Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöld_Dani

130 bejegyzést írt és 373 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy olyan fiatal története az ezredforduló Magyarországán, aki a felnőtté válás során szembesül alakulóban lévő identitásának nem szabályos vonásaival...
Zöld_Dani 2017.01.24 00:01:31
@Vipera01: Ezzel elég sokáig próbálkoztak, de mivel az öngyilkossági arányt nem javította, belátták, hogy egyszerűbb a testet alakítani az agyban rögzült nemi énképhez.
Mindenkinek (az érintettnek, az államnak, a környezetnek) az lenne a jobb, ha működne, amit írsz.
De sajna nem.
  Objektív: az új Thy Catafalque-album (már a hatodik a sorban) október 16-án jelenik meg a Season Of Mist kiadónál, Sgùrr címmel a kilencszámos lemezen a párperces dalok mellett vannak tíz perc feletti tételek is sem Tóth Ágnes, sem Bakos Attila nem szerepel a lemezen a…..
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
Zöld_Dani 2015.09.16 07:36:50
@károly szántana:
Öngól.
Annak a nagyon nagy részét takarmányként használják fel, pl itt, Európában is.
Közvetlen emberi fogyasztásra inkább GMO mentes szóját termelnek.
Zöld_Dani 2015.09.16 21:46:17
@nzk: Nyugi, nem olvasták :-)
Zöld_Dani 2015.09.20 11:07:14
@zriff: Gratulálunk az értelmes hozzászóláshoz.
A szigeten volt edzésem, az Árpád híd felőli oldalon. Kissé szeles, borús, hideg idő reggel kilenc körül. Mielőtt eljöttem otthonról, dolgaimat elvégezve, bátran pattantam a kocsiba leküzdeni a 15 km kontrollt. A bemelegítésnél már gyanakodtam, hogy amit elvégeztem otthon,…..
Zöld_Dani 2015.08.28 22:03:22
@Csilla Királyné: Én elég nagy hasmenéses voltam, futóéletem első négy évében. Edzéseken is. Fél éve nem volt ilyen problémám, vagy azért, mert mostanra szokta meg az emésztésem a helyzetet, vagy azért, mert elhagytam a húst és a tejtermékek nagy részét is.
Türelem, találékonyság és jó szerencse - ennél jobb receptet nem fogsz találni :-)
Piszkosul bosszantó, amikor nem sikerül kideríteni egy-egy jó nagy elkúrás felelőseit. Van amikor egyértelmű az ügy, de az esztergomi vasútfelújításnál nagyon nem az. Akármit olvastam össze, nem áll össze a kép. Persze megy a hadoválás régészeti leletekről, meg elhúzódó…..
Négyperces videó került elő, amely azt mutatja, ahogy a Putyin-párti szakadár terroristák először szembesülnek azzal, hogy Kelet-Ukrajnában egy utasszállítót lőttek le. Tartalmilag semmi meglepő nincs a dologban, aki egy kicsit is használja az eszét, annak az elejétől világos…..
A gerincem vizsgálata során bekerültem a mókuskerékbe és természetesen más betegséget is találtak, amibe kis híján beledöglöttem. Erről itt olvashattok. Ahogy már írtam az utolsó hatos című posztomban az orvostudomány a kezdődő gerincsérvvel (előboltosulás) nem tud sok…..
Címünk sarkítás, de egy nagyon fontos tényre rávilágít. A fejlett országoknak súlyos felelőssége van azokért a háborúkért és azért a nyomorért, ami miatt hozzánk menekülnek az emberek. Segítésük nem méltányosság, hanem a felelősségvállalás minimuma. Egy átlag…..
Február végén értesülhettünk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökünk évértékelő beszédében példaképként hozta fel a három gyermeket nevelő Lubics Szilvia ultrafutó fogorvosnőt, aki tavaly megdöntötte a Spartathlon női pályacsúcsát. A cikkre természetesen jöttek…..
Futóblog UTH 50 pályabejárás 2015.03.24 22:17:46
Egy hirtelen ötlettől vezérelve arra gondoltam, milyen klassz dolog lenne elmenni bejárni az UTH 50-es pályáját, mielőtt elmegyek rá fotózni. Korábban más pályavezetésű pályákon már jártam, így gondoltam remek összehasonlítási alkalom lesz ez egy napos szombat…..
Zöld_Dani 2015.03.24 23:20:07
A vereséget vereségre halmozó maradványpártokból és diffúz protopolitikai-posztcivil képződményekből nem maradt más, mint az Orbángyűlölet üres és hisztérikus csapata – amely képes lehet talán, de semmiképpen nem alkalmas a győzelemre.Az antiorbánizmus ugyanis semmivel sem…..
Tavaly januárban fejembe vettem, hogy megírom a magyar maratoni csúcstartók részletes sportélettörténetét. 2014 telén megjelent Szekeres Ferenc sportpályafutását összefoglaló posztsorozat. Ezzel a munkával nagy szerencsém volt. Szekeres Ferencnek szinte az összes edzésnaplója…..
Ott hagytam a nőt. Már nem hallok semmit. A diszpécser megígéri, hogy amilyen hamar lehet, kiküldenek rendőröket. Elköszönünk. Még nem vagyok otthon. Félek, hogy kerülő úton kiérve a Blahára meglát ez a férfi, és bántani fog, és közben az jár az is a fejemben folyamatosan,…..
A hónap eddigi legnagyobb port kavart sporttal kapcsolatos cikke jelent meg február elején "A túlzásba vitt futás olyan káros, mint a mozgásszegény életmód" címmel az Origón, melyet egy dán kutatásra hivatkozva osztott meg a BBC. Hamarosan érkezett a kontra "Cáfolat: Egyáltalán…..
Összegzem az érdekesebb cikkeket (linkeket) az elmúlt félévből, amiket itt-ott olvastam, küldtek vagy mutattak ismerősök. Kihűlt, lejárt vegyes felvágott, de mindegyikben van valami. Videó depressziós ultrafutóról, rekordot futó focistáról, cukor vs só és a többi.  -…..
Tavaly februárban realizáltam magamon 15 kg súlyfelesleget. Elkezdtem fitness terembe járni különböző csoportos órákra: spinning, stretching, body art, hot iron, fitball és kondi. Májusban elkezdtem futni szigorúan futópadon, borzasztóan ment: 9-10 perc/km átlaggal. 5 perc…..
Zöld_Dani 2015.02.12 11:46:21
@KicsiGyík: Szerintem az jó és fontos cél, hogy ne csak maratonisták írjanak ide, mert a kezdőket elriasztja.
Ez olyan, mint a Kispál és a borz. Annyira azért nem jó zene, de egy cosmó ember onnan jutott el tényleg jó zenékhez.
Dinamó Műhely Lesz másnap 2015.02.08 17:50:32
Lehet, hogy rajongásunk ódivatú, álláspontunk tradicionalista, hovatovább provinciális, de hát nem engedünk belőle. A kocsmában ugyanis nincs mainstream, nincs uralom, nincs dominancia. Vannak viszont csattanó korsók, egymás melletti asztalok, követhetetlenné váló beszélgetések,…..
Zöld_Dani 2015.02.09 11:30:17
Futóblog Viszlát maraton! 2015.01.30 15:36:42
Nagyon jól esett a téli két hét szabadság. Minden nap futottam, és minden nap világosban. Annyira klassz volt végre újra világosban futni, látni mindent körülöttem, és nem csak a fejlámpával a néhány méterre előttem megvilágított aszfaltot pásztázni. Élveztem még akkor…..
Tíz éve hunyt el Tar Sándor a magyar próza felejthetetlen írója. Ma már nyilvánvaló, hogy Tar adhatta a legpontosabb és legtehetségesebben közreadott látleletét a Kádár-kori, „élet az élet alatti világnak” - mondhatnánk, hogy szociografikusan, de korántsem azzal a hűvös…..
Futóblog Minden kezdet nehéz... 2015.01.12 09:54:32
Megfogadtam, hogy 2015 a tettek éve lesz. A 2014-es pihenőévem erre tökéletesen megadta az alapot. :-) Le is fektettem pár sarokpontot, hogy-hogyan is kezdek bele a kivitelezési részébe. (Sőt, már cselekedtem is.) Mivel felcsúszott pár kiló, így indításnak rögtön az…..
Futóblog A futás mennyire olcsó? 2015.01.06 10:51:37
Megfogadtam magamnak, hogy sokkal jobban figyelek a futás közbeni kajálásra. A melegben inkább gyümölcspürét részesítem előnyben a géllel szemben, hűvösben jöhet a kicsit nagyobb energiájú gél. Sajnos mocsok sokba kerül, ha minden hosszúra ilyeneket zabálok. De hát tudjuk,…..
Zöld_Dani 2015.01.06 13:57:26
@ITdog (BL): 75 ezer?!
Mit is ünneplünk karácsonykor? A messiást. Az emberré lett Isten születését ünnepeljük, aki felébreszti bennünk a részvétet, a szolidaritást. Akit felnőtt korában is úgy gúnyolnak, hogy Galileai (’peremvidéki’). Akinek a lénye kifejezi, hogy a társadalom peremén…..
Zöld_Dani 2014.12.25 21:19:48
@polyvinyl.pvc: Ha az atesita alatt e cikk szerzőjét érted, mely szerinted egy keresztények elleni kirohanás, akkor jó, ha tudod, hogy egy evangélikus lelkészről beszélsz.
További értő olvasást :-)
Dinamó Műhely A tájfunra várva 2014.12.19 08:50:00
Bankokban dolgozom, a Greenpeace dél-kelet ázsiai irodájában. Közös regionális irodában a manilai, filippinó munkatársakkal, ahová nemrég újra lecsapott a tájfun. Az éghajlatváltozás Budapesten esetleg azt jelenti, hogy nincs télen hó vagy nyáron egyre melegebb van. De itt…..
Zöld_Dani 2014.12.21 12:35:23
@magyarben: Ezzel a szerző és a szerkesztő is tisztában van, itt az irónia eszközével akartunk élni. Úgy látszik, nem jött át. Sajnáljuk.
Bihari László, a Zöld Pók Alapítvány munkatársa vall legújabb filmjük kapcsán: Sokáig azt gondoltam, mennyire jófej vgyok, hogy vannak cigány barátaim. Mert úgy teszek, mintha mi egyenrangúak volnánk. Pedig ők cigányok. Most nem arról beszélek, hogy 12 éves koromban mit…..
Zöld_Dani 2014.12.17 20:39:29
@lavór: van, de milyen...
Zöld_Dani 2014.12.18 12:52:29
@midnight coder: Miért, te honnan jöttél? A sztyeppékről? Az más? Vagy a Szíriuszról, Atlantiszról? Monjduk az tényleg más.