Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaszaP

225 bejegyzést írt és 162 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Nem kell mindenkinek katonának lennie,elég, ha mindenki katonaként gondolkodik.”(Orbán Viktor Tusványoson [2 óra 14 percnél]) Töredelmesen bevallom, hogy a ’90-es években, boldogult sorköteles koromban mindent megtettem a katonaság elkerüléséért. Egyszer még egy magas beosztású katonatiszttel is…..
„Mindeközben a szövetség folytatja a megkezdett folyamatot a rendbontók, illetve a nem kívánatos viselkedés távoltartása érdekében. Ezt elősegítve az MLSZ saját gyakorlatának és a vonatkozó jogszabályok változása is szükséges, amelyek előkészítése folyamatban van. Az MLSZ várja a mostani döntés…..
„E tekintetben a CEDB [Ellenőrző, Etikai és Fegyelmi Testület] emlékeztet a szövetség által a fegyelmi eljárásban és az összefoglalóban közölt részletes nyilatkozatokra, megjegyzi a jelen esetben fennálló alábbi enyhítő körülményeket: (…) - a szövetség által vállalt pozitív intézkedések a szurkolói…..
„Ami nagyon fontos, hogy jöhetnek a súlyosabb büntetések, mint a pontlevonás vagy akár az európai versenyekből való kizárás. Tehát kérem a szurkolókat – megértem, hogy indulatosak, hogy szidják az MLSZ-t, ugye lehet bu.i MLSZ, a legújabb a sz..házi MLSZ –, szidjanak engem, csak ne legyenek…..
„A tárgyalások nagy erővel zajlanak. A plenáris ülésen is és a háttérben is órák óta és még órákat tartanak majd. Nem lehet pontosan felmérni, de a magyar pozíciók erősek. Hogy a férfiak is értsék, hogy miről beszélek, egy hatlapos ulti van a kezemben, negyvennel és két szélásszal, meg lehet azért…..
KaszaP 2020.12.13 04:29:44
@nemecsekerno_007: Kénytelen voltam kicsit kiszelektálni, mert nem találtam azt amire válaszolni akartam. Majd reggel kiderül, hogy talált-e másik homokozót. Ebben mindenesetre a lapát még nálam van.
KaszaP 2020.12.13 08:45:53
@wadcutter: Halad a visszaszámlálás. Már Károly_2-nél járunk. :-)
KaszaP 2020.12.13 08:50:18
@Karoly_2: Ne haragudj, kénytelen voltam kitörölni Károly_3 néhány kommentjét, hogy az a beszélgetés fonal, ami az ultisok között megindult követhető legyen. Ezek közül egyébként Realistaanarchistára gondolom te sem mondanád, hogy náci. Hogy a többiekre miért mondod azt sem igazán értem, de hát nem vagyunk egyformák. Max Károly_4, Károly_3 és Károly_2.
„Nos, a forradalmi jogalkotásra jellemző a törvények nagyfokú általánossága, a gyakorlati elvi-deklaratív, felhívás- vagy kiáltványjellegű forma; a rendelkezések oldott, közvetlen, egyszerű nyelvezetű szövegezése; a jogszabályok gyakorlati, szerkezeti kötetlensége, így különösen az indoklás és a…..
KaszaP 2020.11.25 19:46:49
@MAXVAL birсaman közíró: Én inkább a stílusra helyezném a hangsúlyt. 20 éve az ehhez hasonlót "romantikus jogalkotásnak" neveztem.
Standhalról mondták, hogy a realista stílus elérése érdekében a francia polgári törvénykönyvet olvasta. Nos, már az első Orbán-kormány idején is a romantikus szerzők szóhasználata hatott ki a jogalkotásra. Így lett a rendszeres gyermekvédelmi támogatásból húsz éve kiegészítő családi pótlék (www.origo.hu/itthon/20001202lesz.html) aminek vajmi kevés köze volt a családhoz, de így jobban hangzott.
Hasonló "romanticizálás" figyelhető meg most is, csak sajnos sokszor a szakmaiság és a végrehajthatóság rovására megy.
Nem lennék most Andrea Pirlo helyében! Képzeljék el, ahogy reggel felébred sokkolja a hír, hogy Magyarországon épp akkor rendelnek el éjfél után kijárási korlátozást, amikor épp ott tartózkodik. Elkezd gondolkozni: 21.00-kor kezdődik a meccs. Normál esetben lefújják 22.45-kor, utána a játékosok…..
„Kérdés: Budapesten élek, de a Balatonnál is van egy telke a családnak. Elmehetek-e oda a hétvégén pihenni? Szentkirályi Alexandra: A kijárási korlátozások érvényben maradása Budapesten, illetve Pest megyében azt jelenti, hogy továbbra is alapos indok kell ahhoz, hogy elhagyjam a lakóhelyemet. Ez…..
"Gulyás arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet időtartamát a kormány határozza meg, ahhoz nincs köze az Országgyűlésnek. A koronavírus-törvénnyel a kormány azt a gesztust tette meg, hogy elfogadása esetén a parlament határozhatja meg azt a pillanatot, amikor nincs már ok fenntartani a…..
"Kasza Peti, nem tudsz az szmsz reformról egy véleményt írni- olyan magyarosan, hogy mi is értsük? :)" (Bejövő e-mail)  Évjáratok 1995-ben volt egy szegfűillatú időtálló évjárat, amit úgy néz ki csak én őriztem meg. Ez mindenkinek megfelelt. Picit hozzányúltak, picit nem,…..
2013. jún. 16. vasárnap   Brazília Japán ellen aratott 3-0-ás győzelmével szombaton kezdetét vette a kontinensbajnokok tornája, a FIFA Konföderációs Kupa. (A mérkőzés összefoglalója a FIFA honlapján megtekinthető itt, illetve a cikk során a későbbiekben…..
2013. jún. 11. kedd   Ősszel kétszer is simán verte Costa Rica gárdáját a mexikói válogatott. Ehhez képest a februárban indult vb-selejtező döntő körben, a hexagonálban csak egy újabb 0-0-ás döntetlenre futotta José Manuel 'Chepo' de la Torre csapatának. Ez…..
2013. jún. 7. péntek   Egyre siralmasabb teljesítményt mutat a 2013-as évben a mexikói válogatott. Immár negyedik gólnélküli döntetlenjét játszotta idén a Tri, ezek közül a maival együtt három a CONCACAF-zóna világbajnoki selejtezőinek döntő körében, az…..
2013. jún. 4. kedd   A mexikói válogatott Konföderációs Kupán való szereplésére tekintettel a CONCACAF-zóna döntő körének, az ún. hexagonálnak a hatodik fordulójából előrehozott mérkőzésen Jamaica ellen a Tri megszerezte idei első győzelmét és…..
2013. máj. 31. péntek   Sorozatban hatodik döntetlenjét játszotta a mexikói válogatott, ezúttal az idei év eddigi legerősebb ellenfele, a szintén Konföderációs Kupa résztvevő, afrikai bajnok nigériai válogatott ellen. A meccs nem úgy alakult, hogy azt az első…..
2013. máj. 19. vasárnap   Egy hónappal a világbajnokság helyszínén, Brazíliában megrendezésre kerülő FIFA Konföderációs Kupa nyitánya előtt a mexikói válogatott szövetségi kapitánya José Manuel 'Chepo' de la Torre kihirdette 23 fős keretét, melyben 17…..
Én trafok, te trafsz, ő ... Ostóbiában a hamburger nemzeti eledel. Az ostób népesség közel fele aktív hamburgerfogyasztó, igaz közülük sokan csak néhanapján, sörözés alkalmával falnak be egy-egy szendvicset, a hétköznapjaikban nem a hamburgerhez való hozzájutás a legfőbb…..
2013. máj. 1. szerda   A Cruz Azul 1969 és 1971 közötti sikereit megismételve sorozatban harmadszor lett a CONCACAF-zóna legjobb klubcsapata a Monterrey. Igaz, a 0-0-ás első mérkőzést követően a tavaly is második helyen végző Santos Laguna az 50. percben már…..
2013. ápr. 17. szerda   Akármilyen lehangolónak tűnik is a mexikói válogatott 2013-as évkezdete, az öt döntetlennél (közte három gólnélküli meccs!) voltak sokkal rosszabb szériái a Trinek. Tíz éve ötször játszott 0-0-át az azték gárda, míg két éve a…..
2013. márc. 26. kedd   Az elmúlt két évben négyszer mérkőzött meg az Egyesült Államokkal a Tri. A CONCACAF Arany Kupa döntőjének 4-2-es felszabadult játékát a 2011 nyarán hivatalba állt Jürgen Klinsmann dirigálta amerikai csapat ellen egyszer sem sikerült…..
2013. márc. 22. péntek   Közel húsz éve, 1993. májusában nyert utoljára meccset Hondurasban a mexikói válogatott. A hexagonál második fordulójában minden esélye megvolt a Trinek, hogy megtörje a négy vesztes meccsből álló sorozatot, azonban a Javier…..
2013. febr. 6. szerda     ..
2013. jan. 30. szerda   ..
Két vicc a korabeli szovjet sajtóról: Pravda nye Izvesztyija, Izvesztyija nye Pravda,azaz ami igaz, az nem hír, ami hír, az nem igaz. - Igaz-e, hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak?- A hír igaz - közli a jereváni rádió -, azzal az apró korrekcióval,hogy nem Moszkvában, hanem…..
MexiFoci Xolos campeón! 2012.12.03 03:59:00
2012. dec. 2. vasárnap   ..