Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svonk

111 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1908 október elsején, vagyis épp 111 éve került a piacra a detroiti  Ford Motor Company Galamb József által tervezett és fejlesztett Ford-T modellje, a "Bádog Böske", eredeti nevén: Tin Lizzie. A konstruktőri munkálatok 1907-ben kezdődtek, mégpedig Galamb József személyes vezetésével. A makói…..
1929. Nudista strand Moszkvában..
svonk 2018.11.13 09:06:11
@bioLarzen: Fontos, hogy egy üveg vodkaval kezdodik a proba, azert lesz a kavarodas.
comment:com Szevasz, Carl! 2018.02.27 07:07:15
A The Walking Dead az én személyes Stockholm-szindrómám, a sorozat, amit az "istenbizony soha többé" kategóriába legalább négyszer soroltam be, és komolyan tartottam is magamat ehhez legalább (és legfeljebb) két epizódon át. Aztán csak néztem tovább, nem tudom miért, komolyan, sokszor kerestem már…..
Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi kerül egy órán több millió forintba. A kérdésre nem létezik egyszerű válasz, de a magas ár legfőbb oka az, hogy a karóra ma már inkább ékszer mint használatai tárgy, és ugyanazért drága amiért egy drágaköves nyakék is az. A törés valahol a 80-as években…..
Elődeink nem csak furcsa termékek feltalálásában voltak rendkívül találékonyak, hanem akkor is, ha valamilyen okot kellett keríteni az aktuális ellenség elleni háború kirobbantásához (mert a szomszéd fűje mindig zöldebb - s ha esetleg mégsem sikerülne megszerezni, legalább pusztuljon el az ő tehene…..
Jól ismert történelmi és geopolitikai okok miatt a haditengerészeti érdeklődésű magyar military-fanok úgy száz éve vannak nehezebb helyzetben, mint a másik két nagy haderőnem rajongói. Azt ugyanis sokan tudjuk (az újságírók zömére ez most nem vonatkozik), hogy mi a különbség egy vadászgép és egy…..
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
svonk 2016.06.29 14:31:05
@purga: Ha Lady Stoneheart kimarad a sorozatbol, akkor Arya nagyon szepen beillik a helyere, mert o is Red Wedding tulelo es erosen csak a bosszura van fixalva. A Vereb pedig kivalo osszekoto szal kozte es a Brotherhood kozott. Es a legutobbi allas szerint nincsenek is nagyon messze egymastol.
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
A Brutális fizika, kémia és biológia után a Totalcar fenegyereke, Vályi Pista kollégánk csak talált még egy tantárgyat az iskolai órarendben, aminek az ürügyén látványosan kidurranthat, ketté csaphat és ripityomra törhet mindent, ami a keze ügyébe kerül: november 7-én indul a…..
Már maga a cikk is megér egy misét, Manhattan nem város, ha a cikkben kiemelem mint helyszín, akkor is New York, de mindegy is, mert a két épület kurvára nem Manhattanben, hanem Harlem északkeleti részén dőlt össze, mint ahogyan az a cikkbe belinkelt videóból ki is derül. Mutatunk…..
Azt lehet tudni, hogy milyen célra találták ki a Visa Electron kártyáját? Régen interneten nem lehetett vele vásárolni, most meg autót nem lehet ilyennel bérelni. Naiv ügyfél se Electronnal, se kápéban nem fizethette ki az Avis 200 eurós biztosítékát, tehát nem adták oda neki az…..
2012-08-23..
svonk 2013.01.03 11:35:29
@Mr. Pither:
Akkor csak en maradtam le a nyar ota. Amugy nem reklamacio volt. Igy is tetszik.
Valahol sejthető volt, hogy van a bolygónak olyan szeglete, ahol a The Walking Dead című sorozatot komolyan veszik, és ha jobban belegondolunk az sem meglepő, hogy ez éppen Kansas lett. A Discovery Channel is köszönte szépen, hogy megalakult a kansasi anti-zombi milícia, és készített…..
svonk 2012.12.11 11:02:32
@fess86:
en.wikipedia.org/wiki/Ophiocordyceps_unilateralis

Csak ido kerdese, hogy emberre mutalodjon...
svonk 2012.12.11 11:32:19
@érthetetlen chris:
Kiveve aki rendesen felkeszul!
A keményvonalas sorozatfüggőnek minden év egy elsőre megoldhatatlannak tűnő sziszifuszi feladat, hiszen maga előtt görgeti az el nem kaszált előző évi kedvenceket, ehhez hozzájön az újoncokból álló aktuális adag, és még nyáron vagy télen sincs már pihenője, mert a…..
Megszereztük a folyamatábrát, amely segít nekik eldönteni, hogy bírságoljanak-e, vagy engedjék útjára a külföldi rendszámú autót. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
svonk 2012.03.20 11:40:50
@ZF2: Bocs, ezt elneztem, de csak gyorsan akartam keresni valamit. Mindenesetre a mondanivalom tobbi reszen ez nem valtoztat.
svonk 2012.03.20 11:50:06
@ZF2: Megsem tevedtem, mert az autopalyarol be lehet menni matrica nelkul, meg te is idezted:
Ausgenommen davon sind die IAA-Besucher-Parkplätze und das Messe-Parkhaus Rebstock: Sie können über die Autobahn-Abfahrt Rebstock mit Fahrzeugen ohne Umweltplakette angefahren werden. Über die Messe hinaus ist Fahren innerhalb der Umweltzone in Frankfurt nur mit Umweltplakette möglich.
Tehat nincs aranytalan szivatas, csak akkor kell matrica, ha meg a belvarosban is szeretnel kocsikazni, ez meg talan ertheto, mert a cel az, hogy csak akkor menj be autoval, ha nagyon muszaj, abban az esetben meg veheted a faradtsagot es szerzel elore egy matricat.
svonk 2012.03.20 12:17:18
@ZF2:
Szerintem (bar biiztos nem vagyok benne) nem igaz, hogy barmelyik nemet megkapja automatikusan, mert az autok jelentos reszen nincs matrica (peldaul az enyemen sincs, pedig ervenyes a muszakim), hanem meg kell venni 5,50-ert, igaz, hogy a muszaki helyen meg is lehet. Lehet, hogy engem vagtak at csunyan 5 euroval a vizsgan, de akkor vagyiúnk meg nehanyan igy. Hazafele megszamolom a matricakat, de saccra kb. 30%-on nincs. Persze en nem zonan belul elek, de van 100km-en belul tobb is. Gondolod, hogy pont a nemetek adnak ki 5 eurot csak ugy, ha lehet elni nelkule is :)
Mondjuk ugy erzem, hogy csak azert vitatkozunk, mert mas a felfogasunk az aranytalan kiszurasrol es az elviselheto kellemetlensegrol. Valoban, ha be akarsz hajtani, akkor ki kell adni nehany ezer forintot es interneten nehany hettel elotte megrendelned. Ha csak egy hirtelen kiruccanasrol van szo, akkor ez akar kellemetlen is lehet, de csak ritka esetben bizonyulhat megoldhatatlan feladatnak es ha ezzel a nemet varosok levegoje jobb lesz (ami persze ketseges), akkor megeri.
Legutóbbi bejegyzésemet viszonylag rövidnek tűnő megszakítással tudom folytatni, 4 nap telt el azóta, hogy majd egy napnyi buszozás után megérkeztem a detroiti Greyhound (busztársaság) állomásra. Petivel minden eltöltött perc hordoz magában valamit, az eddigi 96 órányi anyagot…..
Motyoo kulacsa "kövér test számára" készült, olvasónk mégis félrefordítást kiált. És persze igaza van, a kövér test a zsíros anyagból keletkezett, merthogy olyat nem szabad a palack belsejébe kenni...
A CSI-nak akadt már problémája többek között a tüzérségi ágyúkkal, ezúttal azonban lőporfüst helyett az íjakba tört bele a bicskájuk. Labi beküldése következik.A nemtudommelyik CSI részben egy csigás íjjal (compound bow) nyírnak ki valakit.Vizsgálják az íjat, ekkor üti…..
svonk 2010.08.18 15:09:59
A dél-afrikai világbajnokság nézettsége rekordokat döntöget az ESPN-en, persze csak a saját kategóriájában, mert a soccer, ahogy arrafelé nevezik, még mindig csak egy marginális sport az amerikaiaknak, amit főleg lányok játszanak. A csapatuk lelkes, szorgalmas és nem mellesleg…..
Félrefordítások Diplomagyár 2010.06.17 10:51:00
Folytatódik semiambidextrous (TSR) sorozata a Gilmore Girls (Szívek szállodája) félrefordításaiból:Ez most egy elmaradt, még a 2. évadból, 5. rész:A szitu tehát, hogy Rory a Chilton suliújságjánál az első megírandó cikkét az oskola parkolójának újrakövezéséről…..
Jól rémlett nekem Laci levelének olvasása közben, hogy valahol én láttam már valami hasonló szörnyűlködést és valóban. Nagyjából másfél éve a Homár is megénekelte a témát, de természetesen azóta sem változott semmi az ügyben. EU tagországokon kívül sok helyen szükség…..
svonk 2010.06.02 16:04:25
@Noinfo: Pontosan! En meg lejart magyar jogsival is bereltem autot, mert mas a datum formatuma.
comment:com A nap képe(i) 2010.05.19 18:00:00
A hétfő esti Big Bang Theory-ból szemezgetünk, Az ugrás után van még.  ..
Detroit Koltozes 2010.05.13 21:05:00
Vegre elinditottam az aacheni blogot. Az egyszeruseg kedveert e kovetkezo cimen lehet elerni: http://kalandokaachenben.wordpress.com/Sajnos az egyszerubbek mar foglaltak voltak. Azert nem olyan bonyolult. Mindenkit szivesen latunk!..
Detroit Csokolom! 2010.03.15 15:52:41
Gondolom, nem nagyon tunt fel, mert az utobbi idoben amugy sem voltam tul aktiv, de mar ket es fel hete teljesen kivonultunk Detroitbol. Tehat ennek a blognak vege. Meg terveztem egy rovid kis omlengest itt elhelyezni bucsuzoul, de majd meglatom, mire leszek kepes. Kicsit mar elkezdtem dolgoznni a…..