Regisztráció Blogot indítok
Adatok
strappa

0 bejegyzést írt és 296 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem gondoltam volna, hogy lesz olyan Magyarország-kritikus cikk a nemzetközi sajtóban, ami még 2014-ben is képes felbosszantani, de az ABC, az ausztrál közmédia honlapjának friss írása elérte ezt nálam. Komolyan, a nagyját tényleg meg lehetett volna írni a klasszikus balliberális…..
A lehető legegyszerűbb módja a békéscsabai győzelemnek: már azelőtt elgáncsolni az ellenfelet, mielőtt az belépne a ringbe.  Kérdés, hogy ez így mennyire „sportszerű” választás. Minden esetre így legalább a választás napján már nem kell csalni. Szinte meg sem…..
A semmitmondó "nemzetpolitikai" szájtépések maratoni fesztiváljának, a Bálványosi Nyári Szabadegyetemnek a sajtósai annyira nyeregben érzik magukat, hogy már a regisztrációs menüben irritáló fölényességgel vágják az arcunkba, mi fán is terem a valódi…..
A Dunai árvíz nagy kihívás elé állította a védelmi igazgatásban részt vevő szervezeteket. Legfőképpen azért, mert a politikusok az elmúlt 10 évben szokásukhoz híven nem arra költötték a pénzt, amire kellett volna, így egy évtized sem volt elég a megfelelő védművek…..
A Britain's Gont Talent tehetségkutatót kiütéssel megnyerő Attractiont nem mindenki ünnepli itthon kitörő ovációval. "Odamegy ez az Igazi Akciónak elnevezett, 90-es években is ciki hülyegyerek, előad a kis brancsával egy hatásvadász produkciót, ami egyértelműen a győzelemre…..
strappa 2013.06.14 09:43:11
strappa 2013.06.14 09:47:22
@-Szűcs Gyula-: mit tesz a jobbik napi rendszerességgel ami közös nevezőn van az itteni videókkal?
strappa 2013.06.14 10:03:22
@-Szűcs Gyula-: "e a magyarkodó szó jelentését kérdezted, ne akard provokatív módon azt állítani, hogy lenáciztam az Attractiont!"

Már megbocsáss, én egy szóval se hoztam fel a jobbikot, és velük a nácizást. Megkérdeztem, hogy egy magyar, jelen esetben az attraction, mint társulat, hogyan tud magyarkodni, amire pont te hoztad fel a jobbikot példaként.

Csak azért kérdeztem, mert soha nem hallottam, hogy valaki Obamára azt mondta volna, hogy "amerikaiaskodik", amikor az öltönyén hazájának zászlaját viselte, vagy amikor bármelyik amerikai azt mondaná, hogy övé a világ legjobb országa vagy a legszabadabb országa.

Nem vagyok jobbikos, nagyon nem, csak valamiért soha nem hallok olyan szót Tudorra hogy románkodik, Slotára hogy szlovákoskodik, Le Penre hogy franciáskodik, hogy csak a szélsőségeket említsem, és nem azokat, akik csupán szeretik a saját nemzetüket, országukat, mellőzve más nemzetek gyűlöletét.
Hogy nem tartozunk Matolcsy György gazdaságpolitikai elképzeléseinek feltétlen hívei közé, az mindenki számára kiderülhetett eddigi bejegyzéseinkből (elég csak megnézni a vonatkozó címke alatt sorakozó posztokat). Bár továbbra is vannak kételyeink a Matolcsy-féle irány hosszú…..
strappa 2013.05.31 14:15:52
@Kettes: azért nehéz ezeket így kioltva egymással magyarázni, mert az önkormányzati intézmények átvételén és azok üzemeltetési költségein túl az állam éppen ebben az időszakban önkormányzati adósságokat is átvállalt.
Valamint ha az önkormányzatok tudták, hogy az általuk üzemeltetett intézmény nem marad náluk, vélhetően egy csomó kiadást visszafogtak ezekkel kapcsolatban, akár állagmegóvás szintjén is. Minek tegyenek egy forintot is egy olyan intézménybe, amit pár hóna múlva már nem ők tartanak el?
strappa 2013.05.31 14:33:30
@tommybravo:
1. Az MNB-n más adatok vannak, de mindegy, a különbség eszerint is 3 év alatt 2000 mrd, plusz manyup.
2. Nem biztos, hogy kifizették volna ezeket a tételeket manyup nélkül, plusz ezek közül a tételek közül a BKV és a MÁV adósságait nem is ők halmozták fel, hanem az elmúlt8évben Hagyóék.
3. értsd meg, a GDP-arányos indikátor nem fog csökkenni az adósság forintosított csökkenése miatt. Ez előfordult a manyup bevonásával, de az rendkívüli eset volt. Hány olyan EU-s ország tudsz mutatni, amely az elmúlt években számszerűleg tudta csökkentetni az államadósságát? Egyet, kettőt talán. Ezt az adósságot csak kinőni lehet a GDP emelkedésével, más út nincs.
Kedveli a magyar ember a népmeséket, jót tesz a lelkének.  A népmesében ugyanis a bonyodalmak, nehézségek ellenére mindig a helyükre kerülnek a dolgok. A jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz pediglen megbűnhődik, ami a magyar ember lelkének olyan, mint ha hájjal kenegetnék. Mert a…..
strappa 2013.05.24 13:54:58
@soro0667: "Itt még nem a "király" akarata érvényesült..."
A "királynak" semmibe nem került volna nem beszavaznia a végső 4-be Alexet.
Beszavazták, saját akaratukból.
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
strappa 2013.03.31 00:00:52
@desmentir: "Akkor most Orbán betartja az ígéretét, és mindenki ki lesz rúgva? Jajjjj szegény HírTV-nek!"

A hírtévé nem köztévé, nem közszolgálati feladatokat lát el.
A tartalomtól függetlenül ez komoly különbség a két eset között.
A 2013. március 14-15-ei időjárás rendkívüli és sajnálatos helyzetet teremtett nemcsak az egyes településeken, hanem a magyar közutakon is. A kormányzat álláspontja szerint ők mindent megtettek, amit meg lehetett és kellett tenni, s a rendkívüli körülmények és az autósok…..
strappa 2013.03.17 10:06:56
@avanivi/: "Joggal gondolhatták, hogy az M1es járható lesz ,de ha rosszul gondolták és elakadtak akkor sem lehet őket 24 órára magukra hagyni."

24 óra leforgása alatt már vagy 5000 embert mentettek ki a katasztrófavédelem irányításával, olvasd a honlapjukon írt közleményeket, mielőtt butaságokat írsz.

Maradtak még sokan, de az országban 150 utat zárt el a hó és a szél, ezt nem lehet pillanatok alatt lebontani.
strappa 2013.03.17 10:36:14
@Butuska: "Kíváncsi lennék, honnan tudtál te a délelőtti balesetekről."
Rádiót hallgattam, ami a legtöbb autóban van.

Az ne a Kormány felelőssége legyen, hogy hóesés közben az autóba készülők nem figyelik a tömegtájékoztatást, hanem majd lesz valahogy hozzáállással vágnak neki a nagyvilágnak.
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
strappa 2013.03.15 18:56:46
@Emberemlékezet: "Én azt nem értem, ha ennyire egyértelmű volt, hogy aki elindul az el fog akadni, akkor miért nem voltak lezárva a városokból kivezető utak?"

Miért kéne utakat lezárni az emberek elől? Elmondták, hogy csak az induljon útnak, akinek ez annyira fontos.
Akkor lett volna ám igazán ellenzéki sírás-rívás, ha a kormány 15-e előtt lezárja az utakat.
2008. március 9-én a három kérdésből csak egyre szavaztam igennel: a tandíjas volt az. Nem mondanám, hogy nem voltak kételyeim, a tandíjról szóló vitáimban azóta is meg-meginogtam, de összességében még mindig úgy gondolom: a tandíj kérdése szimbolikus ügy, és inkább ellene…..
strappa 2012.12.06 10:34:46
@dVn: "Egy fontos kiemelés kimaradt, kedves TuRuL:
"jól képzett szakemberek hiánya"
A mostani oktatási rendszer és a 16 éves felső korhatár az iskolakötelezettségre nem éppen erről szól. "

Akit csak a 16 éves korhatár tart az iskolapadban, abból akkor se lesz jó szakember, ha 30 éves koráig kell ott ülnie.
Áder János köztársasági elnök jeruzsálemi beszédében azt mondta, hogy   "A magyar állam nem védte meg a magyar zsidókat a holokauszt idején. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket." A köztársasági elnök tisztességében és jóindulatában nem…..
strappa 2012.07.18 10:23:54
@Virág et.: "Ugyanezeknek az érveknek a mentén Rákositól kezdve az '56 utáni megtorlásokon át egész Recskig minden kommunista felmentést kaphatna a bűnei alól."

Miért, ők el lettek ítélve végül? Nem is tudtam, ki üzemelteti a komcsivadász bizottságot?
Nem látok 80-90 éves kommunistákat a bíróság előtt, biztos azért, mert nekem szelektív a látásom.
strappa 2012.07.18 12:50:14
@Virág et.: "Talán mert többségük már meghalt? Miért, Hitler el lett ítélve? Vagy Mengele, hogy aktuálisat is mondjak? És Sztálin?"

Magyarországon 1945 óta nincs fasizmus, mégis állnak 90 és a halál közt náci bűnösök a bíróság előtt. 1949 és 1989 közti bűnökért pedig senki.
  Különös ez a visszafelé tekeredő spirál, ami egyre jobban jellemzi a magyar közéletet. Illetve, dehogy különös, nagyon is tudjuk, mikor és miért szoktak a köz alakítói ráfordulni a múltra. Mintha a jelenről és a jövőről kevesebb lenne a mondanivaló. És akkor jön a…..
strappa 2012.05.29 14:09:22
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Schöpflin György európai parlamenti képviselő, a Londoni Egyetem és a Bolognai Egyetem tanárának írását olvashatják.   Mi a jobb? Az együgyű válasz: az, ami nem bal,…..
strappa 2012.05.22 13:42:15
@Dolgozónép: "A nemzet emlegetése a világnak ebben a sarkában kizárólag arra jó, hogy a szomszéd népek ellen uszítson"
Tehát amikor a szomszéd népek a nemzetet emlegetik, akkor ellenünk uszítanak.

Jó tudni.
  „Mi nem a következő évekre, hanem a következő évtizedekre konszolidáltuk a magyar államháztartást (...) nagyon közel állunk ahhoz, hogy jövőre egy, ma senki által nem elgondolt, és elképzelhető növekedési ütemet érjünk el” – jelentette ki Matolcsy György a…..
strappa 2012.05.14 22:48:23
@Kettes: Ha te mondod, biztos úgy van.
strappa 2012.05.15 12:12:09
@is:
" a FIDESZ minden igyekezete ellenére 2008 nyarán elkezdett a GDP növekedés gyorsulni"

Onnan nem volt nehéz, ahová az ezermilliárdos, kifejezetten az aktívak ellen irányuló megszorítással lenyomta Gyurcsány a GDP-t, miközben az egész világon konjunktúra volt, a régióban 5%-s növekedés már cikinek számított, itt meg volt 1%.

"minden adat arra mutatott, hogy 2009-ben lekerülünk a listáról. strukturálisan rendberakott államháztartással, kevesebb, mint 70%-os hiánnyal."

A hiány nem is volt 70% felett 2008-ig, nem kellett annak kevesebbnek lennie.

"a válság után más országok hiánya is bőven 10% felettivel ugrott"

Így van. A baj az, hogy nálunk már a válság előtt 2 évvel is e felett volt a költségvetés hiánya.

Ne aggódj, nem az vagyok aki bekajálja a Fidesz minden szövegét, de az se, aki azt hiszi, hogy micsoda nagyszerű kormányok működtek itt Viktorék előtt.
Fingom szagától bűzlik az utca,kiszakadt belemnek az összes cucca,rá lehetne könyökölni már,olyan büdös, hogy szilárdan áll! (via) A rohadt terroristák szétfingották a nullás lisztet, a palizáló dara meg lassan maga alá temeti az egyszervolt népellenséget is.…..
strappa 2012.04.30 18:29:33
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:
"de en azt erzem, amit a fitelina ugyben, azaz a fidesz bedob egy kivizsgalhatatlan ugyet a koztudatba es ragcsaltatja gumicsontkent az arra hajlamosakkal."

A Fidesz honnan a túróból tudta, hogy Ferentz szakdolgozata nem egy megfogható dolog, hanem alig több mint egy tudományos sejtés és az életbe nem fog előkerülni?
Hagyjuk már ezeket az összeesküvés-elméleteket.
A legújabb, már-már szürreális adócunami, a várhatóan meginduló IMF tárgyalások, az újraszabott Széll Kálmán terv, a kabinet kilátásba helyezett átalakítása, s egyúttal a félidejéhez érkezett kormányzati ciklus keserű tapasztalatai alapján immár kimondhatjuk: nem…..
strappa 2012.04.26 20:16:31
@Fishwalker: "A DK kilépését, kiválást akárhogy nevezhetjük, a lényeg, hogy a régiek eltűntek, az MSZP pedig elindult a megújulás útján."

Milyen régiek tűntek el? A jelenlegi frakció névsorából pár élharcos
Dr. Baja Ferenc
Dr. Bárándy Gergely
Boldvai László
Burány Sándor
Dr. Hiller István
Juhász Ferenc
Káli Sándor
Kiss Péter
Kovács László
Dr. Lamperth Mónika
Lendvai Ildikó
Mandur László
Nyakó István
Puch László
Dr. Steiner Pál
Szabó Imre
Dr. Szanyi Tibor
Dr. Szekeres Imre
Tóbiás József
Dr. Ujhelyi István
Dr. Veres János

Éljen a megújulás!
Kimondatott.Mindenki felelős a lakosság devizában történteladósodásáért, csak a Fidesz-KDNP nem. Persze akadt azért néhány Fidesz képviselő is a végtörlesztők között, de hát őket nyilván csak a nyomorból való kikerülés álma vezette oda, hogy 30-50 milliókat vegyenek fel.…..
A Fidesz 2007-es Erős Magyarország című programjának egyik fontos eleme az olcsóbb és takarékos állam megteremtése. Amennyiben a közigazgatási szintekkel kapcsolatos kormányzati intézkedésekre tekintünk, akkor ez a szándék nem tűnik olyan egyértelműnek. Az uniós…..
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..