Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baracska Péter

13 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A haditengerészeteknél a nagy leépítések valójában nem a washingtoni konferenciát követően kezdődtek, hanem jóval korábban. A háború lezárását követően azonnal nagy selejtezési hullám kezdődött szinte minden nagyobb haditengerészetnél. Elsősorban a régebbi építésű, elavult egységektől igyekeztek…..
Baracska Péter 2020.03.02 16:18:50
@savanyújóska: A Churchill-imádó úriemberre nem reagálnék mert fölösleges, gyerekkoromban én is bírtam Templomdombot mert szellemes volt, de inkább humoristának kellett volna elmennie, azzal mindenki jobban járt volna Európában, és most talán úgy emlékeznénk rá mint a Monty Python szellemi elődjére...
Kossuth valóban a magyar történelem leginkább túlértékelt embere, Görgeyt viszont jól sikerült besároznia a habsburg-bérenceknek. Nem is csoda, egy semmiből előteremtett hadsereggel alaposan elagyabugyálta volna őket a ruszki beavatkozás nélkül, utálhatták is érte nagyon.
Viszont II. Rákóczi Ferenccel kapcsolatban úgy gondolom tévedsz. Magam is sokáig úgy gondoltam hogy egy jó szándékú katasztrófa volt a pasas, de jobban belemélyedve a szabadságharc történetébe, az a véleményem hogy egy hatalmas hibája volt csak: megbízott Károlyi Sándorban. Persze kellett a főnemesek támogatása, de az a kétkulacsos gazember a szabadságharc több kulcspillanatában is cserbenhagyta a kurucokat és Rákóczit, ezzel alaposan meggyengítve az erőfeszítéseket. Az első árulás gyanújára legalábbis börtönbe kellett volna csuknia a pasast, bár bőven kijárt volna neki a nyaktiló is. Talán nem túlzás azt állítani hogy Rákóczi létrehozott egy új magyar államot a folyamatos háború közepette, és ha több Bottyánhoz és Esze Tamáshoz hasonló kiváló embere van, valamint kevesebb Károlyi-féle akkor nem holt volna hamvába a kísérlete.
Manapság már az öt év is nagy dolog egy zenekar életében, nemhogy valakik harminc éve űzzék az ipart. A Sepultura jelenlegi felállásáról még mindig megoszlanak a vélemények. Az emberek még mindig azt mondják, hogy az "új énekes", pedig Derrick már tizenkilenc éve tagja a…..
március 30. Pogány: Klub (az iskola mellett) - 16.45március 31. Görcsöny: Művelődési ház (Hársfa u. 31.) - 18.00Regenye és Szőke lakosait is szeretettel várjuk!április 1. Pellérd: Művelődési ház (Damjanich u. 9-11) - 17.30Aranyosgadány lakosait is szeretettel várjuk!április 2.…..
w Multiplayer 2010.03.26 06:00:00
Eddig a két új erő mutatkozott be az MTV interjúsorozatában. A köztévé kezdeményezése egyébként megérdemli a biccentést, annál többet csak azért nem, mert ez volna a default elvileg. Kockázatos riporteri feladat, és ahhoz képest eddig egészen ügyesen teljesítették. A…..
Ökopolitika Baranyában 822 2010.03.24 22:40:00
Vajon mit takarhat ez a szám?Na jó, nem árulok zsákbamacskát, ennyi cédulát sikerült leadni március 19-én, az ajánlószelvény-gyűjtés utolsó napján, a baranyai 3. választókerület LMP-s jelöltjének, Kóbor Józsefnek a nevére. Ezzel a 7 baranyai választókerületből 6-ban…..
Egyik kedvenc vicclapomat olvasva (annyit segítek hogy a címe 1 hét időtartamot jelent) megakadt a szemem egy neves filozófussal készült, politikai témákat feszegető interjún. Rögvest el is olvastam, a hasonló írások mindig számottevően képesek javítani a közérzetemen.…..
Baracska Péter 2010.02.25 12:22:57
@Frank'Leó: Ez jó, majd felterjesztem a javaslatot hogy ezentúl a bíróságok is közmondásokban fogalmazzák meg a vádakat. Sokkal szórakoztatóbbak lennének a tárgyalások. @TaTa86.: Nálunk az a baj hogy azok se igen értenek hozzá akiknek kéne. A választók pedig tőlük tájékozódnak a politikáról. Nyilván nem a nép a hibás hanem akiktől tájékozódnak a politikáról.
@Az évek meg a rutin: Van benne valami, de ennek legalább volt sajtóvisszhangja :P
Baracska Péter 2010.02.25 12:24:00
@Baracska Péter: bocs a csúnya szóismétlésért
Baracska Péter 2010.02.26 18:10:20
@Frank'Leó: Egy választási kampányban az országos listán vannak húzónevek, és ún. "tolónevek". Mivel mi hála istennek nem ismert politikusokat indítunk, ezért maradnak az utóbbiak, akiknek semmi esélyük, és nem is akarnak politikai szerepet vállalni, de így támogatják az adott pártot. És mivel minimális az esély rá hogy egyéni kerületben mandátumot szerzünk, ezért meg tudjuk lépni azt is hogy egyéni jelöltnek is betegyünk egy ilyen "tolónevet".
Sokat gondolkodtam, hogy belefogjak -e ennek a cikknek a megírásába, mert igen sok vitát fog kiváltani, minden oldalról. De szeretek vitázni (némelyek szerint kötekedni), úgyhogy megírom. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Társadalom. Ez a Társadalom jól (néha rosszul)…..
Baracska Péter 2010.02.21 10:40:15
@Frank'Leó: Ugyan már, minden szavadból süt hogy mennyire szkeptikus vagy és mennyire nem bízol abban hogy lehet más. De nem próbállak meggyőzni, mindenki abban (nem) hisz amiben akar. Egyébként ez az ártatlanság nem is olyan szubjektív dolog mint gondolnád. Jó pár realista ember van, és ők kerek perec megmondták hogy azért adják oda az ajánlószelvényüket mert mi még nem vertük át őket.
@törzsmókus: Igazad van, nem kéne elijeszteni a fideszes szavazókat, mert sokaknak elfogadhatatlanok a cikkben foglalt állítások. Éppen ezért először azt kellett volna megírnom hogy miért ilyen a pártok magatartása, és miért nem képesek a javukra megváltozni. Ha lesz rá időm bepótolom a hiányosságot.
Baracska Péter 2010.02.21 23:29:13
@Frank'Leó: Sokkal több kell ennél ahhoz hogy engem megsérts :) Az a baj hogy nem is igen próbáltad észérvekkel megcáfolni a cikk állításait, hanem egy-egy szóba vagy mondattöredékbe kapaszkodtál, és azóta is ezt teszed. Hozzászólásaidból nyilvánvaló hogy éppen te érzed magadat sértve, de már mondtam hogy nem hibáztatlak érte, ilyen az emberi természet.
@sztd: A parlamentben nem alapvetően "főgonoszok" vannak, de tény hogy az ottaniak nagy része legfeljebb arra lenne jó hogy a börtönben közmunkával ledolgozzon valamennyit abból a kárból, amennyit az országnak okozott. Maguk a jelenlegi parlamenti pártok viszont kivétel nélkül selejtes, kártékony szervezetek, mert képtelenek ellátni a nemzet egy részének vagy egészének érdekképviseletét. Látom a hibákat, az LMP-t is képes vagyok kritikusan szemlélni, de nyilván ezeket a szervezeten belül fogom felhozni, nem itt.

Egyébként humoros, hogy jó páran, sokkal egyszerűbb emberek, jóval hamarabb megértették a felállást mint az ország önmagát értelmiséginek gondoló része, és a maguk szemszögéből racionális választ is adtak rá.
Baracska Péter 2010.02.23 00:23:32
@sztd: Meg is mondom mire utaltam, nem titok. Sokan hagyták a fenébe a politikát, mondván hogy teljesen mindegy kire szavaznak, mert úgysem változik semmi. Most pedig hogy a Jobbikot ennyire felhozta az MSZP és az SZDSZ, jó páran rájuk szavaznak. Mert erőt mutatnak, még nem verték át őket, (és az LMP-nek kicsi az ismertsége).
Van egy blog, a Lokális Klímaváltozás, ami öndefiníció szerint "Az LMP tagjainak és szimpatizánsainak blogja". Gondolom az a pár ember, aki publikál a blogon, ha nem is párttag, de nem egy távoli szimpatizáns, hanem közel van a tűzhöz.Ott publikált igen csak sokat,…..
Baracska Péter 2010.02.19 10:17:07
@stulquec: Elég képmutató dolog, hogy pont egy Jobbikos szeretne az LMP pénzügyeiben kutakodni. Előszőr is nekünk nyílt kampányszámlánk van, mindenki mással ellentétben. Másodszor ne gondold azt hogy az LMP-ben nem tesz be mindenki a lehetőségeinek megfelelő pénzt a kampányba. Harmadszor pedig van egy kis fogalmam arról mennyibe kerül egy-egy plakát vagy szórólap nyomtatása, és pl. az EP kampány során csak Mohácson több Jobbikos plakát volt, mint LMP-s egész Baranyában.
@kamasuka: A Kettős Mérce nem az LMP blogja.
@Vidéki: Kisebb rejtély az hogy miért gondolod az LMP-t liberális pártnak, bizonyára még egy szót sem olvastál a programunkból. De az hogy mi köze Bokrosnak az LMP elveihez, az már tényleg teljesen értelmezhetetlen "gondolat".
Baracska Péter 2010.02.19 10:34:02
@NoMojito: Bokros Laja olyan mint a foghúzás kézigránáttal. Megteszi a hatását, csak hát azok a fránya járulékos veszteségek...
Baracska Péter 2010.02.19 12:30:27
@Cionista Pista: Ez az Pista! Politikai nézeteid nagyjából annyira kifinomultak mint V. Ferdinánd (1835-1848) osztrák császárnak, és magyar királynak. Akinek egyébként a leghosszabb feljegyzett értelmes mondata ez volt: "Császár vagyok és nudlit akarok".
2002 nyarán, amikor az Úr dunai árvízzel sújtotta Magyarországot büntetésül a Megyó-kormány megválasztásáért, (miként 2006 nyarán, a Gyurcsány-kormány győzelme után: a vak is látja az összefüggést) én Kisorosziban voltam és homokot lapátoltam. Meghatározó élményem…..
Kedves olvasóink!Az LMP Baranya megyei szervezete sajtótájkoztatót tart február 4-én 10 órától Pécsett a Lépcsőház étteremben, melyen bemutatkoznak baranyai jelöltjeink. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!..
Baracska Péter 2010.02.03 12:06:52
@karolyist: Attól érzed jobban magadat hogy bemásolod eme "magvas gondolatot" 5 helyre és reklámot csinálsz a kis belterjes blogotoknak? Őszintén sajnállak.
Az LMP-nek mindenképpen szüksége lett volna egy olyan listavezetőre és miniszterelnök-jelöltre, akinek felépítésére nem kell energiát szánni, hiszen a választásokig hátralévő alig több mint két hónap nagyon kevés. Az LMP másként döntött. Schiffer András politikai marketing…..
Baracska Péter 2010.02.02 12:45:51
@HgGina: Köszönjük Emese.
Majd az önkormányzati választásokon celebeket indítunk és akkor megnyugodhat a kis lelked.
Az előítélet legjobb ellenszere a tudás, és neked úgy tűnik szükséged van rá: lehetmas.hu/celjaink
Most, hogy az antifasiszta népfront a beismerő vallomások és az mdfszdsz tuszakodás következtében részben előzetesben van, részben röhejes, a gondolkodó ember azzal a túl aligha becsülhető rémálommal szembesül, hogy egy Fidesz (mérsékelt kormánypárt) és egy Jobbik (enyhén…..
Baracska Péter 2010.02.01 15:47:58
@TechMon: Igazad van, ha kiszámoljuk hogy mennyi Windows és Office van a magyar közigazgatásban, a többi programról nem is beszélve valóban milliárdokat lehet spórolni. Miközben egy Ubuntu és egy OpenOffice jobban is elvégzi ugyanazt a feladatot.
Baracska Péter 2010.02.01 16:35:17
@vizesnyolcas: Ha ezeken az embereken múlna, pár évtized alatt az amerikai angol primitívitásának szintjére süllyedne a nyelvünk. Szerencsére nem rajtuk múlik.
Baracska Péter 2010.02.01 21:40:20
@blas: Hogy gondolod ezt?!? Miből fognak megélni szegény politikusaink rokonai? Sajnálod tőlük azt a rongyos párszáz milliárdot amennyivel többe kerülnek a közbeszerzések? Ejnye de szívtelen vagy :P
Most, hogy jobbról és balról is záporoznak a megrendítő erejű politikai reklámpofonok a választókra, újra elgondolkodtam azon, hogy én tudnék-e, szeretnék-e egy politikai párt kampányán dolgozni. Merthogy így első látásra nem egy csábító perspektíva. A furcsa a dologban az,…..
Baracska Péter 2010.02.01 17:14:15
@órarugógerincű felpattanó: Ha komolyan gondolod a dolgot akkor próbálkozhatsz az LMP-nél. Nem ismertségi alapon megy és az ingyenes kitételen sem sértődnek meg, ugyanis nem nagyon van miből kampányolni :P
A potenciális kínálatból a Lehet Más a Politika nevű formáció az egyetlen, amelyet önként hajlandók lennénk megtekinteni a Parlamentben, hiszen épelméjű és ép erkölcsű ember az MSZP-re, a Jobbikra, valamint az MDF-SZDSZ torszülöttjére nem szavaz.Az LMP is küszködik azonban…..
Baracska Péter 2010.02.01 12:56:49
@dzsuhesz: Tévedés. A Centrum azért jutott a szemétdombra mert Kupa kijelentette a 2. forduló előtt hogy aki rájuk voksolt most szavazzon az MSZP-re. Az LMP-től ilyet senki sem fog mondani, mert egyik posztkommunista pártot sem látnánk szívesen a parlamentben (a félreértések elkerülése végett az összes eddig parlamentben előfordult pártra gondolok). A másik dolog pedig a szavazatelszívás dogmája. Komolyan gondolod hogy az a demokrácia ha 1 vagy 2 párt jut be az országgyűlésbe? Megjegyzem ma sem élünk demokráciában, de attól főleg nem lesz jobb ha 2 párt jut be a parlamentbe.
Baracska Péter 2010.02.01 13:30:55
@dzsuhesz: A cigánykérdés hosszú távú megoldást kíván, amiben legelőször munkát kell adni nekik, ezt megyei közmunkaprogramokkal lehetne valamennyire orvosolni, ugyanis az egyes települések egyszerűen nem tudnak megfelelő mennyiségű értelmes munkát biztosítani az ott élő munkanélkülieknek. Személy szerint támogatom a segélyért munkát elképzelést mert ha már a közösség adózó tagjaitól kapják az emberek a juttatást, úgy illő hogy ők is tegyenek valamit érte. Ugyanakkor presztízst kell adni a szakmáknak ugyanis ma szakmunkáshiány van az országban, és emelni kell a képzések színvonalát. A szociális ellátást komolyan meg kell változtatni, mert ma pl. 2 gyermek esetén többet keres az a család ahol mindkét szülő munkanélküli, mint az ahol az egyikük minimálbérért dolgozik (www.kilabalas.hu/ 44. oldal). Ezenkívül el kell törölni a megélhetési bűnözés fogalmát, mert nonszensz hogy 20000 ft értékhatár alatt nem büntethető a lopás. Persze ezek csak a cigányság kis részére vonatkoznak, viszont megbélyegzik az egész etnikumot.
Baracska Péter 2010.02.01 15:41:25
@dzsuhesz: Mikor 2004-ben rájöttem hogy mindegyik országgyűlésben ülő párt a szemétdombra való, azt kezdtem prédikálni a környezetemben hogy szavazzanak a parlamenten kívüli kis pártokra. Amire ők jogosan visszakérdezhettek hogy mégis kire? Mikor végre megjelent egy ilyen, hiteles párt be is léptem. Majd hülye lennék otthagyni, mikor ez az egyetlen esély hogy 20 éven belül egy normális Magyarországon élhessek. És nem hinném hogy csak én gondolom így.
Raúl Alfonsín Raúl Alfonsín kormányzata nehéz helyzetben vette át a hatalmat a katonáktól. Alfonsínnak azonban komoly tekintélye volt, azon kevés ügyvéd közé tartozott ugyanis, akik még a junta uralma alatt felvállalták olyanok képviseletét, akiknek…..
Baracska Péter 2009.12.15 01:42:33
Alapvetően tetszene a cikksorozatod, de egy dolog miatt nem így van. Mégpedig azért nem, mert folyamatosan és megfellebbezhetetlen magabiztossággal állítod, hogy a szabadpiaci verseny a gyógyír mindenre. Most teljesen komolyan megkérdem: te melyik világban élsz?
A szabad (mindenféle korlátozástól mentes) piaci verseny logikája szerint minél olcsóbban kell megtermelni valamit és minél drágábban eladni. Ennek eredményeképp a lehető legnagyobb profitot kell elérni. Ez az alapelv globális kontextusba helyezve több sebből vérzik (kivéve persze annak akinek a pénz az istene).
1. Hogy lehet minél olcsóbban termelni?
A lehető legkevesebb bérből a lehető legtöbbet dolgoztatni az alkalmazottat, ergo olyan országban kell dolgoztatni ahol olcsó a munkaerő és nincs szakszervezet. Ennek következményeképp az országok versenyezni fognak hogy melyikük szolgáltatja ki leginkább a munkaerejét. Most akkor az állam van az emberért vagy fordítva?
2. Hogy lehet minél drágábban eladni?
Mesterséges keresletélénkítéssel, vagy a kínálat csökkentésével. A cég lefizeti egy kevésbé szerencsés ország (pl. Magyarország) pár politikusát hogy az állam jó pénzért rendeljen valami teljesen fölösleges dolgot (nem ismerős?). Egyébként a legtöbb reklám is ugyanerről szól, csak a tv-n keresztül sokkal kifinomultabban manipulálják az embert. A kínálat csökkentéséről csak annyit példaként hogy dömpingáron adjuk a dinnyét, hogy a kisebb anyagi háttérrel rendelkező vetélytárs becsődöljön, utána pedig mi uraljuk a piacot, vagy legalább egy nagyobb szeletét.
Mi a közös az összes példában?
Segítek. Végső soron az átlagpolgár szívja meg, a nagytőkés pedig még gazdagabb lesz.
A gazdasági válság is abból indult ki hogy az USA-ban leépítették a pénzügyi piac szabályozóit, és így a szabadpiaci verseny logikájának engedelmeskedve a tőkések (jelen esetben a bankok) egyre kockázatosabb módon helyezték ki a hiteleiket, az egyre nagyobb haszon reményében.
Ez egy roppant igazságtalan rendszer, de az sem megoldás ha elővesszük Marx tévképzeteit.
Korlátozni kell a piac szereplőit mert képtelenek az önmérsékletre, és - most plagizálni fogok - mert okos ember a más kárán tanul.
Hamarosan itt a karácsony, de amit egy hardcore zöld aktivista még ennél is jobban vár, az nem más, mint a koppenhágai klímakonferencia kezdete december 7-én. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni azt illetően, hogy ez alkalommal hajlandóak lesznek-e szigorú reguláknak alávetni…..
Baracska Péter 2009.12.05 12:02:59
@Surko: A nyírtassi erőmű magánberuházás, de kivel fog szerződést kötni az áram eladásáról? A magyar állammal, hiszen ha nem nekünk akarnák eladni elsősorban az áramot nem ide építenék az erőművet. Az erőmű által termelt áram pedig bele lesz kalkulálva az itthoni rendszerbe tehát végső soron a mi energiafüggőségünket fogja növelni még ha magánberuházóké is. Az oroszok pedig igenis be fogják vetni a gázfegyvert ha kell, mert ha megnézed Putyin uralomra kerülése óta a külpolitikájukat, az egyértelműen imperialista jelleget öltött, vissza akarják nyerni a nagyhatalmi státuszukat, és nem válogatnak az eszközökben. A balti államokon már feszegették a lehetőségeiket, amikor pár határ menti település átadására kényszerítették őket, és az EU vagy a NATO nem ellenkezett. Aztán jött Grúzia, és arra is csak egy ejnye-bejnye volt a válasz. Ha Ukrajnára is ki akarják terjeszteni a befolyási övezetüket nem hinném hogy nehéz dolguk lesz.

@Éhesló: Nem vagy buta ember, de úgy látom hogy azért mert Jobbik-szimpatizáns vagy, küldetésednek érzed az LMP "üldözését", talán azért mert azt gondolod hogy mi vagyunk az új SZDSZ. Pedig ha elolvasnád a programunkat, vagy a Zöld Élénkítést, láthatnád hogy a Jobbikot leszámítva mi vagyunk a legtávolabb a szadesztől a politikai térben, és elég nagy tévedés hogy egy vadkapitalista és elitista párthoz hasonlítod az LMP-t. Amúgy ezt a videót szíves figyelmedbe ajánlom :)
www.youtube.com/watch?v=EGsvbCIn-gI
Baracska Péter 2009.12.06 23:28:59
@Surko: Liberalizált árampiac? Ide vidékre nem ért el az "áldás". Vagy az Eon-tól veszem az áramot, vagy dinamót szerelek anyám szobabiciklijére. Az EMFESZ-től meg akkor sem vennék áramot ha lehetne. Ügyfélszolgálatuk sincs, de van helyette zavaros tulajdonviszonyuk.
Áramfegyver. Áramot Ausztriától is tudunk venni mondjuk, és még sok más országtól, de számunkra elérhető gázexportőr nem sok van. A gázfegyver az én olvasatomban annyit tesz hogy az attól való függés miatt Oroszországnak hatalmas zsarolási potenciálja van. Nem is feltétlenül kell elzárnia a csapokat. "A kimondott szó fegyver, a kimondatlan hatalom." Elsősorban nem a gázimporttal van bajom (azért azzal is) hanem az egyoldalú függéssel, ami könnyen átkonvertálható politikai függésbe az oroszok részéről.
Nem tudom miért mentegeted annyira a ruszkikat, nem lesz az ország kevésbé imperialista attól hogy a nyugati hatalmak is azok. Egyik tanárom megfogalmazása szerint az állam olyan mint az ember: kurválkodik, bűnöz, és úgy általában erkölcstelen. Ebben a felállásban pedig Magyarország a szerencsétlen áldozat akit a Nyugat és a Kelet is kihasznál. Előbbihez friss (nov. közepe) adalék hogy több nyugati ország nagykövetei nyilatkozatban bírálták az országot a francia vízszolgáltató (Pécs), ill. a külföldi rádiótulajok kirúgása miatt. Nem kell nagy éleslátás ahhoz hogy rájöjjünk: amint sérülni látták a multik érdekeit, egyértelmű figyelmeztetést kaptunk a nyugattól hogy ilyet többet ne tegyünk mert jönnek a keményebb szankciók.
Baracska Péter 2009.12.07 01:06:56
@sztd: Épületek+Ipar. Ezt egybe veszem mert mindkettőre egyszerű, és kipróbált megoldás a zöldtető, illetve a szigetelés. Nyilván nem alkalmazhatóak mindenütt, de a jelenlegi épületek jelentős részén igen. Én pl. azt nem értem hogy miért építenek üzemcsarnokokat, áruházakat, és raktárakat úgy ahogy. Ha csak 2 métert besüllyesztenék a földbe és még rádobnának 20-30 cm-t az ilyen épületek tetejére, meg némi egyéb szigetelést a fémből levő oldalakra, pár éven belül visszahozná a magasabb építési költségeket az üzemeltetésen megspórolt pénz.
Erőművek. A nagy szélerőműveknek nem vagyok híve mint ahogy a cikkből kiviláglik, egészen pici, legfeljebb ember méretű szélkerekekről beszélek melyek a városokon belül levő légmozgásokat hasznosítják. A geotermikus energia felhasználásához nem kell szétbarmolni a természetet, Bólyban nagyon jól működik a dolog, évek óta fűtésként hasznosítva a 40(!) C fokos vizet.
Közlekedés. A hidrogénes autó működőképes, és alacsony platinafelhasználással is megoldható ami jelentősen csökkenti az árát. Sőt, a vízes autó is hihetőnek tűnik, tekintve hogy bizonyos sós oldatokból adott fémekkel lehet hidrogént fejleszteni, ami felhasználható robbanómotorban. De mivel elblicceltem anno a kémiát nem mennék bele jobban a dologba. A vasút viszont mindig életképes alternatíva, bár az is árammal megy és nem mindegy hogyan állítjuk elő az energiát. Kíváncsi vagyok hogy egy napelemmel is rendelkező vonat mennyivel kevesebb áramot használna.
A cím egy picit sántít, mert a modern Al Capone nem egy személyt, hanem egy szervezetet takar. Azaz takarhatna, ha az illetékesek kihasználnák az adandó lehetőséget. Al Capone az amerikai szesztilalom idején megerősödött bűnöző volt. Őt tartják a modern szervezetbűnözés…..
(Kóbor József írása) Ez év áprilisában a magyar Országgyűlés elvi hozzájárulását adta 2 újabb paksi atomerőművi blokk építéséhez. Annak idején , az 1996-os ún. Atomtörvény elfogadása előtti parlamenti bizottsági meghallgatásokon jómagam a Pécsi Zöld Kör tagjaként…..
Az LMP eddig adós maradt a hivatalos állásfoglalással a Megyeri térrel kapcsolatos botrányban. Küldtünk levelet az újdonsült polgármesternek kb. 2 hete, de eddig nem sok minden történt. Az összes reakció egy nyilatkozat Nagy Csaba alpolgármestetől melyben a helyi MSZP…..
Noha Drávapiskin jó eredményt értünk el az EP választáson Mali Zoltán tevékenységének eredményeképp, ezúton kijelentjük hogy a fent nevezett személy nem az LMP tagjaként kampányolt. Soha nem volt és soha nem is lesz az LMP tagja, és az általa szerzett szavazatokra nem tartunk…..
Gondoltam ideje írni a blogra, úgyhogy folytatódik ismeretterjesztő sorozatunk az EP frakciókról. Nem fogok etimológiai fejtegetésekbe bocsátkozni: a GUE/NGL magyarul annyit tesz hogy Európai Egyesült Baloldal/Északi Zöld Baloldal. Ez eléggé eufemisztikus kifejezés a kommunistákra…..
Sorozatunk második részében az ID fedőnevű csoportról lesz szó, mely név eredője az Independence/Democracy kettős. Ebből már kitalálhatjuk hogy ők nem egy Európai Egyesült Államokban gondolkodnak. Egyébként 2004-ben alakultak a korábbi EDD(Sokszínű és Demokratikus…..
Baracska Péter 2009.06.12 00:25:20
@susrev: Van ott egy normális polgármester aki meggyőzte a helyieket arról hogy lehet változtatni a jelenlegi helyzeten. Röviden ennyi.
Péntek este, azaz június 12-én este 8-kor találkozás a Pécsi Kultúrkertben, egy beszélgetésre. Aki segített a kampányban, vagy aki csak érdeklődik hogy miről is szól az LMP jöjjön bátran. Aki nem olyan bátor az is jöhet, mert jó a kilátás, és finomak az italok…..