Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tizenhárom

0 bejegyzést írt és 154 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
Praxis Nem tesznek értem semmit 2012.08.17 06:00:00
Kb.1 éve kezdődött minden.Egyik reggel felkeltem és nagyon fájlaltam a fülemet,úgy voltam vele huzatot kaptam,majd meggyógyul.Szűnt a fájás.De rá 1 hónapra megint elkezdődött minden,elmentem a fülészetre,majd,kezelték a fülemet,majd 1 hónapon keresztül. Egyik este nagyon…..
tizenhárom 2012.08.21 17:37:48
@Irkutszk: Akkor értelmezem, amit írtam, mert láthatóan nem jött át rendesen: a magán fogorvos nem foglalkozott vele: úgy gondolta, hogy majd elmúlik magától. Nem küldött tovább szakrendelésre, nem röntgenezte meg. A ping-pong labda méretűre dagadt nyirokcsomóra azt mondta, hogy ez teljesen normális egy foghúzás után 2 hónappal, várjak türelemmel, majd elmúlik. Amikor már kifelé is piros volt és iszonyúan fájt, akkor egy ismerősöm, aki már járt hasomló cipőben, javasolta a gégészetet.
Praxis Meghalt a kisbabám 2011.06.19 08:28:00
Tisztelt blog!   Történetem 2011. március 24-ével indul. Két gyermekes anyuka vagyok, 4. terhességem 34. hetében tartottam ( az első pocaklakó a 16. héten elhalt, két egészséges gyermeket szültem, most a 3. gyerekkel voltam terhes), amikor a következő dolgok megtörténtek.…..
Kezdjük a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak. Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem…..
tizenhárom 2011.06.21 18:10:57
@Gondir: És nem tudom írta-e már valaki, hogy mi lesz pl. a parlagfű-allergiásokkal. Ők is mennek parlagfüvet kaszálni?! Én nem olvastam egészségügyi alkalmasságról eddig. Nekem még van munkám, még "nem érint" a probléma, de én pl. gerincproblémákkal tudok irodában dolgozni, de árkot ásni, vagy gátat építeni nem tudnék. Az egészségügyi alkalmasság eddig nem volt téma - nyilván a korábbi rokkantnyugdíj-csalások miatt, pedig azzal is kellene foglalkozni, amikor közmunkáról beszélünk.
Varánusz Gyávák és bohócok 2011.06.17 06:08:00
Forradalom van a mi utcánkba', bohóc lett a falu legszebb lánya,Hivatalos vagyok oda én is, elmegyek, mert százszor üzenték is.Ideges lett a vőlegény násza, a vőlegényt elosonni látja.Ne siessél, Viktor gyerek mámma', a parlamentben esküt tettél rája!Milyen forradalom az olyan,…..
tizenhárom 2011.06.17 14:51:53
@SvenH.: Bocs, tudom, hogy nem nekem írtad, de a példádnál maradva, akkor lett volna hasonló a helyzet, ha már nyugdíjas korodban szólnak, hogy bocs, de mostantól az egyetemi évek nem számítanak, tehát mars VISSZA dolgozni! Ilyen akkor a már nyudíjban lévőkkel nem történt.
Azzal senki nem vitatkozik, hogy ha most hoznak egy törvényt, akkor az újakra hogyan fog vonatkozni. A baj a visszarendeléseken van.
tizenhárom 2011.06.17 15:00:42
@brlv24: Én csak egy dologtól félek, sokan vannak akik teljesen jogosan elmentek nyugdíjba 15 évvel ezelőtt 55 évesen, mert akkor annyi volt a nyugdíjkorhatár. Akkor most ők is fizessenek adót, mert korán mentek nyugdíjba? Vagy mindenki fog a nyugdíj után adózni? Így készítenek elő egy általános nyugdíjcsökkentést?
tizenhárom 2011.06.17 15:05:46
@SvenH.: Ilyen logika szerint tőlem is elvették az említett 2+5 évet, és még mennyit fognak a további korhatáremelésekkel... (Én már úgy számolok, hogy a gép mellől, vagy munkanéküliként, közmunkásként ároktakarításból visznek a temetőbe. Amit meg fizetek, abból anyám kapja a nyugdíját.)
Amúgy én úgy tudom, hogy a korkedvezményes szakmákban több nyugdíjjárulékot fizettek, tehát lehet, hogy ezzel nem is járnának olyan rosszul.
Magyaridióta Emígy füstölgök 2011.03.07 17:35:00
Érdemes ezen a ponton felidézni Ford elméleteit, amelyeket akkoriban alkotott, amikor első ízben találkozott emberi lényekkel. Ezek az elméletek a homo sapiens különös szokására kerestek magyarázatot, arra, hogy egyedei mért ismételgetik unos-untalan a legtriviálisabb…..
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
tizenhárom 2011.01.05 11:43:25
@dome64: Ha lámpát nem kapcsolták volna ki, akkor a két kikanyarodni készülő autó nem csorog be a kereszteződés szélére a gyalogost takarva, és több esélye lett volna a Sprinteresnek, hogy észrevegye a gyalogost.
(A félreértések elkerülése végett, ezzel nem védeni akarom a sofőrt, egyértelműen ő volt a hibás, de én is úgy gondolom, hogy abban a kereszteződésben nem szabadna kikapcsolni a lámpákat.)
Bevallom, szeretem nézni az NCIS-t. Egy bizonyos nagy kereskedelmi televízión. Kettő van, és nem mondom meg, melyiken megy. Nem az RTL Klubon. Többet nem segíthetek.  Feltűnt, hogy valami elképesztő mennyiségű reklámot adtak le a mai epizód alatt. Ilyenkor a törvénytisztelő…..
Belsőség Minden napra új gumit! 2010.12.08 07:30:00
Rettegők, stréberek, buzgó mócsingok, rohanjatok téligumiért, különben biztos halál vár rátok. Mindenki más hallgasson a józan eszére. Vélemények az azonos című írásunkról...
tizenhárom 2010.12.08 12:50:41
@kockablogger: Egyetértek. Én lassan húsz éve tanultam vezetni, nyáron kezdtem, de decemberben hóesésben vizsgáztam. Első "autóm" Trabant volt, aztán jött a Wartburg. Ezekkel meg kellett tanulni milyen az, ha izomból nyomom a féket / tekerem a kormányt. Téli gumi sem volt, de megtanultam óvatosan menni. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem is kell téli gumi, most is van az autómon -le sem veszem, mert nem járok vele annyit. Az odafigyelés is fontos, nem egy balesetet sikerült már elkerülnöm így. Mindenki lehet néha hülye - velem is előfordult már, és ilyenkor örülök, hogy ha a másik autóstól visszakapom a figyelmet.
Kedves Praxis-blog!   Az általam feltett kérdés nem hiszem, hogy megér egy posztot, de nem akarnék szétoff-olni egy másikat.Kis magyar abszurdnak érzem, de lehet, hogy egy orvos meg tudja magyarázni, miért ez a protokoll.   Néhány éve szédüléssel, látászavarral ismerős…..
tizenhárom 2010.10.15 18:11:39
@marand22: Köszönöm a kimerítő magyarázatot.
1. ponthoz: cukorbeteg ugyan nem vagyok, de inzulinrezisztenciám van
3. ponthoz: nem ijesztettek meg, jól elmagyarázták, hogy ettől nem kell félni, csak műtétek vagy pl. foghúzás előtt antibiotikumot kell szedni elővigyázatosságból.
4. ponthoz: "gratulálok, ön nyert". valóban viszonylag fiatal nőről van szó. Pajzsmirigyproblémám nincs, (TSH, T3, T4 értékek rendben, vérképem egyébként is jó.)
5. ponthoz: sajnos nekem ezt akkor így magyarázták, és a tünetek izomlazító szedésére valóban elmúltak.
tizenhárom 2010.10.15 18:18:46
@fuzzykinkyfunk: A leírtakból úgy tűnik, hogy a kezdődő cukorbetegség lesz a ludas. Először a rosszulléteimet én is az alacsony vércukorszintre fogtam, de ilyenkor sem ment 4,8 alá, tehát nem volt extrém alacsony. (Bár reggeli után fél-egy órával ez már lehet, hogy annak számít.)
Plusz valószínűleg alkatilag is alacsony a vérnyomásom. (Gimnázium alatt Pulsotylt szedtem, de aztán - talán már vagy tíz éve - megszűnt ez a gyógyszer, és nem tudtak helyette mást adni. )
tizenhárom 2010.10.15 18:20:58
@iovianus: Köszi. Jó, hogy megértetted amit írtam!
Tudtommal alacsony vérnyomással ritkán kapnak agyvérzést az emberek :)
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
2007 áprilisban Édesanyámról kiderült a Szent László kórházban, hogy Epehólyag daganatban szenved.Ott az orvos kíméletlenül, minden emberség nélkül a szemünkbe vágta, hogy vagy műtét és nyerünk 3 hónapot max, vagy nem műtik, és 2 hét,de biztosított minket róla, hogy az…..
tizenhárom 2010.09.23 15:28:33
@phoenix102: Lehet, hogy műtétnél így van, de nekem egy csontscintigráfia vizsgálatom a hálapénz elmaradása miatt lett elhalasztva. Persze bizonyítani nem tudom, de elég érdekes véletlen volt.
tizenhárom 2010.09.23 15:53:56
@phoenix102: Persze, lehet, hogy csak belemagyarázom, de a zárójelentés átadása (és a hálapénz nem átadása) után 2 perccel derült ki, hogy "elfogyott a kontrasztanyag". Persze ettől még lehet véletlen. Ha életveszélyről lett volna szó, nyilván nem meri megtenni senki, de így, és ismerve a doktornő korábbi hozzáállását, sajnos hajlok rá, hogy direkt történt. (A doktornő a frászt hozta rám, hogy milyen nagy bajom van, azonnal be kell feküdni, mert le fogok bénulni. Aztán elment szabadságra, és közben semmi nem történt. Mindez 5 éve volt, még nem bénultam le, csak néhány csigolyám van kissé összecsúszva - gyógytorna, csontkovács karbantartja - és mint utóbb kiderült a keresztcsonti izületem volt gyulladt.)
tizenhárom 2010.09.23 16:57:01
@énis: Lehet, hogy fel sem fogták igazán, hogy műtéttel is csak max 3 hónapja van anyunak. Sokszor az ember meg sem hallja a rosszat, csak a jóra, a reményre figyel. Nálunk a családban volt már elég sok rákos beteg, de nekem is ha azt mondaná az orvos, hogy kivették a teljes daganatot, és még egy kicsit pluszban, hogy biztos legyen, még én is reménykednék akkor a gyógyulásban.
Vastagbőr Nincs gyereked? Fizess! 2010.09.20 10:15:00
Megkongatták az elmúlt hetekben a vészharangot, mert  Magyarország lakosságának száma  10 millió alá esett. Boross Péter volt miniszterelnök úgy érezte, hogy meg kell szólalnia ez ügyben. Kár volt. Ugyanis azt nyilatkozta, hogy a gyermeket nevelőknek nyújtott…..
tizenhárom 2010.09.20 17:32:21
@laspalmas: Sokan engem is szinglinek tartanak, pedig nem keresek jól, nem járok bulizni, anyukámmal élek. Elszaladt felettem az idő, és beteg is vagyok (nem lehet gyerekem). Én nagyon gondolok arra, amit írtál. És megszakad a szívem. Szívesen fogadnék akár örökbe is gyereket, de geyedülállóként azt sem lehet. Sőt itthon spermabank sincs egyedülállóknak. Például ezekkel is lehene segíteni. Ugyan nem nőne a népességszám az örökbefogadásoktól, de a "minőségi" gyerekek száma igen. Szerintem ugyanis jobb egy egyedülálló szülő, aki szeretne gyereket, mint az állami gondozásban felnőni.
A spermabankos megoldással pedig segítenének azoknak, akiknek lehetne gyerekük, de nem tatáltak társat hozzá.
tizenhárom 2010.09.20 18:02:49
@Horizont: Köszönöm, ez jó ötlet.
tizenhárom 2010.09.21 13:49:52
@laspalmas: sajnos nem. Barátnőmnek nem férje, csak élettársa van. Közjegyzőhöz kellett menniük, hogy vállalja a gyereket, ha sikerül. Pedig előtte már több, mint egy évig együtt jártak mindenféle vizsgálatokra.
Pár éve a Nők lapjában volt erről egy cikksorozat. Ha valakinek nincs semmi orvosi baja, de nincs párja, az sem választhat donort a spermabankból, azt csak terméketlen férfi esetén házaspároknak lehet. Ha egyedülálló nő vagy, akkor meg vadássz egy csődört, aki majd megtermékenyít. (Ez persze nem korrekt eljárás a férfival szemben sem - erről is szólt a cikksorozat.) Ha pedig egyedülálló és beteg is vagy, akkor nincs megoldás. Találj párt magadnak, aki így is elfogad, és aki akar gyereket és ezt alá is írja.
Mennyivel egyszerűbb lenne, ha ilyenkor be lehetne menni a spermabankba (mint az USA-ban), és kiválasztani a leírt tulajdonságai alapján egy donort. Nyilván azért nem engedik ezt, mert a gyereknek teljes család kell. De a házaspároknál sem lehet a teljes családot garantálni. Megromolhat egy kapcsolat, balesetben is meghalhat az egyik fél, stb. Szóval messzire vezet ez a probléma.
Csak lehetőséget kell teremteni a gyermeket amúgy is akaróknak, hogy a gyermekvállalást összeegyeztethessék a modern piaci Magyarország kihívásaival. Erre durván öt évünk van. Vendégszerzőnk, Tory írása A népességcsökkenés és az elöregedés nem teljesen új jelenség. A…..
tizenhárom 2010.09.20 23:39:35
@agentT: Kissé felhúztam most magam a kommenteden.
Nekem nincs párom, egy betegség miatt nem lehet gyerekem, pedig nagyon szeretnék. Anyagilag sem vagyok túl jól eleresztve, anyukámmal lakom egy panellakásban. Ennek ellenére, ha találtam volna párt, biztos mindent megtettünk volna, hogy lehessen gyerekünk. Így egyedül viszont még örökbefogadni sem lehet.
Úgy gondolom, hogy éppen eleget fizetek be a közösbe. A nyugdíjam meg jöjjön a befizetéseimből, ne abból, amit a majdani felnőttek fizetnek be.
Mivel nincs gyerekem, ezért én (ellentétben pl. a saját anyámmal) nem számíthatok arra, hogy majd segíteni fognak anyagilag, lesz aki majd ápol, ha beteg leszek. Ezekre mind előre kell(ene) félretennem.
Összefoglalva: most nagyon sokat fizetek be, de szerinted nem eleget. Az adómból támogatják azokat a gyerekes családokat, ahol sok a gyerek. Ezek közül sokan a jövő munkanélküli eltartottjai lesznek, hiszen a munkanélküliség már most is magas. De fizessek még többet, hogy több gyerek szülessen, ezáltal több lesz a munkanélküli is. És fizessek egy olyan adót, amelynek már a neve is életem legfájóbb hiányosságára hívja fel a figyelmet. (Egyébként most is van ilyen adó, csak ellenkező előjellel, családi pótléknak hívják.)
Aztán, ha nyugdíjba megyek, ne számítsak semmi jóra.
Magányosan, szegényen megöregedni igazán szép jövőkép.
Tehát fizessek adót, amíg bírok, aztán dögöljek meg...
Ha ezt az adót bevezetik, elhagyom az országot - és lesznek így még páran. Ezzel fog igazán elfogyni a magyar...
Egyébként a családi adókedvezmény ellen (ami ott marad a családnál, és nem ki tudja mire költik odafent) nem lenne kifogásom.
Azt írod vállaljak "PLUSZ terhet" - elég teher nekem a nemlétező jövőképem, és a félelem, hogy mi lesz ha megöregszem.
  Miután az új törvények értelmében fogdába zártak két bizsutolvaj kamaszlányt, és egy hasonló korú (visszaeső!) prostituáltat, a balliberálisoknak is lett saját 2006. október 23-uk. Jöhetnek hát az ártatlan arcok mellé az alulról fényképezett marcona…..
tizenhárom 2010.09.17 13:04:35
@tizenhárom: én egy történeten keresztül próbáltam bemutatni az emberi problémákat. Mi sem fogadtuk be az alkoholista ismerősünket, csak próbáltuk őt segíteni, ameddig lehetett. A pénz nem volt megoldás, nagyon sok pénzünkbe került, és végül csak elodázni tudtuk a hajléktalanná válását. Tehát ez nem csak pénzkérdés. Viszont nem lehet a hajléktalanokat kitiltani, ha nem mondjuk meg, hogy hová menjenek.
tizenhárom 2010.09.17 13:10:46
@Téglagyári Megálló: egyetértek.
Az ismerősünk is azt hitte, hogy örökké segíteni fogjuk, hogy úgysem hagyjuk, hogy az utcára kerüljön. De ő nem tett semmit ellene: munkát is csak akkor keresett, amikor már kirúgták a szállóról, a cigit sem mérsékelte, stb. Pont ezért is hagytuk abba a segítését, mert nem fogok havi több 10ezerrel segíteni valakit, azért, hogy ő elcigizhessen napi 1000 ft-ot.
tizenhárom 2010.09.17 13:12:08
@TG69: sajnos nála a szociális munkás és a pszichológus sem állt a helyzet magaslatán.
Egyébként abszolút igazad van.
Nyugodtan állíthatom, hogy kutyába se vesznek! A bőrgyógyászom bőrdaganatot talált a szemem sarka és az orrnyereg között, s miután jól rám ijesztett, már nyomta is a kezembe a beutalót, mert az nem odavaló és a lehető leggyorsabban el kell távolítani! A doktornő ajánlotta,…..
tizenhárom 2010.09.06 16:43:02
@szabidoki: Lehet, hogy ez esetben ezt nem tudják elszámolni, de nálam most épp egy magánklinikán elvégzett 15000-es vérvizsgálat verte ki a biztosítékot. Én kifizettem a klinikán, és az OEP felé is kiszámlázták (ügyfélkapu regisztrációval megnézhető adatok között amúgy is találni érdekes - el nem végzett - vizsgálatokat, de azok miértjét már ismerem, és nem is csodálkozom). Ezt kissé pofátlannak érzem. Legközelebb megpróbálom a vizsgálatot felíratni a háziorvossal: végülis szakorvos kérte...