Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacagány

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
Kacagány 2011.05.10 11:21:37
A cikket elolvasva nekem most kissé általánosabb érvényű gondolataim támadtak.

Előrebocsájtom, hogy bár némelyik következtetésükkel nem értek egyet, mégis a VV rendkívüli módon kivívta a tiszteletem az európai, következetes, felelős gondolkodásmódjával.
Ez az a politikai és vitakultúra ugyanis ami sajnos maximum csak percek erejéig volt jelen az elmúlt 20 év politikájában -Tétényi Évának köszönhetően most ismét látszódnak morzsái. Komolyan mondom, hogy hálás vagyok a blognak amiért Magyarország európaiságának legalább az illúzióját fenntartja.

Ami a jelen kormánnyal szembeni óvatoskodó optimizmust/naivitást illeti: be kell végre látni, hogy a kormányt ért kritikák oka nem az, hogy rossz stratégiát választottak, rosszul kommunikálnak, sosem a legmegfelelőbb eszközöket választják,stb-stb, hanem csakis egyetlen -az előzőeknél sokkal egyszerűbb, bár mélyebben gyökerező- dologgal magyarázható, mégpedig hogy:

végtelenül buta, kicsinyes, kapzsi, sunyi és gátlástalan ember(ek) van(nak) döntéshozói pozícióban. Mivel a fenti kombó egységes és alapvető "adottsága" kormányunk prominens tagjainak, sajnos kommunikációs eszközökkel (cikk, kritika, könyörgés, tüntetés, stb) nem változtathatók meg (mert pl. egy közepesen buta embert ugyan okosabbá lehet tenni némi erőfeszítés árán, de gerincet nem lehet adni annak, akinek nincs).

A változáshoz ennél konkrétabb eszközök kellenek. Pl. a 2-3 főpapot az udvari vuduvarázslóikkal együtt -megfelelő törvényes lehetőségek híján- vasvillával elkergetni (Orbán, Semjén, Matolcsy, Lázár kezdetnek megteszi). Persze ez ma utópisztikus elképzelésnek számít.

Sajnos.
Egy KDNP-s javaslat szerint a 16 évesek is szavazhatnának. Olyanok, akiknek az önállósága jellemzően nulla, és a közéleti tájékozottsága sem sokkal nagyobb. Ez egy igen rossz ötlet. (Fotó: Scottish Youth Parliament) Ezen a héten végleg eldőlt, hogy a gyerekek utáni szavazati…..
Mi a megoldás? Befektetés és tőke kell. Ahhoz meg vagy tíz év lakossági takarékoskodás és puritán életmód, vagy újabb idecsábított multik, vagy nagy állami projektek és további eladósodás. Más út nincs. A KSH tegnap kiadott korrigált statisztikái még az előző napi,…..
Kacagány 2011.03.31 16:12:11
@gézukácska: Gratulálok, ez százezer pontos hozzászólás volt :)

Úgy látszik a fidesznek 8 év sem elég egy épkézláb, betartható program létrehozására. Szégyen.
De remélem legközelebb több időt kapnak a gondolkodásra ;)
Végre valóban lenne politikai lehetőség az antikommunizmusban – csak nem annak, akinek magának is komoly pártállami múltja van. (Fotó: Index) Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc még mindig nem értette meg, hogy amihez nyúl, az szinte azonnal hiteltelen lesz. Az esetek többségében ez…..
A Lázár János által is képviselt világnézet azért olyan gyakori társadalmunkban, mivel ez maga a kádárizmus. Az élet egyetlen mérőeszköze, hogy ki mennyit keres, milyen jólétben él. (Fotó: Segesvári Csaba/delmagyar.hu) A hétvégén ismét új információkkal gazdagodtunk…..
Kacagány 2011.03.21 11:52:11
@Máгia: telitalálat, nekem is pont ez a problémám ennek a senkinek az észosztásával kapcsolatban.

Pozícióban lévő embernek közpénzt "összekaparni" nem erény -és akkor még finom voltam. Egy alapos vagyonosodási +könyvvizsgálat, és ha még mindig nem a sitten ül, NA AKKOR oszthatja az eszet, ugye...

Transylvanianmixedgrill 2011.03.21. 09:38:17:
Rendkívül értékes gondolatok, köszönöm.
A határon túli magyarok pedig költözzenek át Magyarországra. Hogyan lehet harcolni a népességfogyás ellen? Heti szavazás-összesítőnk. Ezen a héten is több érdekes eredmény született a Véleményvezér szavazásain. Hogy blogunk olvasóinak az új alkotmánytervezet…..
A többség nem hiszi, hogy a magyar szocialisták, a német nagyvállalatok vagy más titkos erők állnának a médiatörvény nemzetközi bírálatai mögött. Nehezen fog így összejönni egymillió lájkoló. Heti szavazás-összesítőnk. Hétvégi szavazás-összesítőnkben most azt…..
Úgy tűnik, választ kapunk egy hónapok óta minket kínzó kérdésre: vajh mire fogja költeni a nyakába szakadt állami milliárdokat a Duna Televízó? Megmondjuk: kurvákra. Na nem úgy, hogy rendelnek belőlük párat a igazgatói irodába, hogy az üvegasztalra kiszórt kokóban…..
Kacagány 2010.03.20 12:59:30
@simon says::

Az év hozzászolása, komolyan. Maximum respect! Vajon miért 100%-osan biztos, hogy 20-30 éves távlatban egyikből sem lesz semmi? <-költői kérdés...

E/ke, nem lehetne, hogy tényleg elhúzz innen az értetlen hülyeségeiddel? És ne gyere hogy személyeskedek, mert te nem akarod szándékosan megérteni, hogy mi az emberek baja ezzel a fostengerrel. Sokan kifejtették sok nézőpontból, érthetően, kultúráltan.

Ritka perverz lehetsz ha élvezed, hogy az ide írók 99%-a retardáltnak tart.