Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felagund

0 bejegyzést írt és 1041 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tulajdonképpen várható volt, hogy az HBO sem kerüli el a Sony és a Netflix sorsát, és kibertámadás áldozatául esik - egy olyan sorozattal bíró tévé esetében, mint a 90 millió illegális letöltést és streamet produkáló Trónok harca ez valahol várható volt.  Az amerikai Entertainment Weeklyhez…..
Már csak néhány hét és elindul a Trónok harca hetedik évada, úgyhogy ideje volt, hogy érkezzen egy újabb előzetes. Na nem mintha a sorozat rajongóinak nagyon kedvet kellene hozni az évadhoz, amire több, mint egy évet kellett várni. Ha valaki az első előzetesről lemaradt volna róla, akkor itt tudja…..
Felagund 2017.06.21 20:57:15
@Kirei: Jól emlékszel :)

www.youtube.com/watch?v=pS-gbqbVd8c

Az a jelenet magában is zseniális volt, de ezzel a zenével mindent vitt, kb egymaga mentette meg az egyébként elég lapos évadot.
Felagund 2017.06.22 00:03:24
@Philadelphia: Ahány ház, annyi baj legyen :)

De szerintem a GoT sajnos nagyon elment olcsó (avagy nem olcsó) fanservice irányba, alapanyag híján a showrunnerek nem igazán tudják fenntartani a színvonalat...
Épp ideje volt, hogy a civil tiltakozók végre a rendszer lényegével, a politikai elnyomással kezdjenek el foglalkozni, és a felszínt karcolgató fel-le vonulások után tartós mozgalmat szervezzenek. Aligha lehet erre alkalmasabb ember, mint az elmúlt években komoly kockázatok árán jelentős erkölcsi…..
Felagund 2017.04.17 21:43:36
@medium size devil: Sem nem túl elegáns, sem nem túl produktív úgy köpködni a választási rendszerre, hogy az ellenzéknek kb annyi esélye van választást nyerni, mint hógolyónak a pokolban.

Amíg a Fidesz egymaga a szavazatok stabil felére számíthat, addig teljességgel értelmetlen a választási rendszeren rugózni, kormányzás szempontjából halál mindegy, hogy az ellenzéknek 25 vagy 30 százaléka van...
Felagund 2017.04.17 22:02:03
@medium size devil: Láttál mostanában közvéleménykutatási adatokat?

A jelenlegi rendszer szerint a kérdés úgy áll, hogy lesz-e megint kétharmada a Fidesznek, vagy nem, nem pedig az, hogy elveszítik-e a választást vagy sem...

Még ha azt mondanánk, hogy eltöröljük az egyéni választókörzeteket és egy az egyben képezzük le a választáson elért szavazatarányt képviselői helyekre, a Fidesznek akkor is elég jó esélye lenne egyedül kormányozni.

Tehát ismét megkérdem: miről beszélünk?
Felagund 2017.04.17 22:22:09
@medium size devil: A "Demokratikus Ellenzék" meg valahol 10-12 körül.

Ismét kérdem: akkor most mi van?
Kit Harrington nem egészen egy hete kotyogta el egy interjúban, hogy a harmadik ikszben bőven benne lesz, mire végez a Trónok harcával, azaz hiába tűnt úgy az ötödik évad utolsó jelenetében, hogy csendesen elvérzett a Fal tövében, fel fog támadni. A hogyan is megvan már,…..
Felagund 2015.09.27 15:33:36
Deres alatt Ramsay és húszfős szabadcsapata eredményes volt, annak ellenére, hogy a logika és az észérvek (na jó, a Trónok harcán belül uralkodók nem) azt diktálják, hogy egy maroknyi partizán nem tud nagy kárt tenni egy kibaszott hadseregben, de igen, tud, felgyújtanak pár…..
Felagund 2015.06.09 23:41:05
@Knapp75: Az nem opció, mondja is korábban, hogy ha most a Falon ragadnak télire (ami ugye ki tudja, milyen hosszú lesz, figyelembe véve a Mások ismételt feltűnését igencsak rohadthosszú), akkor a kvesztnek annyi, szóval bizony csak előrefelé tudtak menekülni.
Igen, a jó hadvezérnek mindig van B-terve, de ez azért egy eléggé extrém helyzet volt...
Felagund 2015.06.09 23:54:28
@Knapp75: Ja, játszhat keleti parti vasembert, de azzal nem nagyon jut előrébb...
Felagund 2015.06.10 00:47:26
@Knapp75: Egy varázslónőnek, akinek az eddigi varázslatai eléggé bejöttek...
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
Felagund 2015.06.03 00:12:46
@vastyúk is ..: Ez egy aránylag könnyű kérdés: a kard Hullócsillagban (Starfall) van, gondolom valami főhelyen, amíg a Dayne-házból valaki nem lesz ismét méltó a Hajnal Kardja titulusra.

Hajnalt amúgy maga Ned Stark vitte vissza az ominózus összecsapás után, és ekkor történt ugye az is, hogy Ashara Dayne (akinek, hogy még bonyolítsuk a dolgokat, a pletykák szerint afférja volt Neddel, mi több, egyesek szerint Jon Ned és az ő fia) levetette magát egy alkalmas szikláról...

Ami meg a Másokat és a Falat illeti, elég kevéssé valószínű, hogy a Mások emelték volna az emberek ellen, nekik voltak jobb módszereik is. Azon kívül ezerszer bizonyított tény, hogy az emberek át tudnak menni a Falon minden további nélkül, a Másokról ellenben ezt nem lehet tudni, igen jó eséllyel nem. És ebben nem a Fal magassága akadályozza meg őket, hanem a "beleépített" mágia (thx to Erdő Gyermekei).
És mivel mágia, ezért nyilván játszik az úgynevezett "mystical fucking" intézménye, vagyis nyilván nem lehet ilyen egyszerűen megkerülni a tengeren. A Fal egy ideaszintű akadály Westeros és az északi világ között, ha mond ez bárkinek bármit :D
Felagund 2015.06.03 09:38:31
@vastyúk is ..: Nana, a Lannisterek majdnem olyan ősi család, mint a Starkok, évszázadokon keresztül a Szikla Királyaiként uralkodtak, és"természetesen" volt valyriai acél kardjuk is, Brightroar (Fogalmam sincs a magyar fordításról), amit azonban még a Hódítás előtt elvesztettek egy túlbuzgó házfő miatt.

Tywin a presztízs miatt akarta megvásárolni a szegényebb családok kardját, ha már a legfiatalabb öccse eltűnt valahol keleten a kutatás során.
Elöljáróban annyit, hogy legkevésbé sem érdekel, mi a különbség a könyv és a sorozat között. Ez a hogyvolt a tévésorozatról szól, ha valaki kényszeresen a könyvről szeretne beszélni, és arról, hogy mi lesz másképpen a tévében, mint azokban, és ez (természetesen)…..
Felagund 2015.04.21 19:25:13
@Nézőke: Alapvetően azért, mert Westeros nagy ugyan, de elég gyéren lakott, főútból meg pláne kevés van. A Keresztúti Fogadóban már igen sok szereplő megfordult, mert két nagy út kereszteződésénél található (much surprise...)
A fontosabb hírek meg valóban hollószárnyon terjednek, ahogy fentebb már említették.
Braavos Hajót látunk felülről, ahogy bevitorlázik egy öbölbe, egy bazinagy kolosszus lábai között. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mégis, hogy a picsába építették fel ezt a nagyterpeszben álló, kétségkívül látványos szobrot az öböl bejáratához a braavosi zsiványok?…..
Felagund 2014.05.15 12:57:13
@Dekatlon: Tudtommal karddal keresztben, nem pedig hosszában szokás darabolni :D
Felagund 2014.05.15 16:52:23
@zizi77: Sőt, pl Bran az évad végével minden valószínűség szerint be fogja fejezni az ötödik könyvet...
Felagund 2014.12.30 00:31:51
@Bicepsz Elek: Próbálok a sorozat készítőinek szempontjából gondolkozni:

Mace Tyrellt kb öt résszel azelőtt hozták be egyáltalán, az összes info annyi volt róla (az anyja által), hogy egy ostoba, felfuvalkodott tulok. Ebből szerintem sokkal könnyebben tudtak egy teljesen inkompetens figurát csinálni, mint egy jól felépített valakit, aki még egyfajta harmadik erőként Tywin ellen fel tud lépni. Röviden: a sorozathoz szükséges számos egyszerűsítés egyike, amik - sajnos vagy nem sajnos - elkerülhetetlenek...

Shae meg szerintem csak dacból "állt át" Tywinhoz, különben minek volt a nagy féltékenységi jelenet...
Vigyázat, extrém spoilerveszély jön a hajtás után! Mi szóltunk! Hoppá! Bár George R. R. Martin előbb vagy utóbb a Trónok harca-regényfolyam összes főszereplőjét kinyírja, úgy tűnik, a budin szarás közben hasba lőtt Tywin Lannistert alakító Charles Dance kivétel lesz,…..
Felagund 2014.09.19 19:16:03
@Duke Silver: Mondjuk jobban belegondolva voltak olyan (eléggé valószínű) híresztelések is,

***

CASTING ALAPÚ SPOILER

(max majd törlik, ha az adminok szerint gáz...)

***

Szóval hogy az első részben bizony lesz egy flasback jelenet, éspedig Cersei gyerekkorába, ott végülis teljesen logikus Tywin megjelenése (válogattak be színészt Maggy the Frog szerepére, valamint egy olyan lányszerepre is, ami egy az egyben ráillik a fiatal Cersei-re)
Az újkori Doctor Who-sorozat nyolcadik évadának premierepizódját nem befolyásolta, hogy a BBC jobban szivárog, mint az MSZP-főhadiszállás, és már három részt is le lehet tölteni az internetről: 6,8 millió nézője volt a briteknél szombat este, ami a sorozat legnézettebb…..
És igen, eljött a nagy pillanat, a brit uralkodó megtekintett de sajnos, a Vastrónra nem ült fel. Viszont kapott egy Vastrón-makettet, biztos valami limitált példányt. A YouTube élőben közvetítette a 18 perces eseményt, amit mi is ppztünk, ez a hajtás után olvasható. Az uralkodót…..
Felagund 2014.06.24 14:44:48
@nemorino: Neeeeee :D
Felagund 2014.06.24 14:49:52
@doggfather: Hát, az őszintébb érdeklődés Fülöp herceg arcán tükröződött, bár gondolom Bözse így bő 60 év uralkodás után már egészen profi az érdeklődőnek tűnő pléhpofa vágásában :D
Felagund 2014.06.24 18:02:41
@FOUREY: Ehh, egy hülyeség, behódoltak :D
A Falon túl Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, Havas kilép az alagútból, amit el kellene torlaszolni végre ugye, és megy a biztos halálba, mert ha pl. én vagyok Mance Rayder, a hátából font szíjjal akasztom fel a tökeinél fogva egy fára. De a sorozatban Rayder egy értelmes ember, nem…..
Felagund 2014.06.17 15:16:48
@Tehéntőgy: Épp ezt mondtam az előbb. A Tysha-sztori érdekességnek jó, de annál több egy vizuális műfajban (tévé, ugyebár), ennél több nincs benne - show, don't tell az alapszabály, ugye.
Tyrionnak a Shae-vel való viszonyát viszont a néző a kezdetektől tudta követni, és így tud hozzá viszonyulni.

Az mondjuk tény, hogy nem volt rendesen megindokolva, hogy miért is megy be az apjához...
Felagund 2014.06.17 21:58:19
@Tempus-Anh: Kezdjük ott, hogy fulladásos halálhoz képest kifejezetten bájos pofival halt meg, semmi cianózis :D

@Bikli néni: Dettó ugyanez a dal volt minimális módosításokkal (sőt, szerintem még jobb is) a Mhysa az előző évadban, Ramin Djawadi nem túl kreatív zeneszerző :P www.youtube.com/watch?v=22yTf0kD6-g
Felagund 2014.06.18 14:14:01
@Dekatlon: Valószínűleg úgy gondolta, hogy még Cerseinek se kerülne túl sok idejébe rájönni hogy vajon ki lehetett, aki kiengedte Tyriont és még a kastély titkos járatait is kimerítően ismeri...
Itt a kilences epizód, ami eddig minden évadban egyfajta minikatarzist hozott, Ned Stark lefejezése, Blackwater, Vörös nász, teccik érteni. Ebben az évadban a kilences a Falon játszódik, és csak ott, nincs csöcs ben, van viszont vér és erőszak bőven, meg egy képregényes…..
Felagund 2014.06.12 13:32:14
Felagund 2014.06.13 00:26:27
@Smile64: Eléggé úgy néz ki, hogy a sorozat készítői - szándékosan vagy véletlenül - kihagyták II. Jahaeryst, legalábbis Aemon mester elég következetesen azt mondta a sorozat folyamán többször is, hogy egy generációval idősebb Aerysnél (pedig könyv szerint ugye kettővel), aki ezek szerint V. Aegon fia lenne...
A Falnál Abban a Vakondtúrás vagy milyen nevű koszfészekben nyitunk, ahová Samu elsuvasztotta Szegfűt és a kis Samukát, hogy majd itt jó dolgotok lesz ill. biztonságban itten lesztek, nem másutt. A kocsma-bordély, ahol a gyereklány és csecsemője bujkál, igen vidám hely, most…..
Felagund 2014.06.04 16:49:55
@capacete: Még akkor is, ha a háromból kettőt jó eséllyel ellőnek a tizedik részre? :D
Felagund 2014.06.04 16:53:39
@Meth, Not even once: Ámen.

Egyelőre még mindig hét könyvre szól a szerződése, szóval akkor kezdek el igazán aggódni, amikor nekiáll tárgyalni egy nyolcadikért - bár amekkora sztár, tuti megkapja...
Felagund 2014.06.05 22:19:32
@vargatom: A könyvben Grey Worm egy különösebb jellemvonások nélküli robot, ez filmen nyilván nem hat túl jól, tehát valahogy muszáj megmutatni, hogy neki is van emberi oldala, ergo - románc.

Lehetne elegánsabb is, de ez van...
Királyvár Ezen a héten a királyvári vándorcirkuszból csak pár szereplők kapunk, és nagyjából ők is mind egy dolgot tesznek: elmennek Tyrionhoz, mert beszédük van vele. Itt van menten Jaime, akit baszkurál a lelkiismeret, hogy nem tudja megakadályozni testvére kinyírását, amiben…..
Felagund 2014.05.22 22:00:30
@tommygun: Egyoldalú? o.O
Felagund 2014.05.23 09:47:05
@tommygun: Izé, kifejtenéd? Oké, hogy ne nagyon ismerjük meg, mert nem nézőpontkarakter, de amellett, hogy "geci intrikus", az emberi oldalából is elég sokat megismerünk (már legalábbis a könyvekben)
Felagund 2014.05.23 13:31:16
@tommygun: Lehet, de ki mondta, hogy annak kell lennie?

Nem egy fantasy regényt olvastam már, ahol a főszereplőnek nem volt ilyen szinten (se) kidolgozva a jelleme és a motivációi :D
Próbálunk nem túl spoileresek lenni, de aki még a legapróbb részletre sem kíváncsi a Trónok harca legutóbbi részéből, az inkább kattintson tovább. Az előző epizódban ugyanis ismét feltűnt Gregor Clegane, a Véreb testvére, akit nemes egyszerűséggel csak Hegyként emlegetnek…..
Felagund 2014.05.20 14:48:24
@doggfather: Conan Stevens kurtán-furcsán lelépett a Hobbitba, Ian Whyte meg csak beugró volt a második évadban, amíg a Hegy csak statiszta volt Tywin haditanácsában, most, hogy újra komolyabban előkerült, kellett a recast, mert Ian Whyte csak magas, se nem nagydarab, se nem félelmetes...
Királyvár Ül Tommen, a gyerekkirály a kurva kényelmetlen Vastrónon, és miközben a szepton a fejére helyezi a kicsit nagy, bár átalakított koronát, másra sem tud nézni az ünnepségre megjelent tömegben, mint a kissé malacorrú vidéki szépségre hajazó Margaery-re, aki ugye az…..
Felagund 2014.05.08 16:49:06
@Dekatlon: Ja, tényleg, a toronyban, ezt el is felejtettem...
Felagund 2014.05.08 17:11:38
@vanazugy: Az azért erős mindfuck lenne, meg aztán egyszerre csak egy célpont lehet :)
Felagund 2014.05.12 10:50:43
@líder máximo: Neked is kellemes napot :)
Vigyázat, spoilerveszély! Mi szóltunk! "Kevesebb megerőszakolással nem lenne reális a Trónok harca." Ezzel a felütéssel indította George R. R. Martin a szexben, erőszakban, kínzásban és vérfertőzésben tobzódó tévésorozatról szóló New York Times-interjúját, amit a…..
Az első Vikingek-évadot is nagyon szerettük, bár a mi ízlésünknek kicsit kevés volt benne a brutális belezés, és szüzeket is nagyon ritkán raboltak el benne, de mindenért kárpótolt a hangulat, a környezet, a színészek és maga a történet, ami persze pont annyira hiteles csak,…..
Elöljáróban csak annyit, hogy aki nem naprakész a könyvekből, (mint pl. én, aki a negyedik kötet első harmadánál tart) annak lesznek nagy meglepetések az epizódban. Mereen Szürke féreg nyelvleckét vesz Dany tolmács csajától, és a múlt időt menten nem a “tegnap reggel vettem…..
Felagund 2014.04.29 23:30:33
@fehérfarkas: Hát, azért nem tudom, hogy a teljes élő lakosság (plusz járulékos állatok, kutyák-macskák-lovak-tehenek) módszeres és teljes kiirtása és koponyáiknak csinos halmokba való hordása mikor volt divat előtte, bár mondjuk az asszírokból kinézem :D
Felagund 2014.04.30 11:06:35
@Tehéntőgy: Aerys is természetes halállal halt meg, mivel egy kard a szívbe természetes, hogy véget vet az életnek... Bocs :D
Felagund 2014.05.02 22:56:25
@csutkababa: A könyvben. De ez a sorozat...
Lassacskán elérkezik a futball világbajnokság 2014-es felvonása, meg amúgy is hosszú hétvége következik, szóval sportoljunk egy kicsit, mert olyat ritkán szoktunk itt a blogon. A The Champions 4 egy - minő meglepetés - focis játék, kis 4+1 fős csapatunkkal kell lehetőleg minél…..
Királyvár Onnan folytatjuk, de szó szerint, ahol abbahagytuk, Cersei üvölt, Tyrion meg néz, mint egyszeri falusi a Pancho-arénában, hogy miafasz van itt, de lefogják és viszik. Sansa meg Ser Dontos tanácsa/rángatása után beadja a derekát és menekül, sikátorokon át rohannak,…..
Felagund 2014.04.23 10:45:15
@Yooha: Nyilván _minden_ karakter kap a sorstól bizonyos ajándékokat, kvázi ingyen, az okosság ott válik el, hogy ezeket használni is tudja-e? Dany eddig elég jól tudja ;)
Felagund 2014.04.24 12:00:57
@Bikli néni: Margaery a _könyvben_ 15 éves, itt olyan korahúszas lehet, de igazából nem számít, maximum annyiban, hogy kicsit megváltoztatta a Sansához való viszonyát ilyen barátnőiből valami mentorféleséggé/anyapótlékká.
Felagund 2014.04.25 10:53:55
@NAR: Az egy dolog, de ha parancsot kapnak rá, átúsznak. Legalábbis megpróbálják :D
Dreadfort (mostantól: Rémvár) Azzal nyitunk, hogy Ramsay Snow és egy csaj egy szerencsétlen szőkenőt kerget az erdőben, az meg az aljnövényzetnek és a rendező szemétségének köszönhetően csetlik-botlik, pedig nem kéne, mert két kutya is van a nyomában a szadista üldözők…..
Felagund 2014.04.15 23:30:21
@Knapp75: Néha ránézek, de mostanában munka okán sajnos nincs időm arra, hogy rendesen karbantartsam :(

(de határozottan bátorítok mindenkit a gameofthrones.hu fórumának meglátogatására - fizetett hirdetést hallottak :D)
Felagund 2014.04.16 13:18:15
@Bikli néni: És mint tudjuk, Bronn csak addig lojális, amíg nem kap egy jobb ajánlatot ;)
Felagund 2014.04.17 00:25:19
@fran7: Azért ez nem egészen igaz, ha Ned felült volna a trónra, akkor a westerosi nemesek nem hajtottak volna neki térdet automatikusan, ahhoz azért bizonyos egyéb kvalitásokat is fel kell tudni mutatni :)

A sorozatban nem nagyon jutott rá idő, de a könyvben elég jól leírják, hogy Robert egyik legjobb képessége (már a harci jártasságán túl) az volt, hogy rendkívül jól tudott barátkozni és embereket maga mellé állítani.
Aztán ez elmúlt... :D