Regisztráció Blogot indítok
Adatok
society

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyet az autósoknak:Nem akkor állnak meg, amikor lelépek. És nem fenyegető közelségben. Hanem idejében, és akár méterekre a zebrától. Ha ránézek a vezetőre, mosolyog, ha gyerekkel vagyok, integet, néha lehúzzák az ablakot és mindenkinek van hozzánk egy-két kedves…..
Subba Napi debil: Vivi vivi 2011.08.25 15:43:00
Németül, és angolul. ..
Ha a kommunikáció félre megy, vagyis nem működik, annak az egyik oka az lehet, hogy a két fél nem egy nyelvet beszél. Ez lehet ugye konkrétan a beszélt nyelvből eredő eltérés, de lehet mélyebb ok is.A beszélt nyelvet is félre lehet érteni, akkor is, ha ugyanazt a nyelvet…..
society 2011.01.03 00:21:20
@M_Runcájsz: Na, és pont itt jön a lényeg, ami egy kis türelemre kell, hogy intsen mindenkit: ne a törvénnyel legyen bajunk, hanem nézzük meg, hogy hogyan él vele a hatalom. A törvény betűjét betartva is ki lehet fejezni árnyaltan egy véleményt, és alkalmas marad a rendszer a kormány buktatására. Ez pedig azt jelenti, hogy a demokrácia elvileg nem csorbult.
Most egy páncélt szerzett magának az NMHH a médiatörvénnyel a tekintélyelvű irányításhoz. Ha rosszul, feleslegesen használják a törvényt, maguk ellen fordítják a fegyvert.
society 2011.01.03 00:38:31
@Konrad: @M_Runcájsz: Ha más megközelítésbe tesszük az egészet, akkor a társadalomnak máris hasznára vált a Tilos-ICE-T párbeszéd, mivel végre egy átlagos internetfelhasználó is elkezdhet gondolkodni arról, hogy mit is csinál az állam, jó-e nekem ez a védelem, amit az NMHH próbál rám erőltetni, stb, stb.
Minél karakteresebb lesz az átlagválasztó véleménye 4 év múlva, annál jobb minőségű lesz a következő kormányunk. (lásd: előző 8 évben költségvetés kivételével semmilyen kemény lépések nem voltak, ebből adódott, hogy a Fidesznek nem kellett véleményt mondania semmiről a választások előtt. Ennek mindannyian isszuk most a levét.)
Befejeztem, mert ez már erős politizálás. Jó éjt!
society 2011.01.03 00:08:01
@M_Runcájsz: Szerinted helyes bármilyen helyzetben, szemtől-szemben leqrvaanyázni egy rendőrt?
Csak azért vetem fel a témát, mert szerintem kb ilyen szintű ez a tekintélyelvű kormányzás, ami most zajlik. Ahogy Konrád is írta: utáljuk a hivatalokat, az egész államberendezkedést. Tehát, ha rendőr megállít, akkor a qrvaanyját, hogy nem enged el egy ilyen kis semmiség miatt. Egy nyugatinak ez kevéssé jut eszébe. Ha mégis esetleg ilyenre vetemedne, akkor valószínűleg konkrétan cellában találná magát 10 percen belül.
Mert az államnak szüksége van a tekintélyre a hatékony működéshez, és sajnos a 4 éves ciklusok és a magyar betegség, az állandó elégedetlenség sajnos nem jó táptalaj ahhoz, hogy egy kormány változtasson 4 év alatt az államhoz való viszonyunkon. Ezért folyamodnak most szerintem a tekintélyelvű kormányzáshoz. Bár hangsúlyozom, nem olvastam a médiatörvényt, szerintem az NMHH mostani politikája egyfajta ne merd leqrvaanyázni a rendőröket (értsd:Szalai Annamáriát), mert felnégyelünk.

És, hogy tisztázzunk valamit: nem védem az NMHH-t, hanem beszélgetünk valamiről, amiben felhívom egyfajta érvrendszerre a figyelmed. Ha érdemesnek találod, akkor beleköthetsz, vitatkozhatunk róla, de belekötés nélkül elítélni a gondolatmenetet időhiányra, vagy szűklátókörűségre utal.
jöttszembe Camaro 2010.08.30 12:10:00
Kicsit kitágítva a bicajos-görkoris-gyalogos spektrumát a blognak, jöjjön egy újabb sport: a stopp. Persze írok majd a bicajos élményeimről is, de a tegnapi nap olyan esett meg velem, amit azért érdemes képernyőre vetni.Szóval, helyszín az Osztapenko (soha nem lesz találóbb neve…..