Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivóke

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hét után átraktam az Iphone-ból a Lumiába a SIM kártyám, hogy kiderüljön, milyen vele netezni és telefonálni. Fényképezőgépként bevált, de hogyan teljesít majd okostelefonként az iOS/Android környezetek mellett? Lesz-e elég app? Milyen a böngésző? Lemaradok-e bármiről…..
Ivóke 2014.01.07 10:27:44
@Hargita Nándor:

Mondjuk nálam a startképernyő kinézetét mindíg is felülírta és a fogja is az Exhange és a Naptár, (így minden más 1x1-es csempeként üdül a képernyőn) lévén a céges használata a fő szempont. Ezért várom többek között végre az ígért business csomagot ami végre tudni fogja a VPN-t. PS: így most elég gáz, hogy csak az irodában tudom a levelket olvasni. :(
Ivóke 2014.01.07 13:27:55
@Hargita Nándor: Igen erre várok/unk lassan a 3. éve. :(
windowsphone.uservoice.com/forums/101801-feature-suggestions/suggestions/1549707-add-vpn-or-directaccess

Ja és megint csak "nyár" :(
Tavaly év elején még Q3-ra azután 14 Q1-re ígérték...

From my Lumia 820
Ivóke 2014.01.22 21:27:46
A mai nap (kb. 2 órával ezelőtt) megérkezett a Lumia Black a 820-ra is. Összefoglalva egy idézettel tudnék élni. "Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek. Neil Armstrong". Az emberiség alatt természetesen a Lumia-s társadalmat értem. Még mindíg hiányoznak dologok, de nagyságrendekkel javultak a lehetőségek. Első körben a Beamer-t tudnám kiemelni. Ez ugye arra jó, hogy kiteszi a teló képét bármilyen internetre csatlakoztatott és böngészőt használni képes eszköre (PC, Smart TV, tablet, és telefon). És nem csak 1 eszközzel lehet megosztani hanem gyk. bármennyivel. Kiprószáltuk: TV-re kitoltuk QR kóddal a teló képét, majd e-mailben egy notebook-ra, és végül egy 620-as Lumiára küldtem el SMS-be! És nem csak a telefon képernyőjét, hanem a kamerájának a képét is meg lehet osztani. Nekem céges szempontból ez nagyon pozitív. Le lehet vele nyomni egy gyors prezit, vagy csak több kolléga között megosztani instant egy-egy helyszín képét stb. Szóval tetszik. Az új Camera app is nagyon jó lett, sokkal könnyebb használni mint a gyárit. Lehet, hogy csak utóbbiból kifolyólag, de mintha az elkészült képek is jobban sikerülnének. További pozitívum, hogy az értesítéseknek (sms, e-mail stb.) is állíthatunk be egyéni (nem a gyári ~10db közül) jelző-, csengőhangot. Javult a Glance is (több infót tud megjeleníteni), mondjuk az éjszakai színválaszték engem hidegen hagy, de ez ízlés kérdése. És még egy számomra fontos újítás, a futó alkalmazások bezárhatósága. Ezzel egyidőben felraktam a Folder/Mappák app-ot, ami mostanában firssült (01.18). Ez készít egy mappát amibe tetszőlegesen belerakhatunk alalkalmazásokat/beállításokat majd kitűzhetjük a kezdőképernyőre. Kicsit béna, hogy a kirakott csempének nincs saját ikonja és nem is testreszabhatóak (beépített ikonképek sincsenek). A kitűzött csempén a mappában szereplő csempék mini ikonjai jelennek meg. A funkcióját viszont ellátja, így pl. leredukálható a HERE-k száma a kezdőképernyőn. :) A Storyteller hidegen hagy, de nem rossz ötlet. Rengetegen használják nyaraláskor, kiránduláskor a telefont fényképezőgépként (egy 1020-al még talán és is használnám) így jópofa dolog, hogy rádobja egy térképre. Bár ahogy olvasgattam a kommenteket még bugos rendesen, de majd kialakul. Bocs a hosszú kommentért. :)
Lehet, hogy a hatvanas években egy magyar gyerek számára egy Matchbox olyan volt, mint egy mai kiccsávónak a teljes wii-szett. Az is lehet, hogy hozzánk a Lego negyed század késéssel jutott el. És hozzátehetnénk, hogy nekünk, magyaroknak az átkosban csak Merkur jutott Meccano helyett,…..
Ma délben a menzán Csikós kolléga megkérdezett, tudom-e, hogy mennyit futott a múlt heti Hangyász Hétfő. – Nem én – feleltem, és felidéztem magamban a levelet, amiben beküldtem a posztot a TC levlistájára "2000 jól megérdemelt oldalletöltés" felütéssel. Nagyjából ennyire…..
Ivóke 2012.01.10 18:25:43
@kamikazeee: Igen, mert cseréltem az autót, de úgy volt, hogy márkát is váltok. Ezért szépen eladtam mindent, mondván a másikra úgysem jó. Közben meg páromnak felmondtak, így a tevek ugrottak, és vettem egy másik ugyanilyen Hondát, amire persze most jó lenne minden. :)

Szóval kezdem újra. Igaz csak részben, mert közben Hring-es szervező-váltásnak köszönhetően új "barátaink" 2 szeresére emelték a nyílt napos bérlet árát. 2010: 10 menetes bérlet 2x ropi, idén ez 50eFt. Így, jelenleg erősen gondolkodom, hogy átalakítsam e pályázáshoz is, vagy csak vegyek egy "könnyű" könnyűfém felni és kész. :(
TComment Annyira nem is ronda 2011.11.26 08:01:00
Az új Civic első képeit látva felsírtak a kisdedek, szívrohamhullám söpört végig az intenzív osztályon, egész internetes közösségek vakultak meg. Teljesen feleslegesen, hiszen láss csodát: annyira nem is csúnya. ..
Belsőség Ami drága, az tartós? 2011.10.01 07:00:00
Peka barátunk arról híres a szerkesztőségben, hogy a világ legváratlanabb pontjairól – ennek következtében – a legváratlanabb időpontokban képes bejelentkezni valami érdekességgel. Úgy látszik, egy ideje már az USA keleti partvidékén portyázik, huzamosabb floridai…..
Az írás a tegnapelőtti (aug. 23) hungaroringes nyílt napnak köszönhető, amit többedmagammal sikerült végigkínlódnunk 38 fokban, a betonon állva. Én is belekerültem egy olyan függőségbe, amit nem bírok leküzdeni, persze nem is akarok. Több éve az amatőr autósportok szerelmese…..
Ivóke 2011.08.25 22:57:11
@valifi: Ez valahol nem is csoda, mert eléggé misztifikálva volt az elején és csak meghívással lehetett bekerülni. Másrészt a TA-nak azért egy kicsit más a célközönsége mint egy nyílt napnak. Még ha a lényege -autózni egy jót- ugyan az is.

Lehet, hogy ez már sokat változott, de anno érdeklődtem én is, kevés sikerrel.
Ivóke 2011.08.25 23:14:27
@SzuTi: Ez teljesen nyílvánvaló és igazad van. Sokan, köztük én is vevő lettem volna erre. Erre is rákérdeztünk, de csak hümmögés, vagy majd felvetjük volt a válasz. Több nyílt nappal talán jobban el lehetne osztani a tömeget és többször kicsalni a függőket, ráadásul az újakból is visszajárók lennének. Annyiban bízom a 'saját' rendezésben, hogy így hasznot termel és látnak benne fantáziát, hogy kicsit szervezettebbé, működöképesebbé alakítsák az egészet, szolgáltatásokkal kiegészítve.

Én még mindíg ott tartok, hogy a Reményhal meg utoljára. :)
Laciék gyorsabban mennek, mint ahogy mi követni tudjuk őket. Persze nekik nem kell közben autós újságot készíteniük - ami gyenge mentség, mert nekünk meg nem kell teljesen idegen országokban, magunk megküzdenünk az előrejutás olykor szinte lehetetlen feladatával. Csak valamit…..
Ivóke 2010.07.25 22:49:09
@gio: Mint mindíg, gugli a jó barátunk ;)

www.flickr.com/photos/historic-racing/sets/72157624234400858/?page=23

Egyébként minden tiszteletem az övék!
Kétszer is jártam hétfőn Ferihegyen: egyszer korán reggel, családi ügyben, egyszer dél körül, immár hivatalból, hogy az önök szeme lehessek, kedves olvasók. A lényeg: mindkét alkalommal az M0-án mentem.   Dombnak fölfelé kapaszkodósáv nyílik Sok rosszat el lehet…..