Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andrabian

1 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világszerte élő tévhit, hogy a szabad lehetőségek hazája az Egyesült Államok. Ezt azonban ideje lenne végre elfelejteni, és felismerni: a rendszerváltás óta egyértelműen Magyarország a szabad lehetőségek hazája! Hol máshol fordulhatna elő, hogy volt szkinhedsrácból a baloldal…..
andrabian 2014.10.06 16:09:39
Nem, nem kérem tőled, hogy szerezz bármilyen képesítést, hogy meg akard érteni a Boole-algebra vagy a különféle számrendszerek, szerverek, hálózatok, a Cisco, Sun meg hasonló finomságok rejtelmeit - egyszerűen azt szeretném, ha végre megtanulnál ezzel a rohadt masinával…..
A fenti egyetemistafilmet a zenéje miatt kaptam, a Live Large játszik benne. Ám függetlenül attól, hogy miről is szól valójában, minden nézőnek alighanem ugyanaz ugrik be róla: hol szeretkezhetünk Budapesten közterületen illetve a szabadban? Amióta van Sziget, azóta szerintem első…..
A Hadik kávéház Molnár Gyula négyes metrója, már ami a visszatérő ígéreteket illeti. Először talán 2005-re mondta az újbudai polgármester, hogy újra vendégeket fogad Karinthy legendás kávéháza az Bartók Béla úton. Egyszer ugyan egy sajtótájékoztató erejéig meg is…..
andrabian 2010.07.13 17:38:53
@innovation:
Az újságosbódéval mi bajod van, teljesen korrekt kis darb, alig van már belőle Budapesten. Inkább benzinkútnál vagy aluljáróban szeretsz újságot venni?
andrabian 2010.07.13 17:42:31
@Baint:
Az önkormányzat megéri a pézét, de a közeli boltosok (including Querty) sírás rívását mérsékelt együttérzéssel hallgatom. A város legigénytelenebb, egyszersmind legdrágább boltjai a bartók Béla úton vannak. Nézd már meg, a legtöbben egy normális portált nem tudnak kitenni, pedig nem is feltélenül pénz kérdése. Négy rossz könyvesbolt, minden harmadik bolt kínai vagy turkáló, a többi kocsma. Én hatszorosára emelném a bérleti díjat, talán megszűrné őket kicsit.
"A Budavári Önkormányzat át szeretné alakítani a Batthyány teret, ezért tavaly pályázatot írt ki a közterület forgalmi vizsgálatára. A munkát a Főmterv Zrt. elnyerte és a tervezők már leszállították a megrendelt dokumentációt." - írja a Fővárosi.hu. Fel is kerültek a…..
andrabian 2010.06.16 11:46:10
@jorgoszka:
Szeretném megvédeni Greyhound kollegát,
a "városi autópálya" Budapesten sajnos nem paranoid vízió, az alsórakpartokon hasítja le a Dunát városról, Európában példátlan módon.
Az, hogy egy térnek elsősorban közlekedés szempontjából kell jónak lennie, a városi tér fogalmának teljes félreértése. Kíváncsi lennék, melyik a hozzászóló kedvenc tere, a Marx, Boráros, vagy a Blaha?
andrabian 2010.06.16 11:53:04
@jorgoszka:
Szeretném megvédeni Greyhoud kollegát. A "városi autópálya" Budapesten nem vízió, ott nyassza lefele a várost a Dunáról a rakpartokon, Európában példátlan módon. Nem az autók ellen van kifogásom, én is ott közlekedem, mert nem tudok máshol. Az, hogy egy térnek elsősorban közlekedési szempontból kell jónak lennie, a városi tér fogalmának teljes félreértése. Kíváncsi lennék, melyik a hozzászóló kedvenc tere? Marx, Blaha, vagy a Boráros? Rómát kerülje el nagy ívben, mert csalódni fog .
andrabian 2010.06.16 15:30:20
@cso zsi:
igen de figyeld meg, hogy bécsben mi a sorrend: folyó>gyalogos>autó + az egyirányúsítás. Nálunk a Duna amikor éppen nem árad, kb annyira a város része, hogy akár le is aszfaltozhatnák. Éppen ezért volt beteg gondolat a sávokat a Duna felé bővíteni, de egyébként nem hiszem, hogy ugyanazok fúrnák meg a kéreg alatti/feletti közlekedést célzó beruházásokat, akik élhető várost szeretnének.
  A Belváros új főutcája projektről már linkeltünk pár cikket innen-onnan, de elég érdekes a projekt ahhoz, hogy egy posztban mi is foglalkozzunk vele. A kerület honlapjáról sajnos elérhetetlen, rendkívül hülye domainnevű, ám egyetlen hivatalos belvarosujfoutcaja.hu oldal…..
andrabian 2010.06.02 16:46:49
@jorgoszka:
tegnap végre láttam a kecskeméti utcai szakaszt. legutóbb az építkezés idején jártam arra, és nagy várakozásokkal tekintettem a fejleményekre, de az eredmény sajnos nyilvánvaló terbvezői tévedés.
Egy sétálóutca sehol a világon nem így néz ki, az eddig némi karakterrel rendelkező Egyetem teret is sikerült rendesen odavágni.
- minden négyzetcentimétert leburkoltak, zöld semmi
- a gyalogosforgalmat lerekesztették ornótlan és fegyvernek látszó tankcsapdákkal. ha nincs padka, minek a karó?
-mit rekesztünk le, ha nincs behajtás?
- funkciótlan (lámpa? ülőke? forgalomterelő? mindegyik? egyikse?) világító plasztikkockák monoton rendben
- műanyag nyugágyakra emlékeztető térbútor-szerűségek
- három túlmérezetett kamdeláber árbóc
- a melléklutcában óccsónak látszó- szelektiv hulladékgyűjtők
- ahol épp hely volt rá, a térbútoroktól teljesen eltérő stilusú padok. Egy támlás-egy támlátlan. Egy támlás- egy támlátlan. miért?
-intenziv vagy extenziv zöld sehol, az egyetem sarkánál egyetlen csenevész facsemete.
Mindenhol ez a szép és drága, ilyen mennyiségben mégis ijesztő térburkolat,copy pasttel túlbútorozva.

Volt itt egy kicsit kopott, zsúfolt, de azért karakteres utcakép, helyette kaptunk egy halom kényelmetlen és felesleges utcabútort.Bocs.
andrabian 2010.06.08 23:11:24
@jorgoszka:
fura hogy kérdezed, életnek semmi jelét nem láttuk, pedig addigra már kellemes idő volt. A feleségem régen járt a városban, mondta is, hogy ilyen kihalt minden, ilyenkor már lehetnének túristák vagy még diákok. Mondtam, hogy á, biztos az eső miatt, van itt élet...
Szkeptikus blog Álom-túra 2010.05.27 07:27:00
Nemrég egy idős, 80 éven felüli hölgy büszkélkedett el nekem azzal, hogy milyen csodálatos ágynemű-garnitúrával tért haza egy közeli tengerparti csoportos kirándulásról. Furcsa volt nekem, hogy épp olyasmivel gazdagodott, amit korábban nem is volt szándékában megvásárolni, de kiderült, az út ára…..
Liktor-Busa Erika és Szendrei Kálmán Szegedi Tudományegyetem, Gyógyszerésztudományi Kar, Farmakognóziai Intézet, 6720 Szeged, Eötvös u. 6. Sajnos közismert tény, hogy Magyarország világviszonylatban évek óta „előkelő helyen áll” a legtöbb daganatos megbetegedés előfordulását és…..
andrabian 2010.05.25 23:11:53
Tisztelt @ezobiooko:
én nagyon szívesen, eddig is csak azért hezitáltam, mert bár követem a blogot, Vágó István cod-tea cikkéig nem láttam jelét annak, hogy a gabonaköröknél nagyobb jelentőséget tulajdonitanának a témának. Dávid professzor egyébként ijesztő TV show-i ellenére óvatos duhaj, legalább nincs tudomásom arról, hogy végső stádiumban lévő gyerekek családját fosztogatta volna, néhány kevésbé nagynevű angyalokkal és mágnesekkel kereskedő kollegájával ellentétben. Talán az állatorvosi diploma teszi, hogy szorult belé némi empátia...
A régi blues gitáros arcok mindenféle piás üvegek nyakát használták slide gitározáshoz. Ma már lehet kapni hangszerboltban kb. 2000 forintért ilyen üveg gyűszűt/gyűrűt/stb slide gitározáshoz, ami ezért az árért legalább könnyen összetörik. Van még alumíniumból meg…..
Kovács Kati rengeteget készült a Qualitons-zal közös, A38-as fellépésére, és mint az a videóbol látszik, megérte. A közönség egy emberként lúdbőrözött, a 65 éves énekesnő formabontó előadása minket és őt is kizökkentette a szintis haknik világából. ..
 Megint itt az ideje, hogy vegyek valami vackot kétszázért. Épp ki se hevertük a Subarus bukót - ott 800 ezerbe került az autó eladása - amit egyébként az új tulajdonos totálkárra tört azóta. Ő köszöni jól van. Így néz ki, tessék, ha ilyet akarnak csinálni, a sztrádán…..
Az idei Anna-bál legemlékezetesebb képsora egyértelműen az volt, amikor a bálozók Adriano Celentano Azzurrójára vonatoztak körbe-körbe, és közben idióta fejet vágtak, mert anélkül nem is Anna-bál egy Anna-bál. Ezért egyébként fölösleges volt egész nap a reformkori…..
Nomen est omen - szerencsés-e Szerencsés Dániel mindabban, ami történik s végül is nem történik meg vele 1956 decemberében a már-már irreálisan felnövő menekülések, kalandvágyak, a tömeges disszidálások csúcsnapjaiban? Mit él át önmagában mindabból, ami a "szaladj te…..
Rolls Frakció @ Diesel Club 2009.03.25. A sokak által hallgatott és néhányak által sokszor elhallgattatott Rolls Frakció 1978-ban alakult, a honi korszellemnek megfelelően valahol a Piramis- és Korál-féle orgonás hard rock vonalon. A zenekar stílusa szép lassan alakult át a…..
Sajnos Magyarországon nincsenek olyan politikusok, akiket mindenki szeret. Szerencsére viszont olyanok számosan, akiket senki. Meggyőződésünk, hogy Szíjjártó Péter is közéjük tartozik. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy miután Orbán Viktor kabinetfőnöke okoskodik valamit a…..
Belsőség Kádárista rezervátum? 2008.07.14 13:51:00
Mindent és mindenkit tizenkettes csavarokkal és szupererős Loctite-tal a betonpadlóhoz rögzítettek. Az egész intézmény egy mozdíthatatlan, átalakulásra, pénztermelésre képtelen monolit. Vélemények az azonos című publicisztikáról...
andrabian 2009.03.01 22:36:47
Régi a cikk, de muszáj hozzáfűznöm, hogy ez a hely egy tragédia. Péntek délelőtt jártunk ott mozgáskorlátozott fiammal, hogy megtekintsük a nagyapám öccse által tervezett repülőgépet. Ebben a tekintetben sikertelenül, mert a röpcsik a pecsában vannak, és csak májustól láthatóak, de ez mellékszál.
1. a belépő megvásárlása után a táblát böngészve jöttünk rá, hogy mint kisérők kedvezményt kaphattunk volna.
2. akadálymentesség nuku, a felső szintre csak lépcsőn lehet feljutni, de egy emeleten belül is vannak szintkülönbségek.
3. egyetlen lépcső-liftet láttunk, ezt némi erőszakoskodás után igénybe is vehettük. Egy fél lépcsőkart haladtunk vele, a csarnok végében elhelyezett villamoskocsikhoz
4. az egyik lépcső alatt láttunk betolva egy lépcsőjárót. Ez arra való, hogy pl egy babakocsit vagy kerekesszéket fel tudj vinni a lépcsőn. Erről azt az infot kaptuk, hogy csak egy olyan szinthez szabad használni, ami most le van zárva.
5. erőt vettünk magunkon és felvittük a kisfiút kocsistól az emeletre. sok értelme nem volt, mérhetetlenül gagyi hajóenteriőr, és modellkiállitás van fent. A csarnok végében egy terepasztal, ismét néhány félszinttel leválasztva. Mikor megpróbáltunk erre felmászni, egy fickó leüvöltött, hogy várjunk 10 percet, amig a show indul. Ennek amúgy kivül semmi jelét nem láttuk, ahogy annak sem, hogy tilos a bemenet.
6. amikor feljutottunk, abban sem volt köszönet, a "műsor" egy fa korlát mögött zajlik, babakocsiból vagy kerekesszékből élvezhetetlen.
7. a legnagyobb csalódás a kupolateremben körben álló kb 5 db ford volt, köztük egy mai, gondolom Ivanics jóvoltából. Mellettük szánalmas retro taxibemutató, áfor kúttal.
8. a kisfiúnak az egész cuccból egy nappaliméretű helyiségben összehányt motorbiciklik tetszettek a legjobban. Azokhoz legalább közel lehetetett menni.
9. Zárják be ezt a helyet, és próbáljanak az egyébként szép épületnek valami értelmes funkciót találni.
10. kiváncsian várom a tavaszt, mit tudtak kihozni a repülőnkből. Ha ennyit, akkor inkább hazaviszem..:)
Első kézből származó "inside story", bennfentes krónika ez az írás. Penelope Fitzgerald, akinek két regénye - A könyvesbolt és A partmentén - nemrégiben magyarul is megjelent, 1940 nyarán a BBC-nél dolgozott. Ennek a történelmi nyárnak a története az Emberi hangok, s…..
"Szerb Antal szépirodalmi fő műve A Pendragon legenda. Meghatározhatatlan műfajú próza: egyszerre krimi, rejtélyes legenda, történelmi regény, ismeretterjesztö írás és mindezek felszabadult humorral írott paródiája. A főhős, az író önparódiájának is tekinthető Bátky…..
"Ajar könyvében egy gyermek szól koravén bölcsességgel és megdöbbentően ártatlan obszcenitással az őt körülvevő világról, súlyos erkölcsi kérdésekről, barátságról, szerelemről, de még társadalomról és politikáról is." Figyelem, ha valakit zavarnak a…..
Az egykori televíziós műsorvezető nemsokára betölti 72 életévét. A televízióval másfél évtizede szakított. Másik szenvedélye, a jégkorongozás öröknek tűnik. Hetente kétszer edz a mai napig. Hosszú szünet után nálunk képernyőre kerül Egri János.Egri Jánost a…..
próba sdfsf 2007.04.18 13:56:00
sfsfsfs..