Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adenocarcinoma

106 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy rákos negyvenes Vita-min? 2010.09.23 15:57:00
Egy kicsit lemaradtam az írással ezért ez a bejegyzésem egy kicsit hosszabbra sikeredett. Amikor hazaértünk a „tüdésztől” feleségem, elvitte az autónkat szervizbe öreg csotrogány már, nem csoda ha nem akar működni. Mire hazaért,…..
Egy rákos negyvenes Tüdész 2010.09.19 18:03:00
Hol is kezdjem? Vagyis hol folytassam? Talán ott, hogy a „tüdész” odaadta a biopszia eredményét és a zárójelentést, mely szerint: Diagnózis: C7800 A tüdő másodlagos rosszindulatú daganata Epikrizis: 2010.08.24. Multiplex pulmanolis Kerekárnyékok miatt…..
Egy rákos negyvenes => Megvagyok 2010.09.14 11:04:00
Milyen könnyű kimondani: Meghalok… és milyen nehéz megtenni… Mondjuk az sokat segít, hogy nem a 10.en lakunk, túl nagy volna a kísértés, így rákosan hamar azt mondaná az ember „Csak egy ugrás a sugár.” Jól van na ezzel nem viccelődöm, nem(!) soha…..
Egy rákos negyvenes lelet 2010.09.10 19:15:00
Utálom a pontatlanságot, ezért is balhéztam össze kedden a feleségemmel, merthogy délre kellett menni a dokihoz, mi meg elkéstünk. Előbb kellett volna felkelnem, persze az se sokat javított a helyzetünkön, hogy elromlott a kocsink önindítója. Summa summárum minek szépítsem a…..
Jól sejtettem, tegnap tényleg nem tudtam magam annyira összevakarni, hogy elmenjek a templomba, viszont délután eljött hozzám Imre atya, azt mondta: „Látja Gábor eddig maga jött Krisztushoz, most meg Ő jött el magához…” Szóval mégiscsak tudtam áldozni, nekem ez…..
 Egyre inkább az az érzésem, hogy a türelem rózsájából nekem csak a tövisek jutnak. Gondoltam, valahogy majd csak feldolgozom ezt a vacak CT eredményt, de nehezen megy. Voltam a körzeti orvosomnál mondtam neki a dolgot, megvizsgált adott beutalót a fehérvári…..
Tegnap megvolt a CT vizsgálatom. Az egészségügy tényleg horror! Persze csak annyi történt, hogy volt egy koponya CT időpontom július 29.-ére, akkor mentem az onkológiára vérvételes kontrollra is. A nővérke - aki a kemót szokta beadni - rendes, vigyáz a vénáimra,…..
adenocarcinoma 2010.08.26 13:12:56
szia => @Pixyke:
Először is örülök, hogy idetaláltál,
háromnegyed gyomor... irigykedek azért az egy negyedért... merthogy mégis csak maradt valami... ott azért vannak enzimek, meg minden... (szóval a azért mégsem gyomor-nélküli)
A könyvről nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez csak egy irányelv nem kell szó szerint betűről betűre betartani, de mégis csak több annál, mint amit a legtöbbünknek mondtak "egyen igyon ami jól esik" honnan a fenéből tudná az ember, hogy mi esik jól gyomor nélkül?
Ez egy új helyzet, amit meg kell, és meg is lehet emészteni... ehhez próbál segítséget adni a könyv.
Most már így egy év után én is azt mondom mint Ildikó mindent meg tudok enni, amit egy gyomros :-)
Apukádnak miért csonkolták a gyomrát?
Szeretném, ha megosztanád velünk sorstársakkal a receptjeidet tanácsaidat küld el nekem, és akkor feltöltöm ide az egészet, bízva abban, hogy ahogy Te is idetaláltál más is megtalálja, előre is köszönjük.
üdv Gábor
adenocarcinoma 2010.08.28 10:10:23
@Pixyke: szia!
az e-mail címem : adenocarcinoma@index.hu
Jó, hogy van egy ilyen segítőkész dietetikus a közeletekben. Várom az étrend leírását.
üdv Gábor
Ezt az e-mailt kaptam egy volt diákomtól. Nem is tudom, talán úgy 6-7 évvel ezelőtt tanítottam a német nyelv rejtelmeire. Azt hiszem, egy olyan eszement tanárembernek, mint amilyen én volnék, mindig is megdobogtatják a szívét az ilyen levelek...."Ezerszer neki kezdtem ennek a…..
Elnézést, hogy már jó ideje nem írtam, de mint mindennek, ennek is oka van, elsősorban az hogy egy lusta disznó vagyok, nem gondoltam, hogy hallgatásommal többekben aggodalmat okozok. Nekik üzenem: "Nyugi még élek!" talán majd ha egy hónapig nem írok semmit akkor lehet…..
Tegnap megkaptam a leszázalékolási bizottság határozatát 80%. Rehabilitácó? Csak orvosi jöhet szóba. Ennek örömére gyorsan el is mentünk az onkológiára folytatni a kemot, belém is csepegették az adagomat, úgyhogy most szédelgek hányinger meg minden ami ezzel jár, ma is…..
„Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok!” Mark Twain..
Tegnapelőtt jöttünk haza, kis családommal Egyiptomból, ahol egy csodálatos hetet éltünk át. Egyesek szerint nagy bátorság volt így gyomor nélkül nekivágni egy olyan útnak, ahol a víz fogyasztása megviseli az emésztőrendszert, állítólag még fogat sem szabad vele mosni,…..
Ez most itt egy rendhagyó bejegyzés lesz, történt ugyanis, hogy levelet kaptam, idézem:Szia adenocarcinoma! Aratóné Éva üzent neked a blog.hu adatlapodon:  "Én 58 éves vagyok 9.-ére visznek Bp.-re műtétre kiveszik a gyomrom. Be vagyok rezelve, nem olvasni műtét előtti…..
adenocarcinoma 2010.07.06 22:31:49
Kedves Éva! Úgy tűnik én leszek az első hozzászóló :-)

Persze, hogy túléli, miért ne élné túl? Bátorítás műtét előtt? Hát ne izguljon, nincs értelme! A dolgok úgy is mennek a maguk módján, mindegy mit csinál az ember, minek még izgulással tovább fokozni a feszültséget?

Barátságok kötődnek! Mennek a dolgok szépen lassan... egy éve, hogy van ez a blog. Eleinte csak azért írtam, hogy kiirkáljam magamból a gondjaimat. Most már úgy tűnik ott tartok, hogy ebben másoknak is próbálok segíteni. Nem gondoltam volna...
Már túl vagyunk az első gyomor-nélküli találkozón is... Igaz, egyenlőre még csak hárman voltunk. De nagyon jól éreztük magunkat. Úgy néz ki leszünk azért többen is, (a sebészek gondoskodnak róla.)

Fórumszerkesztésre nincs energiám, ez a blog is elég, itt is hozzá lehet szólni bármelyik témához. Egész egyszerűen csak rákattint a megfelelő témánál a "Szólj hozzá!" feliratra és már írhatja is amit akar, ez megjelenik a bal oldalon is, és mindenki olvashatja. A legtöbb hozzászólás az "étrendi tanácsok gyomor nélkülieknek" című bejegyzéshez van. Vajon miért? Ja hát persze a tanácstalanság...

Szóval ez nem egy fórum, hanem ez az internetes naplóm, amibe mindenféle hülyeségeket írtam, és megadtam a lehetőséget, hogy bármelyik írásomhoz hozzá lehessen szólni, így jött létre ez a dolog itt...
Ja, hogy ez most nem az én írásom? Hanem az Ön levele! Hátha ez segít.
Örülök, hogy rám / ránk talált bármilyen kérdése van csak ide vele, ha tudok/tudunk segítünk.
Üdvözlettel, adenocarcinoma, vagyis Gábor
adenocarcinoma 2010.07.21 07:11:13
Kedves Évi és Rita!

Nehéz ilyenkor, bármit is írni, tanácsot adni meg pláne nem lehet. Megtalálni a lelki békét olyan harc, amit mindenkinek magának kell megvívnia. Minden élőnek, amikor a halállal szembesül, önző módon az első gondolata, hogy velünk is ez fog történni. Az első levegővételt egyszer biztosan követi majd az utolsó, ez ellen nem tudunk semmit tenni. Hogy ez hogyan, mikor, milyen körülmények közt fog bekövetkezni, senki sem tudja.
A magyar egészségügy olyan amilyen, a kialakult idétlen állapoton, (ami valljuk meg sokszor nem is pénz kérdése) nehéz változtatni. Ami anyukáddal történik az borzasztó, tudnod kell viszont, hogy az orvosoknak, ápolóknak ez mindennapos eset; neked, nekünk, viszont nem. Ők mindennap látnak rákos anyukákat, apukákat, gyerekeket… mi „csak” szüleinket, gyerekeinket, barátainkat látjuk… ez az érzelmi kötődés teszi nehezebbé elviselni az elkerülhetetlent. Az orvosokat arra esketik fel, hogy legjobb tudásuk szerint segítsenek… a gond ott van, hogy a többségük csak a testnek segít egy rosszul szervezet gyári futószalag mellett. Az ő szemükben emberek jönnek, emberek mennek. Némelyikükben azért tudatosul, hogy ők is ezen a mozgó kényszerpályán vannak, ilyenkor előbújik belőlük az elmúlás tudata. De tehetetlenek, hiszen a legjobb tudás is keretek közé van szorítva.
Saját magunkban tudatosítani kell, és felkészülve várni a halált, MEMENTO MORI! Legyél anyukád mellett, érezze, hogy mellette állsz, érezze a szereteted ez a legtöbb, sőt a legjobb, amit érte tehetsz, nehéz megbékélnie a gondolattal, hogy kukaceledel vagyunk. Hitem szerint csak a test hal meg egy időre, a lélek örök. Ha mellette vagy azt látja majd, hogy egy fantasztikus dolgot már adott a világnak: Téged!
Imádkozom értetek.
Gábor
Nehéz dolog… mert minden ember más kialakult táplálkozási szokásokkal jut el odáig, hogy kikapják a gyomrát… nem részlegesen, hanem úgy emberesen az egészet…Nincs két egyforma eset, mint ahogy nincs két egyforma ízlés sem, van olyan, aki kedvel egy bizonyos…..
adenocarcinoma 2010.06.21 17:38:03
Szia Böbe!
Azt tudom tanácsolni olvassátok el Herman Mestrom könyvét, "Evés, ivás gyomoreltávolítás után", ez egy viszonylag jó könyv, rengeteg jó dolog van benne. Itt a baloldalt fent a bamba képem alatt van egy link a német fórumra, és az alatt kicsivel lentebb van a könyv... kattints a kék betűvel jelzett linkre, "Magyarul"... (persze az eredeti németet is felraktam, ha az esetleg jobban megy, akkor a "Németül" szövegre kattints...)
A béres cseppel nincs gond, könnyen felszívódik, és a "C" vitaminhoz sem feltétlenül szükséges a gyomor megléte. Én is szedem. (de csak a bor miatt :-) )
A kajánál nem a mennyiség a fontos, hanem hogy mit eszik, és milyen rendszerességgel, tudom furcsa, de minél zsírosabb kaját tolunk az arcunkba annál inkább fogyni fogunk. El a kezekkel a zsíros vagy édes kajáktól, amitől más ember hízik, na az nekünk fogyókúra... fordítva kell gondolkozni... zöldséget, rostosat egyen ezerrel... napjában többször keveset. Pl. Párolt zöldséget. Naponta ötször valami könnyű, de tápláló ételt.
A "B12" vitamin fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, ezt injekcióban kell megkapnia, mert ehhez tényleg kéne a gyomor.
Ildikó vitaminkoktélja is csúcs szuper
"2 db friss grapfruit, 3-4 db narancs levét kifacsarva, hozzáadva 2 db banánt, és valami idény gyümölcsöt , ami lehet bármi /télen fagyasztott eper, málna, vagy áfonya. / össze turmixolunk, és egy fenséges, jóizű koktélt kapunk.. ami beosztva fogyasztható, mivel kb. 2-3 dl. min. van belőle.. elég tömény a banán miatt és tápláló."
Nagy hirtelen ennyi jutott az eszembe... de ti is írjátok meg a tapasztalataitokat.
üdv: Gábor
adenocarcinoma 2010.06.23 16:00:31
@szijjartoe:

A könyv nem szentírás! De egész jó tanácsok vannak benne, a pörkölt az jó kaja, de az első időkben én azért kerülném, én sem voltam zöldségpárti, de egy kis időt kibír az ember, olyan mintha böjtölne. Aztán szép lassan jöhet a normál étel, de a zsíros cuccal azért vigyázni kell... mondom én, aki tegnap este császárszalonnát vacsiztam paradicsommal... (a könyv szerint mindkettő tilos)
Tudom, hülye dolog ez, de a könyv jó kiindulópont. Alapból igaza van Ildikónak egyen ami jól esik, tudni kell viszont, hogy nem minden hozza meg a kívánt eredményt. Egy ideig "diétás" zsírszegény cuccot burkoljon napjában többször, aztán szépen lassan visszaálhat a megszokot étrendre!
hali: Gábor
adenocarcinoma 2010.07.05 07:44:23
Sziasztok, örülök, hogy rám, ránk találtál. Nem hiszem, hogy bárkit is megsértenél a tegezéssel, itt mindenki tegeződik, így közvetlenebb.
A műtétem előtt 95 kg voltam, a műtét után 75 aztán kemo... azon izgultam, hogy nehogy 70 alá menjek... most, hogy megint mérgeznek 72 vagyok, pedig eszem rendesen.
Gyomorvérzés, genetikai rendeleneség miatt? Szar ügy... de túlélte, otthon van! Veled van és ez a lényeg!
Ne akard görcsösen belediktálni a kaját!
Próbáljatok kialakítani egy rendszert, amiben több kis adag étel van. Én az első időkben csak bébipapit ettem, meg turmixolt vackokat, aztán rájöttem, hogy van nekem fogam is, szóval nem kell pépesíteni, mert amíg rágod a táplálékot, addig is keveredik a nyállal, és ugye már a szájban megkezdődik az emésztési folyamat.
Az tény, hogy az ember első időkben nem nagyon akar enni, persze nekünk ez nem kedv kérdése, enni kell...
Azt mondod délelőtt hányingere van a reggelitől? hm próbáljon meg reggel kevesebbet enni, érdemes úgy, hogy ébredéskor megiszik egy gyümölcslevet, (az Ildikó féle banános turmix kiváló) vagy ha bírja akkor igyon egy kis tejeskávét aztán irány a Wc... üríti az előző napi bevitelt (magyarul szarik egy egészségeset), és csak aztán reggelizik, nálam legalábbis ez a jött be, de más időbeosztás is kialakítható. Mindenképp fontos a rendszeresség, a test nem hülye, de könnyebb, ha jól van beállítva a biológiai óra...
Próbáljátok ki új kajákat: mondjuk egyen reggelire pirítós kenyeret, kaviárral :-), ha az ember csepegtet rá egy kis citromot, Isteni... de elég egy két falat, aztán két óra múlva megint egyen mondjuk egy gyümölcsöt... ne tömje magát csak annyit egyen ami gond nélkül megy. Idő kell a patkóbélnek míg át tudja venni a gyomor szerepét!
Mozogjon! Tessék felkelni sétálgatni sosem fog megerősödni, ha csak fekszik! Szépen fokozatosan, de mozogni kell, (hogy igénye legyen a szervezetének az energiát adó kajára). Engem tavaly júni harmadikán műtöttek, a kisebbik lányom szeptemberben azzal jött haza, hogy nem tud fekvőtámaszt nyomni, és mutassam meg hogyan kell... gondolhatod... egyet sem tudtam megmutatni, de aztán minden este megpróbáltam... tavaly még fent volt a haskötő amikor biciklire szálltam... (milyen kár hogy ellopták...)
Az hogy "egészségesen" sem evet délellőt az nem számít... most is egészséges, csak más a rendszer, egyenlőre még nem alakult ki a raktár! Ahhoz idő kell, türelem, ne akarjon egyszerre mindent, nem kis műtét volt ez, de higgyétek el fokozatosan minden jó, jobb lesz.
üdv Gábor
Ui: Remélem a nyáron, vagy kora ősszel megint csak összejövünk páran gyomor-nélküliek, bízom benne hogy majd Ti is ott lesztek :-)
Üdv napló…Jó ez a megszólítás, olyan személytelen, Üdv napló… egy ismeretlen ismerős, akiben megbízhatsz, akinek mindent elmondhatsz…Hát igen… sose gondoltam volna, hogy valaha blogolásra fogom adni a fejemet, de annyi minden történt velem az elmúlt 40…..
adenocarcinoma 2010.07.01 06:41:33
Szia Kati!
Gondolom, a kérdésedre már tudod is a választ, hiszen apukád már tegnap beszélt az onkológusokkal.
Ilyenkor, rákos daganatok esetén, mindig szóba jön a kemó, még akkor is, ha a műtét sikeres volt. Tudod a sebész szeme nem mikroszkóp, ő megteszi a maga dolgát, és az elmondattak szerint jó lett minden, ilyenkor a kivett cuccost (apád esetében a gyomrot) elküldik a patológiára, ott megcsinálják a biopsziát, megvizsgálják a kivett szervet, mikroszkóppal is aztán ezt szépen leírják. Majd visszaküldik a sebészetre mintegy igazolásként a sebész munkájára. "Jól van fiú jól csináltad, tényleg ki kellett venni, és ügyes vagy, merthogy az ép részben metszettél", megnézik a környéki nyirokcsomókat is, a sebész tutira kivett párat :-)
Örülök, hogy nektek minden simán ment, elképzelhetőnek tartom, hogy megelőző jellegű kemót javasolnak / vagy már javasoltak is, ami azt jelenti, hogy nem látszik semmi, de jobb félni mint később beszarni, tehát adjunk egy kis mérget a testnek ami majd kiöli a legkisebb rákos gondolatot is az emberből.
Szóval ez így működik valahogy, remélem az a kis genygóc is hamar begyógyul, aztán következik majd az otthoni, házi jellegű rehabilitáció :-) ami ugye teljesen egyénre szabott, lévén magára hagyják az embert a bajával, így aztán a kutya se fog beleszólni, semmibe. Csak okosan és ügyesen fokozatosan mindent! Ja és nem elfelejteni a B12 vitamint!
üdv Gábor
Egy rákos negyvenes => Szerelem 2010.06.23 22:18:00
Ilyenkor kemó környékén mindig érzékenyebb a lelkem. Fekszem az ágyon. Nézek ki a fejemből. Elmélkedem az élet nagy dolgain. A szél néha-néha meglibbenti a függönyt. Rájöttem, szerelmet látok. Nem a szél, és nem is a függöny az, hanem a libbentésben, a lebegés!…..
"Gábor Te élsz???" Ezt a kérdést Gyera János barátom tette fel egyszer nekem. Milyen kár, hogy már nem él, így már nincs kivel megvitatnom ezt a nagy kérdést. Azt hiszem nem élek, csak létezem. Na persze azt sem mondhatom, hogy amióta van ez a betegségem,…..
Túl vagyok megint háromnapi kemó - adagomon. Nem szeretem a dolgot, de hát ez van. Olyan ez, mint a középkorban az érvágás, vagy a pszichiátrián az elektrosokk, van akinek segít, van aki meg úgy érzi belehal. Már csak azért is mert itt tudatosul benne újra, hogy rákos. Furcsa…..
adenocarcinoma 2010.06.10 07:08:23
@Bézsé: Drága Zsuzsa!
Ismételten meg kell, állapítsam, hogy ha valaki valamilyen képesítése, végzettsége van, még egyáltalán nem biztos, hogy ért hozzá, vagy alkalmas arra a munkára, amiről papírja szól. És ahogy ezt ti is tapasztaljátok ez az egészségügyben is így van.
Mi a gépezetben, a futószalagon csak a nyersanyag, a munkadarab vagyunk. A munkadarab nem reklamál! Fekszik, nyugszik, nem gondolkodik, örül, hogy él! Nem dumál feleslegesen, mert az csak összezavarja a rendszert és plusz energiát igényelne szegény melóstól, akit még megfelelőn meg sem fizetnek…
Ez nem mai probléma régebben is így volt… 20 éve volt egy autóbalesetem, 140-nel rámentem egy kőre… az autó totálkár, én megúsztam, az őrangyalom velem volt. Akkor szembesültem először a „csodálatos” kórházi ellátással. A sebészeti osztályra vittek a gerinccsigolyáim nyúlványaiból tört le egy-két darabka. Egy nyolcágyas kórteremben én voltam a tizedik Nem volt vészes, lehetett volna rosszabb is. Mindig van rosszabb. A másik pótágyas Balázs bácsi volt, akinek levágták mind a két lábát. Reggel jött a vizit: „Balázs bácsi, széklete volt?” Ez így ment reggel, délben, este, nem több, csak ennyi: Széklete volt? Szegény öregúr, feküdt a kórterem közepén 70 évesen, lábak nélkül… Megszokta, már, hogy egyedül, üldögélve, olvasgatva szarik, nem pedig közönséggel, fekve, a plafont bámulva… a második nap szólt az asszonykájának, hogy „Pirikém, hozzá má’ be egy kis hashajtót!” És Piri néne hozott… a harmadik naptól kezdve az öregúr fosott, mint a vízzel teli guminyúl… Nesztek basszátok meg itt a széklet… a nővérek egy idő után megunták az ágytálazást, kivitték a vécére, aztán este érte mentek… probléma megoldva.
Zsuzsikám, ez van! Így működik ez mind a mai napig. Balázs bácsik vagyunk! Amit ide írogatunk, az meg a hashajtó…
Hogy ezt nehéz megemészteni? Hát igen, ha lenne gyomrom sem tudnám…
adenocarcinoma 2010.06.11 06:32:09
@konzilium: Szia Ildikó!
Gratulálok, veled,örülök én is! Elárulod nekünk, mit jelent az, hogy "okosan" élni?
Szeretettel gondolok Rád!
Puszi Gábor
Az ateista filozófia-professzor arról beszél a tanítványainak, mi a problémája a tudománynak Istennel, a Mindenhatóval. Megkéri az egyik új diákját, hogy álljon fel és a következő párbeszéd alakul ki: Prof: Hiszel Istenben? Diák: Teljes mértékben, uram. Prof: Jó-e Isten?…..
Egy rákos negyvenes => Találkozó 2010.04.28 09:18:00
Be kell valljam, (minek is tagadnám) izgultam. Na nem, nem a CT- miatt azt már kezdem megszokni (ez volt a negyedik), hanem a találkozó miatt. Vajon milyenek a többiek? Ők ismerik egy részemet, hiszen itt bárki olvashat viselt dolgaimról, gondolataimról, és ezáltal elképzel,…..
Most múlik pontosan, Engedem had menjen Szaladjon kifelé belőlem Gondoltam egyetlen nem vagy itt jó helyen nem vagy való nekem Villámlik mennydörög ez tényleg szerelem.…..
A minap antikváriumban voltam. Tanúja lettem, honnan, hogyan kerülnek oda a polcokon lévő könyvek, amiket vásárolok. Egy néni kínálta megvételre a kereskedőnek, aki kiválasztott párat és azt mondta: - Ezekért nyolcszáz forintot tudok adni. Felkaptam a fejem, ez…..
Kedves Erika, azt kérdezed a legutóbbi hozzászólásodban, hogy "baj-e, hogy a nővéred nem kap B12 vitamint… "Véleményem szerint igenis hogy baj, sőt nem is kicsit, bár már korábban írtam erről, most szükségét érzem, hogy megerősítem ezt.Fontos, hogy tud, egy…..
adenocarcinoma 2010.01.31 23:28:39
@kozilium:
Szia Ildikó!
Terveim szerint legkésőbb február végére elkészülök a könyv (Essen und Trinken nach Magenentfernung => Evés és ivás gyomoreltávolítás után) fordításával, és akkor feltöltöm.
A német fórumot olvasgatva a B12 vitaminról megoszlanak a vélemények, na nem a szükségességéről, mert abban mindenki egyetért, hogy kell és, hogy injekció formájában szükséges! Hanem a gyakoriságáról, ezt mindenkinek be kell állítani, mert van, aki gyakrabban, (a leggyakoribb a kéthetente, stressz miatt), és van, aki ritkábban (a legritkább 3 havonta), adatja be a vitamint.
Szóval rengeteg egyedi véleményt olvastam, de egy dologban mindenki egyetért, kell a vitamin, és injekcióban, mert másként nem szívódik fel.
Nem tudom, (nem ez a szakmám) hogy az ideggyulladásod korképe kialakulhat-e a vitamin hiányából. A Cisplatin viszont tönkrevághatja egy időre az idegpályákat, ez tény. Van egy 56 éves férfi, akinek hasonló panaszai vannak, voltak, mint Neked. 2006 májusában kapták ki a gyomrát, Frednek hívják, ő is Cisplatint kapott. És ő írt a német fórumban egy bejegyzést erről, még 2007 márciusában, amire összesen 21 válasz érkezett. Végigolvastam mindet. (Időmből kitelik, és ha egy kicsit is segíteni tudok vele, miért ne?)
Szóval nem vagy egyedül a bajoddal.
Az első választ tannseer adta neki, ő is gyomornélküli, (már húszon… akárhány éve) ő Carbamazipin nevű gyógyszert kapott rá, amitől a dolog elviselhetőbb lett. De neki a tévesen kezelt cukorbetegség is közrejátszott (gyomoreltávolítás után megszűnt a diabétesz tünete), tehát más volt az ok, mint Frednek!
Aztán Sabine szólt hozzá a témához ő is ezt a borzalmat (Cisplatint) kapta, és neki is ezek a tünetei. Fred azt írta, hogy a rehabilitáción kapta azt az ötletet (csak így zárójelben jegyzem meg, hogy mi itt Magyarországon gyomoreltávolítás után azt sem tudjuk, hogy mi az a rehabilitáció), hogy töltsön meg egy műanyag dobozt különböző magokkal (bab lencse borsó), és gyalogoljon benne 10 percig, majd a zsibbadó kezeit is mozgassa ebben, markolássza a magokat, ezt heti kétszer-háromszor végezte és ez enyhítette valamelyest a gondját. Az orvosa azt mondta, hogy a panaszok enyhülése akár egy évig is eltarthat…
Sabinának meg azt mondták, hogy ez a mellékhatás az ára annak, hogy a kemo olyan jól sikerült. És hogy serkentse a vérkeringést, váltott zuhannyal, reflexmasszázzsal. Sabina utolsó bejegyzése ebben a témában 2008 októberében volt, azt írta, hogy a zsibbadás idővel alábbhagyott és ez nem csak az időnek, hanem egy 4 hetes B1 és B6 vitaminkúrának (ő sokkterápiát írt) volt köszönhető. Az onkológusa azt mondta, hogy szokatlanul sokáig tartott az idegek regenerációja, és idegerősítő gyógyszereket írt fel neki, extra mennyiségben. Hát ennyi.
Azért küldtem Frednek egy levelet ez ügyben, remélem, válaszol.
Ez van, ezt az infót tudtam összeszedni, és most fordítom tovább a könyvet…
Üdv Gábor
adenocarcinoma 2010.02.01 13:05:29
@kozilium:
A könyvben, amit fordítok szó van a korai és a késői dömpingről, ezeknek egyes tünetei nekünk gyomor nélkül élőknek olyan tüneteket okoznak mint a cukorbetegség.
adenocarcinoma 2010.05.17 17:01:44
@Bakk Zoltánné Margó:
hali Margó!
Sajnálattal kell megállapítanom, hogy fogalmam sincs. A dokit kell megkérdezni.
A PET CT egy alapos megbízható vizsgálat, ami kimutatná a borsószemnyi átétet is. Neked/Önnek ilyet nem mutatott ki, nem mondom hogy perdülj/ön táncra, különösen, ha fáj a lába/d. De azért ez egy biztató dolog. Nekem az egyik ismerősöm azt mondta, ha elmúltál negyven és egy szép napon arra ébredsz, hogy nem fáj semmid, akkor tutira meghaltál és a mennyországban vagy, ahol megkaptad újra a tökéletes testet, ami nem fáj és nem lesz beteg soha.
Különbséget kell tenni aközött hogy fájdogál valami, vagy, hogy ez valaminek a következménye, ezt inkább dokival kéne megbeszélni, ebben az ügyben tanácsot, nem tudok, és nem is akarok adni, ne haragudj/on rám de ez nem az én szakmám!
Üdvözlettel Gábor
Egy rákos negyvenes => Verkli 2010.05.14 11:07:00
Nemrég a tesómmal kocsmában voltunk, beszélgettünk… volt ott egy zenegép… számomra múltat idéző zenélő szerkezet. Vurlicer, verkli szívből kell tekerni! Régebben, gyerekkorunkban még a bakelit lemezt játszotta le a gép, aztán jött a CD korong… most meg…..
Szombaton kis családom hazament Somlóra a szőlőbe dolgozni, lefestették a kordonoszlopokat. Így egyedül lettem volna itthon, ha nem mentem volna el a bazilikába... De elmentem! Templom – őrködtem egy keveset.Szeretem a templom hűvös csöndjét. Az altemplom bejáratánál…..