Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ilgya1

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitti és Szonja blogja 5 év???? 2011.12.29 21:51:31
"Tegnap kitaláltam, hogy írok egy internetes naplót lánykáim fejlődéséről, hogy majd akárhány év múlva hátha elolvassák. Nem tudom, hogy jól teszem-e. Nem vagyok egy kitartó típus. A naplóírási fellángolásaim mindig is hamar kihunytak. Hátha most..... "Fenti…..
Szonja ötödik születésnapja apropóján jutott eszembe, hogy kéne valami jellemzés féle, hogy milyen is ő, miket tud, miket szeret. Visszalapozgattam a blogban, hogy mikor készítettem hasonló összefoglalót róla és tesójáról. Úgy láttam, hogy 2009 szeptemberében! Épp ideje pár…..
Az iskolában minden nap értékelik Kitti osztályában a nebulók magatartását. Beragasztottak az üzenőfüzetükbe egy papírt, amin 5 szirmú virágok vannak. Minden szál virág egy hetet, minden virágszirom egy napot jelképez. A szülők onnan tudhatják, hogy aznap hogy viselkedett a…..
Hunor&Minka&Zsigu Lavírozás 2011.06.01 09:57:00
Most vagy én vállalok túl sokat vagy túl puhány vagyok (és akkor jájj mi lesz itt pár hónapon belül?), de éppen árral szemben úszom és küzdök a vízen-libegésért.Nálunk nem lehet a földről enni (azaz de Mici és Kokócica szokott, sőt még egy tányérból is, olykor ugyanazt a…..
Hunor&Minka&Zsigu Húsvét 2011.04.26 13:40:00
Ünnepünk a feltámadás jegyében telt. Testben is és lélekben is megmaradunk most már.Szombaton, míg mi igyekeztünk úrrá lenni a kaotikus állapotokon és sebnyalogatva túlélni, HuncNagyi elvitte egy játszóteres fordulóra a csemetéinket. Persze, képek is készültek a két…..
Az alapkoncepció számomra mindig is az volt, hogy ha vége az ifjonti hevességünknek, egy nagyváros-közeli kisfaluban telepszünk le, nagy családot alapítunk, sok gyereket nevelgetünk.Aztán megszületett Hunor egy harmadik emeleti, lift nélküli panelba. És nincs is ezzel semmi gond,…..
Napok óta próbálom a fejemben cikázó gondolatokat mondatokká szelídíteni. Nehezen megy, lassan mégis meg kell tennem, le kell ráznom ezt a képlékeny és zsibbadt masszát magamról, amit a felfoghatatlanság és valami különös bizarrság épített.Gyakorlatilag az idők kezdete óta…..
Nem, nem anyák napja, mint e gyerekdalban. Bár valamennyire az én napomnak is érzem a mait, de igazából elsőszülött nagy lányom születésnapja! Már 6 éves! El sem hiszem. Közhely, de tényleg akkor érzi igazán az ember, hogy repülnek az évek, amikor gyereke van.Szinte még csak…..
ilgya1 2011.03.15 08:56:01
A nagybötűs lavina pontosan azon a múltheti szerdai napon indult meg, amikor teljes stábunk, frissen fodrászolva beesett a védőnőhöz a kismamakönyvemért. A kezdeti könnyed beszélgetésünkbe rövid időn belül becsöppentek a kocsiban felébredt aprótalpúak is. Kismici ekkor már…..
Csak ámulok-bámulok ennek a szépfiúnak a stílusán, nomeg azon, hogy honnan is vonzza be ezeket, mer' az apja itthon hótziher, hogy nem így beszél velem.Este úgy de úgy megtáncoltatta a meglátogatott barátaink 4 és fél éves Szonjusát, hogy mi csak pillogtunk, aztán kardozott is…..
A múlt hétvégi, ismét szolidra sikeredett rendezvényünk után (egy konnektororrú hepajtól nem mentes feldolgozása és a helyszínen a falu közössége által történő elfogyasztása volt a cél), elsőként apjuk adta meg magát a sok hetes stressznek (és a másnapnak- *cinikus…..
Kitti és Szonja blogja Rejtély 2011.02.08 14:46:07
Nem vagyok egy trehány, rendetlen ember. Nem vagyok egy tüchtig nőszemély sem, de általában mindennek meg van a maga helye a lakásban és igyekszem a dolgokat a helyükre elrakni. Nem mondom, előfordul, hogy egy-két napig kallódik egy-egy tárgy az étkezőpulton (hihetetlen mennyi kacat…..
Hunor&Minka&Zsigu Újratöltve 3.0 2011.02.08 21:12:00
A jólsikerült prototípusunk után, elkészítettük a második, javított kiadású kicsihugit és úgy gondoltuk, (nem, nem a csúcson hagyjuk abba, hanem megkísértjük újra a sorsot) kijavítjuk előzetesen elkövetett vagy annak vélt hibáinkat és kihasználjuk a karácsonyi-szilveszteri…..
Buncilány újabban magától öltözködik. Ízig vérig nő, amint a vállára kapja az alkalmi kinevezett kiegészítőjét (lehet énbugyim, Huncos pulcsi, takaró, gyakorlatilag bármi), máris megjelenik az arcán egy földöntúli mosoly. A lábát papucsba dugja és úgy tipeg. (vagy eldől,…..
ilgya1 2011.02.02 22:39:26
Pár napja még csak egy bátortalanul bájos videóval tudtam dokumentálni Hugica lépegetéseit, mára már egy teljes stábbal lehetne követni girbe-gurba lépteit, eszement futkározásából merész négykézlábra vetődéseit.Mozgásfejlődése napról napra durvul: kezdve azzal, hogy…..
Hunor&Minka&Zsigu Csak egy kép 2010.12.07 17:07:29
Mert gyermek lelkületű szülők vagyunk és mert nem bírtuk kivárni a tizenkettedikét, megelőlegeztük kismici szülinapi ajándékát. Kitörő örömmel fogadta mindkét kiskrumpli, akik azóta felváltva száguldoznak lakásszerte:(igen, Bunci ismét tiplishomlokú, a legújabb…..
ilgya1 2010.12.17 00:28:45
Az elmúlt napok hóesése meghozta az ilyenkor szokványos hólapátolást és a játékos hóember készítést.Kisfalunkba ma látogatott el a Nagyszakállú, a rendező bezottság árukapcsolásos ünnepséget szervezett: jótékonykodás is volt, az óvoda javára. Többkilónyi mézeskalácsot…..
Hunor&Minka&Zsigu B verzió 2010.12.01 17:57:00
Volt pár napja az orvul lekapott A változat. Ma, a fényképezőgép utolsó simítása közben bukkantam pár vice versa változatra. Szintén orvul lekapottak.Hangulatát tekintve, engem a cocamama malackáival csendéletre emlékeztet: ..
Lassacskán 4. éve jegyzetelem kisebb kihagyásokkal a mindennapjainkat. Indulásakor egy nagyvárosi lány veszélyeztetett otthonülő  kismamaságából fakadó gondolataival volt tele,  aggódásokkal, barirózsaszín álmokkal, olykor élettel össze nem egyeztethető ideákkal. Az…..
Végre, végre ebben az évben először sikerült Kittinek résztvennie az ovis fotózáson. Az előző két évben sajnos a fotózások idején Kitti beteg volt. Azért bántam igazán, mert az oviban mindig készítenek fényképet a csoportról is és ez neki kimaradt.Idén azonban már…..
Hunor&Minka&Zsigu 10hósan 2010.10.16 12:24:00
Tízhósan a Buncilány kapaszkodás nélkül ácsingózik, hosszú másodperceken keresztül. És rettentően boldogan tapsikolva sikongat közben. Azt hiszem, emiatt sem bír hosszabban álldogálni, örömében meginog, pelenkára tottyan. A konyhában a nadrágomba csimpaszkodva dülöngél…..
Hunor&Minka&Zsigu Már három...?! 2010.09.08 08:09:00
és még csak három...?!Nem tudok parancsszóra szépszavakat idevarázsolni. A mindennapok szürkeségébe igyekszem inkább belecsempészni idevágó gondolataimat, óvom a csodahálónkat. Az évfordulóink jó alkalmak arra, hogy emlékeztessenek, meddig is jutottunk, mennyi minden van már…..
ilgya1 2010.09.08 13:27:42
Itthon vagyunk szabadságon. Azóta igen sűrűek a napjaink. Voltunk vidéken lakodalomban, kicsit maradtunk is az ország észak-keleti csücskében, meglátogattuk nagy kedvencünket a nyíregyházi állatkertet is, amely az év elején bővült újabb látnivalóval. Nevezetesen a Zöld…..