmére kelnek, csak nem tudom milyen alapon. Ha egy réteg el kezd használni új szavakat, te milyen alapon döntöd el, hogy az helyes-e? Kategorikusan kijelenteni, hogy valami nem létezik, az bizony nyelvtannáciskodás, pedig azt írod nem vagy nyelvtannáci. A nyelv a legdemokratikusabb dolog a világon, szóval pattoghatsz itt a helyességről, aztán meg csag pislogni fogsz majd, ha csak te nem használod úgy a nyelvet, ahogy majd mindenki, és azt mondják hogy nem helyesen beszélsz.
Sok szerencsét hozzá