Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JohnDoeTheReal

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon a napon költöztünk ki. Sok hónap előkészület után megléptük, kint vagyunk. Igen, mi is. Kérdezték sokan, hogy na de Ti miért? Hiszen nektek itthon is jó - mondták a barátok, ismerősök, kedves családtagok! Igen, valóban megéltünk, utazni is volt pénz, a gyerek is kapott új dolgokat, anyagiak…..
JohnDoeTheReal 2018.08.20 17:13:44
@PappZ 12: Kb. egy éve küldött el az SZTKs orr-fül-gégész koponya MRre fülzúgás okán! Telefonon kértem időpontot (Uzsoki), egy hét múlvára kaptam. Pontos voltam. Öt perc papírmunka. Tiszta, modern rendelő, kedves személyzet. Fél óra vizsgálat. Eredmény pár nap múlva. Ugyanakkor nem vitatom, hogy vannak nagyon túlterhelt helyek (pl. Kékgolyó CT).
Orbán új minisztere a Szaniszló Ferenci értelemben vett nemzeti-keresztény kretenizmus jeles képviselője...
Magyarországon immár két éve menekültügyi vészhelyzet van – bár menekült már alig. A kormány szerint a déli kerítés állította meg a rohamot és védte meg Európát - de az e a kijelentés annyira komikus, hogy leírni is szégyelltük...
JohnDoeTheReal 2018.01.08 17:40:36
Nagyon reménykedtem, hogy ma már nem kell több Demcsák Zsuzsával kapcsolatos hírt betennem, de sajnos nem így lett. Vujity Tvrko nemrég posztolta Facebook-oldalán, hogy a jövőben Bombera Krisztinával vezeti majd az ATV reggeli műsorát, az ATV Startot. Ezt a műsort, a Kálmán Olgától örökölt Egyenes…..
Már a kívülállók számára is egyértelmű, hogy komoly a vita a Fideszen belül az elmúlt hetek szabadságharcos akcióinak értelmével és hangnemével kapcsolatban. Sem a lex-CEU, sem a civilek vegzálásra szóló törvénytervezet nem váltott ki osztatlan örömöt sem a pártvezetésből, sem a rajongótáborból,…..
JohnDoeTheReal 2017.05.28 15:09:23
@sinus67: Ami szerintem önmagában meg kellene, hogy kérdőjelezze az egyetemiségét. Az, hogy nincs alapképzés magyarázat arra, hogy kevés a publikáció, a tudományos kutatás, alacsony a tudomáányos fokozattal rendelkezők aránya, hogy az akadémikusokról ne is beszéljek, minimális az egyetem által lefedett tudományágak száma (és még hosszan sorolhatnám a minősítési szempontokat)? Ezektől egyetem az egyetem.
JohnDoeTheReal 2017.05.29 22:36:02
@Pop40: Barátom! Neked aztán tényleg elgurult! Fideszes is, komcsi is lennék, mert kijavítom a hülyeségeidet? Fogadjunk, neked az összes általános iskolai tanárod fideszes komcsi volt, mert megbuktatott. Na akkor pontosítsunk: hol szidtam én a CEU-t? Én csak azt a Soros bérenc hazugságot cáfoltam, miszerint a CEU Magyarország legjobb egyeteme. Ha idegbeteg módjára ordítod az ellenkezőjét, attól még az nem válik igazzá! És mégegyszer: nem a teljes tudományos világ állt ki a CEU mellett. Még csak a fele sem, de még az ezrede sem, miközben a kormánypárt változatlanul vezet a közvéleménykutatásokban. Persze ezek mind hülye fideszes komcsik. Nézd! Az a te bajod, hogy számolni sem tanultál meg az általánosban, de ha már hozzászólsz, vitatkozol, megkérdőjelezel, akkor bizonyíts is!
JohnDoeTheReal 2017.05.29 22:40:54
@Pop40: Töröld már ki a pici agyadból ezt a CEU imádatot! Ha már nem adatott meg, hogy egyetemre járj, legalább ballagj el valamelyibe és nézz körül! Ez már olyan szinzű ordas baromság amiket írkálsz, hogy nem csak a magyar egyetemeket, magyar embereket, de az egész egyetemi világot sérti. Ökör.
Határátkelő Rabszolga-e vagy? 2017.04.22 06:30:00
Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart...
Válasszunk Orbán megbukott már? 2016.08.05 18:11:00
Attól függ, hogy ki és hogyan nézi. Tény, hogy a Miniszterelnöki hivatalban ül, és minden esélye megvan rá, hogy 2-3 év múlva is megtegye. Csakhogy korántsem mindegy az, hogy egy politikus egy vízióval, jövőképpel motiválja a szavazót, ezzel azt is eléri, hogy az országban jobban menjenek a dolgok,…..
JohnDoeTheReal 2016.08.06 21:41:45
@BiG74 Bodri: Erről a win-win helyzetről ne engem próbálj meggyőzni, hanem az eddigi áldozatok hozzátartozói. Idióta.
JohnDoeTheReal 2016.08.06 21:43:51
@Jolka40: Talán el kellene olvasni a népszavazás kérdését!
JohnDoeTheReal 2016.08.06 21:46:53
@Kampánymigráncs: De szar,hogy most van metró, busz, futár! Vissza a demszkis nyomort!
Azt mondta a Való Világ egykori nyertese, főállású médiaceleb A Dal indulóiról a Facebookon, hogy: Nézem az Eurovíziót, és nem értem, hogy a miniszterelnök miért is hagyhatja azt, hogy Magyarországot adott esetben egy afrikai, egy ázsiai vagy egy Magyarországtól eltérő, teljesen idegen…..
JohnDoeTheReal 2016.01.27 13:12:56
Két legyet üt egyszerre az Orbán-társaság. A legfontosabb persze az, hogy pénzt szerezzenek a kis vezető régi álmára. A királyi vár einstandjára. Mert ne legyenek illúzióink. Orbán nem az, aki szereti feladni a terveit. Ő a várban akar lakni, dolgozni. A dinasztia alapításról…..
A sorozat befejező részére a szokásosnál kicsit többet kellett várni, mert elgondolkodtam azon, hogy van-e értelme annak, amit csinálok, miután hobbisznobok, trollok és grammarnácik (gyűjtőnevükön: csillámfaszlámák) főleg nemtelen támadásainak lettem kitéve. Aztán eszembe…..
JohnDoeTheReal 2015.02.06 13:59:13
2014 karácsonya még nem teljesen a drónokról szólt, bár már megjelentek nagyobb áruházláncok és online elektronikai webáruházak portáljain is a multirotoros gépek, gyakran brutális árakon (3-400%-os haszon kulccsal). Sok tanácstalan vásárlónak segítettünk, egy több részes…..
JohnDoeTheReal 2015.01.09 15:56:33
Párat én is megtaláltam az általad említettek közül. Találtam egy gyűjtőoldalt is a gyártókról: www.uavglobal.com/list-of-manufacturers/, de ez úgy tűnik, inkább a profi felhasználásról szól. Érdekelne, hogy ebben a játék/félprofi (vagyis még megfizethető) kategóriában csak ázsiai (Kínai) termékek vannak, vagy egyebek is. A dokumentációk alapján én egyelőre nem merek venni, mert attól félek, hogy nagyon csalódott lennék. Ezt azért mondom, mert ez a 8-10 perces repülési idő nagyon rövid, ahogy írod, a kamerák is elég gyöngék és az eszközök sem tűnnek túl tartósnak.
JohnDoeTheReal 2015.01.09 17:36:53
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
JohnDoeTheReal 2015.01.07 17:41:48
@ColT: Az USA arról híres, hogy ha megdönt egy kormányt (sajnos gyakran teszi), akkor utána ott beindul a szuper élet. Lásd arab tavasz. Odatesznek egy USA bábot, aki az USA érdekeit képviseli/ vagy legalább is nem keresztezi és letojják a káoszt, amit csináltak. Ezt akarod?
JohnDoeTheReal 2015.01.07 17:52:31
@mennyémá: Ha függetlenedni akarunk a gáztól (és nem az oroszokkal való kereskedéstől - annak mi értelme lenne?), kell valami más, mondjuk atomerőmű. A réginek lassan lejár a működési ideje. Utána mi lesz? Tehát eljutottunk oda, hogy kell (az ellenzék is ezt mondja). Kitől vegyük? Természetesen attól, aki a legjobb feltételekkel adja. Az USA érdekes módon akar errefelé bizniszelni: aki nem tőle vesz, ott kormányt buktat (lásd. csehek, bulgárok, magyarok). Ez a szabad piaci verseny? Miért félsz az Oroszoktól? Üzletelünk velük, mint az összes többi európai ország. Van aki még fegyvert is ad el neki (pl. franciák). Ők is a seggét nyalják? A finnek, akikre aztán a legkevésbé mondható el, hogy szeretik az oroszokat, most vettek több atomerőművet is tőlük. Miért nem az USÁ-tól? A finnek is korruptak? Hagyjuk már ezt a jó ország rossz ország dumát! Ezek üzletek. Ja, a jó ország éppen szivat minket, mert nem vele bizniszelünk.
JohnDoeTheReal 2015.01.07 18:28:48
@ColT: Szépen sorban:

1) 'Olyan fasza volt 1945-1989 között, hogy csak azt akarjuk vissza :D' Nem behívtuk őket, hanem üzletet kötöttünk. Szerinted kitől vegyük a gázt? Azért az egy téboly néha, amiket írsz!
2) 'Ja, csak most az van, hogy befizeted az adót, épül a stadion, szarok az utak,...' Én Útépítést is látok rengeteget országszerte. Kórházi részleg építést, kórházátadást, felújítást is. Korábban nem nagyon. A 'szar minden'-t sem érzem, amerre járok épülnek, szépülnek a dolgok. Hmmm.
3) 'Nyomják a propagandát, hogy minden frankó...' Tényleg sokkal többet beszélnek az eredményekről, mint a problémákról, de azt nem mondják, hogy minden frankó. Egyébként hülyék lennének nem kompenzálni azt, amit mondjuk az itt magát gennyesre kereső RTL csinál, nevezetesen csak fikáz és semmi pozitív dologról nem számol be.
Ez most nem neked szól, csak eszembe jutott: egy röhej, hogy itt azzal ki tudnak vinni embereket tüntetni bizonyos kormányellenes körök, hogy védjék meg az RTL-t, a Tesco-t, a T_Com-ot, a bankokat, mert ez a szemét állam először inkább tőlük akar pénzt beszedni és nem közvetlenül az emberektől. És vannak emberek, akik kimennek, aztán mikor nem fizetnek az előbb említett cégek, kiakadnak, hogy akkor helyettük is nekik kell.
Ha összehasonlítjuk a Fidesz és az MSZP korrupció-kezelését, akkor érdekes és merőben eltérő stratégiákra bukkanhatunk. Egy valami azonban közös... Korrupció-kezelés alatt most nem arra gondolok, hogyan kiált tolvajt a két párt egymásra, mikor épp a másik van hatalmon és…..
Hogy valaki az Echo TV-n, az RTL Klub kamerája előtt, vagy az Országgyűlés elnöki székében fontolgatja az Európai Unióból való kilépés gondolatát, teljesen közömbös aspektus. Hogy az illető szimbolikusan október 23-án teszi ezt, nem enyhíti és nem súlyosbítja a…..
JohnDoeTheReal 2014.10.26 20:50:06
@eloi: Én értem, hogy le korrupt tolvajozod a kormányt. Ugyanezt tette az USA is. Abban is egyformák vagytok, hogy bizonyítékokkal nem álltok elő, nem mentek a rendőrségre, ügyészségre. Azért vannak különbségek is.
Vádaskodás: Neked a bukta után nem maradt más eszközöd csak a primitív vádaskodás. Az USA meg azért vádaskodik, mert sértjük az érdekeit és tudják jól, elég pötyögtetni az infót, van itt elég hülyr, aki majd felfújja.
Bizonyítékok: nekef sem és az USA-nak sincs szüksége rá, bár más-más okokból: az USA tudja, hogy ez csak egy kitalált balhé és tudja, hogy a magyar kormány érti az üzenetet: bármit megtehetünk, ha nem álltok be a sorba, lesz még kacifántosabb sztori is. Neked sem kell bizonyíték, mert te vagy az, akire az USA épít: aki a kormányról/Fideszről/Orbánról bármi rosszat készségesen elhisz.
JohnDoeTheReal 2014.10.26 20:52:55
@kvadrillio: Végigolvastad az idézett cikket? Korrekt lett volna a végét is idézni. Bár akkor nem passzolna ide.
JohnDoeTheReal 2014.10.26 22:21:58
@na4: Azért azt a közgazdászok többsége elismeri, hogy az EU létének a legnagyobb nyertesei az eredeti létrehozói, pl. a németek. Néha az az érzésem, elég sokba kerül nekünk ez a segítség. Ráadásul egész szép statisztikák vannak arról, hogy ezeknek a pályázati pénzeknek mekkora részét nyerik el külföldi multik. Arról nem is beszélve, hogy a mindenkori magyar kormányok mekkora pénzekkel támogatják ezeket a multikat. Szóval nem kellene azt gondolni, hogy jólelkű szamaritánusok. Az EU-s támogatásoknak most indul az első olyan ciklusa, ahol a célcsoport kifejezetten a kkv szektor. Eddig a pénz egy jó nagy része visszavándorol.
Nem vagyok oda az emlékművekért, névváltoztatásokért, ünnepségekért és megemlékezésekért. Nem azért, mintha időnként nem lennének fontosak, de a mai Magyarországon egész egyszerűen túl sok van belőlük. Kár a bronzért, erőfeszítésért, botrányért. A Szabadság téri…..
JohnDoeTheReal 2014.07.24 13:25:41
@pushalias: Igen, észrevettem, de eddig miért csináltál úgy, mintha... :-(((
JohnDoeTheReal 2014.07.24 13:48:28
@pushalias: Akkor kiket is kritizálsz? Kik csinálták a szerecsen mosdatást? Ez a cikk erről szólt, Te ehhez fűztél megjegyzéseket. Ha a vélt szerecsen mosdatáshoz szállítasz "bizonyítékokat", akkor őket próbálod lejáratni.
JohnDoeTheReal 2014.07.24 14:07:46
@laci_52: Korrekt.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága közzétette a pedagógus bértáblát - és már az első mondatban magát a kormányt dicséri mindezért: Magyarország ebben is jobban teljesít. "A pedagógusok bérét 2013 szeptemberétől…..
Adásunkat megszakítjuk, csapataink harcban állnak! A HírTv jól visszavágott a német közszolgálati csatorna gyerekhíradójának! Hogy az is értse, miről van szó, aki már annyira besonkázott, hogy már tormásat böffent csak aktuálpolitika helyett, annak foglaljuk össze azért az…..
JohnDoeTheReal 2013.03.31 15:21:51
@g0d: Remélem, te sem hiszed el, amit írsz! (Ez már olyan Lendvai Ildikós). A ki kit mocskol témakörrel kapcsolatba lásd lentebb BadSimpson és Jaffar magas röptű, színvonalas, mély értelmet sugárzó, elfogulatlan megjegyzéseit. Én nem feltételeztem semmilyen politikai, faji, vagy egyéb hovatartozást, csak kíváncsi lennék rá, hogy milyen ember az, aki adja a lovat azok alá, aki (szerintem) ok nélkül támadják a hazáját(?). Lelketek rajta, hogy részt vesztek e benne.
JohnDoeTheReal 2013.03.31 15:57:31
@g0d: respect
Idén volt éppen tíz éve, hogy Kövér László arra buzdította a fideszes sikerpropagandában kétkedőket, hogy járjanak elöl jó példával, menjenek le a pincébe és akasszák fel magukat. "És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük…..
Azért elég nagy lehet a baj, hogy ha a miniszterelnöknek még karácsony előtt muszáj interjút adnia Hajdú Péternek. Pedig nagy a rohanás, ott a költségvetés, a felsőoktatás átalakítása, a közüzemi díjak ellen harc, meg a diáktüntetések. És valakinek el kell menni még négy…..
JohnDoeTheReal 2012.12.25 17:41:11
@nyisziati:

1)Hááát nem tudom... Mintha az előbb épp az lett volna a baj, hogy az Orbán elveszi a pénzüket. Szóval?

2) Egyrészt: nincs ekkora különbség a kamatok között. Másrészt: nem valutában adósodunk el. Harmadrészt és talán ez a legfontosabb: az államkötvények egy jó részét hazai vásárlók veszik meg, vagyis a kamat itt marad, a hazai gazdaságot élénkíti. Gondolkodj, vajon a németek, vagy az USA miért nem az "olcsó" IMF kölcsönökre ácsingózik!
Negyedrészt: államkötvény esetén nem próbálnak beleszólni a gazdaságpolitikánkba. (Ami ugye elég érthetetlen is az IMF részéről, ráadásul többnyire nem is vezet jóra az "ajánlásainak" követése, legalább is a történelmi példák ezt mutatják.

3)"Ferkóék sem jótét lelkek, csak ennyire nem akartak durván az arcunkba hazudni, hogy mosolyogva adjuk át nekik a lelkünket a pénzünkkel együtt, miközben lelkesen viktorozunk. Ja és a választási törvényt sem piszkálták."

Gyorsan felejtesz, ami a hazudozást illeti! :-) A pénzedet is mintha inkább ők nyúlták le, legalább is látványosan megggazdagodtak egy-két állami ügyleten. Vagy nem inkább arra gondoljak, mikor elvettek egy havi gyugdíjat? A választási törvényen is módosítottak többször, bár szerintem ez normális. A baj az, hogy folyamatosan csaltak. De nézd inkább csak azt, hogy az Ő 8 évük 4 miniszterelnökéből te (én, mindenki) hányra szavazott. Ha az emlékezetem nem csal, mindkét négy éves ciklusban volt 1-1 olyan miniszterelnökük, akit nem választásokon választottak. Persze magyarázhatom... :( Aki az után a 8 év után sem kapott észhez, már nem is fog. Azért kíváncsi lennék, hogy ennek mi az oka. Meggyőződés, szűk látokörűség, haszonélvezet? Hmmm, szerencsére a többség észbe kapott és jól döntött. De hát ez a demokrácia, lehetnek más vélemények, csak a tényeket, a múltat ne akarjuk megmásítani!
JohnDoeTheReal 2012.12.25 23:50:44
@nyisziati: Húúúúú... Na ez már az a fajta elvakultság, átfestése a valóságnak, amivel nincs értelme vitatkozni. Baráti tanács: azért arra kérlek, figyelj oda, hogy mit írsz, mert van pár olyan kijelentésed, amiért az illetékesek beperelhetnének.
JohnDoeTheReal 2012.12.25 23:55:46
@nyisziati: Te beteg vagy? Már úgy értve: képzelődsz? Hol hallod te ezt a sok hülyeséget? Nem tudom, hogy az e a szórakoztatóbb, hogy valaki ilyeneket kitalál, vagy hogy van olyan hülye, aki elhiszi? :-) Komolyan, elröhögtem magam, pedig a korábbi hozzászólásodat majdnem komolyan vettem! :-)