Regisztráció Blogot indítok
Adatok
flyinghair

12 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly úgy álltam neki a kampánynak, hogy az lesz az utolsó. Úgy éreztem, hogy12 év után megkopott a formátum, és elfáradtam én is. Gyűjtöttünk 855.000 Ft-ot a Nevetnikék Alapítványnak, ez szép lezárásnak tűnt...   Aztán a nyáron - tragikus hirtelenséggel - itt hagyott minket Boda Gyuri,…..
Imi: Még pontosan emlékszem a napra, amikor 2011-ben Czuppon Gergő elindította az első BGG-s jótékonysági licitet. A falból ömlött víz, mert lakásunk fölötti, félbehagyott ráépítést rosszul takarták le a munkások. Nem volt egy vidám nap. Mindettől függetlenül Gergő kezdeményezése már akkor is nagyon…..
Imi: Idén is elérkezett október vége. Bár ilyenkor még csak a plázák kirakata hirdeti az év legmeghittebb legforgalmasabb ünnepét, és öltik magukra az ünnepi fényeket, de nekem is már a karácsonyra kellett készülnöm: eljött jótékonysági licit ideje. Miután évekig segítettem Gergőnek, és tavaly…..
Nem írtunk róla hosszabb cikket, de jártunk a Peter Cerny Alapítványnál tavaly decemberben, ahol nagy szeretettel fogadtak minket és az 532.000 Ft adományt. Gyuri - mivel jó fiú volt - még a mentőautóba is beülhetett kicsit. Sokan köszönitek meg minden évben, hogy megszervezzük az…..
Már hosszú ideje nem csak ősszel készülök a karácsonyi adománygyűjtő licitre, hanem egész évben keresek jó ajánlatokat, érdekes relikviákat, amiket felajánlhatok majd a kampány folyamán. Idén azonban boldogan tapasztaltam, hogy nemcsak nekem jut eszembe év közben az adománygyűjtő licit...
Magabiztosan vágtam neki az idei kampánynak, hiszen az adomanypiac.hu tavaly átment a tűzkeresztségen, Cserép Jánosnak csak pár apróbb módosítást kellett átvezetnie. Gyuri kalóztársammal a Déméter Ház mellett döntöttünk, és a csontvelő-átültetésen átesett gyermekek felépülését segítő alapítvány…..
2020. Vélhetően kevés ember fog erre az évre jó szívvel visszagondolni. A járványhelyzet miatt megfordult a fejemben, hogy idén nem tartjuk meg a licitet, de olyan sok minden maradt el idén, annyira mindenről mondtunk le, és olyan sok helyen lehetne adományokkal segíteni, hogy rájöttem a 10.…..
Idén 10 éve pattant ki Czuppon Gergő fejéből a jótékonysági licit ötlete. Annyira tetszett a kezdeményezés már akkor, hogy a mai napig emlékszem, pontosan hol és mikor láttam először a BGG-n a licitet összefogó listát. A következő években már Gergő segítőjeként tevékenykedtem az "év legjobb…..
Az idei licit nyugisan indult: a felület kiforrta magát, csak egy szerverköltözés miatt kellett előteszteket végezni, néhány apró hibát javítani, amit köszönök Cserép Jánosnak, az adomanypiac.hu üzemeltetőjének. Célszervezetet is hamar válaszottunk: a palettán 3-4 alapítvány állt, és végül…..
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
Egy nagyon kedves sci-fi rajongó, deltaolvasó, pszichológushallgató barátom egy műhelymunkája keretében egy kisebb kutatást készít a sci-fi és fantasy sorozatokról. A kutatás alapja egy kérdőív, amihez minél több kitöltőre lenne szüksége. Az egész procedúra nem több, mint 5…..
A bejegyzés címének olvasásakor első látásra akár fel is hördülhetnénk, hogy hát micsoda nonszensz: hogy várhatnánk el hazánk szűkös filmes költségvetései és technikai lehetőségei mellett, hogy Star Trekeket és Terminátorokat termeljen ki? Hogy jövünk mi a sci-fi…..
2009-ben a tévé is tömve van sci-fivel, és igen bátor dolog kijelenteni az AMC csatorna részéről, hogy a legújabb gyermekük, a The Prisoner közülük a legígéretesebb. A San Diego-i Comic Conon egy kilencperces videóval támasztották alá az ambíciózus kijelentésüket,…..
flyinghair 2009.07.27 12:05:31
A nyolcvanas években az MTV berobbanásával hódító útjára indult egy új műfaj, a videoklipek műfaja. Az addig csak lemezről, rádióból hallgatott zenék beköltöztek a tévéképernyőre, hogy aztán az ezredfordulót követően még szélesebb rétegek számára váljanak…..
flyinghair 2009.07.13 20:39:28
@larry: Na én is pont ezt akartam bevágni, de megelőztél :)
A rövidfilmek valahogy hasonlóan viszonyulnak a filmekhez, mint a novella a regény műfajához. Rövidebb terjedelmüknél - és eredendő műfaji sajátosságaiknál - fogva tömörebbek, sűrítettebbek, gyakran csupán egy-egy hangulatot ragadnak meg. A rövidfilmek hőseitől nem várunk…..
deltablog Az őslakó 2009.06.22 10:00:00
Mi kell ma ahhoz, hogy egy jó sci-fi-t vigyünk moziba? Vegyünk először is úgy 200 millió $-t. Vegyünk ebből 3 $-ért egy vödröt. Béreljünk fel egy másodikos általános iskolást úgy 2 $-ért, és írassuk meg vele egy már befutott franchise előzményének, folytatásának,…..
flyinghair 2009.06.23 23:25:32
@Gaines: Én mondjuk úgy néztem meg a filmet, hogy ne mtudtam a netes hyperól, csak lekaptam mert ott volt, hogy sci-fi meg egy meglehetősen jó imdb érték, de nagyon tetszett. Csak utána olvastam utána.
flyinghair 2009.06.24 00:46:39
@Gabe86: Én egy hónap alatt négyszer néztem meg :) örülök... annak meg pláne, hogy az én ajánlóm volt a gyújtópont :D
A jövő már megérkezett. Apró kórokozók veszélyeztetik mindennapi életünket, nem is sejtjük, milyen veszélyek leselkednek ránk - csak akkor jövünk rá, amikor már késő. Az emberiség istent játszik, azt hiszi, mindenre képes, mindent megtehet, ám ha a tudományos…..
Ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy ha élete egy bizonyos pontján másként dönt, élete teljesen más fordulatot vesz? Életünk döntések, választások sorozatából áll; utólag mindannyian fel tudjuk mérni, hogy hol hibáztunk hatalmasat, vagy éppen ellenkezőleg, hol áldhatjuk…..
Rég elmúltak azok az idők, amikor a társasjátékra vágyók a Monopoly, a Gazdálkodj okosan és a Legyen Ön Is Milliomos közül választhattak csupán. Az elmúlt 10-15 évben hihetetlen módon megnőtt a játékpiac, és színvonalasabbnál színvonalasabb játékok láttak napvilágot. A…..
deltablog Halálhajó 2009.06.10 10:00:00
Azt hiszem, Paul W. S. Anderson nevét hallva a legtöbbeknek nem a "minőségi filmkészítés" jelző jut először eszébe. A legnagyobb jóindulattal is legfeljebb fantáziátlan epigonnak nevezhető rendezőhöz olyan agyatlanságok fűződnek, mint a Mortal Kombat, a feledés méltó…..
deltablog THX 1138 2009.06.08 10:00:00
Alant első vendégbloggerünk, flyinghair posztját olvashatjátok. Ha valaki egy mondatba foglalva hallja George Lucas nevét és a sci-fi fogalmát, majdnem biztos, hogy a Csillagok Háborúja fog eszébe jutni. Ami igazán nagy kár, részben azért mert szerintem a népszerű űreposz nem…..
deltablog Moon 2009.06.05 10:00:00
Az elsőfilmes Duncan Jones nevetségesen alacsony összegből, kb. 5 millió dollárból forgatta sci-fijét, amellyel a műfaj olyan klasszikusai előtt szándékozik tisztelegni, mint például a felejthetetlen 2001: Űrodüsszeia. Kérdés, hogy a mai gigászi költségvetésű látványmozik…..
A sci-fi fanokra rájár mostanában a rúd, ha tévénézésről van szó: az utolsó mentsváruk az elmúlt hónapokban a Terminator: The Sarah Connor Chronicles és a Dollhouse volt, erre a két sorozat anyacsatornája, a rettegett Fox még ebbe is belerondított. Nem elég, hogy…..
flyinghair 2009.05.27 13:11:09
@Freevo: Nekem ebben csak az nem tetszett, hogy nagyon apránként hintették el az évad folyamán az infokat, úgy gondoltam, hogy na majd szépen lassan közelítünk valami végkifejlet felé. Most meg olyan hirtelen le akarták zárni a vonalat. Olyan mintha most valami tök új kezdődne majd a sorozatban, mert bár ha nem is kapták Alfát (aki nagyon jól játszott a duplaepizódoban, nagy gratula) de nekem olyan lezártnak tűnik az egész. Gondolom most majd jön a nagy globális összeesküvés sztori.
flyinghair 2009.05.28 01:05:09
@Ysu: Ott a pont! ;)
flyinghair 2009.06.02 20:41:57
@Freevo: Persze, nem olvasta a blogod, mert még nem látta a BSG-t... de már puhítom! :)
deltablog Gone with the Blastwave 2009.05.25 08:00:00
Finn csodagyerek; nukleáris csapás utáni városi gerillaharc; hat-nyolc kockás képregénycsíkok; megállíthatatlan röhögés. Talán páran már ennyiből is tudják, miről fog szólni az ajánlóm: képregényes rovatunkat a Gone with the Blastwave-vel nyitjuk. A tovább mögött…..
deltablog Üdvözlőcsatorna nyitva 2009.05.10 20:00:00
Hivatalosan is itt vagyunk, megkezdjük a beszivárgást a blogszférába. Valahára.  Azért jöttünk, hogy megreformáljuk a nézeteiteket a science-fictionről, és helyet követeljünk magunknak a magyar tudományos-fantasztikus web szerkezeti integritásában. Mindehhez…..