Regisztráció Blogot indítok
Adatok
indus

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Kovács Ákos után szabadon mi is egy évvel meghosszabbítjuk kerek évfordulónkat. Privát krónikánk szerint 1999 számít lapunk alapítási évének. Valamikor 1999 tavaszán a fénymásolt, pár oldalas Fidelitas-hírlevél az Utolsó Figyelmeztetés nevet kapta, a címet azóta…..
indus 2010.01.07 20:12:56
@tölgy:
Polgár= városlakó,
Magyarországon elöször a szabad királyi városok lakóit hivták igy. Foglalkozásukat tekintve főként kereskedők, és ipari munkások, akik a rendi- nemesi birtokon, fennhatóságon kivül helyezkedtek el. Mivel szabad helyváltoztatásukat nem korlátozták igy a POLGÁRSÁGRA mindig is jellemző volt a vallási, kulturális sokszinuség.
TEHÁT MI A FASZRÓL BESZÉLSZ?
indus 2010.01.07 20:42:40
@tewton: @tölgy:

A szó klasszikus értelemben vett jelentése miszerint VÁROSLAKÓ nem változott. S mivel vallásukat a középkortól nem a földesur szabta meg igy a protestáns felekezetek a judeizmussal és a katolicizmussal alkotott egészséges POLGÁRI egyveleget.
Budapestből és a többi Európai városból kiindulva ez nem egy régi több száz éves dolog hanem a mai napig élö multikulturalizmus bizonyitéka.

Ha már abban egyetértünk hogy igen a hazánkban a városokban éltek különböző vallásu német magyar es zsidó polgárok akkor nagyon nagyon nem lehet vita a városok POLGÁRI ÖRÖKSÉGÉRŐL, s hogy valójában mit is jelent a szó
  XVI. Benedek pápa szombaton délelőtt elismerte két pápa, XII. Piusz és II. János Pál hősies erényeit, azaz a tiszteletreméltó (venerabilis) címmel ruházta fel őket. Így gyorsan fellángolt a soha véget nem érő vita XII. Piusznak a II. világháborúban játszott…..
indus 2009.12.26 23:52:53
@Tehetetlen Dodó:

pont ez az: a nemi vegy egy univerzális természeti törvényszrüség, a folyamatok ismeretének tükrében,

(halkan megsugnám az emberekre ugyan ugy igaz mint az állatvilág összes többi résztvevőjére)
indus 2009.12.27 00:05:10
@tevevanegypupu:
Kész fogalomzavar!

Tehát a kulturált nemi kapcolat az az amit az ember szerelemből tesz? Tehát a szerelem az egy európai kulturális sajátosság? (uhh ha nem értenéd olvasd el az elözményeket is, s csak utána válszolj ily bőszen)

A nemi vágy szabadon engedése mióta csapott át a kriminalitásba és vált büntethetővé?
Milyen mércéről beszélsz te? mikor kell nem et mondani, ha ugy alakul? kit csuktak le szeretkezésért, mióta büntetik,??
indus 2009.12.27 09:44:57
@tevevanegypupu: @Tehetetlen Dodó:

Hát ez jó! megfontolások, közös szabályok, ajánlatos a tanácskozás a két fél között! mintha valmi tini szexuális felvilágosító brosurát olvasna az ember.
Mandiner blog Sok-sok reményt! 2009.12.24 08:01:00
  Karácsony alkalmával kiosztjuk az év olvasója díjat Teknősnek. Azért ő kapja, mert kilenc gyönyörű gyermek édesanyja, és mellette megtiszteli blogunkat rendszeres hozzászólásaival is.   Ezzel a családi fotóval és Lelky Lola Teknőssel készült interjújával…..
  A fenti képen Sonntag községe látható. Az ausztriai Vorarlberg tartományi településen a konzervatív Osztrák Néppárt 83 százalékos győzelmet szerzett a nyári EP-választásokon, ugyanitt a szocdemek öt darab, a szélsőjobb pártok pedig hét szavazatot kaptak. Sonntag és…..
indus 2009.12.09 16:17:05
@tempefoi: szegénykém, nem elég radikáis a többi kommentező társ.
S te még azt hitted itt fehér emberek beszélgetnek.
szegénykém, rossz helyre tévedtél, mi itt mind konzervativ negritok vagyunk, latin amerikából.
fehér emberek, vicces
indus 2009.12.09 16:28:00
@tempefoi: folle a tu madre!
indus 2009.12.09 16:45:24
@tempefoi:

csak az a gond hogy nem érted, már megtettem, mult idő, s nem egy felszolítás hogy te tedd meg, igy az hogy a tiédet értelmetlen.
Debreczeni Józsefet nem kell bemutatnunk a magyar olvasóknak: ő az, aki leginkább politikai romantikájáról ismert, továbbá azon értelmiségiek közé tartozik, akik képesek voltak a végsőkig kitartani Gyurcsány és a gyurcsányizmus mellett. Állandó special move-jai közé tartozik a…..
    A Reakció sokat megélt levelezőlistáján nagy vitát kavart Orbán Viktor tegnap esti, Polgárok Háza-beli beszéde, ahol a temetésről megérkezve egy lendülettel méltatta Cseh Tamást, egyúttal harcias metaforákkal írta le a művész lényegét. „Ő a mi katonánk, a…..
indus 2009.08.30 16:37:12
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:

Melyik része fáj a legjobban?
1, Hogy Orbán diktatorikus, populista, már rég köztudott.(Kiváncsi vagyok jövőre megint Pozsgay-val fog e kampányolni?)
2, Hogy a Komcsik diktatorikus populista eszközöket alakmaztak reég köztudott
3, Hogy a kettő között van párhuzam már csak a vak nem látja,

Biztos szar lehet hogy valki erre felhivja a figyelmet, de inkább a mondanivalóba köss bele,
indus 2009.08.30 18:41:12
@mavo: troll még talán, de hogy baller, az ki van zárva

@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége: Neked meg nem kell h érdemi vitád legyen velem, bőven elég annyi h érveléseddel egyre jobban bizonyitod konform egyéni ötleteket nélkülöző gondolatilágodat. Miszerint bárki aki kritizálja orbánt kommancs. Minden fekete fehér, velünk vagy ellenünk. Ugy zabálod a demagógiát mint más a nokedlit, s ami a legnagyobb baj még el is hiszed. Ha ötven évvel hamarabb születsz most rákosit siratnád, mert agyi kapacitásod az egyszerü nép vezér elv éltetéséig terjed.
indus 2009.08.30 19:28:26
@sün!malac69 az uborkaszezon főzöldsége:
Jajj ne fenyegess, inkább irj vmi értelmeset, mert eddig még teljesen bejött h a népvezéred politikai apró pénzre vált minden egyes kinálkozó lehetőséget, s sajnos ide tartozik cseh tamás halála is, csakhogy ne térjünk el a tárgytól,
Természetesen bármikor nyitott vagyok egy vitára ha be tudod bizonyitani h rákosi, sztálin nem igy tett a saját idejében akkor azt mondom ez egy orbáni sajátosság, de amig nem addig sajnos áll a párhuzam,
ORBÁN A BÜDÖS NEOKOMCSI, A RETROKÁDÁR, te meg csak egy a seggében lihegő nyálcafat vagy.
„Mintha a cigányok önmaguktól és örömmel oda mennének lakni, ahol nincs víz, villany és iskola. Mintha ez lenne az ő életformájuk, a „roma autentikusságuk”. Hát nem. Mindenki szeretne élhetőbb körülményeket és mindennapi biztonságot magának, nem csak az…..
indus 2009.08.17 21:08:22
@dzsucseharcos:

SZERINTED VAN VALMI KÜLÖNBSÉG, KÖZTED, A CIGÁNYOK vagy A FEKÁK KÖZÖTT?

mert ha válszod igen, akkor valójában igazad van, s itt most az átlag alatti iq-ra céloztam, ami ugyan csak nem született rendelenesség hanem egyszerüen csak paraszt vagy, akivel nem foglalkoztak a szülei kis korában.
indus 2009.08.17 21:19:53
@Elpet:

hát figyelj ha nem akarsz megoldást a kérdésre akkor mi a fasznak jártatod itt a szád?

vagy csak szimplán gondoltad, nyomsz egy kis: "BÜDÖS GECCI MIND, NEM IS AKARNAK BEILLESZKEDNI", dumát aztán el van intézve, mész aludni??
indus 2009.08.17 21:21:50
@heima:

AHHHA, ÖK is EGYENLŐEK
Látom már kapisgálod!
 A bennem élő Bayer Zsolt horkant fel ma délután: hol a pofátlanság határa? Napokkal az esemény után ma sajtájt tartott a kormány, amin utólag kiderült: felajánlotta lemondását a Magyarok Nyilai ügyében lefoglalt felvétel miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetője, amelyet…..
indus 2009.07.31 14:59:21
@VillonG: @freehckr:

Valóban várni semmit nem lehet, ahol az mszmp utodpártja mellet a régi káderek hatalmas arányban ültek át a fidesz és az mdf soriba is.

A mocskos kommunistázásnak igy mai pártpolitikai értelme nincs miután stumpf, mikola, pintér mind a jobboldalon foglalnak helyet ma.

VICC EZ AZ ORSZÁG! ilyen nincs
 Moldovának köszönhetően 2009-ben is teljes gőzzel lehet komcsiznunk: a Thürmert balról előző magyar íróról elnevezett kelet-európai országban csaltak a kommunisták: 260 elmebeteget mentőkkel vittek a szavazókörzetekhez, egy személy pedig ötvenkétszer szerepelt a…..
indus 2009.07.30 13:47:36
@Grift:

Akkor ugyen ezen logika alapján inkább a Kommunisták mint a Magyar nacionalizmus?
indus 2009.07.30 14:17:18
@Grift: jah oké értem már mindent csak az ethnocentrizmus zázlaja alatt.
román nacionalizmus Pfuj, bezzeg a magyar az sokkal különbb,
romániában komcsik vagyunk, itt anti kommunista nemzeti érzelmüek, érzem már lesz ebböl koherens ideologia!
indus 2009.07.30 15:33:25
@BekonyX:

Ezt most nem értem, ne harr! most egyetértesz, nem, mivel, miért hogyan?
vagy hiszel abban, hogy mi még nacionalizmusban is jobbak , különbek vagyunk bárkinál, ?? vagy ez akkor most hogy is van?
  2002. április 8-án Markó Béla „a magyarországi parlamenti választások első fordulójának eredménye tudatában, igen melegen gratulált a győztes szocialistáknak és eszdéeszeseknek, s ama reményének adott hangot, hogy az itt is szocialista, ott is várhatóan szocialista…..
indus 2009.07.30 14:57:32
@tölgy:

A ballert kikérem magamnak, de amugy is ez jobb oldali privilégium lenne?
indus 2009.07.30 15:00:33
@Zetek:

ÓÓÓ hát ez teljesen nyilvánvaló
Pontosan azért hogy az anyaországihoz hasonló konzervativ értékrendünek csufolt de valójában fidesz hü tömegbázist tudjon magának kialakitani erdélyban is.

Politikai haszna sok nem volt belőle hacsak a hires mikola idézetett elő nem vesszük, viszont hatalmas károkat okozott
indus 2009.07.30 15:18:53
@tölgy:
Te mocsok fideszes hazaáruló TE!

Itt most a nemzet sorsa forog kockán te meg csak viccelődsz??!!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
 Rakjuk el Magyar Bálint ütős mondatait az utókornak, a mai, "Ennek az SZDSZ-nek vége" című interjújából.  "Az SZDSZ volt az a párt, amely mindvégig követelte a titkosszolgálati iratok nyilvánosságra kerülését, miközben a bal- és jobboldal ezt együtt…..
indus 2009.07.30 14:13:49
@Tehetetlen Dodó:

Oh igen, azok a kényelemből és tespedségből elhanyagolt témák:
-le a multikkal
-cigánybünözés
-maguk fajták, magunk fajták
-igazságot a magyar gazdáknak, több támogatást
-a magyar föld nem eladó

Na ezek nélkül nem is tudom mi lenne szegéyn kis hazánkkkal a nagy unióban
indus 2009.07.30 14:31:09
@Tehetetlen Dodó:

A szegény kis hazám kinkeservel fogja megszenvedni ha állmai befolyással a hazai vállakozások, illetve a magyar mezőgazdaság és vidék állmai támogatáshoz jut:
hogy miert is mert piacbefolyásoló hatása van, én nem akarok méreg drága magyar narancsot enni, kólát inni, magyar textilt hordani, amikor valahol sookal kölcsékhatékonyabban már előállitják azt jobb minőségen.

Algiriában melegebb van ott finomabb narancs terem kinában olcsonbb a munkaerő igy az ö ruháikat akarom hordani,

Ami nem piacképes az rohadjon meg, sajnos a magyar mezőgazdaság nem az, tehát pusztuljon a haza testéből es ne szivaj el a sok pénzt.

A sok proli meg tanuljon vag képezze magát es ne az álamtól meg az uniótól várja a csodát. ha nem akarja senki se megvenni a szart amit termel akkor hagyja abba.
indus 2009.07.30 14:55:38
@Elpet:

Tudod pont a szocialista időszaknak kellet volna megmutatnia, hogy ami nem megy azt nem szabad eröltetni, az 5 éves tervek, az állam által megszabott termelési kötelezettségek semmi jót nem szültek.
Ami nem versenyképes magától azt mi a szarnak támogatni, aból akkor is csak szar lesz, az egyeteln különbség hogy igy drága szart kapunk.

Az erőforrásokat inkább azokra a területekre kéne öszpontosítani amikban jók vagyunk es piacképesek, a mezőgazdaság is lehetne ilyen, de ebből eddig meg egyeteln állam sem gazdagodott meg, (vagy cáfolj meg)
 Pörögnek az események az SZDSZ körül: tegnap óta Weinek Leonárd zuglói polgármester kilépett az SZDSZ-ből, Retkes Attila pártelnök kizárná a pártból Kóka Jánost, hétfő délután 16:52-as állás szerint pedig Konrád György frissített egyet a sztorin:adocean(…..
indus 2009.07.15 15:57:26
@tölgy:

Egy 20 fős bal-lib bibsi brigád ül a gép elött, hogy folyamatosan megvitassuk a te szaros hozzászolásaidat. Jól megrágjuk öket aztán olyat, de olyat köpünk rá, ami még a te vastag bofád is telibe találja!
indus 2009.07.15 16:00:17
@indus:

Jha igen, egy magasztos cél vezérel minket mégpedig, hogy minél hamarabb világuralomra tudjunk törni, s nem csak itt de az egész világból második palesztinát csináljunk!

Már nem sok, s mind szolgáim lesztek:
Hra ha hra ha hra ha hra ha
indus 2009.07.15 16:04:51
@elfelejtette:

Istenünk áldj meg minket!
Adj nékünk még több egyéni célt s érdeket,
bünös közösségi szellemünk söpörd el, hisz nemzetünk is csak ugy fejlődhet, ha külön külön mindannyian gyarapodunk!
ÁMEN!
Hiába tartotta kézben a gyeplőt Veres maestro, borulni látszik a bili. Persze most már borulhat: túl vagyunk a választásokon, II. Gyurcsány Ferenc elfoglalta trónját. A sokszázmilliárdos brutál-hiánytúllépésért persze nem a kormány a felelős, hanem az árvíz. Meg Járai.…..
indus 2009.07.15 14:28:48
@gloire:

hát ez kész!
Ma már egy mire való náci sem a régi!

kéne nekik valami tábor hogy kezeljék az identitás problémáikat!

bár ha jobban megnézzük, az is idegen!

Hát pusztuljon! meg minek jön ide amugy is!
indus 2009.07.15 15:53:31
@gloire:

Ide ne jöjjön senki! meg amugy is aki itt van, az is elmehet!

HÁT ENNYIRE UTÁLINK MI NINDENKIT!

összetartás testvéreim, UTÁLJUNK EGYÜTT!
  Vannak olyan papok, akiket idegesítenek a híveik. Valamennyire érthető, mert a hívek ott siránkoznak, csoszognak, révülnek előttük, de szerintem egy ügyes pap leplezi viszolygását.   Van egy mise, amire rengetegen járnak, mert jó időben van, jó helyen. Ez a tihanyi…..
 Exkluzív összeállításunk a szombati eseményekről, melyben több ezer jobbikos szavazat rendőri segedelemmel való előállítását figyelhetjük meg. Kínai kollégáékkal megjártuk a sűrűjét, a nap végén a levezető kocogás sem maradhatott el.  ..
    Az utóbbi néhány hónapban gyakran eszembe jutott Miroslav Hroch egyik gondolata, amit a közép- és kelet-európai szocialista rendszerek összeomlása után fogalmazott meg. Így szól:   „Abban a társadalmi helyzetben, ahol a régi rendszer összeomlott, a…..
indus 2009.07.01 13:07:57
Érdekes, hogy a cikk gerincét képező, Miroslav Hroch idézettel kapcsolatban senki, semmi felvetéssel nem él.
Márpedig lehetne!
s a teli szájjal ősmagyar „kultúrát” zabálók akár még meg is sértődhetnének.
Történetesen ugyanis, kollektív társadalmi folyamatként beszél arról, hogy a gazdasági bizonytalanság, a megváltozott normarendszer hogyan erősíti fel a nemzettudatot.
Ebből az általánosból, „mi” akik immúnisak vagyunk a népnemzeti rovásírásos giccshalmazra, magunkat kivonva a kollektív folyamatból, a fentebb vázolt logika alapján az elmúlt 20 év során mégis csak sikeresen reagáltunk a megváltozott gazdasági és norma rendszerhez.
Tehát azok akik nagy kanállal tömik ezt a tocsogó romantikus népnemzeti szennyt, valamilyen szinten az elmúlt 20 év bizonytalanjai, akiknek nem sikerült alkalmazkodni a „majdnem piacgazdasági” körülményekhez. Természetesen mindez nem minden esetben saját hibából történt.
De kérdésként merül fel hogy ez a bizonytalan- megkockáztatom élhetetlen- réteg aki a nemzettudatba és a közös ezer éves múltba kapaszkodik, vajon mekkora társadalmi ügyekbe való beleszólási joggal rendelkezzen?!
Érdekes szociológiai felmérés lehetne hazánk bizonytalanjai, lecsúszottjai, és mondjuk a jobbik támogató bázisának a vizsgálata egy általános választói CENZUS bevezetésével.
Kössük mondjuk a szavazati jogot x adózott jövedelemhez, az meg hogy szabadidejében ki mit csinál, és elhiszi e hogy jézus summér-magyar volt mindenkinek a magán ugye!

Tocs tocs a nemzeti szennyben!
indus 2009.07.01 15:28:05
@bbjnick:
Cenzust ennek a "kurva" országnak!, minket már csak az menthet meg ha a hozzád hasonló szellemi melléktermékek csak kommentelni tudnának a közügyekről, de szavazni NEM!
Akkor rend és béke lenne!
Mandiner blog Az MDF szóvivői 2009.06.25 08:01:00
  Nem minden hím olyan kérlelhetetlenül elutasító, mint a vezénylő tábornok. Mivel a speciálisan Dávid Ibolya relációjában értelmezett, az erősebb házikedvenc baszására alapított elmélet feltétlenül megáll, érdemes szemügyre venni, hogy gyengébb kankutyákként kik…..
indus 2009.06.27 20:16:33
@Karcolt lendület:

Orbán a király!
Vályuhoz!jön a napi adag! Demagógiából és populizmusból nincs hiány!

csak ezek a "technorata liberiátusok" ne jöjjejenek, a végén még a nép akaratával szemben megváltoztatnák a rendszert és fizetni kéne az egészségügyért, oktatásügyért, és nem lenne akkora államaparátus,
jujj ne! nem akarunk minőséget
Jujj ne! mi mind létbiztonságot akarunk
és Vissza a munka becsületét!
Ja és igazságot a magyarnak!
Le a multikkal, takarodjanak!
Az Unió meg elmehet a picsába, nekünk nem kell, de elöbb fizesse ki a gazdágnak a támogatást!

Éljen Orbán és a Nemzeti Demagógia!

indus 2009.06.27 20:29:58
@sün!malac69 a fegyelmezett renitens:
Érv? mi a francnak hát kész vicc az egész szitu!
Szerintem elég jól átjön igy is,
olvasd el mégegyszer, hátha neked is leesik a szavak mögötti irónia!
Mandiner blog Kicsoda Budaházy? 2009.06.23 13:31:00
  Szeretném tudni, hogy kicsoda Budaházy György. Ha egy forrófejű betyár, akkor mélységesen felháborodom azon, hogy lecsukták. Ha viszont tényleg embereket akart megölni, az nem vicces.   A wikis önéletrajza szerint 1969-ben született, a budafoki Budai Nagy Antal…..
  Tegnap végre túlestem a szakdolgozat-védésemen, így elkezdhetem ledolgozni a reakciós kérdőívvel kapcsolatos adósságaimat. Szeretném még egyszer megköszönni annak a 818 embernek, aki vette a fáradságot és megválaszolta kérdéseinket.   Több poszton keresztül zajlik…..
indus 2009.06.24 14:45:21
@civilkontrol:
A gratuláció helyett inkább siránkozzunk!
Hogy miért is, mert a többségében 20-40 év közötti, felsőfoku végzettséggel rendelkező fővárosi férfi blogolvasó akár hogy is nézzük, nincs arányban a kommnetelők társadalmi összetételével. Mert az odáig oké hogy Falafel, civilkontrol, és még sorolhatnám nagy valószinüséggel 20 és 40 év közötti nemrég Bp-re költözött férfi, de hogy felsőfoku intézmény közelében jártak az majdnemhogy kizárt!
Tehát ezzenel szeretném a szinvonal emelése érdekében megkérni minden tanult, iskolázott blogolvasót, hogy vegye a fáradtságot és néha napján ne csak olvassa hanem kommnetelje a megjelenő posztokat!
Előre is köszönettel!
A Jézusról alkotott baloldali kép általában úgy jelenik meg, mint a szegények mellett és a gazdagokkal, az adott társadalom vezetőivel szemben fellépő Krisztus képe. Csakhogy a baloldal számára a lényeg a társadalom megváltoztatása, s ez teljesen ellentétben áll Jézussal és…..
indus 2009.05.28 12:13:05
@-szilvay_g_m-:
Mi van?????? Mi a szar köze van az egésznek Badiny Jós Ferenchez meg az eszement Jézus magyar volt elméletéhez?????

Véleményemet továbbra is tartom, hogy szar!!!!, mert egy a kor történelmével sehogy sem összeegyeztethető ideológiát ostromolsz, majd egyenes következtetésképp arra a végeredményre jutsz hogyha nem bal akkor már csak konzervatív lehet Jézus.
Non sense!!!!!

Az meg hogy foggal, körömmel próbálod védeni az egyházat már már szánalmas!
A szociális és jótékony funkciókon kívül megemlíthetnéd az érem másik oldalát:
bürokratikus szervezet, merev dogmarendszer, Jézus nevében indított háborúk, agymosás, papi képmutatás, boszorkányüldözések, pedofilia, stb....................
indus 2009.06.23 13:44:19
@SzilvayG (dszg):
Természetesen nem nevezed nevén a gyermeket, de ha ujra olvasod, a szövegkörnyezetből kitünik, hogy Krisztus a te elképzelésedben nem csak hogy nem baloldali, de konzervativ értékrendet követet.
"Krisztus ugyanis a katolikusok által máig vallott erkölcsi értékek mellett is leteszi a voksát"

Az meg hogy csatának nevezed a dolgot és azzal mentegetőzől, hogy dehát nem is én kezdtem, még nem ment fel a HÜLYESÉG vádja alól.
Sikeresen felvetted a fonalat, a cikk témája mögé bujva, időt, energiát áldoztál arra hogy az általad elképzelt baloldali mumust a lehető legtöbb kreált érvel diszkreditáld, és magasztald a konzervativizmust.
Az meg hogy a merev egyházi dogmarendszert jónak nevezed, hát mit ne mondjak, de nagyon erős, szük látokörüséget mutat. A legnagyobb baj vele, hogy ezáltal az egyház a mai napi problémákra abszolút de nem tud releváns választ adni (csak hogy egyet említsek: AIDS- Gumiovszer)

Erre az álatalad leirt bődületes baromságra, meg végkép nem tudom hogy reagáljak-e (de azért megpróbálom):
"Pedofília? Hehe, még mindig jóval kevesebb a pedofil pap, mint pl. a házasságtörők száma, főleg az ateisták között. Felfújt cucc."
Most úgy őszintén mi köze van a pedofiliának, a házasságtöréshez? ha csak nem a pápista ne paráználkodj dogmára gondolsz! Most komolyan szerinted össze lehet hasonlítani egy gyermek megrontását egy szimpla házasságtöréssel!
Meg amúgy is a házasságtörés nem egy ateista találmány mindig is létezet, és létezni fog, mert két felnőtt szabad akaratán nyugszik. (mindez ugye nem mondható el a pedofiliárol, főként ezért is büntetik,)

A te helyedben ennyi eszement papírra vetett faszság után lehet hogy elgondolkodnék valóban érdemes e folytatni ezt az írásnak nem nevezhető „firkászást”. ?

 Az internet tumblrbugyraiban (gyönyörű szó) most terjed Morvai Krisztina farkincás levelének vágatlan verziója. Az elhíresült levél eredetiségében sajnos nem tudunk száz százalékban biztosak lenni, de mivel maga Morvai sem cáfolta meg a levelet, fenntartásokkal, no comment…..
indus 2009.06.19 15:27:53
@krüger: @otvospeter:

Csak annyit szeretnék mondani, hogy: ZSIDÓ, és bátorkodom mégegyszer azt hogy,: ZSIDÓ,

Ja és éljen MUSSOLINI, meg persze a ZSIDÓK, meg HORTHY, azaszálasivalakiis meg persze a nemzetteremtő KUN BÉLA!

Éljen, és ZSIDÓ zárszónak is!
 „Egyszer majd el kell temetNI”. És egyszer csak eltemették. Azóta húsz év telt el, de ez a temetés-motívum azóta is megüli a magyar közbeszédet. Itt van maga a húsz év, amit sokan szívesen eltemetnének, hogy újrakezdjenek mindent. Aztán ott volt, húsz éve a…..
indus 2009.06.16 15:51:07
@Admiral William Adama:

tul sok volt az egyéni saját döntés, hiszen majdnem minden családra jutott egy, ugyhogy innetöl kezdve, A NÉP, CSINÁLTA!
indus 2009.06.16 15:52:46
@Admiral William Adama:
bőven 87 után születtem, ugyhogy az elvtárs nem jött be
indus 2009.06.16 16:14:29
@Admiral William Adama:

"Egyéni felelősség van, kollektív nincs."

na erre mondom hogy dogmatikus konformista vagy te is.
persze, hogy egy népet nem lehet felelőségre vonni hogy milyen világban, értékrendszerben és realitásban élt, de már csak azzal is hogy idomultak a szbályrendszerhez együttal fentartották s alkották is azt. MI CSINÁLTUK! S KÉSZ
Mandiner blog Rosszabbik 2009.06.12 09:01:00
 Múlt vasárnap nagyot nyert a Jobbik – és nagyot vesztett a baloldali liberális értelmiség. A bejegyzés címe rájuk utal, ők a Rosszabbik. Arra a mérhetetlen rövidlátó ostobaságra, amit az elmúlt körülbelül húsz évben elkövettek. Arra ahogyan, szándékosan vagy nem…..
indus 2009.06.12 15:29:53
@krüger:

Még midig ez a rabbi téma, Kertésszel meg hogyan nem akartál a holokauszt tulálőkre utalni.

A lényeget meg még mindig nem érted:

Egy pár azonos felekezethez tartozó ember tettéből nem lehet a többi felekezeti tag tettére kollektiven következtetni!

Vagy akkor hegedüs Lorantból kiindulva minden református antiszemita!

kapizsgálod máár?
indus 2009.06.12 16:04:02
@Cypriánus:

érzem én van itt káröröm a javából,
hogy ilyen kis pitiáner esetekkel foglalkozzunk,

8 keresztyén papot meg pedofília miatt rugtak ki!

DE HOL A HIRÉRTÉK?
indus 2009.06.12 16:05:50
@tevevanegypupu:

se kommunista, se baptista a megszabadulásomról meg még ne is álmodozzatok!

 A Reakció szerkesztőségének levelezőlistáján természetesen elszabadultak a vélemények a vasárnapi választások után. Az SZDSZ siratása mellett a Jobbik-feladvány foglalkoztatott minket leginkább.  A következő évek magyarországi közéletét biztosan átalakító párt…..
indus 2009.06.10 14:45:32
@civilkontrol:

S máris helyben vagunk mi? Belső kereslet generálta gazdasági fellendülés, kifejezetten a magyar töke elönybe részesítésével!!

Az egyetlen probléma, hogy miért kell nekem tiszalöki trikót vennem amikor a kinai olcsóbb, (s egy fél év alatt ugyis megunom), miért kell nekem magyar számitógépet vennem amikor a külföldi jobb is meg drágább is, miért kell nekem magyar narancsot vennem amikor az algir édesebb??

Hol marad a szabad választás lehetősége?

egyébként az általad vázolt gazdasági modellel probálkozott Albánia, és észak korea is (atomjuk már van, és hazai 100% ban)
indus 2009.06.10 15:45:59
@civilkontrol:

1, "A magyar érdekeket a magyar kormány részesítse előnyben a többivel szemben, mivel ez neki a dolga"

Definiáld már nekem kérlek a magyar érdeket? hogyan lesz 10, vagy 15 millió ugyanazt a nyelvet beszélő ember egyéni érdekéből egy koherens közös dolog?

2, "Én viszont megveszem drágábban is, mert tudom, hogy magyar cégnek fizetek, aki magyar munkaerőt foglalkoztat és a profitot is itthon költi el."

bármilyen cég életében, legyen az magyar vagy bármi más, ha jól csinálja a dolgát, spcifikálodik az adott területre, a profitot ujra befekteti, fejleszt, egy idő után kilép az adott nemzetgazdasági keretekből, és más piacokon is szerencsét probál, ugymond MULTI lesz. Nézzünk csak két magyar céget az OTP-t és a MOL-t ma már mindkettőnek vannak a az egész térségben érdekeltségeik, valamilyen sztonten ez bizonyitja hogy jól végzik az adott területen a dolgukat. Szaktudással és tökével rendelkeznek, ami nagy versenyelönyt jelent a többi céggel szemben, plusz munkahelyeket az adott országnak, na ezért kapnak állmi támogatást, nem csak nálunk hanem a térségben mindenhol.
Egy tiszalöki, vagy gyulai cég nehezen veheti fel velük a versenyt szaktudás és töke hiányában igy nem is tudnak annyi embert foglalkoztatni.

(pont ez az általad emlitet mezogazdaságra nem igaz, de amultik ha jol tudom nem is ebben az ágazatban nyomulnak)

3, lehet magyar terméket kapni, piacon és egyéb forumokon, ha nem akarsz a tescoba menni ne menj senki nem kényszerit de az hogy az áruhazláncoknak jol megy azt jelenti h a magyar lakosság leszarja magyar e paprika ha szép es olcsó, (engedd már meg nekik ezt)

4,"Meg a németek, az új USA, franciák és még sokan mások. "
pont olyan példákat hozol fel akik nem voltak ráutalva az importra mert volt kellő nyersanyguk, és tökéjük, plusz hatalmas lakosságal mely biztositotta a kresletet, nekünk egyik sincs, csak ugy mint albániának ugyhogy áll a gazdasági modell hasonlat

kicsit szedd már össze magad

indus 2009.06.10 16:46:25
@civilkontrol:

"szerintem rajtad kívül mindenki pontosan érti mire gondolok :"

biztos sokan értik mivel ugyan azt a gazdasági nonszent ismételgetitek.

Hogy bölcs dolog e megtámogatni a vaskos lábon álló multit? háát lehet hogy nem, de ha nem tesszük megy szlovákiába, ott csinál gumi gyárat, s több ezer szlováknak add munkahelyet, és igen ezzel valóban padlóra küldjuk a magyar gumi ipart de az akérdés hogy volt e iylen egyáltalán?

Vegyél magyar terméket vagy amit akarsz, de mások fogyasztási szokásai miatt ne siránkozz mert ezt szimplán csak a piac szabályozza, mindamellet az isten ovjon egy olyan rendszertől ahol az állam mondja meg mit és hol vegyek

továbbá még mindig nem deffináltad a magyar koherens érdeket!!

ja tévedsz ott is hogy minden ország védi a saját piacát, hiszen az eu ban ezt már régota nem lehet, a bajor paraszt esete meg egyéni döntés,
érdekes hogy az eus amezőgazdasági támogatások azokk kellenek és alanyi jogon járnak minden magyar gazdának, de a piacot na azt már nem akarjuk megnyitni???HÁT MI A FASZ EZ?

Az otp és a mol se menjen külföldre, maradjanak csak szépen itt, vagy a magyar multik gyarmatositása az OK?

 Aljas dolog a földön fekvő embert rugdosni, de mi alapvetően aljas emberek vagyunk, ezért megosztjuk önökkel az alábbi videót. Ez azokban a pillanatokban készült az SZDSZ-székház udvarán, amikor Rytkó Emilia asszony 22:00-kor ismertette az EP-választás végeredményét, majd…..
indus 2009.06.09 19:34:15

@Mr Falafel:
A privát szférába, ahova mindig is tartozott
(nem az alap hanem a felső oktatásról beszélünk még mindig)
indus 2009.06.09 19:40:14
@civilkontrol:

És akkor itt jön a tipikus összeesküvés elmélet amikor már minden normális érvből kifogytunk,
ŐŐŐ, direkt szánt szándékkal tették tönkre, egyébként a legszuperebb rendszer, és az elmult 60 évben nagyon jól is müködött, minöséget oktattak, hiszen mi mind azt akarjuk hogy az állam mondja meg, mit, hogyan oktassanak, ÉLJEN A SZINVONAL!

egy utolsó kérdés: ha megbetegszel, és lenne rá lehetőséged, egy magyar vagy egy amerkia egészégügyi intézményt választanál?

indus 2009.06.09 19:42:50
@lanyi:

Jelenleg ma azert fizetsz adót, hogy az állam redisztributiv funkciója következtében, a többi gyökér ellopja!

erre ugye nem az a megoldás hogy hagyjuk a rendszert, mert büdös gyökér mindig lesz,