Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KlímaK

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta halljuk az aggasztó híreket az ausztráliai hatalmas tűzről, azonban szinte hihetetlen, mekkora pusztítás ment végbe az utóbbi időben.Hogy könnyebb legyen elképzelni, mutatjuk az alábbi térképet, amelyen látszik hogy 60ezer km2-en ég a tűz jelenleg, ami Belgium területének kétszerese. A…..
KlímaK 2020.01.06 19:23:47
Ahogy közeledik az év vége, egyre többen fogalmazzák meg az újévi fogadalmaikat, melyek legtöbbjét csak rövid ideig vagy sose tartják be. Van egy tippünk, hogy mi legyen a jövő évi terved, ami igazán motiválhat. Ez a szuper cél nem más, mint hogy 2020-ban sokkal környezettudatosabban élsz és…..
KlímaK 2019.12.31 12:39:09
@Eugene Horse: csak az előállítást nézitek. De azt is vedd figyelembe, hogy a textilszatyrot szinte sosem dobják el az utcán vagy a szemétbe, így nem kerül az édesvízbe, tengerbe, tehát eleve nem szennyez annyira.
KlímaK 2019.12.31 09:45:13
@Tranquillius: egyetértek ezzel, azért írtam, hogy apró, de fontos lépés. Nyilván az autót letenni sokkal nehezebb, mint nem használni zacskót. De aki elkezdi, nyitott, az később fontosabb dolgokban is könnyebben változtat.
KlímaK 2019.12.31 10:07:06
@midnight coder: gy van, a divatipar is a legszennyezőbbek közé tartozik, amit ráadásul kontrollálni is lehetne. Erről is lesz poszt.
Sir David Mackay fizikus, matematikus lebilincselő előadásában adatokkal, pontos számokkal mutatja be a megújuló energia realitását és leszámol a divatos, hatásvadász információkkal, reklámokkal...
Akit kicsit is foglalkoztat a bolygó jövője, az már rengeteget hallhatott a klímaváltozás romboló következményeiről. Az egyre fokozódó környezetszennyezésnek köszönhetően az átlaghőmérséklet folyamatosan emelkedik, megváltozik a csapadék mennyisége és formája, emelkedik a tengerszint és összeségében…..
A múltkori posztban megvizsgáltuk a szélerőművek előnyeit és hátrányait. Az erőművek működése közben persze előfordulhatnak balesetek, de ezek általában egyedi események, nem nevezhetőek gyakorinak. Persze a szerkezetek öregedése miatt egyre több probléma kiütközik, ezért a szakemberek és az…..
A szélenergia napjainkban az egyik legelterjedtebb megújuló energiaforrás. Európában Németország számít igazi nagyhatalomnak, 2019-re már 30 000 szélturbina állít elő elektromos áramot az országban. Ezzel a számmal a szélenergia lett a második legfontosabb áramforrás, az év legnagyobb részében…..
KlímaKamu Meghan, a kamuzöld? 2019.10.11 19:10:38
Meghan Markle amerikai színésznő 2018. Május 19-én ment feleségül Harry brit királyi herceghez. Sussexi hercegnéként számos diplomáciai feladatot is ellát, férjével közösen minden hónapban felhívják a figyelmet valamilyen társadalmi problémára. Az egyik ilyen kedvelt témájuk a mostanában…..
KlímaKamu Biokamu? 2019.10.04 16:42:05
Az utóbbi időben hatalmas változáson ment át az élelmiszereket övező kultúra. Egyre divatosabbá vált az egészséges életmód és persze az ehhez kapcsolódó termékek. Már nem csak az élelmiszer, hanem az egész ipar felfedezte a lehetőséget a biotermékekben. A piac rohamos növekedésével egyre több…..
KlímaK 2019.10.08 15:52:29
@John Doe3: 1. Az írásban az van, hogy “sokszor még egészségtelenebb.”
2. elég sok kutatás bizonyította és elég sok orvosi cikk is megjelent.
www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/mesterseges-edesitoszerek-tobbet-artanak-mint-hasznalnak/
KlímaKamu Miért KlímaKamu? 2019.09.27 17:41:26
A klímaváltozás természetesen nem kamu. Ez napjaink egyik legnagyobb, legfenyegetőbb veszélye, melynek nem csupán jövőnkre nézve, hanem mindennapjainkra is óriási hatása van. Azonnali változásra van szükség, hogy Földünk és szűkebb környezetünk még jó sokáig élhető maradjon. Akkor miért kamu? Mert…..